Pavel75: 200ks, ne? 100 pro ČR a 100 pro Slovensko. a na stránkách mají u této výše příspěvku napsáno: "Chcete získat jeden z prvních výtisků komiksu? ... Pouze komiksy prodávané v předprodeji, budou obsahovat unikátní plakát."
z toho mi tak nějak plyne, že v tištěné podobě toho bude víc.
Tegami Bachi je ta série o magických pošťácích, co už jsme řešili.
Lament of the Lambs vyšel v češtině komplet jako Elegie pro ovečku. Melancholický kecání o pocitech.
Blood Alone, upíří drama s mladou upírkou a bývalým lovcem upírů. Série nečekaně skončila v 2014 desátým dílem. Netuším, jestli to v angličtině vyšlo celý.
Mang s názvem Mars. Musíš být specifičtější.
The Demon prince of Monochi House. Himari je běžná středoškolačka, která chce pomoct jednomu klukovi zlomit kletbu způsobenou domem, který ten kluk nemůže opustit. Kombinace fantasy a romantiky (je to shojo). Výborný.
Alice in the murder land, Devět sourozenců se musí utkat na život a na smrt o titul hlavy rodiny..
Genshiken Pro mě osobně srdeční záležitost. Prakticky co by se stalo, kdyby někdo, s více než jednou mozkovou buňkou, udělal Teorii velkého třesku o japonských nerdech. Američani tu sérii vydali na dvě části, protože se v půlce většina postav obmění.
Devils Line. Existují upíři (ne ty klasičtí, spíše něco na způsob ghúlů z tokijského ghúla), lidé, co se neumějí kontrolovat v přítomnosti lidské krve a hlavní postava je vysokoškolačka, co se zakouká do jednoho z vyšetřovatelů upířích zločinů (taky upír)
To samý, co Mars. kterou mangu myslíš?
Lethe neznám. Musíš být specifičtější. Nevíš aspoň autora.
Fimi: Yiu je kyber punková řežba v nádherné kresbě, je dobře, že tuhle sérii vydalo nakl. Studio Lain, které si potrpí na luxusní provedení svých knih. Doufám, že v budoucnu vydají i druhý cyklus Yiu - První mise.
Dorazily komiksy z polskeknihy a musím nakladatelství KBOOM pochválit za tu Monstrous kolekci od Bernie Wrightsona, naprosto vymazlená kniha. Jsem zvědav, zda někdy v budoucnu, najde nějaký zdejší vydavatel tolik odvahy a vydá něco od tohoto mistra malíře. Pro mě coby fanouška komiksového hororu je tahle kniha splněný sen.
Tak sedmá deluxka už mi jde bookdepa, čili 21 dílů mám zatím jistých.
Mimochodem posunuli vydání třetí deluxky Hellsinga z března na červen m pocit, což mě teda celkem naštvalo...
Fry no dobře tak uvidíme, po tom Eclipsu to trochu polevilo ale pořád je to čtivé
Fry tak už o čem jsi mluvil v tom berserkovi. Ten jeden run končí ovšem knihou 13 pokud to dobře chápu.. Poté začíná nový run... Ale pořád je to skvělé
Gmork: mango nectu, neni mi 12, ze jo, ale Eden jsem teda uplne nahodou cetl a kdyz se prenesu pres tu snahu byt hybrid mezi akirou a gits, tak je to minimalne hezky. Kdyz mas rad rozboreny baraky ala akira a cyber ala gits :) Ale cet jsem jen prvnich par booku kdysi, vlastne dik za pripomenuti, to bych si mozna rad precet znovu.
Gmork to jsem nečetl ale teď čtu Hells Paradise a super, taky jsem dal Berserk a musím říct že 11-13 díl jsou naprosto úžasné díly. Kam se na to hrabe Junji Ito, to byl skutečně vizuální a čtenářský zážitek, takže u nás v 2022(3) se máte na co těšit...
Milo: No nevím, jedna věc je francouzská, druhá britská, třetí japonská, polská žádná.:) Ale taky doporučujte, rád si nechám poradit. Třeba, četl tu někdo mangu Eden, rád bych znal vaše názory.
Objednal jsem si na polskeknihy integrály cyberpunkové řežby YIU. Myslím, že u této série hrozí brzké vyprodání. A taky hororovou antologii kreslenou Bernie Wrightsonem. No a ještě čarodějnický Atelier v limitovaných HC edicích.
Norri: Ono je to opravdu o té trpělivosti, už málokdy narazím na slovo, které bych neznal. Zrovna včera jsem si přečetl po polski mangu Ku tvé věčnosti 12, 200 stránek v podstatě na jeden zátah, v anglině by mi to trvalo třikrát tak déle. Ale začátky byly krkolomné, to zase ano, ale zase jsem si ty komiksy chtěl natolik přečíst, že jsem vydržel a dnes jsem tomu rád. Hodně mi to ulehčilo čtenářský život, ten výběr je dnes opravdu obrovský.
Bo: Pokud jsi z Ostravy (bo tvoje přezdívka cosik naznačuje) a chceš nějaký polský komiks zkusit, tak ti můžu něco nabídnout. Já už to totiž nemám kam dávat...
Bo: U polských komiksů je problém, že si ty slova musíš napřed sám přečíst. To je kolikrát problém. Druhý problém je, že když už to šílené slovo přepíšeš do Google translatoru, tak nebude dávat smysl. Musíš přepsat celou větu šílených slov, aby to bylo smysluplně přeloženo. Když už pak víš, co to slovo znamená, tak se bouchneš do čela, protože najednou víš, jak ho přečíst a zjistíš, že to slovo najednou dává smysl. Třetí problém je, že až to šílené slovo uvidíš příště, tak ho stejně nepoznáš :-D
bo: Záleží na tom, jaký žánr preferuješ. Ke čtení není obtížná malá rebelka Lou!, ta je svým humorem podobná Pupíkům. Nebo zálesácká série Buddy Longway, ten má taky hodně jednoduchý sloh. Marná není ani Holka z Panamy, což je o pařížské galérce roku 1898. Já třeba začínal taky u Ptáka času, ale tam už jsou některé díly vyprodané.
Doporučíte ještě něco z PL pro začátky s tímto jazykem? Objednam si tedy Petra Pana od Régise Loisela a zkusím i toho Niezwyciezony, pač to nebude v pro mne přístupnější ENG a je to jeden příběh.
Milo: Protože od třetího dílu se Goon začal vydávat pouze formou předobjednávek a většina nákladu šla do předobjednávek, to co zbylo se stihlo rozprodat ...
Darth: Díky za tip, tohle neznám, anotace zní zajímavě, půjdu do toho. Četl tu někdo sérii Tom Strong od Moora? Jestli to má nějaký přesah a není to jen klasický superhero komiks? Docela o tom přemýšlím.