Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Milo: souhlas, ale tak zase nemusej bejt furt online, kor ne tady v tomhle pohrobku devadesatych let :)
Milo Harwey FB by ti stejně byl na nic. Tam nereaguji vůbec. Už se jich tam na to ptal nějaký Peťa a nebyli schopni 3 dny odpovědět

Jinak pro všechny, mám informaci, že se zřejmě termín zase posune.Měli by důvod dnes nebo zítra zveřejnit.
Naprosty souhlas s Milem. Tohle je naprosta blamaz a ubohost. Asi ta kniha nekdy vyjde, ale od takovych totalnich tragedu, jako je/jsou MB si clovek uz nemuze objednat ani hajzl papir potisteny obrazky.
DR - pozdě...

Odeslal.jsem až po přečtení tvé reakce. :)

Byl jsem mírně rozezlen. - kdybys napsal.hned včera něco, neřeknu ani slovo a neřešil bych...
Norris a darker - zda vyjde nebo ne, to je věc druhá. Osobně si myslím, že vyjde, ale později.

Co udivuje mě je netečnost , neinformovaní veřejnosti, nereagovani - nemám fcb, jinak bych se ozval tam, Karel tady byl vícekrát a prostě se na to vysral... Cyboy nevím, kde litá. Ofiko by se měli vyjádřit , případně by se někdo měl na fcb stránkách ozvat. A když se jich fanoušek Pavel zeptá a nikdo mu neodpoví, tak co to kurva je? Za mě je tohle totální vyjeb, nevychovanost , neomalenost a celkově sracka. Elementární slušnost je pozdravit a odpovědět, to se týká obecejneho člověka. Cyboy 20 let podniká, tak asi ví, že firma si nemůže dovolit nereagovat , byť na píčovinu, případně už tuplem nemůže dovolit neinformovat zákazníky o důležitých změnách nebo jim dlouhodobě neodpovídat. Jak DR je nebo není dále v MB zapojen netuším, netušíme vlastně nikdo nic, ale už z pozice slušnosti - chodit kolem a nic nerict? Každý, nechť si udělá názor sám... Můj je zřejmý. Mít fcb, tak už to kvaltuju ofiko přímo tam.
Norri: Tak důležité je, že podporovatelé projektu nic neriskují :)
Já to beru negativně spíš do budoucna s dalšími projekty. Co pak od takového "nakladatelství" čekat, když doteď nebyly zveřejněny ani obálky knihy, jako by to ani nebylo připraveno pro tisk. Nulová snaha na sebe balit nějaké fanoušky (prakticky nulová PR) a zvětšit tak šanci pro budoucí projekty. A to odůvodnění zdržení: "korona do toho hodila vidle", když ostatní nakladatelé normálně tisknou a jedou prakticky beze změn, zní krapet podivně... Ale tak je pravda, že je tu teď někdo, kdo to dělá "jinak" :D
Nakladatelství běží dál, jen jsem odešel z osobně-pracovních důvodů. Mám hodně jiné práce ve svém zaměstnání a nedokázal jsem s ní skloubit nakladatelství. Na Kaplanově knize se ještě podílím, ale další průběh nakladatelství už neřeším a je to čistě cyboyova věc. Kniha vyjde a těším se na ni stejně jako vy, ale bohužel problém není na naší straně.

Milo: přestaň prosím tě prudit a trolit, pokud máš nějaký dotaz, stačí napsat na příslušný mail nebo někomu z nás do zpráv. Nevíš, jaká je současná situace, nemáš žádné informace a podklady a jenom hledáš konflikt. Žádám o slušné jednání z tvé strany. Děkuji.
Na nějaké závěry je ještě brzo. Já pořád věřím, že to vyjde :-)
Milo_Harwey: A tys čekal něco jiného? Já jim nevěřil už od začátku. Celou dobu to vypadalo jako hurá projekt a bohužel jsem měl pravdu. Jediné koho mi přijde líto, je Zacka Kaplana, že jim na to kývl :/
pro mistni znalce evropy co maji prehled:
nevite nahodou jestli se nekdo nechysta na pokracovani Torpeda co u nas kdysi zacal vydavat netopejr?
SSP: Jestli to mělo původně vyjít 10.12. a posunulo se to o tři týdny, mělo to nově vyjít cca 1.1., ale zároveň zmiňovali hned nejdřív půlku ledna, takže už mlžili v tom prvotním odsunu. A moc "v toleranci" mi to nepřijde. Výroba knihy nějaký čas trvá, většinou to zabere tak dva týdny. Takže jestli se příští týden nezačne tisknout, tak není moc reálný ani ten konec ledna... A další věc je, že termín tisku by měl být přeci známý nějaký čas dopředu, stejně tak to, kdy bude hotovo. Ale stále je ticho. Tak buď se tady kašle na komunikaci, nebo to prostě nebude ani v tom lednu.
havra - to mě též napadlo jako první ihned po zjištění odchodu/vyhození/bůh ví čeho, ale to se těžko dovíme, když jeden ze dvou kompetentních lidí tady pobíhá kolem se slovy "k adminům, ad1, ad2" a není schopen se vyjádřit, ať už jakkoliv.... ale co jsem postřehl, tak se MB řešili vícekrát a oba dva zanevřeli na reakce svých fanoušků i lidí z opačného břehu, já jsem řekněme neutrální, ale obecně mi tohle chování přijde nehodné jakékoliv firmy pro budování její dobré pověsti, tím končím - není co víc říct, jdu hají, dobrou :)
Takze ted uz to je jen jeden Mighty Boy?
DR - možná bys místo "k adminům" mohl napsat něco zde, vyznívá to vyloženě blbě a lhostejně.... díky a čus ;) Pokud již tedy nejsi součástí MB, i to bys mohl napsat... normálně se ptám/e - myslím, že to zajímá víc lidí. Že se neozvou je věc druhá.
Poslední změny
a události Mighty Boys s.r.o.
22.12.2020 Vymazán společník s vkladem KAREL CHLADIL
22.12.2020 Vymazán člen statutárního orgánu, jednatel KAREL CHLADIL.
22.12.2020 Zapsán způsob jednání: Jednatel zastupuje společnost samostatně. ...

aha.... doposud jsem se nedíval .... dobrá tedy, něco se děje v pozadí.
SSP: no jo, podle obchodního rejstříku to vypadá na muže přes palubu
yogi: Posunuli to. Původně měl komiks vyjít ,,cca 10. 12." (podle informací na Facebooku) a pak to posunuli ,,zhruba o tři týdny" (opět Facebook). Takže jsou (nebo je) cca zhruba v toleranci.
Pavel75 : Mělo to vyjít do Vánoc , to je zatím spousta času ne ?
Milo_Harwey: Vzhledem k tomu, že 22. 12. 2020 došlo ve "společnosti" k nějakým změnám (to jsou veřejně dostupné informace), tak by asi bylo lepší směřovat dotazy přímo k těm, co mají se "společností" něco společného ;-)
Pavel75 / Darth Raelchi / Mighty boys :

Taky čekám na nějaké novinky nebo informace, ale kde nic, tu nic. Jediné, co jsem postřehl je, že si Darth Raelchi změnil profilovou ikonku z MB na nějakej modrej asi superhero xicht, takže logo Mighty boys zmizelo stejně jako text, že nebude komentovat komiksy konkurence, resp. že s nimi úplně skončí a též pozoruji, že začal psát cca 5-10 komentů denně. :D takže otázka zní co se stalo? rozpadli jste se? rozkmotřili? má více času? zasáhla vyšší korona moc? asi by bylo fér něco napsat, tohle evokuje cokoliv, jen né nic pozitivního...
pro Darth Raelchi
Jak to prosím vypadá s vydaním Vaší knihy? Už půjde do tiskárny?
Před měsícem jste oznámili posun termínu o min. měsíc, ale do dnes od vás nepřišla jakakoliv další informace.
Jak na hithit,FB nebo tady. Mohli by jste něco sdělit.
Future-Death: v češtině mě žádný nenapadá. Pokud hledáš i věci v jiných jazycích (angličtina ...), tak doporučuji použít starý dobrý google. Něco ti to určitě vyhodí :)
Nezná někdo komiks o The Battle at Little Big Horn?
Clo by být nemělo. Na tom se myslím dohodli.
Tak ono to může fungovat prakticky stejně jako doposud, jen by k tomu byla potřeba politická vůle a politici by museli taky něco dělat. Což se od nich asi moc čekat nedá...
Fimi: já věřim že to dočasný je ale budou k tomu pak dávat dph a clo takže ceny jako kdyby člověk koupil třeba z US
Jo už jsem něco bohužel viděl a četl..je možné že je to dočasné, asi ne že? Ach jo
Hádám že Amazon bude asi lepší volba, ale zase u nich nikdy člověk neví v jakym stavu to dojde nebo jeslti to po cestě nevrátí :D (druhá možnost se mi teď stala u Berserk Deluxe 6)
Jsem zvedavej kdo prvni zacne pasovat comicsy z bookdepa do EU. Skoda, ze sem tak linej.
Walome: ale objedná, ale bude to tak drahý že se to nevyplatí :D (jo teď v tuhle to ale nejde vůbec)
Z bookdepa si uz nic neobjednas, Femi.
To nový Sin City by mělo pokračovat příští rok. Nevím, jestli vydají komplet zbytek nebo jen něco. Kromě jiných obálek by měly být nějaký nepatrný změny v textech, oproti dřívějším vydání. Já vše četl jen v 1.brožovaný verzi, tak nemůžu porovnat. Tuhle novou vázanou verzi si kupuju a 1.brož si nechám už jen jako uloženku, protože je prej náchylná na vypadávání listů.
Norri tak to si kup už teď jinak to bude hned pryč..
Future-Death: Většina lidí asi řekne že ne, ale ono to spíš záleží na preferenci toho, kterého čtenáře. Je to jednoduchá řezačka a fotorealistickou kresbou. Seženete ji podle mě ale i levněji.
Dotaz:
Vampirelalla stojí za tento komiks dát 100kč ?
http://www.bookdepository.com/Gideon-Falls-Deluxe-Edition-Book-One-Jeff-Lemire/9781534319189?ref=grid-view&qid=1608062475021&sr=1-7 tak příští rok, sice až v srpnu, vychází deluxka Gideon Falls, obsahuje první tři volumka...

a aktuálně vychází tenká jednohubka Reckless od Brubakera a Phillipse
Skoda, ze neexistuje web, kam by se clovek mohl podivat na nejaky comics a precist si treba v infu, ze je s nim nejaky problem. Jednou musim neco takovyho udelat! Mohlo by se to jmenovat Comicsova Databaze. Nebo mozna spis kratsi, treba ComicsDB.
radek:Díky moc za radu a kupovat to teď nebudu.
Future-Death: Ano, zatím je jen špatné vydání s tím vloženým fialovým sešitem, aby byly jakože bubliny.
Milo_Harwey: No už ho letos na stránkách uvedené měli (dražší, jiná obálka), ale po nějakém internetovém šumu to zmizelo. Můj osobní tip je, že počkají, až rozprodají tu blbou verzi (což se zdá se blíží) a pak to udělají někdy příští rok znovu a lépe. Když je to ta knižní událost roku, proč neudělat "dotisk"... A myslím, že s tím chtěli vyrukovat dřív, ale asi by to vyvolalo moc negativních vln. Samozřejmě je zde možnost, že se bojí negativního ohlasu a od toho "dotisku" upustí, ale to mi přijde jako méně pravděpodobnější varianta.
radek:Tohle je špatný vydání?
Future-Death: Lepší počkat na nové vydání.
No, netýká se všeho viz berserk
Fimi cena na bookdepu klesne vzdy pod predobjednavkovou cenu. Ne hned, ale klesne.