Fry tak to potom jo, to jsem ani nenašel...predpokldam že i ta deluxka bude rychle pryč. Mimochodem začali vycházet v edici Complete Collection Hickmanovi Avengers jehož Omnibusy jsou vyprodané...
od autora Solanin, Inio Asano, jsem narazil na toto, Dead Dead Demon's Dededede Destruction. Prý je to skvělé. Četl někdo? mimochodem Solanin mám rozečtené, je to skvělé.
SSP: koukam na to jak to mam ja. Kdyz mi doporuci neco nekdo kdo uz se mi osvedcil, beru ho vazneji nez ciziho. Followeri youtuberu maji s jejich doporucenima hadam dobre zkusenosti. Ja treba ano. A s kym ne, toho nesleduju. Nemam zajem aby byl do koupe nekdo nuceny. Chci aby se o tom dozvedely ruzne okruhy lidi.
Hawwwran: To já ti lhaní nepodsouvám, nepsal jsi o něm, ani tu manipulaci. Ale píšeš o ovlivňování pubošů tím Medojedem, že kdyby řekl, že je super nápad to podpořit, tak to bude mít za výsledek, že puboši vyžebrají a koupí. Takový druh ovlivňování, kdy se působí na lidi, co ještě (nebo už) nemají rozum, aby něco koupili, je z principu něco, co se mi jako člověku vysokých morálních kvalit příčí. Ti puboši se mají, v rámci jejich možností, rozhodnout sami, a ne být vybízeni někým, koho asi žerou, k čemukoliv (pokud nejsou vybízeni k tomu být člověkem vysokých morálních kvalit, tam je takové vybízení naprosto v pořádku), zvlášť když jde o peníze. Medojed nebo jeho videa mají být prostředkem k tomu, aby si puboši utvořili vlastní názor, ne aby jim někdo, kdo má jako youtuber/autorita nad nima moc (v neutrálním slova smyslu) dopředu říkal, že je super to podpořit, jak píšeš. Bez ohledu na to, zda to myslí Medojed upřímně. Protože je tam pořád to doporučení autority, které je vnímáno puboši jinak než dospělými lidmi.
SSP: ale ja nerekl ze se ma lhat a manipulovat. Klidne at medojed rekne svuj nazor. Ja verim ze ty pribehy jsou super. PoE jsem cetl. Pokud by o tom referoval objektivne, nebo subjektivne. Proc ne? Manipulaci ani lez nemam rad. Realne verim ze by si to dost lidi koupilo stejne jako ja koupil par komiksu po recenzi Lennyho a Medojeda.
Hawwwran: Zase kdyby medojed řekl, že je super nápad to podpořit, tak třeba hromada pubošů vyžebrá zálohu na kapesné a koupí to, ne?
Nebo by se mohl autorský komplet prodávat důchodcům stejným způsobem, jako se jim prodávají hrnce, to by pak taky určitě koupili...
Nic proti promu, ale mělo by to mít nějaké hranice. Rozhovor, vychválení svého komiksu u někoho, beze všeho, ale působit přes někoho, koho žerou masy, na ty masy působit, zvlášť na masy pubošů (nebo důchodců), to by se mi teda zajídalo. Doufám, že když na video u kohokoliv dojde, tak to bude mít podobu té běžné propagace (Ahoj, my chceme vydat komiks, tak nám pošlete prachy, nebo vás zabijeme.) a nepůjde o oblbování lidí (Ahoj, máte mě za boha, tak udělejte to, co vám teď řeknu - pošlete jim prachy, protože vám to říkám.)
Ano, Soul Eater je šónen a kresebně jeden z nejlepších. Hlavním tématem celýho komiksu je šílenství.
Jenom si dej bacha, jsou totiž dvě série Soul Eater od stejnýho autora. Jedna je Soul Eater a druhá je Soul Eater Not. Ta druhá má úplně jiný tón a víc by se líbila Fryovi :D.
A to jsem koukal rano a jeste chybelo. Jsem rad ze se to hybe. Kaplan tomu videem dodal stavu.
Jinak, tesil jsem se na znovuprecteni Port of Earth, ale po ukazce se tresu na Zatmeni. Ten motiv vypada paradne a po PoE vim, ze mne Kaplanuv styl (a kresba jakbysmet) velmi bavi.
Esoes já už dnes v češtině téměř nekuouji a téměř nečtu. Jen ti říkám že s větším záběrem přichází více výdajů a to nemluvím o tom, kdyby se ti najednou začala líbit manga
Pardon za to vychcázející:)) Samozřejmě vycházející...Bohužel nejde opravovat u příspěvků.
Jinak k tomu nákladu ještě. Pokud by to bylo méně, než těch dejme tomu 800ks, tak to krásně nahraje kupčení, následnému šponování cen si myslím. Z hlediska počátečních nákladů a celkového uspokojení na trhu bych se minimálně těch 800ks vážně nebál, prodá se to. Celé je to o tom, jak to pánové ještě uchopí pokud tomu udělají nějaké další promo na jiném kanále, celkově se potom zapráší do roka určitě. Jsem od přírody důvěřivý, ale tak jak o tom pánové mluví na komiksových novinách (otázka kvality čtení, vazby apod.) přesvědčili mě. Mám spoustu cenných knih a na tohle koukám zejména jsem na to vážně natěšen. Líbí se mi, když někdo přemýšlí nad obsahem i formou. Za mě na nějakou dobu radši vše, omlouvám se za pár tapet.
Fimi tyhle kanály sleduji taky a rád (zejména zpětně, doháním to), přeci jen komiks v nějakým širším záběru objevuji teprve půlrok, tak jsem jak houba:) Víc hlav, vždycky víc ví, člověk si udělá lepší názor...
Jak jsem psal, komiks má u nás tradici dávno pradávno mám o tom docela pěkné publikace. Vlastně s takovým Ladou a jeho kumštem jsem začínal, mám taky tu novou monografii Punťa, Čtyřlístku a spoustu dalších (zejména starších) věcí od Foglara, Saudka apod..Zkrátka ty české začátky komiksu. Ale upřímně, co mě vyloženě baví dneska jako číst to je něco ve stylu Blacksad, Fatale, Maus, Z Pekla, Vychcázející hvězdy, teď čtu ty Strážce (4.vydání) zkrátka taková všehochuť. Co se týče toho tebou zmiňovaného Marvelu, nebo DC taky něco mám namátkou mě napadá Bažináč (ten mě bavil), ale celkově jsem nastavený na jiný žánr, než super hrdiny. Rozhodně to ale nezatracuji, jak píšu pár věcí od toho mám, četl sem a ke komiksu to neodmyslitelně patří. Zrovna mýho mladýho to ukrutně baví, takže je rád, když se o tom můžeme pobavit je to takový odlehčení.
Těch 800ks by si to zasloužilo , prodá se to a náklady na knihu zas nižší?? 300-500ks náklad to by mi přišlo hodně málo a tak trochu škoda, když už tomu ti kluci věnují tolik času, úsilí?? Tak uvidíme.
esoes: "Pokud dojde k naplnění projektu, vyjde kniha ve verzi se sběratelským přebalem s variantními obálkami a jmenným seznamem podporovatelů na začátku knihy, a to pouze v počtu předobjednaných kusů.
Kniha se následně dostane do běžné distribuce ve velmi omezeném nákladu, ale za vyšší cenu a bez sběratelského přebalu."
Z toho mi vychází, že je nepravděpodobné, aby toho dělali víc jak o 20-30 %. Tedy můj skromný odhad je, že to víc jak 500 knih určitě nebude.
Mám na vás jeden dotaz v jakém nákladu ta kniha nakonec vyjde?? Dle videa s vámi dotisk asi jen tak nebude, což chápu. Můj skromný odhad je, že by to chtělo minimálně 800ks to se dle mého rozprodá v pohodě, asi ne hned, ale do roka to zmizí.
Esoes já to měl taky s lennym takhle, ještě když mě hodně zajímal Marvel. Ale jak říkám, mně je bližší Image a od toho jsem měl kluky z Komiksových novin, Dobrá Image a US news, jinak ti rozumím a vím přesně jak to myslíš.
já MB držím palce ale nepodpořím, nelíbí se mi formát dvou různých knížek v jedné...možná blbost ale každá zvlášť by nejen lépe vypadalo, ale hlavně se lépe četlo :/ škoda
Myslel jsem to hlavně tak, že mě třeba něco vzalo za oko a srdce, hledal jsem si pak k tomu více informací a u toho Lennyho našel konečně třeba taky nějakou videorecenzi.. Má to řekl bych objektivní a je vidět, že má hodně načteno, velký přehled, takže mě to v řadě případech definitivně nasměrovalo. Zatím jsem tedy ani jednou nelitoval, ale předchází tomu z mé strany opravdu usilovné hledání veškerého infa. V konečném důsledku si dělám rozhodnutí stejně sám, povětšinou srdcem:)) Taky už jsem opatrnej, sbírám toho a mám hodně. Hlavně kvalitu a přelomový věci, nerad vyhazuji peníze oknem, ale to asi nikdo z nás.
Ale k projektu o kterém se níže bavíme. Jako na to, jakou malou reklamu to má si to vede velmi dobře. Od vřerejšího večera dalších xx tisíc kč, lidi to nakupují, podporují. Pokud by k tomu udělal video ještě Lenny, nebo ten Medojed nemám strach, že by to nedopadlo.
Osobně si myslím, že obdobné projekty u nás by bylo fajn maximálně podporovat. Komiks u nás má přeci jen tradici, již od pořátků 19.století a vede si stále dobře, tak si tuhle kultůru hýčkejme prosím dál. K nám to patří jsme chytrý, inovativní, kreativní národ jen si často o sobě myslíme zbytečně méně, ale to je na debatu jinam.
Na závěr dodám, že v tomhle případě se jedná (zdá se) o zajímavého autora, dílko a mělo by to být vydáno dokonce i v příjemném formátu. Taky úplně nemusím ty gigant formáty, blbě se to pak čtě a hůř na to hledá místo v knihovně, takže zvolený formát jim taky moc chválím. Tak si držme palce, osobně do toho půjdu. Sci fi je můj oblíbený žánr a námět, kresba mě zaujala.
Vy zkuste oslovit Lennyho, jak píšou kolegové níže. Když budu mluvit za sebe, objevil jsem ten jeho kanál někdy, až letos v Lednu a od té doby utratil jen za komiksy xx tisíc... :))
Fandím vám a věřím, že se tenhle projekt dotáhne zdárně do konce, jelikož je váš první o to více neponechte nic náhodě.
Uplne nevim, jestli zrovna Medojed s tim, jak poslednich pul roku dela jen priblble zebricky, podle par pubosu na chatu, by byl pro tohle spravnou volbou.
A to jsem mel to prevypravovani komiksu celkem rad v praci k obedu😃
Darker: popravde nam jsou views uplne burt, kdyby nebyly tak to delame pravidelne :) jsme radi za kazdyho, komu nase video zprijemni cas ale jestli mame 300 nebo 1000 je uplne fuk.
Ale ano, radi jsme byli, ze kluci dorazili a ze se u nas pochlubili s tim co budou delat. Ale nic jim nebrani se domluvit i s nekym jinym.
Stejně to nevyjde. Jestli jediná propagace je jít do Komiksových novin, což je dno českého Youtube s 700 odběrateli, tak to můj jeden výtisk nespraví. Komiksové Noviny jsou asi rádi, protože video překonalo počet odběratelů a je to jejich nejsledovanější video za poslední rok. Proč s tím nejdete za Lennym, který má 10x tolik oběratelů. Nebo za někým mimo komiksovou scénu, kdo může oslovit i jiné typy lidí, kteří by si to potencionálně mohli koupit. Třeba takový Medojed, který má ještě 10x víc odběratelů než Lenny, který s Torrenem u něj byly taky dělali rozhovor. Ten váš amatérismus ten komiks pohřbí :/