Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Myslim, ze trh je temi komplety a seriemi uz presycen, ja jsem teda uchylnej, takze je mam vsechny, ale uz je to nekolik let hledani knihy s nepomackanou vazbou, nestiham to ani cist, mam vsechno doposud. Spiderman byl muj oblibeny hrdina od dob semic slovartu a animace z roku 94, ale ted uz mi prijde spis otravnej... A i kdyz me ten spiderman komplet laka a prvni cislo jsem koupil od prekupnika a dalsi objednal jako "predplatne", nejak to vidim, ze dojedu dc a ty cerveny marvel a koncim. Uz i marvelu jsem na hrane, ze s tim skoncim. Jak to vnimate vy? Jo, to jeste nepocitam rebirth, co nesbiram vubec...
trudoš: Všiml jsem si, nějak často jim to bude vycházet. Asi to chtěj mít rychle z krku.
Nevíte náhodou někdo kolik má být ještě těch "testovacích" čísel?
Karlito_69: Ještě jednou díky, koupeno ve Valmontu. Teď už mě jenom znervózňuje, že třetí číslo slibují za 7 dní, místo za 14.
trudoš: Nakonec jsem si tam skočil a koupil, mám to kousek. Fryovi jsem něco už psolal, ale nevim zda vše co potřebuje dyžtak.
Všiml jsem si, že to maj v tom Valmontu ve Foru a i u Kendika kde jsem to minule koupil. Přemýšlím, zda vemu, ale asi zase ano. Za 99 ještě jo. A pak si vyberu max to co se mi bude líbit.
Karlito_69: Zupa, danke za info. Zkusím zase Liberec a pak případně Frymu pošlu sken a ostatní.
Koho to zajímá, tak na stánkách už je druhý díl kompletu Spider-Man.
Název Sweet tooth by byl samozřejmě nejlepší. Mám vydaní z Francie a ti to taky nepřekládali. Ale tohle je čistě akademická debata, zoubka/jazýčka tady stejně nikdo nevydá, leda nějaký sebevražedný vydavatel.
Mlsoun je pekny :-) ta se to sklonovat. "Cetlnjsem mlsouna" vs. "Cetl jsem mlsnyho jazycka"
Já bych spíše prosadil aby se to jmenovalo stále Sweet tooth.
Máte pravdu, gars. Mlsný jazýček zní lépe. Až bude Crew někdy tuhle sérii vydávat, musíme si prosadit, aby se to tak jmenovalo.
Přesně tak, Sladký zoubek je úplná hloupost. Mlsný jazýček (anebo případně Mlsoun) je správný překlad.
Sladký zoubek zní hrozně.
Gmork: Mi by se líbilo Zabij, nebo budeš zabit
Gmork: Spojení "Sladký zoubek" se česky vůbec nepoužívá, ne? My máme mlsný jazýček.
Fry: Bylo by zajímavé, pod jakým názvem by to vycházelo tady u nás. Já bych dal Zabíjej nebo zhebni, kdybych to tedy musel za každou cenu počeštit. Jinak ale Poláci hodně sérií nechávají v původním anglickém názvu, jak u mangy, tak u US komiksu, což je jedině dobře. Ale třeba z Sweet tooth udělali Lasucha. Tam by se mi nejvíc líbil český název Sladký zoubek.
Achjoo já na tu Gwenpool v NHM budu čekat fakt ještě dlouho.
Gmork: Zabij alebo Zgíň ... je název mluvící za vše :) ach ach, ty překlady
Samozřejmě, není nikde vytesaný do kamene, že u nás něco nepřehodí, ale zatím to sedělo.
jh666: vidíš, porovnat se španělskou wiki mě nenapadlo. Díky! :)
Doppelganger: Seznam kromě následujícího čísla není. Zatím má ale druhá šedesátka stejný pořadí jako španělská verze, takže:
71 Profesor X (dnes vyšel)
72 New Mutants (za 14 dní)
73 Union Jack
74 Spider-Man 2099
75 New Warriors
76 Excalibur
77 Agent Venom
78 Alpha Flight
79 Miles Morales
80 Scarlet Spider
a na španělské wiki je to až do čísla 100
Čistě náhodou někde není k dispozici seznam dalších čísel NHM, že? Po první šedesátce se objevil seznam dalších deseti čísel, avšak teď jsem zatím nic nezahlídnul. Ptám se jen tak ze zvědavosti, co nás čeká. :)
@deefha diky ti :* uz jsem mu napsal, tez jsem to v Praze nikde nevidel... A kdyz byl v minuloati testovaci prodej cehokoliv, tak jsem to vlastne nikdy nikde nevidel :D btw. Policka a vyuziti mista mas super ;)
Tak se taky pochlubím novými komiksy. Prvního stánkového Spideyho už jsem daroval, zbytečně by mi to zabíralo místo.

http://imgup.cz/images/2019/05/03/manga04.jpg
Zdravim vespolek, ted budu zadat o neco neobvykleho... Muzete prosim nekdo koupit to prvni cislo spidey kompletu nekde 2x navic pro me? A pak se nejak domluvit na odkoupeni... :D nikde jsem ho nevidel, nemam ho jak sehnat, napadlo me tohle jako reseni... O:)
deefha: Testovací verze UKK měla menší rozměr, u NHM byly knížky stejné
Mám dotaz k tomu Spider-kompletu. Když se jedná o zkušební prodej znamená to, že v případě úspěchu pojedou znovu od jedničky nebo, že budou pokračovat tam kde skončily? Jaké s tím máte zkušenosti?
deefha: Ať manželka každý den vidí, co se za to dalo koupit jiných užitečnějších věcí?:)))
deefha: Krásná práce :)
Skoda. Teda to je ale blby :-) posledni uz mam objednanou, ale prvni mi proste chybi
Hawwewran tak jsem se pídil po tom Thorovi...to souborné vydání není tak úplně souborné, prostě v něm není celý run God of Thunder, takže nic promiň, jistě to chápeš...ovšem první Deluxe v něm zahrnuta je
Neví někdo jestli je mezi těmi 60 knihami z toho Komiksového výběru komiks Spider-verse?
A ještě jednou Komiksový výběr Spiderman. Další díly od 2 lze objednat u SEND. O prvním díle bohužel není zmínka.
Ne. Není možná...někoho konečně po dvou dekádách napadlo znovu přeložit a vydat Simmonsův Enydmion... Hlavně nikam nechvátat. Do důchodu času dost... Jak tak koukám na ten argo edičák, tak tohle bude drahý léto...
deefha - prachovka? To není zlý nápad, ale vždy jsem měl za to, že prachovka vlastně jen rozvíří prach, který o pár hodin usedne na to samé místo znovu :D
Gmork - přesně o to se také pokouším!
Já to řeším jednoduše - nijak, mám poličky přesně na rozměr, takže prach nemá nárok.

http://img24.cz/images/27718651926853893514.jpg
Čau lidi, nedávno jsem tu řešil skladování paperbacků ze Znovuzrození DC a v té údržbě bych ještě rád pokračoval. Jakým způsobem se zbavujete prachu z knihoven případně přímo z komiksů. Voda a papír nejsou zrovna kamarádi a foukání vzduchu je na tom podobně.
Ediční plán Arga na první půlku roku:
http://argo.cz/edicni-plany/
Za mě překvapení v podobě Dobyvačné Armády nebo Conan 2 :)
trudoš: Díky, jdu to nahodit :)
Spider-man mě nezajímá a co se týče Batmana, zatím podle mě není o co stát... http://en.wikipedia.org/wiki/DC_Comics_%E2%80%93_The_Legend_of_Batman
Pominu-li co mám koupeno mimo komplety, z těch zatím 38 komiksů bych si asi koupil jen Haunted Knight od dua Loeb/Sale.
A strašně jsem rád, že jsem si už před lety ty komplety zakázal a mám z nich ze všech dohromady nějakých 7 knih.
Vážně bych teď už nechtěl řešit nějaké další police :D
Mám to stejně. U stánkových Marvel/DC si dám tu práci a napřed si zjistím, zda je ta kniha opravdu dobrá. Takže kupuji jen na jistotu. U Spider-mana to nebude jiné.
No já vím jistě že žádné komplety kupovat už nebudu...
Fimi: Kdyby jen Batman, buď rád, že nečteš v polštině jako já. Na mně se ještě letos vyřítí další integrály takových titulů jako Doom Patrol, Runaways, Ex Machina, Sandman Universum 2018, Sambre, Promethea... nemluvě o nových věcech od Image. Prostě čtenářské psycho.:)
Deefha a to možná bude vycházet to samé jen Batman...
trudoš: Díky a je to Frájovi :D