deefha: To vyjádření z emailu bylo i na papírovém lístečku ve čtvrtém čísle. Myslím, že je to standardní postup a v létě nebo na podzim začne SEND naostro.
No v té práci co postnuj @deefha je uveden důvod. Protože Džundžiho na google nenajdu. Prostě je světoznámý pod jménem Junji Ito. Kdyby nikde jinde než v Japonsku nevydával a byli bysme první kdo jeho jméno do latinky komolí, tak možná, ale on už prostě nějaké mimo-japonské jméno používá. Ale je mi jasné, že se na to budou názory lišit asi jako na přechylování. Jen mne tobpraštilo do očí, protože mám jeho knihy v EN.
Hawwwran: Ale Jim Lee se píše latinkou, takže tam není žádná potřeba přepisovat ty znaky. Junji Ito prostě není originál, tak nevidím důvod, abychom se k němu přikláněli - buď originál, nebo český přepis, ne? (dobře, to Lee asi původně latinkou nebylo, ale snad chápeš, co tím chci říct)
K tomu musím říct, že máme třeba dle mého názoru celosvětově možná nejlepší přepis standardní čínštiny a je jen k pláči, nakolik se od něj v poslední době ustupuje k naprosto nesmyslnému anglickému (což je prostě pchin-jin se zcela mimózní výslovností, protože anglicky hovořící se od svého přepisu odklonili k čínskému - Angličan řekne Taiwan, zatímco správná čínská i česká výslovnost je Tchaj-wan, totéž Angličan řekne [Xien] namísto českého a čínského [Si-an]).
Stejně to bylo i s NHMkama. Byla první šedesátka a když se prodávala tak přidali i druhou šedesátku. Na anglické Wikipedii je v seznamu celkem 100 knížek z DCKK, takže si myslím že, pokud se bude prodávat stejně dobře jako doteď, tak bude ještě další rozšíření...
To jsem netusil, ze predplatim az oficialni vydavani. Mohli na to nekde upozornit, ale diky za odpovedi a mam dalsi dotaz.
DCCK zacal vychazet s tim, ze ma byt 60 cisel, ted oznamili rozsireni na 80, coz uz snad bude konec... Nicmene pri oznameni 60ti cisel byl predataveny obrazek ze hrbetu knih i s jokerem na konci. 60 knih vyslo a joker nikde, az ted se k nemu dostava pres 61.knihu a dal.... Tzn. Meli zamer vydat 80 cisel od zacatku? Prijde mi to jak takovej malej podraz ci mystifikace sberatelu...nekdo mohl chtit 60tkou skoncit, ale nedokoncil by obraz. ;)
Draco nobilis: S tou „Nocí nestvůr“ opatrně, je dobré mít předtím načtená alba „Já jsem Gotham“ a „Ve stínu netopýrů“, kterýchžto je „Noc nestvůr“ přímím pokračováním. Můžou pak unikat souvislosti a hlavně budete mít zmatek kdo je kdo, a co tam kruci vůbec dělá.
Tak venku je už i čtvrtý díl Komiksového výběru, s oznámením, že je prozatím poslední, dokud se (neznámo kdy) nespustí komplexní prodej znovu od prvního čísla.
V pevné nebude už nic ..ale pokud umíš anglicky a zajímá tě to, kup si Deluxe v angličtině. Velký formát, pevná vazba, dvě volumka souborně...a hlavně za pěknou cenu..ale jinak bohužel
Draco: Bohužel nebude ... Noc nestvůr je one shot, stejně jako odznak, co vyjde asi za 2 týdny ... v pevné vazbě má určitě cenu koupit sérii All-Star Batman, která vyšla kompletně v pevné ... ale zase je to sračka, takže bych tuto sérii nejraději ani nedoporučovat (viz. můj koment u druhého dílu).
Drazí znalejší, jak je to se Znovuzrozením? Od teď už nebude vycházet v pevné nic? Já si nějakým hnutím osudu zatím nic nekoupila, tak jestli mám rovnou nakupovat jen paperbacky... Noc nestvůr mám v pevné, ale to je one shot, žejo (ještě jsem nečetla)?
Milo_Harwey: Zatím nikomu nic nepřišlo. Send to bude nejpravděpodobněji rozesílat až to bude v oficiálním prodeji. Momentálně jsou první 4 čísla v testovacím prodeji. Takže až to spustí oficiálně tak se dočkáme předplatného.
Ahoj, prosim vas, uz nekomu prisel ten komplet spidermana z predplatneho u sendu? Mne zatim nic neprislo a tez by me zajimalo, jak to bude se 4.cislem, zda se da lredobjednat. V harmonogramu nemaji nic... :/
Už jsem si to původně kupovat nehtěl, ale teď nevím nevím, když je to od Kevina Smithe a pokud jsem dobře pochopil tak by to měl být uzavřený příběh. Četl jste to někdo už?
Já si teda ten druhý a třetí díl předplatil přes Send. Neberte to za 99kč 2 komiksy a ještě s hrnkem a taškou :))) Ale netuším, kdy to hodlají rozesílat. V harmonogramu datum nemají.
Fimi: Za mě ať jich vychází klidně i víc. Pro nás jako zákazníky je jen dobře, že máme z čeho vybírat. Každý si může koupit jen to co ho baví.Je přece blbost kritizovat vydavatele, že toho vydávají moc. Jasně mínus je, že pokud nemáš všechny díly tak ti obrázek neštymuje v knihovničce a někdy jsou tam jen začátky runů, ale zase touhle cestou vychází komiksy, které by nikdo jiný nevydal.
Dnes vyšel další (již třetí) Spider-Man. Pro případné zájemce, na stánkách jsou k dostání všechny tři knihy, zatím ještě ani jeden nešel do remitendy. Tedy alespoň v Liberci.
No mně se nechtělo dávat tolik peněz za něco co se mi nelíbí jen abych měl hřbet a nemít potom prachy na věci co skutečně chci...
Z DCKK jsem si nechal jen Spravedlnost, Red hooda, Hranici a chci Flashpoint...věci jako Ticho, Dlouhý halloween, a ty věci co u nás už vyšly a jsou v DCKK mám právě už od bb artu...tamto nepsal Moore ale mám pocit že Morisson..v první ukk skutečně není téměř nic špatného, to až v druhé části jsou dvě třetiny nečitelná tetra...z NHM mě bavilo tak 12 knih které chci mít, zatím z nich mám pár ale.do žádných kompletů už nepůjdu. Leda by ti vycházel Valiant dle reading orderu
Fimi - no, mozna to bude tim, ze mam zatim precteno jen prvni 60 ukk a tam byly, podle me, co si pamatuju... Spatny asi 3-5 ks, dost takovych rekneme prumer, pohoda... A sem tam par elitnich, treba 10?
Jinak se shodneme, dckk jsem cetl ticho uz v minulosti a zatim jen snad ten green lantern (3.kus), superman utajeny pocatek a batman a syn.. To je asi prcnich 5. A mne se to libilo... Az na batman a syn. To je myslim od moora nebo.koho a to bylo nic moc. Z nhm mam precteno prvnich 6 (4, kdyz vysly ty testovaci... To uz si moc nepamatuju, ale myslim, ze byly fajn, i ten starej hawkeye me prekvapil, ze to slo), ironmam cislo 5 si moc nepamatuju, asi prumer, ted jsem cetl CA, cpz je 6tka, aky prumer...takovy jakoze obyc - vzhledem ke stari... Takze takhlr na tom ted jsem, ceka me to k precteni prakticky cely, abych mohl pak zpetne hodnotit... Takze je mozny, ze mas pravdu a urcite je lepsi byt vic kriticky a rekneme.mit odvahu se s tim rozloucit. Ja jsem na tphle uchyl, ze se toho zbavovat nechci :D resp. Fakt by me to muselo vytacet z vic jak 50% knih, abych to dal pryc, a to asi nehrozi.. To se u me zatim deje asi jen u batmana od snydera :D
Milo není, já ty komplety měl, z NHM mě bavilo a zaujalo skutečně hodně málo věcí, z DCKK ještě méně, tam je to fakt hrozný...ukk snad jen první část měla velmi málo a téměř žádné špatné ale druhá část jich měla skutečně moc..
Hřbety: no jo Gabriel DellOtto je úžasný, ten ukk hřbet nemá chybu, od něj bych bral i nakreslené hovno. Ross v DCKK je tradiční bez nápadu...nhm není špatné a Spiderman vypadá taky dobře ten hřbet...
No ono je především taky dost daný pro koho ty komplety jsou. Vyjma sběratelů je to hlavně pro nováčky. Pro ostřílený čtenáře už to nemá čím moc zaujmout. Já osobně jsem u kompletů rád i za přečtení průměrných věcí, protože aspoň vím do čeho případně v budoucnu jít a nejít. Jinak je pravda, že Marvelu a DC je tady na poměry českého trhu až až . Bral bych větší pestrost, ale to je tady těžké.
Podle me ukk ma obraz ze hrbetu hodne dobrej. Nhm nic moc. Dckk se mi libi cast padouchu, ale ujde to. A ten spiderman vypada dobre...;) a co se tyce vaseho nazoru, co je a neni dobry, to je brutalne subjektivni, nekdo vam to recenzuje, ze je to hnus, vy precete a nakonec je to ok... Nemyslim si, ze by na 1 dobrou knihu bylo 8 spatnych:D ale to bylo asi zveliceny, ne? Fimi ;) jsi nejakej narocnej...
Karlito to je kouzlo kompletů, na jednu skvělou možná uzavřenou knihu je osm slabých až o ničem a bohužel jen málo co je vyloženě uzavřené a nebo ještě debilnější je, když je tam kniha z konce nebo prostředka série která tu nevyšla, takže jsi v rozjetém vlaku a ani nedojedeš do konce viz Flash v DCKK např. Ale kouzlo obrázku na hřbetu.je silné...vím to, sám jsem měl čtyři komplety, Ukk 1,2, nhm a DCKK..
Já si vybýrám, co má šanci se mi líbit, takže poslední dobou z těch kompletů moc nekupuji a některé co už jse přečetl i prodám. Ale tyhle dva první Spider-many jsem vzal i kuli ceně. Od teď už si budu vybýrat a uvidím co vemu a co ne. Stejně na to všechno nemám čas a peníze taky nejsou na všechno a byla by to pro mě škoda. Nehledě na to, že dost věcí z toho by mě ani nebavilo.
Myslim, ze trh je temi komplety a seriemi uz presycen, ja jsem teda uchylnej, takze je mam vsechny, ale uz je to nekolik let hledani knihy s nepomackanou vazbou, nestiham to ani cist, mam vsechno doposud. Spiderman byl muj oblibeny hrdina od dob semic slovartu a animace z roku 94, ale ted uz mi prijde spis otravnej... A i kdyz me ten spiderman komplet laka a prvni cislo jsem koupil od prekupnika a dalsi objednal jako "predplatne", nejak to vidim, ze dojedu dc a ty cerveny marvel a koncim. Uz i marvelu jsem na hrane, ze s tim skoncim. Jak to vnimate vy? Jo, to jeste nepocitam rebirth, co nesbiram vubec...
Všiml jsem si, že to maj v tom Valmontu ve Foru a i u Kendika kde jsem to minule koupil. Přemýšlím, zda vemu, ale asi zase ano. Za 99 ještě jo. A pak si vyberu max to co se mi bude líbit.