Jako poslední dobou to v Marvelu flinkaj a tyhle dodatečný věci dávají až do omnibusů (viz Hickmanovi Avengers). Deluxky se příští rok určitě dočkáš.
Furt mám naději, že nechtěli rušit run Jane a vydají to zvlášt, ale nevim.
no právě jsem si řikal, kde to sakra je? třeba v deluxkách Valiantu, máš i to co s danou serií souvisí tak aby se to dalo číst chronologicky. To v Marvelu očividně nemají...bohužel to vyšlo jen v paperbacku, pořád nějak čekám, zda to vyjde jinak ale asi ne, tak prostě musím vzít tpb....škoda.
no tak to bude chyba jejich, předpokládám, že Crew letos vydá jedničku a příští rok dvojku a trojku, jen aby do té doby nevyšla deluxka v originále...
Tak to je chyba bookdepa, dvojka je Road to War of the Realms. Jméno u trojky nejspíš změnili, moje chyba.
Jinak problém Thor deluxek je ten, že v nich chybí Tenth Relam, Thors a Unworthy Thor - pořád doufám, že to někde vydaj...
Jako War of the Realms musí vyjít česky, když se druhý volume Thora jmenuje Road To War Of The Realms a třetí War of the Realms a zasahuje to i do Avengers :)
Select je edice, kde Marvel vybral X "zásadních" booků, které jsou ideální pro začátek s danou postavou.
A Thor Reborn je ten, co bude vycházet od Crwe, aktuální řada.
Pokud nevadí paperback, tak začít tady - http://bit.ly/2YcytgP
Hawwwran tak ještě že vyjde god of Thunder souborně i když v tpb. Škoda že nevyšla u nás Ukk 3, tam ta první deluxe je ve dvou knihách
Si ji kup v angličtině z toho kompletu jestli to jde...
Lenny já to nedávno dočetl... skvělé nápady a už to není tak feministické...tedy je ale méně než před tím...ale pořád super
Koukám že už teď začínají být deluxky God of Thunder a Mighty Thor vyprodané a po tom co má být film inspirovaný právě Mighty Thorem, tak asi půjdou o to víc na dračku
Ad ty Marvel - druhej Marvel Now úplně ignoruj, to nikoho nezajímalo :). Legacy byl jakože pokus udělat podobně cool sešit jako DC Rebirth #1 a vrátit se k původnímu číslování, což jim opět nevyšlo. Důležitej je až teď Fresh Start.
Je to event, má to hromadu minisérií a tie-inů. Četl jsem Punishera s X-Meny a nuda, doporučil bych akorát Strikeforce od Aarona.
Důležitej bude asi Aaronův Thor
Tak na to kašlu, jdu jen do Thora a SF. Když už kupuju aaronova Thora od začátku...snad bude deluxka ať to mám mám dál komplet pěkně v knihovně vedle sebe
Fimi: ano, myslím tohohle Thora. A opravdu stačí on a Strikeforce.
Jinak tam máš všechno, co se týká jen War of Realms. Ale vážou se tam i čísla nějakých ongoing sérií.
Tady najdeš seznam jednotlivých sešitů: http://marvel.fandom.com/wiki/War_of_the_Realms
Fry: Ten Spider-Man spadá pod druhý Marvel Now (a pak Legacy, protože došlo u čísla 300 k přečíslování).
Fimi: War of Realms skončila. Hlavní event vyjde v jedné knize, tie-iny různě (ale opravdu důležití tie-iny jsou jen ty z Thora (budou ve třetím volume) a one-shoty Strike-Force (budou mít vlastní paperback). Povedené byly ještě příběhy Daredevila (psal sám Aaron, kreslil Sorentino z War Scrolls - vyjde ve společném TPB se Spider-Man and League of Realms).
To mě na tom štve, Aaronuv Thora celkem zásadní vliv a to včetně Mighty Thora na kterého navazuje Thor Crwe, War of realms a vlastně některé věci Avengers, Venom atd...já to naštěstí četl což zvyšuje zážitek ale kdo ví jak to vezmou lidi co to nečetli...
Jinak Lenny že War of realms skončily, to je teda jen minisérie na jeden paperback nebo přímo event nějaký?
jh666: :D :D jasný no, ale jak tady máme ty série, tak nějak potřebujeme odlišit co do dané série patří a proč tady ten konkrétní komiks je zase číslovaný s jedničkou :)
Fry: Není zač. Ta posedlost číslem 1 mě na Marvelu štve (vrchol byl v roce 2015, kdy měli Silk, Spider-Gwen a Howard dvě čísla 1 v jedno roce). Nejlepší je orientovat se podle roku vydávání.
jh666: Vidíš, na Thora jsem úplně zapomněl :) No koukám, že je v tom prostě bordel ... jak se snažím dělat pořádek v těch sériích co tady vycházejí, tak mi právě ty 'kódové označení' moc nepomáhají, ale každopádně díky za info, už vím víc :)
Fry:
Původní Marvel Now začal v roce 2012, pak byly menší restarty All-New Marvel Now (po Infinity) a Avengers Now (po Original Sin).
Na podzim 2015 (po Secret Wars) začal All-New, All-Different Marvel.
Už za rok přišel druhý Marvel Now (protože první byl úspěch, proč to nezopakovat, i když v tom pak bordel).
Pak přišlo Legacies, kdy se většina sérií dočasně vrátila k původnímu číslování, ale tam bylo máloco úplně nového (napadá mě třeba Punisger).
A loni pak přišel Fresh Start, kde začalo všechno od jedničky s novými scénáristy (kromě Thora). Sem patří právě Avengers od Aarona, nebo Thor, kterého Crew chystá na podzim (i když moc nechápu, jak ho lidi, co nemají v eng načtené God of Thunder a Mighty Thor, pochopí.
Dělám si pořádek ve znalostech Marvelu od roku 2012 ... protože jak na nás Crew valí teď tu hromadu Marvel komiksů, je docela těžké orientovat se v tom co a jak ... a jak tak na to koukám, tak mám na mysli hned několik otázek, z čehož nejhlavnější je jaký je rozdíl mezi Marvel NOW! a Marvel NOW! ... konkrétně pokud jsem to tedy pochopil správně vycházelo Marvel NOW! právě od toho roku 2012 cca, do All-New, All-Diferent ... v tom se ještě chytám, ale pak podle jedné wiki a podle nově vydávané série s Thanosem začalo vycházet nové Marvel NOW!, které se po pár číslech přejmenovalo na Legacy? A co vlastně vychází teď? Legacy už skončilo, ne?
Pro lepší orientaci přidávám výčet sérií spolu s datem začátku vydání v USA, které u nás vychází / začnou vycházet s příslušným kódovým označením:
Deadpool (Marvel NOW!) - od listopadu 2012
Strážci galaxie (Marvel NOW!) - od února 2013
Ms. Marvel (Marvel NOW!) - od února 2014
Rocket (Marvel NOW!) - od července 2014
Doctor Strange (All-New, All-Different Marvel) - od října 2015
Strážci galaxie (All-New, All-Different Marvel) - od října 2015 (u nás začne vycházet od září 2019)
Deadpool (All-New, All-Different Marvel) - od listopadu 2015 (u nás začne vycházet v roce 2020)
Rocket a Groot (All-New, All-Different Marvel) - od ledna 2016
Spider-Man/Deadpool (All-New, All-Different Marvel) - od ledna 2016
Captain America - Steve Rogers (All-New, All-Different Marvel) - od května 2016 (u nás začne vycházet v září 2019)
Thanos (Marvel NOW!) - od listopadu 2016
Avengers (Earth´s Mighest Heroes ??) - od května 2018
Tak po Crweconu bylo několik MDEK na Comics Bazar CZ/SK na Facebooku, Blacksada jsem si koupila já. Od začátku roku do teď jich minimálně pět bylo nabízeno a prodáno. Pročež já nakoupila ty za nejhorší ceny, byly v nabíde i za 1600... Ale mám klid!
Wal: kdybych ti dal vybrat mezi stejnou knihou s razitkem "knihovna abc" a razitkem "vyrazeno" za 2kc a totoznou knohou bez razitka za 1700kc, tak by sis tu korunu nepriplatil a bral tunza 1700?
Norri: v knihovně je tři prdele knih, u nás vychází skoro nejvíce knih v přepočtu na počet obyvatel, a knihovny nejsou nafukovací. Může se vyřadit cokoli kdykoli a odkudkoli.
Nicméně proč bych si měl kupovat knihu z knihovny s nějakým razítkem, to nevím, zejména když se dá jistě sehnat originál.