Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Tak snad buď všechno anglicky, nebo všechno přeložit, ne?
Za mne:
Joker
Poison Ivy
Tučňák
Two face
Hádankář
A co byste videli radši v dabingu kresleného Batmana?
Poison Ivy byla někdy překládána jako Travička Ivy. Jinak jak psal Fimi.
Já viděl jak Riddler pengiun tak hádankar a tučňák.. Ale Ivy je prostě Ivy... Naopak jsem viděl i Dvě tváře přeložené mám pocit někde
Dotaz do pléna. Jaké jsou zažité české ekvivalenty Riddler, Penguin, Poison Ivy?
Maco: Logo bude samozrejme jen na hrbetu a na zadni obalce.
Samozřejmě že vše od Image není super, logicky.
Maco pokud máš rád scifi tak to bude asi tvá skupina, ovšem není to scifi z vesmíru ale prostě ze Země, mně to sedlo.
maco: Eclipse jsem četl před několika lety a nebylo to špatné. Ale neuvažoval jsem ani o koupi, ani o tom, že bych si Eclipse nechal na... Ehm, že bych se k tomu někdy ještě vrátil třeba v dig. podobě. Osvěžím si to v nejbližších dnech. Eclipse je trošku jako Total Recall, kam vtrhnou hrdinové z Živých mrtvých.

Pokud jde o Port of Earth, tak to jsem si přečetl a je to jako když Training Day potká District 9. Nebo když ve Válce s mloky vetřelci obsadí místo místo těch mloků a trošku se zcivilizují. A nebavilo mě to. Jako špatný komiks bych to rozhodně neoznačil, ale jako dobrý taky ne. A je to trošku, ale jen trošku, předvídatelné, a jestli někdo viděl video Komiksových novin, kde se upozorňuje na SPOILER SPOILER závěr, jako něco překvapivého, jako pecku KONEC SPOILERU, tak pak tě buď přímo napadne SPOILER jak to skončí KONEC SPOILERU, nebo v jakém duchu by mohlo. Něco jsem předvídal ještě než jsem se do toho pustil jen na základě toho, co bylo v tom videu řečeno (SPOILER, UŽ ZASE asi jako by ti někdo řekl, že na konci Psycha budeš fakt čumět, tak bys tak nějak čekal, že by třeba vrahem nemusel být tak úplně zahradník KONEC SPOLERU, UŽ ZASE).

Kdyby to vydala Crew ve dvou brožovaných knihách za 299 až 399 Kč za kus, tak bych to asi koupil, protože je to někde na hranici toho, co ještě ano, co už ne, a kucí z Crwe by na to jistě nějak hezky navnadili, takže bych po tom sáhnul, ale jinak bych o to zájem neměl. Ale neber to jako vodítko, mohlo by se ti to líbit a přišel bys o to. Čumni na Goodreads, na hodnocení těch tří knih, ve kterých to vyšlo (hodnocení sešitovek není moc směrodatné), a udělej si na základě toho obrázek. Totéž u Eclipse. Ale abych to trochu vyvážil a místo spíše negativního hodnocení přihodil i trošku té pozitivity, abych popíchl Šprýmulu, tak budu parafrázovat jednoho velmi plodného diskutéra z komiksových webů: Je to od Image Comics, tak to musí být super, i kdyby to byla sračka.

Souhrnem: Koukni na Goodreads, tam se o tom dozvíš asi nejvíc. A když ti to nebude stačit, tak na Amazonu je taky pár komentářů.
Už som to zmazal. Pochopil som 😆 ok
Maco to je logo KN čili Komiksové noviny, což jsou kluci, kteří dělali s MB rozhovor. Je to youtube pořad o komiksech.
Maco já to četl, je to čtivý a výborný scifi. Líbilo se mi to. Není to rozhodně nic krásně optimistické a sluníčkové
maco: Souhlas. Dozadu, na hřbet klidně, ale dopředu bych ho také nedával.
Citali ste niekto zatmeni ktoré chcu vydat mightyboys? Chcem to posunúť dalej, aby som vedel ci sa to niekomu pacilo...
Mightyboys. Pozeral som na vašich stránkach komix co chcete vydat. Dúfam ze vase logo nedáte na uvodnu stranu (čelo). Na chrbát respektíve hreben knihy uplne bude stačiť.
Dnes jsme byli znovu v tiskárně a definitivně jsme se rozhodli, že zmenšovat nebudeme a kniha vyjde v "sešitovém" formátu, tedy velikost bloku 170x260mm.
Ukázky z knihy budeme zvěřejňovat v rámci první aktuality na Hithitu.
Děkujeme všem podporovatelům, vaši důvěru nezklameme.
Karel a Filip
Matthew: "Zdravím Megaknihy, přestaňte mrvit trh.".
Plyne mi z toho, že mu vadí, že tlačí ceny knih dolů. Což nevím, co si o tom mám myslet, když tohle je klasická internetová věc, kterou dělá každý internetový obchod. Internetový obchod má menší náklady, takže může dát marži nižší. A ceny knih se stanovují i s ohledem na tu distribuci, aby si z toho něco mohla utrhnout. Stejné je to s elektronikou. Však proto funguje třeba i Alza, která přišla s tím, jak šetřit na distribuci a nepotřebuje kamenný obchod na všechny ty věci. Tohle se děje se vším. A jestli neplánují jít do distribuce klasické, tak nedává smysl, že by je tohle mělo nějak ovlivnit.
Galupus - diky za odpoved 😉 na me to z toho tak pusobilo. Od nekoho z vas tam padla i veta: Nekurvete trh. Nebo tak nejak.
Jinak za me rozhovor super, mam rad, kdyz se o tehle vecech pro normalni lidi bavi lidsky👍
Galupus: Ten přešlap s kolosálkou měli jednou před cca sedmi lety :) A ano, určitě kvůli automatice, protože to byl takový nestandard a v té době i poměrně nová věc. Přijde mi, že ze začátku Megaknihy dost mátly tělem v tom, že psali "skladem" u věcí, co jinak plánovali v případě zájmu koupit. Jinými slovy si drží přehled, co kde můžou za kolik nakoupit. A asi vždy počítali s nějakou slevou pro sebe jako distributori. A na té kolosální knize se vypekli. Samozřejmě že následné kolosálky už naceňují správně a vždy k tomu přidají nějakou sumu, aby byli nejlevnější, ale aby se jim to vyplatilo. Knihy určitě nedotují. Jsou to objemáři.
Do Megaknihy tam bez řečeného důvodu kopli MB a řeči o tom, že vymýšlí, jak se jim bránit, mi jsou popravdě záhadou :)
@Matthew ale já sem neřekl, že seou Mega knihy zlý, řekl sem, že sou kapitola sama o sobě a já dělal rozhovor o a s Mighty Boys. Proti levným knihkupcům nic nemám teda ono jich ani moc nexistuje když u nás je běžná částka kterou přidává distribuce a knihuci 40% ( jak už tady padlo). Nevidim do Buzinec modelu MK, ale faktem je, že kolosálku prodta pod cenou znamená to dotovat z vlastní kapsy a to mi přijde divný a to sem taky řekl :) (osobně si řikám jestli to prostě nemaj zautomatizovaný že ta házej všechno hlava nehlava a slevičku jak nic protože počítaj s tim, že si prostě místo 40% hoděj 10% a to jim v jejich objemu prodeje jako zisk stačí, ale nechci spekulovat sám sem u MK už párkrát nakoupil :) ) P. Vojta :D
Ne se to stává u Martinusu a enbook. Taky volají a komunikují
Ony megaknihy i komunikují, vzpomínám si, že jsem si přes ně objednal nějaký komiks z Polska, asi po 14 dnech mi slečna od nich zavolala, že se to o týden protáhne, než to dostanou. To se mi ještě u žádného eshopu nestalo. Taky od nich došlo vždycky všechno v pořádku. Co se týče megaknih, nemám jedinou výtku.
Mám za to, že Megaknihy mají v kamenném obchodě normální ceny (+/-), akorát na e-shopu jsou nižší, ale jak u čeho a jak kdy. Jejich systém slev/akcí/nabídek ceny podle toho, odkud zákazník přileze jsem doteď nepochopila. A jelikož jsou to díky e-shopu hlavně distributoři, tak jim odpadnou náklady na kamenné prodejny (jichž mají pomálu). Co na nich já osobně oceňuji je to, že jsou mi, jakožto zákazníkovi, ochotni dát dobrou cenu na komplet poskládaný z jednotlivých knih (na MK kupuji prakticky výhradně beletrii), které bych jinak musela v klasických knihkupectvích kupovat po knihách všude možně (pokud tedy MK mají všechny ty, které chci, ale z vlastní zkušenosti vím, že komplet jsou schopni udělat od dvou knih výše :D).
Co se tyce Dobrovskeho, Luxoru a dalsich vetsich prodejen, tak to asi bude i hodne stat na jejich umisteni v obchodnich centrech. Jejichz nenazranost s pronajmy je dost brutalni. Nekde na to ty kramy vzit musi.
Driv byl nejlevnejsi eshop levneucebnice.cz. Vydejnu meli na kolejich na jiznim meste a postupem casu se dostali pres chodov do Galaxie na Hajich a to uz ta cena byla nizka, ale ne nejnizsi. Pak se to prodalo Albatrosu a je z toho dnes Booktook s klasickymi cenami.
Ony Megaknihy treba maji levny jen eshop, na prodejnach funguje klasicka cena.
Walome: Jestli jsem to dobře pochopil, tak marže na knihách by se měla pohybovat minimálně kolem 40 %, u některých možná i víc (Dobrovský dělá občas akci 1 + 1, ale tam samozřejmě může hrát roli víc faktorů, třeba i to, že už se některých knih prostě potřebuje zbavit a brzy půjdou do výprodeje).
Jeden čas bývaly slevy na Megaknihách v rozmezí 30-35 %, teď se většinou drží kolem 25-30 %. Takových obchodů je víc.
Čistě pro zajímavost. Knihkupectví Dobrovský mělo tento týden slevu na VŠE 30 % (po určitém množství), takže je vidět, že si toto chování může dovolit občas i kamenné knihkupectví, aby směnilo knihy za peníze. Logicky předpokládám, že na tom stále něco vydělají.
No a proč to nakladatel prodává dráž? Protože nakladatel žije v symbióze s distributory (knihkupectví) a je v jeho vlastním zájmu (hlavně pokud dělá hodně věcí), aby se tam ty knihy celkem dobře prodávaly. A proto je nemůže tolik podkopávat cenou u sebe.
A pak je to podle mě jen o to, jaké má který obchod náklady. A samozřejmě tyto přeprodávací obchody typu Megaknihy a další jim podobné mají ty náklady nižší a jedou na objem.
Osobně to kopnutí do Megaknih bez odůvodnění od nich nechápu. Megaknihy jsou regulerní eshop, kde funguje i výměna knih, pokud přijde s ťuklým rohem... Z principu není možné, aby podhodnocovali knihu, která vyjde třeba díky HitHitu. Neděje se tak ani u kolosálních knih (když zjistili, že to nevychází úplně standardně :) ) - a tam tedy rozhodně malou marži nemají. Ale ono je tedy vidět, že se snaží být pokud možno nejlevnější, třeba jen o chlup, než kdokoli jiný (ne vždy se jim to daří), a tlačení ceny dolů se logicky těm s většími náklady líbit nemůže.
Matt: prazdna slama se mlati hlavne na tom hit hitu.

A bavit se o tom jak na nas pusobi nejaky video neni mlaceni prazdnou slamou ale normalmi debata.
Mili_Harwey - tak zase, ze by nekoho agresivne hanili...jo rekli, ze to chteji udelat jinak a to ze jmenovali, ze ten to dela tak a ten tak to dle me urazka neni.
Stejne hodnotit je muzeme, az ta knizka vyjde. Zatim se tu jen mlati prazna slama.
Ale mohli by mi rict nebo moderator p. Vojta🤟, proc jsou ty levny knihkupci zly😁
Chapu proc je zly Albatros po tom co provedli pri lockdownu, ale toto... 🤔
Z megaknih nakupuji poměrně často, jak české, tak i polské a anglické věci. Teď jsem si tam zrovna objednal Wayward Deluxe vol. 3. Předtím art book k Horizon Zero Dawn za příjemných 648,- kč. Nižší ceny než jiné knižní řetězce mají díky tomu, že si berou menší marži.
Prodeji kradenych veci bych bez dukazu neveril, to je na kriminal, ne na masivni business. Proc maji nizsi ceny? Ja bych to videl tak, ze jim staci nizsi marze nez nakladateli. Nevim jak moc je vynutitelne aby prodejce nesel pod urcitou cenu.
Já jsem slyšel, že megaknihy prodávaj kradený knížky ze skladů :) ale nevim jestli je to pravda (asi ne). Tak ale asi je divný, když tam prodávaj za nižší ceny než prodává nakladatel.

Milo: jo, kucí jsou drsný jak šmirgl, což je vidět už z toho kodexu.
V tom rozhovoru je více rejpnuti do více věcí... Úplně se mi to neustálý agresivní haněni nebo zesměšňování všeho kolem nelíbí.
Je pravda že díky megakniham je nějaký Batman Day úplně k ničemu
Taky by mne zajimalo proc jsou megaknihy nepritel. Proc jim to vydavatele prodavaji tak levne kdyz se jim pak nelibi vysledna cena? Nebo jak to je? Samozrejme tomu vubec nerozumim. Proto se ptam.
Koukal jsem teď na rozhovor MB v Komiksovych novinach a je tam rejpnuti do Megaknih. Vyznelo to, ze jsou prakticky nepritelem trhu. Muzu zeptat proč?
Ono tech knihkupectvi online, co takhle levne prodavaji je dost.
Gmork: viz pošta, díky... jinak mail mám i ve svém profilu...
George: Komiks mám koupený, písni kontakt a já informace zašlu.
Gmork: Já to vůbec neměl v ruce a Albatros to má vyprodaný, takže má-li někdo informace z tiráže apod. a poslal by to někomu z nás, rádi přidáme, též nám to tu visí...
Koukám, že tu stále nemá svůj link Jasmína lovkyně záhad, tak jí fotečkou udělám malé promotion. Jde totiž o jeden z nejlepších dětských komiksů, který je tu momentálně na trhu. Navíc se Fragmentu povedla ta náročná editace na výbornou. Doporučuji nejenom dětských čtenářům. A jedním z komiksů na obrázku chci fanouškům evropského komiksu něco naznačit, modří budou vědět.:)

http://imgup.cz/images/2020/09/21/Jasmina.jpg
Zajímavý twist...
To zfušované si nakonec koupil dostatek lidí, aby se vyplatilo vydat i opravené. A když na to koukám, tak taky o sedm stovek navýšili doporučenou cenu, ačkoli to může být jen prvotní nástřel.

Obhajovat ani plísnit tu nebudu, na to už mnoho let nemám na těch internetech většinou sílu; pro mě by opravené vydání znamenalo, že se mi otevře možnost, že si to někdy možná i koupím. Mimochodem, připravují i Neonomicon; zajímalo by mne, zda k němu šoupnou i ten Courtyard.
Oni to hlavně udělali, aby jim lidi na internetech přestali nadávat kvůli zfušovanému vydání. Maj ale smůlu. Toho cejchu se jen tak nezbaví.
A netvrdili v Argu, že Providence nanovo vydať nemôžu, lebo si to nemôžu dovoliť? Vymenia mi teraz knihu za novú? :)
Takže za měsíc asi vyjde nové vydání "Providence"
http://argo.cz/?post_type=book&p=152099
no presne paseka myslim zacatkem roku psala ze v listopadu vyda underwater welder a v roce 2021 lost dogs ale den ani muk
Fimi: Také jsem měl pocit, že to mají vydat, tak jsem se nedávno koukal na jejich stránky a v edičním plánu jsem to nenašel http://issuu.com/knihypaseka/docs/edicni_plan_paseka_2020
Paseka letos má vydat Underwater Velder, bude to vůbec nevíte?
disclose: Minimálně v jejich edičním plánu na podzim/zimu 2020 ho tam nevidím.
http://argo.cz/edicni-plany/
nevite nekdo argo melo nekdy v edicaku komiks mezolit ale jako by se po nem slehla zem maji ho jeste v planu vytisknout!?
Seneke: Díky
Tak to nemusí být úplně na škodu ne?
Třeba to vezmou úplně novým směrem... ikdyž po víc jak půl století tomu nevěřím 😅