Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Taky diky za podporu. Budeme se moc snazit nezklamat vas vsechny. Vime ze je to tezke a ze jsme se pustili do narocneho projektu ale uz zkratka nemuzeme jinak 🙂. Chybi tu vyznamne tituly a nekdo je vydat musi. jeste ze jsem v korona krizi nezacal hubnout, to bych asi zalozil fitko 🤣.
Díky moc za podporu! Víc naplno už se do toho pustit nemůžeme. Dalo by se letět, ale v korona krizi by to taky mohlo znamenat se tam odstěhovat. :)
Cyboy, Darth a Fimi se tedy odhodlali - GOOD LUCK! :)
Protože vím, kdo za tím stojí, nebo aspoň kdo se k tomu hlásí, tak se nemohu dočkat, až se do toho vydávání (reálného, ne toho plkacího na papíře) pustí naplno. A jsem zvědav, jak se vypořádají s pro ně tak typickým brbláním, když se bude týkat jejich počinů.

Tak hodně štěstí, mighty boys, ať si vás co nejméně lidí plete s agenturou pro natáčení filmečků s čistě mužským obsazením.

Ne, jízlivost a škodolibost stranou, tohle je, nejen vzhledem k tomu, co jsem nedávno napsal do diskuze k A zrodí se hvězdy, pro mě komiksová událost roku. To už netrumfne ani Akira, pokud vyjde.
Kdo co zakládá? Odkaz?
Já jim to přeju, ale přijde mi to jako výtvor někoho, kdo trávil moc času na crewním fóru.

Vyšli s tím ven v nejhorší možný čas a všechno je nastavené proti nim. Mohou jenom překvapit.
Seneke: to víš, tvrdý jádro.
seneke... ;-))))))
Globální pandemie, omezení cestování, možná druhá vlna, knižní trh v nehorázným bordelu, komiksoví tvůrci se rvou jak šlechtici za Války růží a někoho napadne založit si komiksové vydavatelství.

No co, masochismus nabývá různých podob.
Zack: Tak už dobrý. Nevšiml jsem si, že pokud je člověk ve sbírce, tak u nicku pošta není.
Nicim, maj to mit vsichni, pokud nema, tak je to nejaka chyba. Hod mi nekam, jaky ma nick, mrknu na to.
Měl bych jeden technický dotaz. Přítelkyně nemá tzv. obálku u jména, tudíž jí nelze napsat zpráva. Čím se to aktivuje? V nastavení jsem si ničeho nevšiml.
Nepsal už nějaký troll, že to nebyla cenA, ale cenY. Asi ne, tak si dovolím nadhodit jeden odkaz pro ty, které zajímají fakta: http://bit.ly/32KSCR5 Tak jsem si dovolil. Co se tam píše o cenách, ne ceně, o cenách pro Daredevila a pro Waida za Daredevila, je dohledatelné, doložitelné. Jako že lze dokázat, že to byly cenY, ne cenA.
Lenny: to neni dvoji metr. Ja je za to nechvalim, ale kde nic neni, ani smrt nebere. Kazdopadne jeho preruseni kontinuity je vyslovene tragicke. Po udalostech ze Shadowlandu se Matt proste vrati a tak nejak pro sebe si pronese obavu a tim to jako konci? On znici Hell Kitchen, zarve tam evidentne spousta lidi a proste se budeme tvarit, ze se nic nedeje? Waid se pokusil DD zgruntu predelat a vratit ho o minimalne dvacet let zpatky a proste to nefunguje. Pro plne pochopeni toho o cem pisu, doporucuju precist na jeden zatah celeho DD od Bendise az po dnesek. Neni to tak velka vyzva, jak by to mohlo vypadat - ja to dal asi za 14 dni, vcetne vsech jednohubkovych odbocek. A ten Waid z toho proste anorganicky trci a nejde do toho zbytku napasovat. To neni o "jinem" pristupu. A ano, dostal za DD cenu. Konkretne za ten sesit s autobusem, kde kupodivu nejsou zadne sedmdesatkove postavy, ani pastelove barvy. Ale bylo to na cenu? Podle me ne.
Neberu ti tvuj nazor a ani s tim nechci zacinat, takze si to prosim neber osobne, ale odmlcim se driv, nez me zacnou skolit trollove.
Lenny: Tak ono je toho víc, co by se dalo rozporovat, nebo třeba nadhodit něčí oblíbené vytrhávání z kontextu (zrovna u Waida s DD je to i vzhledem k okolnostem, jak jsi zmínil Shadowland, na místě), ale nebudu se tu rozepisovat a kohokoliv dráždit, aby zase něco nevzniklo a pak jsem se nedozvěděl, že diskuze, třeba i mou vinou, nikam nevede. Patřím do toho velkého stáda, kterému se Waidův DD líbil, třeba i proto, že to bylo trošku jiné a v podstatě návrat ke kořenům, v rámci možností a doby, a hrdě se k tomu stádu hlásím.
cyboy: Trochu dvojí metr. Waid je špatný, protože ignoruje předchozí run. Soule a Zdarsky jsou broci, protože ignorují Waida.
Jo DD bez hlavy, to chce opravdu velké autorské koule na kardinální vytření si prdele ikonivkou postavou která sis prošla Bendisem a Brubakerem. To chce fakt um na totální zprznění takové postavy... Naštěstí je to tak úžasné, že jak je řečeno, Soule a Žďárský dělají, že nikdy žádný Waid neexistoval
Dopp: zanrove vymezeni je jedna vec, ale zpusob jakym se Waid vyporadal s predeslym dejem je uplne tristni a naprosto nesmyslny (celkem dve bubliny, pokud si dobre vzpominam - a to po Shadowlandu a pote co si Matt projde krizi a nakonec se rozhodne do NY vratit a celit spavedlnosti). A proc to? Aby tam pak zacal tahat obskurni sedmdesatkove figury a dockali jsme i takovych lahudek, jako surfovani na rakvich, Foggyho, ktery evidentne minimalne jeden cely den stoji nad prazdym hrobem Mattova otce, aby Mattovi rekl, ze ho ukradli, Spota a "Uberspota", Klawa, Matta bez hlavy a skladu hlav, jejichz krmeni pripomina krmeni ryb v akvariu (ten matros co si Waid daval si musim taky poridit)? Presazeni DD do jineho mesta a DD, ktery se chova jako na antidepresivech, to jen korunuji a v plne sile ukazuji, jak zoufale si s tim Waid nevedel rady. Pokud by Waidovo pojeti bylo tak uzasne, tak by v nem Soule i Zdarsky pokracovali, ale oni se radeji tvari, ze se "Waidovo okenko" nekonalo, protoze DD v pastelovych barvach a ve dne proste nefunfuje. Kdyz uz vytrhavat Matta z jeho prostredi a menit pristup, tak pak tu mame nasobne lepsi veci, jako treba Redemption.
Dopp jo logiku to má, každopádně pořád je to pro mě celkem špatné
Fimi: jak píše Lenny. Navíc touto logikou bys mohl říct, že Bendisův DD byl špatný, protože předtím DD přece nebyl noirová kriminálka... :)
Doppelganger: Dostal několik cen. Kromě té zmiňované za sešit i jako scenárista (kdy ale pracoval na více sériích v tom roce) a jeho Daredevil byl oceněn jako série. To jen co se týká Eisnera, podle wiki dostal ještě další.
Ale vždyť to dává po Shadowlandu smysl. Matt zkouší novej přístup k životu a záměrně se chová sluníčkově a OoT. Během série samozřejmě narazí a celá tahle fasáda se zhroutí,
Dopp dostal jen za jeden sešit... Po tom všem co napsal Brubaker a Bendis a ukázali Daredevila jako drsnou postavu tu máme najednou sluníčkového DD kde Spot krade skrze břicha těhotných žen? Vážně? Jako vážně?
cyboy: komplet, ale už je to pěkných pár let. Nedostal Waid za DD několik cen?

Lenny: First X-Men byl zbytečný příběh se zbytečným retconem, že Wolverine byl vlastně v X-Menech ještě dřív, než to byli X-Meni...
Dopp: A cetl jsi cely Waiduv run, nebo jen to, co tu vyslo?
Jo hele, Adams ještě psal First X-Men, což má být taky blbost, ale nečetl jsem to.
Waidův Daredevil se mi dost líbil, co si vzpomínám. Proč je podle vás špatný?

Wolverine vs Hulk bych nepočítal, to měl být trip sám o sobě.

Civil War II jakž takž logiku mělo, ale beru, že postavy OOC byly.
Na to bych malem zapomnel. Waiduv DD musis, to je psycho jak prase. Tam se waid utnul jak nikdy. Neznam horsiho DD nez tohle.
Jednoznacne Waiduv DD - to je mimo charakter a logiku na tolika urovnich, ze bych to sepisoval hodinu. I Soule a Zdarsky se tvari, ze se Waid vlastne nekonal. Jednoznacne nejhorsi run moderniho DD.
Wolverine vs venom zkus, to me dobre sundalo 😄
Tak já měl problém s out of character Hulkem v old man Logan.
DD od Waida je boží =P
Napadá mě Civil War II, Wolverine: Sabretooth Returns a mimo Marvel/DC Youngblood
Daredevil od Waida
pořád nemůžu přestat myslet na Batman: Odysea. Nemáte tip na nějaké podobně strašné příběhy, kdy si čtenář není jistý, jestli tvůrce během psaní nebyl na nějakém hodně špatném tripu? Čím slavnější out-of-character postava a čím víc batshit insane děj tím lépe.
Tak paráda... Je neuvěřitelné o kolik to tam mají levnější než např na bookdepu
Fimi A zatímco jsem tohle napsal, tak napsali novou aktualizaci, že již jo :) Takže vše v cajku :)
Fimi Já když tam zadám objednávku a napíšu adresu, tak mě to dál nepustí...
Víta zajímavé, mně poslali asi před měsícem knihu...
Booksetc stále nejede, do Evropy nezasílá...
Může mi někdo vysvětlit jak funguje bookdepository? Např berserk Deluxe 5, v predobjednavce stojí 1067 kc s 10% slevou, ale jakmile vyjde, cena vyroste na 2000 Kč a to i dokonce přesto, že ostatní díly stojí 1500 Kč...

Zajímavé, na books.cu.uk stojí jedna 24 liber což je kolik, 750?
Fimi - fakt díky moc :)
Anton Whatever: Bohužel ne. Vyšel první omnibus New Avengers od Bendise, na který navázal omnibus Secret Invasion (chybí v něm první book Mighty Avengers) a šlus. Nechápu... Celá první éra vyšla v klasických OHC, ale budou se blbě shánět

- Avengers Disassembled
- New Avengers 1-7
- Mighty Avengers 1-2
- Dark Avengers
- do toho samozřejmě potřebuješ i Civil War, Secret Invasion a Siege
- pak je ještě jedno OHC z Heroic Age
Anton vycházelo to v Complete Collection, myslím v sedmi nebo osmi paperbacich... Potom ti je pošlu... Některé se ale už těžko shání
Wow, koukám, že mám co dělat :D díky moc :) @Lenny ty máš přehled..po Omnibusech nějak rozumně to vycházelo?
Bendisova éra, good old days :)
Za mě v tom RO chybí Thunderbolts, ti jsou pro Osbornův nástup k moci docela klíčoví. Naopak tam je dost řad, které sice mají v názvu Avengers, ale pro celek nejsou důležitý.
Reading order :) pak si to nějak poseženu, spíš abych něco nevynechal nebo na něco nezapomněl:)