A ještě jedna věc: U podobných knih si většinou počkám na video s rozbalením a prolistováním (pokud není možnost si knihu prohlédnout naživo). Když to stojí takové prachy...
Fimi: největší, co mám jsou 850ka Justice League a pak 800ka Seven Soldiers, které dle rozměrů jsou obdobou toho Y (kromě tloušťky) - oba v pohodě, šitá vazba, dostatečná volnost na rozevření (ta je důležitá pro čtení). To Y má ale mít 1,44k stránek, takže to bude buď o dost tlustší, což se mi z rozměrů zas tak nezdá (cca o 1,5-2 cm více oproti JL, ale stránek navíc je o dost více než 1/2 JL), nebo bude tenčí papír. Každopádně, 1,44k stránek v Hardbacku je dle mého názoru na šitou vazbu už dost - tady bych se obávala, aby to nebylo lepené (jako třeba TNTT omnibus 1, který je sice také Hardback, ale je lepený, nikoliv šitý - ještě jsem nenašla odvahu ho začít číst, protože jak ořez, tak lepení je "na fest" a bez opravdu pořádného rozevření (a tedy rozlomení, meh) to číst nejde).
Novinky od BB/Artu, předpokládám že v březnu a dubnu budou ještě nějaké Rebirth série, ale zatím to vypadá víc než jen slušně:
únor - Captain America #2, Green Arrow (Rebirth) #5, Batman Detective Comics (New 52) #8
březen: Punisher MAX #3
duben: Gotham Central #4 [poslední kniha], Justice League (New 52) #5
říjen: Justice League of America (New 52) #2 [poslední kniha], Batman Detective Comics (New 52) #9 [poslední kniha]
Stalo se někomu, že se mu/ji rozpadla vazba u UKK, NHM, DCCK? Mně jo, přijde mi, že u nějakých čísel je asi kin lepidla nebo jak se to dělá... Ale tak neříkám nic, za tuto cenu nemůžu asi čekat neznicitelny komiks...
Fimi: Strýčka Skrblika mohu jen doporučit. Za mě jeden z nej komiksu minulého roku, ale musím podotknout, že jako malej jsem na kačerech vyrůstal ( ať už komiksovejch nebo serialovejch ) Ale troufám si tvrdit, že i člověka nikdy nepolibeneho tímto fenoménem dokáže tento komiks oslovit.
Hlavně je diametrálně menší to české vydání.. Uvažuji, že prý to je dobré.. I když nevím co je na těch kacerech tak skvělého, prostě jsem to ikdy nečetl tak nevím ale vím že to žere spousta dospělých
Fry: To je dobrá zpráva, že v tom pokračují. A navíc už v únoru. Já zas od BBartu čekal ohlášení edičního plánu po prázdninách a začátek vydávaní komiksů od podzimu jak to udělali letos :D
@Milo_Harwey: pokud je ve 100% stavu a narazis na nekoho kdo chce mit sin city komplet v prvnim vydani a ma prachy, tak cenu ma ;)
sem pred par lety takhle nekomu prodal pekelnou jizdu, ale ta byla uplne jako nova
Rehashuju svůj vstup z FB stránky "Komiks je pro všechny", abych se podělil o zajímavý komiks, který jsem měl dnes tu čest vidět a kecat o něm:
Krátké info k dnešní akci v Globe Café and Bookstore v Pštrossově ulici (http://globebookstore.cz/event/book-reading-by-chris-jaymes/): Neskutečná pecka je ten komiks Sons of Chaos (viz: http://sonsofchaos.com/). Chris Jaymes je opravdu milý a vřelý chlapík z LA, který svou práci miluje a dělá velmi dobře.
Bohužel zásilka nedorazila na podpisovku, ale budete mít možnost si ji koupit, až dorazí, snad příští týden. Prý jim můžete napsat do kavárny mail a poprosit o rezervaci. Cena by měla být přibližná té, co je na obálce vzadu (čili 40 dolarů +/-), ale bez záruky. Počítal bych s tisícovkou minimálně. Sama kniha je kompletní souborné vydání o nějakých 200 stranách o velikosti vazby, jak známe z 300: Bitva u Thermopyl. Vydavatel je IDW Publishing a je to HC. Komiks má opravdu krásnou kresbu a vypadá celkově velmi impozantně. Byl jsem docela šokován, příjemně, že se nejedná o Antiku, ale o velmi nedávnou historii (1821, abych byl přesný). Opravdu tomu dejte šanci a dovolte dalšímu zajímavému komiksovému tvůrci se usadit u nás v Čechách. Sám jsem ho ještě do nedávna neznal, ale naprosto mě uchvátil. Fakt pecka. Rád bych i poděkoval Václavovi z Komiksových novin, s kterým bylo velmi příjemné se seznámit a který skvěle hájil českou komiksovou standartu. Věřím, že se od nich dočkáme nějakého videa. Tak upalujte nakupovat - jsou přece Vánoce!!!
Radek Blacksad : nemyslím , že by byla poptávka nulová , já je občas kupuju , teď za 25 Kč , ještě nedávno za 15 Kč . Cena narostla poté , co tu před rokem přestaly disneyovské komiksy vycházet .
Ahoj, víte o nějakém linku/lincich, kde by se daly zhlédnout všechny graficke komplety, ať už od DC , marvelu či jiných? Tím myslím zejména obraz ze hřbetu knih pospolu komplet. ;) Případně i výpis /seznam knih v kompletu (nás na Wikipedii znám) spolu s obálkami?
Zajímalo by mě co všechno vlastně vychází... DC komplet + nějaké specialy, v dc ještě asi začal Batman komplet...
U marvelu ultimátka a nejmocnější hrdinové , teď Spiderman...
Je něco dalšího? Bude to vycházet u nás?
A co se týče kompletu... Holdujete jim? Nebo si jen vybíráte to "lepší"?