Tak jsem se právě na komiksáriu dočetl, že od 27. prosince začne vycházet Ultimátní komiksový komplet od Marvelu, tentokrát celorepublikově, včetně tv masáže...Takže blahopřeju všem, kdo nakoupili za ty ukrutný palby na aukru a podobně a já pomalu začínám šetřit, bude to dost knih...Ale za 199.- v tvrdé vazbě, česky - no nekup to, že jo...
Pro milovníky Futuramy a Simpsonů mám jednu skvělou správu. Dnes nakladatelství Jota vydala publikaci "Simpsonovi / Futurama: Propletená lapálie", která by měla údajně být v deskách a pevné vazbě s Bonusy, jako je například reprint komiksu Simpsonovi č.1. a mnoho dalšího.
Ahoj, stala se mi nehoda s mojí sbírkou KD. Měl jsem je dané v krabici do které jsem si dal ještě několik krabiček tic-taců a jaksi jsem na ně zapomněl. Po hodně dlouhé době jsem se podíval do krabice a k mé smůle se tictacy roztekly a což mě dost naštvalo vytekly z krabiček rovnou na moje komiksy :-( Ty čísla co byly úplně zalepené jsem už vyházel, ale je mi líto vyhodit i ty co jsou jen částečně, a proto bych se chtěl zeptat zda nevíte jestli by to šlo nějak zpravit abych dostal znich ten cukernatý roztok a nelepily stránky??? Jestli nejde třeba udělat nějaký roztok do kterého bych ty čísla na chvíli ponořil a potom dal usušit a bylo by to ok??
to Kapis: jsem mu vysvetloval, at jde do prdele, ze ho na fotce nechci. Ale on me prohlaseni bral doslova a porad me zval k sobe do vily a chtel se mi podepisovat na prdel. Desna svoloc tyhle buznicky:).
Mundo Fantasma
Shopping Center Brasília
Avenida da Boavista 267
Je to kousek od kruhace smerem do centra - zakladni orientacni bod pro ridice v Portu.
Kdyz se jde vchodem z Avenida da Boavista tak je Mundo Fantasma v prvnim patre (po esklalatorech) nalevo.
Comicsy jsou pouze v anglictine, berou jak booky, tak sesitovky. Obchod funguje 20 let, takze clovek se muze prohrabavat v policich, kde jsou k nalezeni na netu davno vyprodane comicsy a hned vedle ma dnesni booky. Berou jak mainstream od Marvelu, DC, Image a Dark Horse, tak knihy od Humanoids a dalsich evropskych vydavatelu, kteri byly prelozeny do anglictiny a samosebou mangu. Jedna "Billa knihovna" je plna luxusnejsich vydani a-la Absolute edice od DC. Dodavky novych comicsu chodi 1-2x tydne, takze pokud zrovna mate rozectenou nejakou tu radu, tak se k novemu cislu v Portu dostanete:).
Figurky tez prodavaji, ale v daleko mensi mire, nez nas na merchandising zamereni Comics Point. Pri prohlizeni comicsu mate naprosty klid, muzete si treba sednou na zem a hledat/prohlizet comicsy, jak dlouho jen chcete. Nikdo vam nestoji za zadkem a nekontroluje, jestli si nejaky ten comics nestrkate pod tricko... zadny nevrazivy pohlede, ze jste v krame nejak dlouho a osahavate comicsy, jak byva zvykem v Caslavske:).
Clovek za pultem je hardcore comicsar, ktery dokaze vypravet o jedne rade klidne pul hodiny a to velmi dobrou anglictinou, coz je v Portugalsku opravdu vzacnost:). Na druhou stranu, vzhledem k jeho rozhledu, jsem pri jeho takrka monolozich omdleval vycerpanim, takze bacha na to:). V krame je klimatizace a ackoliv jsme v prvnim patre, tak okna jsou miniaturni. Takze je tam prijemne a clovek si ani nevsimne, ze v krame uz je tri hodiny, jako se mi stalo pri prvni navsteve:).
Mel jsem slusnou kliku, protoze majitel pozval do Porta na navstevu Craiga Thompsona a prodaval podepsany a ocislovany tisk z Habibi za rozumnou cenu ve trech formatech (A5 az A3). Mimo Thompsona jsem jeste objevil v deskach podepsany tisk od Davida Rubina (u nas mu vysla Cajovna u malajskeho medveda), dalsi autori byli pro me neznami.
S cenama je to jako vsude v Evrope mimo UK. Zalezi na tom, kolik euro v obchode utratite, ale na mene nez 1 USD = 1 euro se proste nedostanete. Ale co se da delat, za ten luxus zajit si do knihkupectvi a prolistovat se desitkama booku mi ty penize stoji, pac naklikavani na netu pro me stale nema kouzlo.
3E: Pokud ale toužíš po ucelených sériích, ušetři si výlet a zabrus rovnou na eBay. Jsou tam toho kvanta.
Objednávat z US se už tolik nevyplatí kvůli clu. Ale můžeš zkusit třeba britský http://www.wolfcomics.com/ nebo český Minotaur. Jinak na http://www.bookdepository.co.uk/ najdeš téměř vše a za přijatelné ceny.
Braindead: Koukal jsem, že sháníš Sorrely. Ty starší čísla se už hůře shánějí, doporučuji je koupit přímo od Dana Černého (landauer@seznam.cz), asi před půl rokem měl tuším ještě všechna čísla ;)
Draco, asi neni zrovna nutny nekoho obvinovat z homosexualni pedofilie jen kvuli tomu, ze si dovolil se ti nepredstavit na Crweconu. Tim bych s dovolenim MindReaderovo tema uzavrel a vratte se laskave k tematu klubu. Diky.
Chudý student co čte Green Lanterna a hledá definice sběratelství na Wikipedii je pejorativní výraz pro mužské genitálie bez peněz, vkusu a názoru. Asi tu budu muset nahodit nějakou minirecenzi, abych ten kanál trochu propláchl...
MindReader: Podle vlastniho vyjadreni ses ptal, proc to lidi kupuji, to ti bylo vysvetleno. To ze jsi sam sobe hrdinou, sberatel s mozkem, ten, ktery narozdil od ostatnich pitomcu, sbira jen to sberuhodne, je uple jina pohadka a s tim ti tady uz nikdo nepomuze. Takze co ted presne resis?
druhou vetu jsem neuvedl umyslne. Postrada totiz smysl, protoze to rypani je (s ohledem na formu prvni vety).
Opravud si myslis, ze je tak velky rozdil mezi Witch, Marvel Heroes, Komiksovymi legendami, Marvelovymi dobrodruzstvimi, Transformers, Jurskym parkem, Velkolepym Spidermanem a Xenou, ze je nutne to tady tak resit? Myslim, ze rozdil ve vekovych skupinach, pro ktere jsou urceny je v jednotkach let. Mimochodem to, co jsem vyjmenoval tvori vice nez 50% tve sbirky ty sberateli s mozkem:)
No tak když chcete jinou definici, tak prosím: Sběratel s mozkem. :)
Braindead: A tu druhou větu nezmíníš, komunisto? :D (všimni si smajlíka, ať nejsme zase na začátku) "Vážně mě to zajímá, nechci jenom rýpat."
Zack: Je. Wiki: Sběratelství je koníček – hobby, který spočívá v získávání specifického druhu předmětů (popřípadě i zážitků s nimi spojených), založeném na specifickém zájmu sběratele a jejich uchovávání ve sbírce.
MR: ze zacatku jsi se slusne zeptal? Jen pro pripomenuti, tvoje prvni 2 prispevky, kterymi jsi zacal diskuzi:
1. AZTeck, Braindead: Proč proboha takové blbosti jako je tohle (http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4457) sbíráte?
2. Braindead: To už je celkem jedno, oboje je debilita
ad "sberatel toho co me bavi": tuhle definici radsi nekomentuju:)