Braindead: Koukal jsem, že sháníš Sorrely. Ty starší čísla se už hůře shánějí, doporučuji je koupit přímo od Dana Černého (landauer@seznam.cz), asi před půl rokem měl tuším ještě všechna čísla ;)
Draco, asi neni zrovna nutny nekoho obvinovat z homosexualni pedofilie jen kvuli tomu, ze si dovolil se ti nepredstavit na Crweconu. Tim bych s dovolenim MindReaderovo tema uzavrel a vratte se laskave k tematu klubu. Diky.
Chudý student co čte Green Lanterna a hledá definice sběratelství na Wikipedii je pejorativní výraz pro mužské genitálie bez peněz, vkusu a názoru. Asi tu budu muset nahodit nějakou minirecenzi, abych ten kanál trochu propláchl...
MindReader: Podle vlastniho vyjadreni ses ptal, proc to lidi kupuji, to ti bylo vysvetleno. To ze jsi sam sobe hrdinou, sberatel s mozkem, ten, ktery narozdil od ostatnich pitomcu, sbira jen to sberuhodne, je uple jina pohadka a s tim ti tady uz nikdo nepomuze. Takze co ted presne resis?
druhou vetu jsem neuvedl umyslne. Postrada totiz smysl, protoze to rypani je (s ohledem na formu prvni vety).
Opravud si myslis, ze je tak velky rozdil mezi Witch, Marvel Heroes, Komiksovymi legendami, Marvelovymi dobrodruzstvimi, Transformers, Jurskym parkem, Velkolepym Spidermanem a Xenou, ze je nutne to tady tak resit? Myslim, ze rozdil ve vekovych skupinach, pro ktere jsou urceny je v jednotkach let. Mimochodem to, co jsem vyjmenoval tvori vice nez 50% tve sbirky ty sberateli s mozkem:)
No tak když chcete jinou definici, tak prosím: Sběratel s mozkem. :)
Braindead: A tu druhou větu nezmíníš, komunisto? :D (všimni si smajlíka, ať nejsme zase na začátku) "Vážně mě to zajímá, nechci jenom rýpat."
Zack: Je. Wiki: Sběratelství je koníček – hobby, který spočívá v získávání specifického druhu předmětů (popřípadě i zážitků s nimi spojených), založeném na specifickém zájmu sběratele a jejich uchovávání ve sbírce.
MR: ze zacatku jsi se slusne zeptal? Jen pro pripomenuti, tvoje prvni 2 prispevky, kterymi jsi zacal diskuzi:
1. AZTeck, Braindead: Proč proboha takové blbosti jako je tohle (http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4457) sbíráte?
2. Braindead: To už je celkem jedno, oboje je debilita
ad "sberatel toho co me bavi": tuhle definici radsi nekomentuju:)
Draco: No ale o tom je diskuze, o výměně názorů. Proč bych měl měnit ten svůj nebo dělat nějaký kompromis, když žádný argument, který zde padl, není přesvědčivý? Ze začátku jsem se slušně zeptal (snad tě tolik nepohoršilo slovo blbosti) a čekal smysluplnou odpověď, potom se to zvrhlo v tohle. A teď už se to tu ani přímo neřeší, už se tu jen navzájem napadáme.
Možná že je to téma k pivu, ale já nejsem osoba k pivu na comicsové akci. Nebaví mě to, chodím tam kvůli něčemu jinému.
DEmnoG: Pohrdání není to správné slovo. Vyjádřil jsem nechápavost nad tupým shromažďováním kravin jenom proto, že to má bubliny v obrázcích.
MindReader: Kdyz sbirat tak vsechno. Ano, muzes si omezit zaber, napriklad ze sbiras jen plechovky od piva, ne od limonad. Co nemuzes, je rict si, ze sbiras plechovky od piva, teda krome Starobrna, protoze to je sracka, co se neda pit a ani kanal to nepozre. Ty nejsi sberatel. Jsi konzument.
to MindReader: jestli ti dobre rozumim, tak jsi se rozhodl vyjadrit pohrdani nad sberateli comicsu, diky kterym comicsdb.cz funguje a je aktualni. Cili kdybys chodil na fotbal, tak jdes fandit Slavii do spartanskeho kotle... velmi moudre:).
MindReader: Nic nového, o svém otřesném vkusu vím již delší dobu. BTW, nenapadlo tě tohle téma probrat na CrweConu naživo? Tohle je debata spíš k pivu než na věcnou diskuzi, po které zůstane Ó trvalá památka... Protože ty si jen stále opakuješ svoje a neakceptuješ žádný z uvedených argumentů... Ty se slušně neptáš, ty všem jen házíš na hlavu svoje "moudra", svůj "vkus" a nezajímáš se očividně o druhou stranu, jen to meleš furt dokolečka dokola a nemám tucha, koho chceš přesvědčovat o své pravdě a dát mu prohlédnout vlastní hloupost. Nemám ráda netolerantní namyšlený zmrdy jako jsem já, co se mi serou na píseček. My kočičky máme rády svůj píseček nedotčený. Aspoň dokud si ho nepokálíme samy.
Náhodou myslím, že tohle téma na comicsovou stránku patří (a nejspíš jenom tam). A opakuji: Nejsem troll a neměl jsem ani v úmyslu se tu s někým dohadovat, jenom jsem se slušně zeptal co je k tomu vede.
K tvému dotazu: Pokud někoho staršího patnácti let baví číst WITCH, tak je to v pořádku, sice má otřesný vkus, ale prosím. :)
Btw, na Crweconu jsem byl, neviděl jsem ale důvod se někomu představovat.
Aaaa, to se nám to tu rozjelo! Nepochopení tu vesele prýští ze všech pórů a mně se pánové zdá, že byste si měli jít zamrdat. Kdo moc přispívá na auditka, má málo sexu, to je rovnice vykoumaná a ověřená na několika jedincích, mne nevyjímaje. Hádáte se (nebo jen dohadujete?) o věc natolik esoterickou, že na ni má každý sběratel diametrálně odlišný názor a tenhle názor není esencí sběratelství... Nemůžete někde vyhrabat trochu té lásky a vopíchat se radši do zadku a nezamořovat to tady, vy smradi? Kdo se tím má kurva drát prokousávat, jestli se tu náhodou neskrývá něco zajímavého (MindReader: Sice se chováš jako trolloidní kokot, co má zrovinka chuť prudit řádku lidí, ale vážně díky za Al Dente!).
Inako... Co s člověkem, který sbírá to, co já, ale Witch nebo Kačera si vždy s radostí přečte? Patřím tím pádem mezi idioty, i když je nesbírám, ale čtu, nebo ne? Ach, má malá dušička se tetelí děsem, co mi velký MindReader přisoudí!
MindReader: Mimochodem, ukázal ses na CrweConu? Přišels k nám se představit?
Ááá, další znalec a požitkář devátého umění. :D Penězma to opravdu není, jsem sice chudý student ale pokud bych chtěl, tak můžu mít stejnou (i větší) sbírku jako ty. Jenže já nechci. Zkrátka nevidím důvod, proč bych měl kupovat WITCH, Winx nebo Čtyřlístek (u toho to ale ještě beru, kvůli nostalgickému potěšení). Pro mně není sběratelství tupé nakupování všeho co vyjde. Už není komunismus, je na výběr. :) Já mám rád svojí sbírku a chci, aby v ní bylo pouze to, co se mi líbí nebo co jsem nepřestal kupovat kvůli jednotné sérce. Nejspíš je to také tím, že já kupuji comicsy abych si je přečetl, ne jenom hodil na poličku nebo do krabice a hřálo mě vědomí, že je tam.
K superhrdinům: Mám rád Batmana, Spider-mana, Green Lanterna, Supermana a tunu dalších. Proč? Nevím, zkrátka mě to baví a mám rád mainstream (protože nenávidět mainstream je příliš mainstreamové, že :) ). A náhodou detektivní Batmany jako je Dlouhý Halloween nebo Tajnou války si naopak více vychutnají právě odrostlejší čtenáři. Takže mám rád superhrdiny ale pozor: Už například nekupuji Velkolepého Spider-mana, přesto že nebudu mít kompletní Spidey sbírku. Zkrátka mě to po těch letech přestalo bavit, ne že by mě to někdy doopravdy bavilo, spíš šlo o to udržování kompletnosti (ale s něčím, co mě alespoň bavilo v jiné formě, WITCH by mě bavilo možná tak v 18+ verzi :D ). Penězma to tedy nebylo, jenom jsem z toho vyrostl.
MindReader: Mně spíš tedy přijde, že se ve "vší slušnosti" posmíváš těm, kdo se rozhodli sbírat veškerý CZ komiks. Mrkl jsem na tu tvojí sbírku a opravdu tě nechápu. Stačí jen na první stránku a superhrdinama to tam máš celkem zamořené. Vždyť to je skoro všechno pro děcka :D Termíny jako "guilty-pleasure" se oháněj jak chceš, pravda je ale taková, že si v dětských komiksech celkem libuješ a navrch podléháš nějaké frustraci, že už ti nezbývá bakšiš na kačery a witchky a házíš svým ostentativním pohrdáním po těch, kteří na to mají :-) Ale v pohodě, tvůj promyšlený koncept, podle kterého přistupuješ ke komiksu jako k médiu, je zábavně popletený. Řečeno se vší slušností...
MindReader: asi špatně chápeš sběratelství jako takové. Nikdo přece netvrdí, že takto široce zaměřený sběratel (sbírá vše co vyjde) musí všechno číst, nebo že všechny přírůstky do sbírky hodnotí stejným metrem. Sběratel žehliček taky nemusí být zrovna milovník žehlení jako Kryton :-)
Milovník comicsů nemusí být nutně jejich sběratelem, stejně jako vášnivý čtenář s plnou knihovnou se nejspíš také necítí být sběratelem knih.
Mně šlo ale o to, že číst Comicsové legendy je spíš takový guilty-pleasure (i když mě teda moc nebavily..). Zato třeba WITCH a podobné krokodýloviny - to vás to opravdu baví číst? (Ehm, jak jsem zdvořile původně ptal) Pokud ano, fajn, klidně si to sbírejte a čtětě. Pokud ne, tak si stejně dělejte co chcete, ale je to zbytečné vyhazování peněz, po kterém bych se cítil jako idiot...
MindReader: termín "trumbera" je takovej nenásilnej a přijatelnej. Přece si nebudeme říkat "ty čuráku". Ale stalo se mi jednou v hospodě, že bylo všechno celkem v klidu, když padaly výrazy jako "zkurvenej zmrd", ale když jsem jednomu typovi řekl, že je "bábovka", tak se chtěl prát. K těm comicsovým legendám. Nebyla to debata o tom, jestli zobrazují počátky Marvel světa, ale o tom, pro jakou věkovou kategorii jsou. A tom, že jsou pro děti snad není pochyb.
Ten trumbera, který jsem na invapea použil první se vám nějak zalíbil. :) Pro God Thor: Opravdu nemám v plánu znovu opakovat to, co jsem už napsal, přečti si můj koment ještě jednou, případně si vyhledej slovíčka, která neznáš, a potom tu něco plácej. :)
To bola rekacia na MindReader: no tak třeba Comicsových legend se nezbavuješ, trumbero. A to jsou věci tak pro 12-letý děti. 9 nebo 12, to už nějak nerozlišuju.
Nepleť si píčoviny pro děti s klasikou. Comicsové legendy zachycují začátky marvelovského superhrdinského světa a nejsou dělané pro sedmileté holky. Možná proto proti nim něco máš. :))
ja som nemal rad X men okrem Wolverina ale teraz som sa konečne dostal ku First Class filmu a dosť ma to vyhecovalo :D u mna jeden z najlepšich marvelackych filmov (avengers som nevidel)