Malé oznámení:
15.-16. února chystáme malé komiksové posezení nazvané "Komiksový Brno slez"... Tedy sešlost (nejen) komiksových nerdů (nejen) z Brna a okolí nad sklenkou (nejen) alkoholických nápojů při pokecu (nejen) nad komiksovými tématy... Abych to vyjádřil co nejjednodušeji: Prostě se sleze banda nadšenců a poplká v hospodě a body programu by měly být zhruba takovéto:
- Rozebereme klasická témata jako "Stav komiksu v čechách", "Proč u nás nevychází sešitovky", "Proč se u nás nechytá Evropa" apod. ;)
- Podepíše se/Doprodá Bubble Gun zin, pokud teda ještě nějaký zbyde...
- No a zbytek podle toho, kdo si co donese, tedy možnost čítárny/prodeje/podpisu/výměny a jiné šmeliny kousků z vašich nejen komiksových sbírek a když si někdo donese nádobíčko, může se workshopovat ;)
Plánujeme tuhle akcičku párkrát do roka zopakovat, takže by nás zajímalo, jaký bude zájem, dle čehož se také rezervují patřičné stoly/prostory... Zatím počítáme s restaurací Legenda (Jiráskova 48 - jejich web si najdete přes googla;), kde je moc příjemné prostředí, prozatím byla příjemná i obsluha;), není to daleko od centra (Konečňák) a je zde možnost rezervovat salonek pro cca 25 lidí - S větší účastí ani nepočítáme a i kdyby přesto byla, na stojáka se dá poslouchat,číst i pít taky!
Start se tedy plánuje podle většího zájmu buď na 15. nebo na 16. února (pátek nebo sobota) v podvečerních hodinách, tedy od 18-té hodiny zhruba... Proto se pokud možno vyjádřete, jak a co komu vyhovuje, kdo by se účastnil popř. navrhujte body programu a alternativy k umístění... Komiksu zdar!
2andre: souhlas, několik dní už taky sedím nad svou sbírkou, vyhrabal jsem i poslední pičovinu (knihovnička komety-dobrý voják Švejk) abychsi to tu připl a navýšil číslo absolutního počtu svých komiksů, zažehlo to ve mně mnohem silněji kolekcionerského ducha, na druhou stranu jsem se pěkně prohrabal vším co doma mám, zavzpomínal a tak;-) Teď oblítávám antiqariáty a hrabu...:-D Kačery, witche, médi pusíky, želvy nindža apod. kousky určené dětem však nakupovat nezačnu, nejvyšší číslo 4lajstků co jsem našel doma je 185, to je max. co mě zajímá, nezačnu skupovat vyšší jen proto, abych se tu dostal do vyšších pater. Stačí sesbírat ty staré.
Gadžopádně ale zavedení sbírek rozhodně rozproudilo krev mnoha komiksoidním uchylákům. Díky všem, co se na těhle stránkách podílejí;-)
Mám takový pocit, že celé to sepisování sbírek je kampaň zaplacená "sjednocenými vydavateli" na podporu prodeje. Neboť vím o pár věcech, které stále nemám a zároveň vím na jakých krámech se ještě někde zaprášené válej. A když vidím moje číslo, tak mi to asi nedá abych se do těch prodejen vydal a ty nemilované kusy si koupil, abych se dosatl přes tu podělanou 500. Fakt děkuju:)
to all: tak ramcove vyplnena sbirka, jeste asi neco chybi, ale vidim to tak max. na +20 az 30 comicsu. Teda ale uprimne, kam se na vas hrabu... si snad koupim tech 100 cisel Witchek, abych se dostal do prvni petky:).
4 blackJag: Nechci mít doma něco jen proto, abych to tam měl a mohl se s tím chlubit před pár úchylnejma sběratelema comicsů. :) To to radši nějakejm úchylnejm sběratelům comicsů prodám. :) Úchylněsběratelský MdS
choze: teď jsem si pěkně početl v tebou přeloženem Spider-manovi a dost mě to bavilo. Doufám, že se dočkám dokončení souboje s Ohniváčem :-))) ale i za ty dva sešity Ti patří mé velké dík.
Doted me to vubec nenapadlo .. jsou i na slovensku nejaka comicsova vydavatelstvi? A jestli ano jsou obsazeny i tady, nebo tu jsme CZ only?
A pockejte na me s linkama na recenze, ted o vikendu to delat nemuzu, protoze mam rozdelany seznam na disku v praci
díky bohu :-))) S míma ubohýma 800 kousky US sešitů bych tu díru do světa neudělal. A třetí místo aspoň v jedné disciplíně taky dobré :-) ...než mě někdo sundá :-))))
Ufff, taky jsem si dal do sbírky co mám, teda kromě 4lístků - to si ještě rozmyslím - ale asi je taky přidám, ať mám přehled, co mi chybí;-) ...a kromě asi deseti mickey mousů a podobných infantilností, které mám někde u rodičů, to si zkompletovat nehodlám, takže to seru, jen abych měl vyšší počet věcí ve sbírce.
Ty kráso, tak hotovo!!! Za tři dny jsem doplnil všechny comicsy své české sbírky (až na dva, které tu chybí) a zároveň jsem doplnil komentáře k věcem, které tu nebyli, když jsem naposledy dělal velké komentování. Teď už si to budu hlídat, protože projíždět ten seznam znova by mě asi zabilo. Jinak z Minotauru mi jede balík za čtyřku, takže se těším jak na druhého Ježíška. Natěšený MdS
Oukej, takto druhý deň nového roku som sem zabludil (po pár mesiacoch) a musím povedať, že som nečakal také super zmeny! Možnosť spraviť si svoju zbierku, zapísať si svoje objekty túžby (komiksy uchyláci) a k tomu všetkému si pekne pridať svoju fotečku - tak to áno! Zdvíham prst hore až prerážam strop.
To se jeste neraduj, sbirka je zatim jen napul, v dalsi fazi bude vkladani comicsu, ktere v cdb nejsou (tzn. zahranicni :) Coz v mem pripade je vetsina a vubec se netesim na to vkladani :)
Zack: Časem si zvyknu, moc se ještě neorientuju ve forech a u komiksů jsem hledal procenta apod.:-)
Já když dám "Přidat do sbírky, tak to tam taky nemám hned, musím skočit jinam a zpátky a pak tam je.:-) To bude prohlížečem.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.