Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Je až s podivem,kolik energie věnujete planým sporům o název.Kdyby byla tato energie věnována příspěvkům,měli bychom již pěknou a společně vytvořenou stránku o našich sbírkách.A na vysvětlenou:Asociace sběratelů grafické literatury zní jistě mnoha lidem nelibě,avšak právě v tomto názvu jednoznačně říkám ,comics není zábava pro negramotné,jak tvrdil onen nekompetentní člověk při vernisáži ,který měl být ihned po tomto výroku prohozen vitrínou ven na ulici.Nikoli je to umění a především šílená dřina(jak pro výtvarníka,tak i pro scénaristu).Umění které slovem, obrazem i tématikou může směle konkurovat jakémukoliv jinému druhu umělecké činnosti.A pokud se všichni tímto uměním vážně zabýváme,musíme být logicky kulturní i mi všichni a neoddávat se planému mentorování,či nedůstojným invektivám.Co si pak o nás pomyslí člověk,který pouze náhodně zabloudí na tuto stránku.Pravděpodobně se to pak vážně nebude příliš vzdalovat výroku onoho
kritizovaného kurátora.A pro Zacka :netrucuji,ale nemám doma počítač a tak píšu jen při nočních službách v práci.
Zack: ..... sice mám lehkou kocovinku, ale toto mě pobavilo.....:))))))
Copak ze si to mysli luza, desivy je, kdyz na vernisazi vystavy comicsovych maleb kurator prohlasi "ze comics vznikl jako zabava pro negramotne" :)
Díky za názory, já o tom taky nechci zrovna diskutovat. Myslím, že se shodneme na tom, že comics je naprosto samostatný druh lidské tvorby a může se směle zařadit po bok ostatním.( literatura, film...). Jen si myslím, že je škoda, že stále existují lidé, kteří se na něj dívají svrchu či s odporem.
Spider-Man: Comics neni literatura. To bylo jedine poselstvi. A neni to vec, o ktere by se dalo, resp. o ktere bych ja chtel diskutovat. Osobne mi strkani comicsu do literatury prijde stejne prapodivne jako nazor, ze film je divadelni zanr.
Spider-man: Film také "začíná psaním scénáře a ten se skládá z vět a slov. No a slova se skládají z písmen, čili z liter...."...??? To je přece blbej argument!!! ...... No a noviny, které se z nich také skládají, nejsou literaturou. Nebo takovej reklamní leták??? Je todle literatura? Nebo jmenovka na zvonku, kde je napsáno "petr novák zvoňte 2X" Je to věta, ale literaturou bych to nenazýval. ...... To jen tak na podnícení myšlenek.
Zack: Označení medium je poměrně nosné. Comics spojuje dvě stránky umění. Tou jednou je nepochybně malba či kresba, ale za obraz ho málokdo považuje. Na druhou stranu, každý comics začíná psaním scénáře a ten se skládá z vět a slov. No a slova se skládají z písmen, čili z liter....a odtud jen skok k literatuře. Samozřejmě toleruji jiné názory a přijímám je. Jen si myslím, že můj názor se zase až tak hluboce nemýlí. Takže díky za podnětné názory. Aspoň to člověka nutí přemýšlet. :-)
A mimochodem, taky si myslím, že comics je pěkný termín, který netřeba za něco ukrývat.
Misa: Napad je to dobr. Navic Cesko je zeme sberatelum cehokoliv zaslibena. Ale pokud zvazujes zmenu nazvu, tak ja te v tom podporuju. Priznam se, ze anglicky termin "Graphic novel" nemam rad. Je to takova hra na "Tohle je neco lepsiho nez comics.". "Graphic novel" lze snad prelozit jako "graficky roman"m coz zni tedy hrozne, ale urcite bych oznacul za hodne osemetny termin "graficka literatura". Nepredpokladam, ze stydis za svuj zauem o comicsy, a doporucuju tedy nazev upravit treba na "Asociace sběratelů comicsu ČR". Bude to srozumitelnejsi aspon tedy pro mne. A na otazku, je comics literatura ci neni? Odpovi m jinou otazkou "Kdyz vyjde kniha reprodukci nejakoho malire, je to literatura?".
Misa: tak nas pouc, mistre :) Zatim jsi predvedl jen jeden fakt uzasne hloupy nazev, jednu uzasne spatnou stranku a ted jeste uzasne zbytecny trucovani. Kterym smerem si mam rozsirit ten vseobecny rozhled?
Míša ber to tak že každý do něčeho kybicuje,kdybys tu stránku vylepši a přejmenoval, bylo byto lepší.Ale hned něco vzdávat kvůli pár jiným názorům dle mně nemá smysl .Stránky sou od toho aby je člověk upravoval dle názorů ostatních.Ty máš svou představu jak chceš aby vyppadali ale musíš brát také zřetel na ostatní a nejít jen svou cestou.Internetové stránky se mají vyvýjet a to ty se svou nedláš.Dostals pár názorů ale ty sněma nesouhlasíš a tak chceš raději zabylit a to je dle mého názoru chyba.
Víte co,s lidmi kteří se pozastavují nad termínem asociace a grafická literatura nelze tento projekt realizovat.Tak to raději nechame plavat.Souhlasíte?Já ano,všemi deseti!A do budoucna si rozšiřte si trochu všeobecný rozhled.
Zack díky za vysvětlení.
Krvinka56: comics je comics. Pokud hledas nejakou nadskupinu, tak pak visualni medium. S literaturou je comics pribuzny asi jako s filmem nebo jako film s divadlem. Chapes?
<br><br>
Slaine: blizi :)
<br><br>
Spider-Man: jestli jsi obhajoval comics tim, ze je literatura, tak udelej genofondu tu laskavost a nech se vykastrovat :)
Zack: Ho ho ho....chvíle stařeckého kašle....ho ho ho. To jsou novinky, tak comics není literatura, takže celý můj život a mé comics obhajující argumenty jsou k ničemu. :-) Jo, Míšo, nápad zní skvěle, ještě hodím pavučinu na ty stránky na google a dám vědět.
Zack: Hohoo, takze vlastnim/shanim/nabizim se jiz blizi??
Zack tak teď by mně zajímalo co je Comics když to podle tebe není literatura.
Teprv leden a mame jasneho viteze pro nejblbejsi nazev organizace pro rok 2007. Miso, comicsy nejsou literatura :)
<br><br>
Jinak pokud vydrzite do unora, tak si sbirku muzete udelat i na comicsDB. (Jen teda nebudete v zadny asociaci, coz chapu, muze byt problem :)
Nemohla by ta grafika byt mene skareda, kdyz uz to je "Asociace sběratelů GRAFICKÉ literatury ČR"? btw. ten nazev je divnej.
Snažím se o založení "Asociace sběratelů grafické literatury ČR"-tento název stačí vepsat do google a začít se chlubit tím co považujete ve svých komiksových sbírkách za špeky,jak jsou vaše sbírky rozsáhlé apod.(Něco podobného u nás funguje např. mezi filatelisty,sběrately detektivní literatury...). Srovnání budou jistě velmi zajímavá a zcela jistě rozšíří naše obzory a názory na význam , hodnotu a velikost vlastní sbírky.Existují nejrůznější internetové stránky zabývající se diskuzemi a recenzemi a upoutávkami na komiksy,avšak nikde nenajdete stránky,které si vytvářejí komiksoví sběratelé sami.Věřím,že si tak rovněž napomůžeme k vytvoření vzájemných kontaktů.Vše je na vás.S pozdravy Michal Kroutil.
Kdyby si toho někdo nevšiml tak na stránce http://www.plyshaci.cz/crew si můžete prohlídnout novou podobu crwavé stránky.
Jj, pak budou tvy prispevky suprovy a fakt budou stat zato. ;)
krvinkooo, prosiiim prosiiim... kdyz uz nic, tak aspon "libilo"!!!
To lord.morfeus: Zdravim, tyhle stránky jsi asi objevil dnes, že? Tož vítej mezi nás. A začínáš hodnocením nejlepších komiksů (Kingdom come, Marvels) Jsem zvědav na Tvé další recenze. S pozdravem Spider-man.
krvinka: Sakrys, na takovou davku lidoveho moudrosti se da jen stezi co odpovedet :D
Nepoplet, v matersky skolce se to tahle opravdu rikalo :)
A ani netušíš jak mne to těší,hold si budeš muset počkat na 6000nebo 10 000ale to bude zadlouho.Zkratka kdo dřív příde ten dřív mele(doufám že sem to nepopletl.)Takže Slaine dočkej času jako husa klasu.
Neee Krvinka mi vyfoukl komentar #5000 :((( A ja se nej tak chystal! :)
Vsechno bude, bez obav.
Sakra komiksové legendy pardon.
a co Sandman5 a koiksové legendy?
to andre: na jednu stranu trochu chapu, o co ti jde - taky uz jsem si vsiml, ze napriklad ruzna vydani Asterixe maji ruzne hodnoceni, i kdyz se lisi de facto jenom rokem vydani a cenou. Na druhou stranu ale souhlasim i se Zackem - resit to systemove je nesmysl, tech dalsich vydani je v celkovem poctu vydanych comicsu je malinkaty zlomek a krome toho - takovy je proste "vox populi", at si kazdy hodnoti co chce a jak chce. Pokud mas potrebu byt poctivy prispevatel, tak si holt ta ruzna vydani ohlidej a svoje komentare rozkopiruj.
Vidím, že se z auditoria pomaličku stává Bazar.
Sháním Spider-Mana od Semic-Slovartu a Unicorn Comicsu CZ. Pokud byste někdo měl nějaká čísla na prodej, prosím, ozvěte se. Díky.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte na výměnu/prodej kartičky z Lea "postav si svůj, ať ti stojí". Děkovací MdS
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda někdo nemáte na výměnu/prodej kartičky z Kačera Donalda
"postav si svůj Kačerov".
Děkuji
andre: ono zas tech dalsich vydani tolik neni, ani nebude. Ber to tak, ze stejna vydani neznamenaji stejny papir, stejne kvalitni vazbu, stejne kvalitni tisk, mnohdy je jiny i obsah. Systemove by se to resilo hodne krkolomne a obavam se, ze by v tom pak byl vetsi bordel nez v tech nekolika boocich, co se u nas pro velky ohlas dockaji druheho vydani.
Adminové: Taková drobnost, nešloby udělat , že u 2., 3., 4., ....... vydání by se tak nějak ta jednotlivá vydání hodnotila dohromady? Takhle v tom bude jednou pěknou bordel. ..... Samozřejmě myslím vydání více či méně identická a od stejného vydavatele (třeba asterix, garfield, atd.....), pokud to vydává jiný vydavetel, nebo tam je změna (třeba bonusy), tak to samozřejmě opodstanění má (300, sin city, .....). Myslím, že si rozumíme;)
4 andre: Znám, ale takhle to tentokrát nebude. :) Stáleještědominantní MdS
chru: V te rubrice je toho spousta a jsou to data pouze orientacni rekl bych... resp. u spolehlivych vydavatalestvi jako BBart to v ten den opravdu vyjde... u mene spolehlivych jako Crew to v ten den zhruba ma vyjit, ale vetsinou to vyjde s mensim ci vetsim zpozdenim a u takovych jako Novy komiks se to datum porad presouva a presouva a ono to porad nevychazi, tak se to zase presouva :)
Je to v rubrice( již brzy vyjde)dole v pravo
To samí co jsem se ptal na auditku na strankách Crwe na www.komiks.cz je napsáno ze dylan dog vyjde 1.1.07. Myslíte si že to je pravda . V opačnem připadě,proč tam takovou věc vubec dávají..
MdS: ty asi neznas ten vezenskej vtip o tatovi a mamovi, vid? :)
4 andre: OK, ale máma budeš ty. :) Dominantní MdS
to Damien: "oni" to debilne nevydali. Pokud pominu prvni pokus o Thorgala (Dite z hvezd), tak snim zacala Crew, ktera ho nacpalala do sve rady Modra Crew a prirozene vybirala uzavrene pribehy ve kterych nejsou "zastakvazby" na predchozi dily. No a po Crwacich prevzal stafetu BBart, ktery zaplnil mezeru mezi Cernou Galerou a Lukostrelci a kdyz zacal s tetralogii, tak to zapichnul, pac Thorgal se v ceskych krajich neprodava a neprodava... skoda.
Dík,Royan nechapu proč to tak debilně vydali.
Damien: Ještě vyšel v edici Modra Crew Thorgal č.3,4 a 9 ,takže vyšlo v češtině č.3-10. Ale čísla sešitů jsou pouze u BBartovské produkce ( 5,6,8,10), u osttanich to neni značeno.
Damien: Když jsou v databázi tyto čísla, tak vyšly v češtině pouze tyto čísla... :)