Thorgal Aegirsson a to včetně toho, že jsem sám sebe v dětství přesvědčil, že ve skutečnosti nejsem rodičů, ale pocházím z hvězd. Navíc ta postava je jednoduše skvělá - žádný superhrdina, jen obyčejný člověk, snažící se najít svůj kus štěstí v nemilosrdném a krutém světě.
No a ten kluk z Pod dekou mi v určitém období života taky mluvil z duše. Toho pak nahradil Calvinův táta, se kterým souzním dodnes.
Já souhlasím s Yorickem, to byla ve své době kdy jsem to poprvé četl opravdu uvěřitelná postava, potom hodně sympatizuji se Swamp Thingem, kterého napsal Moore a svým způsobem mám docela blízko i třeba k takovému Supermanovi, který je současně také asi mou nejoblíbenější postavou napříč žánry, i když s ním ne vždy souhlasím.
Já se dovedu ztotožnit skoro s kýmkoliv z díla, které se mi líbí. Když je to pro mě dobře napsaný, tak obvykle s hlavní postavou, ať má charakteristiky jaký má - padouch nebo hrdina, všecko jedna rodina. Někdy se ztotožním se všemi postavami, třeba v Sandmanovi - Domeček pro panenky nebo v Parker - Lovec, tam vyloženě žiju všemi.
P.S.- Peter Parker i Yorick mě těžce neba. Pubertální kluci psaní pro pubertální kluky... meh.
u čtení sedmého dílu Skalpů jsem si uvědomil, že ačkoliv mám Skalpy velice rád a považuji je za jednu z nejlepších sérií, co u nás kdy vycházely, tak tam nemám žádnou postavu, se kterou bych se ztotožňoval.
Tak mě napadla otázka: se kterou komiksovou postavou se ztotožňujete/dokážete se do ní vcítit? Nemyslím tím, o které postavě si myslíte, že je frajer, nebo kým byste chtěli být, kdybyste mohli. Myslím postavu, které rozumíte, jejíž názory a motivace chápete, která se chová podobně jako vy.
Pro mě je na prvním místě Peter Parker, do kterého jsem se dokázal vcítit když jsem byl na střední, na vysoké, i teď v dospělosti, pak Yorick Brown z Y: Poslední z mužů, o kterém jsem měl občas pocit, že ho snad Vaughan psal podle mě, a Modrák z Mýtů. Pak ještě čestnou zmínku zaslouží Glenn z Walking Dead a do jisté míry hlavní hrdina z Pod dekou.
Co vy?
Ej Kacko ja si myslim ze jak uz mas doma teho ovcojeba s bryndzou za rafkem tak byste si meli poridit Beranka a dat si poradne do koryta a na komiksy se uplne vyjebat:*
Mam vzdy tak dobry pocit kdyz citim jak moc jsem pomohl nebohe divce na jeji strastiplne ceste tim slzavym udolim.
Zack: Já mám Cages už roky doma :D
GWB: Tys to trefil (je to Pixy!)
Fry: Četla jsem kdysi a plánuju koupit. Někdy.
Charvos: Přečetla jsem jich asi pět, stačilo.
Draco: ja te mam nevim proc spojenou s McKeanem, specialne s Celluloidem, ale to si urcite 'cetla'. Signal to Noise urcite taky. Ale co Cages? Ti to kdyztak pucim.
Draco: bych ti doporucil usagiho, ted ho ctu znova pekne od prvniho dilu a je to krasne odpocinkove cteni. co si pamatuju tak si to nazvala jako "omalovanky pro deti" :) a ten prvni se mi zda opravdu nejslabsi, tak zkus nejakeho dalsiho.
Sice tě neznám, ale jak to sleduju na okolo, tak je to všude stejné. Předvánoční období, prodlužující se noc a pak přijde volno a lidé začnou mít depku. Doporučuju to všem, chce si to šlehnout, nikoliv drog, ale toho, co tě baví nejvíc, prostě zvyš dávku a to přejde ;)
Je to taková blbost, ale ti z nás, co tu jsou déle a sledují diskuzi a komentáře, mají jistě i nějakou představu o ostatních členech... Mno a mě by zajímalo, jaký komiks byste mi vy, ostatní členové, podle toho jak mě znáte odsud i z reálu, doporučili? Chci vykročit ze své krabičky a zajímáte mě.
Tak mě napadlo, nezkoušel někdo přivrtnout lištičku na polici za UKK nebo DCK, aby se do té masy dalo zatlačit a srovnaly se ty úžo objážky? Jak se do toho hrábne - aby to plnilo svůj základní účel - tak se to vždycky rozmrdá.
Baatcha: díky, ja som písal Egmontu a žiadna odozva. Už som myslel, že Zlatá klasika skončila, čoho sa stejnak akosi obávam. Bude asi zázrak boží, ak vyjde ASPOŇ tých sľúbených 5 kníh :/
Ter: 4 dny zpátky mi Albatros ohledně objednávky Barkse psal tohle:
Dobrý den,
děkujeme za Vaši objednávku v e-shopu Albatrosmedia.cz. I když mnohem raději posíláme jen dobré zprávy, musíme Vás upozornit na možné zpoždění termínu odeslání Vaší objednávky. Došlo k významnému nárustu počtu objednávek a současně se prodlužují termíny dodání také u dopravců. Proto dochází u všech zásilek aktuálně k prodloužení doby jejich doručení až o 5 pracovních dnů.
Prostě žůžo labůžo. Ovšem dokonce už i na stránkách Egmontu je kniha k objednání, takže podle mě je její dostupnost na pultech otázkou pár dní. Mimochodem, kdy to mělo vyjít původně, v červenci?
louza: Tak spíš mi jde o to, zda právě vydávaná kniha bude fungovat i když CC žádnou další nevydá. Když to porovnám s ostatní produkcí CC, tak třeba Goon nebo Grandville fungují i samostatně, ale Hanebný parchanti skončili uprostřed příběhu...
Bob : já to čtu. Je to celistvý příběh, zatím i v originále nedokončený. Aktuálně cca 13 sešitů, nebo nějak tak. V té knize co vychází je tak půlka toho co zatím vyšlo. Teď to dostalo spin off, který přímo navazuje na tu hlavní řadu, takže to v bezprostřední budoucnosti určitě neskončí.
Tak jo, zdá se, že Egmont/Albatros se probral z kačeří katalepsie. Právě mi dorazil mejl, že má zářijová objednávka Barksovy Zlaté klasiky byla odeslána ke zpracování... Tak asi hurá, že ano.
baatcha : já ti ho vydavat nebudu, ať ti ho vyndá Lenny když zařídil, že teď celej Egmont nespí a fonty přeměřuje pravítkem, aby bylo všechno perfektní. Ale čert vem Barkse. Říkalo se, že Life and Times bude dárek k vánocům, ale to už asi nestihnou. Leda by mysleli ty napřesrok.
No to mi ho teda vyndej, neměla 16. 11. vyjít ta dvakrát odložená Disneyovská Zlatá klasika s Carlem Barksem? Se z toho dementního Egmontu fakt poseru. :(
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.