Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Zack: :D :D Jen jsem dostal sentimentální chvilku :D :D
To licis, jak kdyz je nekdo nalozil do vlaku a uz je nikdo nikdy nevidel.
krvinka56: Právě ty priority a časy mě děsí. Co když jednou přijde řada i na nás?
Fry ber v potaz že lidé a časy se mění a hlavně jejich priority. Někteří zůstávají jiní ne. Ale máš pravdu je to škoda. Ale si tu ty a to je zaručený.
Je pravda, že členů v této databázi je čím dál víc, ale někdy se ptám: "Kde zmizelo původní osazení?" Co se stalo s lidmi jako je: Slaine, vasek, Woffce (sice jsem se s Woffcem potkal na Crweconu, ale... ) a mnozí další.... Kde jsou ty staré dobré časy?
Ja ho chapu. Si predstav, ze ses jako lingvista a sémiotik cely ty roky totalne k hovnu a najednou ti bohove seslou "Opraski". Proto se narodil, kvuli tomu studoval!
No! A já si kokot myslel, že dementy z dětí vychovává upadající školství a na konzum zaměřená prvoplánová zábava. Ale je to jinak, za vše mohou "Opraski"...

http://www.lidovky.cz/opraski-sceski-historje-vychovavaji-z-deti-dementy-rika-lingvista-1du-/kultura.aspx?c=A140323_151546_ln-media_sk#utm_source=idnes&utm_medium=text&utm_campaign=kolotoc
Kapis: Jo, to je ono
Tohle je ten slibovaný chronolologický Snoopy, co měl začít vycházet až po těch tématických knihách? Sešitově?

http://www.databazeknih.cz/knihy/stastny-snoopy-sebrane-stripy-peanuts-1-1-16-10-1965-198125

Já bych určitě radši chronologicky než tématicky - ale co teď s těmi knihami, které už mám?
nevim, jestli se to sem hodí, ale nevim ani, kam jinam, takže...hele! http://ukeshop.cz/10074,cz_swiff-a7-b-komiks-batman-klipova-ladicka-na-u.html
pro muzikální čtenáře komiksů.
Určitě už jste zaznamenali, ale pro připomenutí....Kája S. má v Olomouci velkou výstavu. Byl jsem a je to těžce do pohody. Navíc vstup činí jen 70kč(a v neděli zadarmo) takže naprostá lidovka.
Nevíte náhodou někdo, jestli se u nás bude také prodlužovat "UKK" z 60 na 66 čísel?
Absinther: už to trvá 5 let, potom, co bylo vyprodáno za týden
Aha(blbě jsem to přečetl..).. už jsem se lekl.. i tak se ti mentálové budou chytat za hlavu až přifičí dotisk oranžové smrti...a to asi nebude dlouho trvat, protože z toho aktuálního hype okolo Káji se toho dá ještě spousta vyrýžovat.............. No nic-kdo chce kam-chuj s ním...žejo
Absinther-né za novou Muriel a andělé, ale za Muriel a oranžová smrt. Nicméně lidi jsou stejně zblbí a i pár dílů nové Muriel se prodalo nad cenou, ale třeba jen za 1200-1300 místo 990...Silná káva, ale uměle vyvolaná, dle mě...
Jak jako 8000,- za co? Za tu novou Muriel, která je pořád ještě v obchodech? Který kretén si to koupí za 8000, když může zajít do normálního knihkupectví a koupit to tam za normál cenu?(teda normální..ehmm-žejo..)
Dinik: Arnal a Kůň se takhle drží už dlouho
Jj, 5100 za katalog mne taky zarazilo. Pak se ještě prodal za 3750, 2700 a tuším za litr a něco, ale za tak vysokou částku už ne. Vypadá to spíš, že někdo chtěl navodit dojem, že to je něco extra raritního a pak tam třeba nahodil další kusy (nesledoval jsem jména prodejců u všech těch katalogů, které se tam pak najednou nahrnuly). Docela jsem čuměl i na ceny těch knih, které u nás vyšly 2002 -03 (Arnal a Tajemství zlatého koně v pevné vazbě), pokaždé to jde k tisícovce nebo i přes.
Tak i těch 5 tisíc za katalog bylo dosti podivné
8000 už se mi zdá mimo realitu, takže bych se tomu ani nedivil, kdyby to tam přihazovali nějací kamarádi prodávajícího. Jasně, je tu momentální šílenství kolem Saudka díky novému vydání Andělů, aukci a zabavení originálů, ale i tak se mi zdá 8000 značně přehnaná cena. Jak jsem psal níže, doufám, že se podaří vydat Oranžovou smrt znovu v úpravě stejné jako u MUriel a Andělé. Také bych ten comics měl rád doma, ale za 8000? Ne, díky.
Tak Muriel a oranžová smrt se nám vyšplahala na 8000,- kaček. Tohle přestávám chápat...Skoro mám pocit, že se pár chlapců domluvilo mezi sebou a teď to schválně šroubujou nahoru :o)
Já doufám, že Albatros Muriel a oranžovou smrt vydá znovu, nejlépe ve stejné úpravě jako teď Muriel a anděly. 5800 to je už fakt mazec. Skoro jako 5100 za katalog:-)
5800,- aukro a Muriel a oranžová smrt. Teď bych použil smajlíka s vykulenýma očima, protože tohle už je regulérní šílenství :o)) Skoro člověk přemýšlí, jestli za komiks nepojede na dovolenou...o)
PS: Právníci všech stran vydělají.
AZTeck: Já si taky zaspekuluji. Za pár týdnů (měsíců) je dražba zpátky. Dědicové zaplatí aukční síni mega za vícenáklady a možná se časem "objeví" další ztracené věci.
V každém případě bude mít tato kauza dosti negativní dopad na případné další "objevení" ztracených originálů. Vydělají, jak už to bývá jenom právníci :-(
Info ke katalogům.Mám vyprodáno ! Brno prodalo 200 ks Praha 300 ks.Zbaveno 500 ks policií. Jinak perfektní marketingový tah. Prodejnost 200 %
ale ano, to "flegmoš" je zásadní. Ale je potřeba si taky uvědomit, že cena těchto věcí byla před 40 někde jinde. Neexistival trh, takže korunová hodnota těch věcí byla asi jiná a jak ji vůbec určit? Oficiální kultura to v té době necenila asi vůbec. Pochybuju, že když Kája někomu v té době něco prodal, tak že za to chtěl majlant. Ale taky jsem někde četl, že za stranu Lipse do Mladého světa měl asi tolik, co ekomický náměstek za měsíc (tj. 1800,- kč)... Takže si to tak nehlídáš, a pokud nejseš pečlivka, co si eviduje, co kdy nakreslil nebo někomu půjčil, tak nevím. Jak kdo teď třeba dokáže, že to byl dar, půjčka nebo jen třeba dočasné uložení... A za jak dlouho je promlčena krádež? Od té doby, co za slušný chování odpouští půlku a k tomu občas amnestie, tak se o to moc nestarám
Já nevím no-originály tohodle typu nikomu jen tak nedáš(ikdyž jestli to byla sexy holka, tak by to u Káji mohl být zásadní zkratovitý faktor :D ) ...Spíš to byl takový flegmoš, že si řekl "sere na to pes-třeba mi to zítra někdo přinese" :D ....Ale kdo ví no...je to celé divné
nevím o tom, že by Kája Saudek podal trestní oznámení, že mu někdo ukradl Muriel...tedy kdykoliv v minulosti. Takže to někomu dal a ten a nebo někdo další to teď prodává...a dědicům KS se to nelíbí...asi
Tak koukám 40let to je
No a ví se vlastně kdo to vlastní a jak se k tomu dostal?... Já jen někde slyšel, že Kája ty originály sem tam lehkovážně půjčoval nějákým fanouškům, jednoho krásného dne mu to nevrátili a od té doby se po tom slehla zem.... A teď se to jako objeví a za 6 mega rozebere? Sorry, ale to je snad povinnost té rodiny vybojovat si to zpět...... Že jde o prachy až na prvním místě to je jasné, ale aby mi někdo něco šlohnul a za 20let(nebo kolik)přišel zpět aby z toho pumpnul další prachy?!..Taky by to ve mě bublalo...
To vis, rodina by se taky rada prizivila :)
Na zahájení předaukční výstavy Káji Saudka přišla policie a zabavila originál legendárního komiksu

Takže náhoda, docela vtipné:)
Special thanks to Brian Wood for the ComicBookDB.com logo design.

To abych to zmenil, nez zazalujou oni nas, ne? :)
Amíci to logo okopírovali, jdeme je žalovat :D
Zack: otevři si tyto dva odkazy vedle sebe ...... Jako o nic nejde, jenom mě to pobavilo/zaujalo;-)

http://www.comicsdb.cz
http://www.comicbookdb.com
andre: cdb.cz neexistuje, cdb.com neexistuje, dokonce comicsdb.com neexistuje, to se mi na to pak blbe reaguje :) Udelej screenshot.
Zack: Zacku, ta podobnost "loga" v záložkách v prohlížeči (nebo jak se tomu říká) "cdb.cz" a "cdb.com" je čistě náhodná? Nebo to je jakési přihlášení k světové komiksové komunitě?:)
ad edičák BB/Art: tak dle fcb BB/Artu přeci jen letos vyjde Transmetropolitan 10
Invape, nedělej zagorku a pošli tu fotku, vždyť seš tady kvůli aktualizaci sbírky skoro každej den! :D
Invape: jak to dopadlo s tou fotkou knihovny? Kdyztak mi to posli na admin@comx.cz, to vystavim do hlavicky sberatelskeho klubu :)
Díky za informace o Fatale, ale jak s nima teď naložit? Čekat a doufat, nebo to vzdát a objednat:o)? Ale od BBArtu to zas bude určitě parádní vydání (pokud to teda nakonec u nás vážně vyjde), takže asi počkám. A Criminal 2, no už aby to bylo! Rozhodnutí BBArtu chápu, i tak si koupim většinu comicsů co na letošek plánujou, ale jak už jsem si tu pobrečel, 100 nábojů mi bude fakt chybět.
Výhledově na tento rok byl Sleeper (těžko říct, jak to s ním dopadne). O Fatale BB/Art podle vlastních slov jedná s vydavatelem a předběžně je v plánu na 2015 nikoliv 2014. Stejně tak by měl vyjít Criminal 2 a možná (moc šancí tomu nedávám) Brubakerův Daredevil. Takže pokud má někdo vynález stroje času a mohl by mne poslat rok dopředu budu mu moc vděčný :-)
Jinak mě taky štve pozastavení sérií, hlavně 100 nábojů a Americký upír. Já si tedy aspoň vyberu Watchmeny a Batmana a asi dám šanci Green Arrowovi, recenze to má skvělé a Diggle s Jockem se už s Parchanty trefili do mého vkusu (tímto apeluji na všechny vydavatele, kteří by byli schopni tuhle sérií od CC převzít a dovydat. Je to pecka a sere mě, že nevyjdou všechny díly!).
Ale nebudu jinak nad BB/Artem lámat hůl. Oznámili vše dopředu, podali odůvodnění proč vydají právě superhrdinské komiksy a navíc slíbili, že je to jen dočasný krok... Ale fakt bych se sakra rád posunul do 2015 :-) No snad mi aspoň Crew vydá ty Skalpy...
Martin - Fatale mel v planu BBart vyhledove na tento rok, to ale psali minuly rok. Ted kdovi,jeste bych ale neztracel nadeji...
No, já to třídím podle sérií, pak podle edic (MDEK) a pak třeba podle vydavatelství (Marvel k Marvelu apod.) České pak mám odděleně, co se mi nevleze do žádné ze škatulek, to si pak dávám k sobě žánrově. Jak to vypadá barevně, to vůbec neřeším.
Mám takový filozofický dotaz. Jak si setřídit knihovničku? Sice toho zdaleka nemám tolik, jako zde zmiňovaný Invape, ale už mi dochází nápady. Žádný systém podle mě nedává smysl. Na jedné straně maám serie (Sin City, Usagi, ...) tam je to ještě fajn. Pak jsem měl černé přebaly, ať to esteticky sedí. Batman byl třeba pořád černý, ale jak jsem si koupil Batman a Syn, tak ten tou svou bílo-šedo-černou vůbec nezapadá. Jak to řešíte vy? Nebo na to dlabete a máte v knihovně zubatou siluetu?