* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

snad to splnuje podminky pro zarazeni - cca 300 stran o komiksu a cca 100 stran komiksu:

Foret, Martin – Kořínek, Pavel – Prokůpek, Tomáš – Jareš, Michal (eds.): Studia komiksu: možnosti a perspektivy
Univerzita Palackého v Olomouci, 2012
498 stran, 14 × 21 cm
ISBN 978-80-244-3327-1

obsah a nahled obsahu zde:
http://studia-komiksu.cz/wp-content/uploads/2014/02/Studia_komiksu_preview.pdf

v prodeji v Neoluxoru na Vaclavaku, v Academii na Vaclavaku, v Karolinu v Celetne, u Fiser v Kaprove + pres e-shop vydavatelství (http://bit.ly/NNdwFc)
Toe: Podle oficiálního FB je tohle předposlední číslo. Až se vyřeší práva, chtěli by pokračovat
Toe: Číslo vyšlo, mám ho v ruce a další bude za dva měsíce, takže se asi nekončí, jen se to přehodilo z měsíčníku na dvouměsíčník.
Jak je to vlastně s tím SW magazínem - bude letos končit jak se šeptalo minulý rok? Nemá někdo nějaké info?
Zdravím,
po dlouhé době opět vyšel SW magazín...Tentokrát souhlasí i epizody, viz odkaz
http://www.egmont.cz/cz/casopisy/star-wars/
díky
AZTeck: no, když to nemůžeš posoudit, tak proč se se mnou přeš? Já se přu, protože s posouzením nemám problém:o)
Nemůžu dost dobře posoudit, protože neznám obsah zmíněné publikace.
Uznávám, že i Foglar má v českém komiksovém světě své nezastupitelné místo, ale přece jenom jeho dílo je známé ve více formátech než jenom komiks.
já bych řekl, že stejně jako kniha "Kája Saudek". Kdyby nebyly komiksy, Foglara by znalo akorát pár kotlíkářů
invape: to jsou publikace v oboru "komiksová publicistika", což Píseň úplňku pravděpodobně?? (nemám) nesplňuje.
AZTeck: ta už je otevřená dávno: životopis Káji Saudka, B.D. Fan: Zpravodaj Comics klubu ČSSR a další
Vzhedem k minimálnímu zastoupení komiksu to nesplňuje ani vzdáleně podmínky pro zařazení do databáze. Neříkám, že to pro komiksaře nemůže být zajímavé, ale nechci otevírat pandořinu skříňku.
Píseň úplňku - já bych byl pro. Vyšlo zde 7 pokračování Rychlých šípů, která nakreslil Marko Čermák ještě pro Puls. Když jim v roce 1971 vydávání Šípů komunisti zatrhli, leželo to patnáct let v šuplíku a premiéra byla právě ve sborníku Píseň úplňku v roce 1986. Takže tato publikace má určitou a logickou návaznost na sešity od Pulsu, byť komiksu je vzhledem k rozsahu publikace minimum.
GreenGoblin: díky za upozornění - opraveno.
GreenGoblin: to umime, napis mi z mailu toho uctu, co chces smazat (abych vedel, ze to jsi ty) na admin@comx.cz a nejak to vyresime :)
Superman Action comics 2: Neprůstřelný (pevná vazba) sorry za spam ale tu by se asi měla upravit cena.
Čaute všichni,chtěl sem se zeptat jestli by šlo přetáhnout komentáře z jednoho účtu na druhý. a ten první účet smazat. jelikož,jsem zvážil,že se mi předchozí přezdívka nelíbila. používal sem ji ale spíš v graffity,než nakomiksovém forum. tak dík za odpověď
Tak ono to nakonec není tak hrozné, jak jsem čekal, až na to občas nečitelné písmo - Doplnil jsem k tomu i ukázku pro potencionální zájemce ;)
Jsem si to koupil jakože český comics za pár kaček. Občas koupim něco naprosto po haluzi. :)
Houbař a Toe: přidáno neb to s přehledem odpovídá našemu přísnému výběrovému řízení :-)
Houbař: Objednal jsem si, tak uvidíme, jak bude vypadat komiks z vydavatelství, které je "Polnice Boží moci" :)
Dobrej podcast se Zackem. Zvuk z icq mě pobavil :) Vy co děláte comicsdb byste zasloužili! Zasloužili byste pochvalu, protože to musí být chvílema dost opruz a i tak je vidět, že to děláte dobře. Tak díky za to :)
Chcete mi tím naznačit, že jsem součástí halucinace? To abych tady zase něco nahodil :)
sleepless: Díky za připomínku, doplněno...
Toe: Genocida - na světě je fůra knížek se stejnými názvy
Toe: já bych začal sledovat vydání u minisérií a delších. Toho je pět a půl a UKK by se vyřešil. Pokud v Crwi vyšla jen část, tak to není shodný a netýká se to toho. A stejně je to jen UKK, já nikde nic jiného nenašel
Syndom: posli mi screenshot (admin@comx.cz) a co mas za prohlizec. Spis ze zvedavosti :) Dik.

invape: Ten udaj, na ktery se odkazujes, je poradove cislo vydani publikace. tak to je planovany, tak to vzdycky bylo a respektuje to i to jak s vyrazem "vydani" pracuji vydavatele. Ambice vest poradi vydani jednotlivych fragmentu obsahu fakt nemame.

toe: jmenuje stejne A je od stejneho vydavatele :)
Syndrom: Ty drogy :)

invape: No ideální by asi bylo vždy vypisovat i jednotlivé příběhy/příěhové linie/kapitoly - protože většina UKK se kromě těch bonusových textových stran odlišuje hlavně tím, že je tam o sešit až dva méně nebo je to rozdělené do více knih. Kdybychom brali jednotlivé příběhy/linie, pak bychom k nim mohli klidně psát, že se jedná o další vydání. Jenže to chce čas. O to víc když si uvědomíme, že bychom takto museli projet nazpět všechny CREW magazíny a pak psát k Punisherovi, Hellblazerovi, Preacherovi, Mýtům, Blacksadovi, Transmetropolitanu, Hitamnovi atd... další vydání ;) A to je aktuálně asi trochu nad naše síly :)
Nedej bože jednotlivé Kačery Donaldy atd... ;)
Já bych prostě v UKK nechal vydání první a brát to jako magazín, podobně jako CREW, též to má jednotné ISSN. Navíc ani v zahraničí jsem si nevšimnul, že by UKK brali jako nové vydání... A pokud bude Hachette časem dělat dotisky, třebas s novou obálkou, pak bychom to až brali jako druhé vydání. Samozřejmě tu zase pak narážíme na Rychlé šípy a Čtyřlístek, kde určit jaké vydání... No je to boj ;)

Co zkusit pravidlo, že pokud se kniha jmenuje stejně, jedná se o další vydání, v tomto případě tu ale máme "New X-Men: G jako genocida" a pak "Ultimátní komiksový komplet #18: New X-Men: G jako Genocida", tedy potažmo rozdílné knihy.
BTW tohle je určitě ten nejvícsemmagor dotaz, cos tady měl, takže sorry za mrhání času, ale vážně se mi to takhle zobrazuje. Ne, že by to byl takovej problém, batmana mám rád.
když pak tu stránku refreshnu jsou to zase extraordinérní hvězdičky. I kdyby to bylo jenom u mě, připádá mi to jako zajímavá kuriozita. Nebo to vidí někdo jinej?
Zack: vyměň ve větě sbírku za jeden příběh a jsme doma.
mno, když klikneš na komentáře, tak první stránka je v pořádku: hodnocení označujou hvězdičky, ale na dalších stranách jsou to, fakt nekecám batarangy. Nebo to vážně vidim jen já a můj prohlížeč je na tripu. Nebo obráceně.
invape: Jenze my tu nevedeme poradove cislo vydani pribehu uvnitr publikace, ale poradove cislo vydani te publikace.

Syndrom: Ja bych se treba i vyjadril, ale absolutne nechapu, o cem mluvis. Zkus na to odkazat nejak konkretne.
Kaluž teď hodnotí komentáře nebo ty batarangy vidim jen já? Nevim, jestli se k tomu nechcete vyjádřit později, tak kdyžtak berte moji otázku za bezpředmětnou. (Jestli jste se k tomu už vyjádřili, tak jsem to nenašel áááá proto se ptám. Tak.)
AZTeck: jo. Když povídka vyjde 10x a pokaždé v jiné sbírce, tak to poslední je její 10. vydání
Chápu to správně, že myslíte celkové...historické pořadí vydání? Někdy je to problém, že to další vydání (mnohdy i od jiného vydavatele) je často kapánek odlišné, takže je otázkou zda to uvádět jako další (pořadí) vydání, nebo začít zase jedničkou.
Nejspíš bude nejlepší uvádět pravidelně do poznámek i seznam (historii) těchto vydání, s poznámkou o případných odlišnostech. Asi to ovšem nebude zítra....
Toe: ale nikde se v těch knížkách taky nepíše, že to je 1. vydání...já bych se přimlouval za 2. vydání, resp. 3 (Spider-Man: Návrat)
invape: Díky za upozornění, už jsem na to narazil skrz stránky Seqoye. Problém je, že je to uváděno tuším jen tam, ale v samotných knihách nikoli (nebo jsem slepý?) a otázka poté je, zda tohle brát jako nové vydání a nebo jako úplně novou knihu (tedy Ultimátní komiksový komplet č. 16 např.), protože UKK je defakto magazín (i podle přiděleného ISSN)...
těch druhých vydání u UKK je víc, které jsou uvedena jako první
Ultimátní komiksový komplet #16: Ultimates: Nadčlověk - vydání 2.
Pozdě, ale přece-Mám určitě nechat. Chci používám a do shánim si cpu vyprodané věci které mě zajímají, ale spíš takovej přehled...
Určitě rozhodně nemazat "Mají" nebo "Mám". Jediný problém pro mě je "chci" a "sháním". Do chci dávám vše, o co bych měl zájem. A do "sháním" jenom ty, co okamžitě koupím, pokud mi dojde nabídka. (pro mě spíše pro vyprodané zboží)
Také bych "Mají" nechal. Důvody již kolegové vyčerpali níže.
Vždycky jsem bádal, jaký je mezi "chci" a "sháním" rozdíl, teď už je mi to konečně jasný. Kategorii "mám" rozhodně nerušit, je to zajímavé a člověk vidí jako co "frčí" a přesně jak píše Kapis, dá se z teho odvodit třeba raritnost některých kousků.
Zack: za mne klidně kolonku "sháním" zruš. Já dávám stejně vše do "Chci". Ale co kdo má určitě nechat - je to zajímavé a užitečné především u raritnějších kousků;)
Londo: díky
invape: díky - zatím se ještě řeší zda to zařadit samostatně nebo doplnit info k standardní verzi.
1) Zrušil jsem Návrhy do databáze, odteď vše patří do *Připomínek. Stejně vám to dělalo problémy. Vše co bylo v Návrzích je teď v Připomínkách.
2) Otázku na zobrazování "Mají:" nechávám otevřenou a protože reakce nejsou úplně jednoznačné, tak to navážu na nastavení, ať to má každý jak potřebuje. Trochu jsem čekal "jasně, zruš to", ale to byla fakt blbost :)
Čerstvě deflorovaná dívka je komiks?