* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

No měl jsem na mysli ty čtyři co vyšli ve spolupráci s CREWí , ale to je jedno :o)
Benji: Akceptovány jsou pouze publikace, které vyšly samostatně, tedy ne jako součást jiného časopisu. Tak třeba tohle ano: http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=1394 , ale Kapitán Blood holt ne
Chtěl jsem se jen zeptat proč v databázi nejsou přílohy časopisu ABC, ABCplus?
Star Wars Omnibus: Před dávnými časy 1 --------------------- chybně uveden počet stran. Správně má být 480 stran
Máte tu novou soutěž, kdyby někdo prehlidl ten banner na hlavní stránce :)
Skot: Ale můžeš, i tady to jde. Akorát musíš zadávat data ručně. Stačí se přihlásit a kliknout na "Sbírka". Timto se dostaneš do své sbírky, kde je nastavena primárně sbírka CZ. Teď už zbývá jen na první horní záložce zleva změnit CZ na Zahr. a zmáčkout šipku. Zde pak musíš všechny potřebné informace vyplnit sám dle anotace komiksu, který chceš do sbírky uložit.

Věřím, že je to srozumitelné a že jsem pomohl :-)
Skot: Nemůžeš, tady jsou jen česká vydání. Pro cizojazyčné comicsy zkus www.comicbookdb.com, tam si je taky můžeš přidat do sbírky.
Dobrý den, Jsem už starší sběratel , jaksi mohu přidat do sbírky zahraniční komiksy ?? Díky Skot
KIX 3 (ještě se čeká na obálku), Rychlé šípy 4. vydání, Simonův kocour 3 a Caves 1 přidány do DB.
Ještě nějaké návrhy?
AZTeck: jj, mam to. 4. vydani.
noMster: je tam někde uvedené, jaké je to vydání (pokud ho tedy vlastníš).
The Genius: díky za tip. Během týdne to doplním.
yogi: až seženu údaje tak doplním.
AZTeck: doplnujici info pro Rychle Sipy, souborne vydani - Olympia: http://www.daemon.cz/kniha/2436/foglar-jaroslav---fischer-jan---junek-vaclav---cer--rychle-sipy
EAN: 9788073763206
ISBN: 978-80-7376-320-6
cena: 799kc
Pokud se někdo ví o něčem, co vyšlo v roce 2012 a zde to chybí, prosím o informaci. Díky!
Nějak se mi k tomu předchozímu nepovedlo vložit obrázek, je to tady

http://tinypic.com/r/105nzaw/6
Svět komiksů

Vydal: North Video,s.r.o.
Rok a měsíc vydání: prosinec 2012
ISSN: 1805-5079

Je to sračka, která vychází na podporu prodeje snímků, které distribuuje společnost North Video. Nejsem si jistý, jestli by to sem mělo patřit, nebo ne.
Jde o první číslo, noviny by měly vycházet každý měsíc a přinášet i nějaké autorské comicsy.

Na úvodní stránce v bloku vpravo (naposledy vložené comicsy) je chyba u všech Tom a Jerry 2011 (je to rok 2012).
CDB v3.0.6
* V profilu si zas můžete měnit vzkazy a poznámky.
* V profilu je u přehledu hodnocení comicsů i jejich celkový počet (to má Connor k Vánocům :).
Kreslený obrázek (vtip) není komiks.
Ty stripy/vtipy/obrázky se všechny nesou ve stejném stylu, jako obálky těch sbírek ( ty obálky jsou i přímo jako jedna strana v těch knihách). Nevím u jakých děl jste ten rozdíl mezi stripem a kresleným vtipem řešily, takže nemůžu porovnávat. Nevidím ale nějaký moc závažný problém, proč by to tu nemohlo být zařazeno do databáze.
Light: předpokládám, že u uvedených publikací jde nejspíš o soubory kreslených vtipů. Může jít o tradičně těžce posouditelné dilema - je to ještě kreslený vtip, nebo už comicsový strip? Zatím ovšem nemám jak posoudit. Nic z toho jsem zatím neměl v ruce.
noMster: co se týče souboru Rychlé šípy od Olympie, tak v současnosti nemám dost informací o těchto dalších vydáních. Jde o to, rozlišit dotisky a skutečně nová vydání. Pokud někdo má některé z dalších vydání, požádal bych ho o informace nutné k vložení do databáze. Jde především o rok vydání, cenu (bez slev), ISBN, údaj o pořadí vydání nebo dotisku. Obsah je předpokládám stejný. Díky.
J.Connor: to by asi nemel byt problem.
Zack: dík za info, já jen jestli mi něco neuniká a ještě 1x chci taky zalobovat za číslíčko u hodnocení, myslím, že počet komiksů, které jsem hodnotil (= četl) je také docela zajímavý údaj
Čtyřlístek: Čtyřlístek ve filmu je jak v pevné, tak i měkké vazbě. Zítra porovnám ISBN a výsledek pošlu.
8602: Editace komentu tu neni a je to schvalne.

J.Connor: Editace profilu tu neni a neni to schvalne, ale nejak se k tomu nemuzu dokopat. Ale uznavam, ze je to uz trochu trapny. Pres svatky to udelam.
čus, jsem slepej nebo nejde editovat profil ? a nemohlo by být u kolonky Hodnocení také jejich počet ?
8602: tohle se tu dělat nedá, jedno z pravidel předáváno z otce na syna ústní slovesností, s dávnými kořeny hluboké tradice, co jednou v tyto stránky vpíšeš, satan veme a už nikdy neodpíšeš;)
Ahoj. Jsem tu celkem novej a teprve teď jsem začal přidávat komentáře. Nenašel jsem možnost editace, celkem základní věc, pokud chci něco opravit nebo doplnit. Poradíte? A pokud tu ta možnost není, tak prosím přidat
Mankin: Na generator dohlizi Buh Nahodnych Cisel a ja (uz vpodstate vyssi instance nejsou). Zucastnilo se ke dvou stovkam lidi, spravnou odpoved uvedli vsichni, to sem psal :)

Slaine: Ten nemas tak mesic mozna dyl, to je videt, jak ho pouzivas :) Zmen si heslo a napis mi do mailu a dostanes ho zpatky. Jsem vas pred casem odstrih vsechny kvuli tomu hackerovi.
Slaine: možná by se to mohlo schovat pod publicistiku. Ještě o tom pouvažuju.
Znovu a lépe Zacku, smaž prosím předchozí.

Patří sem tutok? Podílem comicsu nikoliv, ale obsahem bych řekl že ano:

Katalog k výstavě pohádkový svět comicsu z roku 2000
Kája Saudek - Comics

je to teda asi podobný případě jako třeba Živel 21, který tu zatím není :-)
Zacku, nejde mi přístup do administrace, to je schválně? Byl jsem vyhoštěn? :-)
Mankin má pravdu. Sem s tím, už dlouho jsem nic nevyhrál :)
2 Zack: A dohliadol na onen generátor aj notár, prípadne zástupca Sazky? Btw, koľko sa zúčastnilo hlasujúcich, koľko z nich uviedlo (ne)správnu odpoveď... trocha štatistiky by som rád videl ;-)
Výsledky soutěže o Jokera
Ano, odpověď byla "zelená". Ale proč vám to píšu, když jste to měli všichni správně. Ale generátor je nemilosrdný a kousky máme jen tři. Tentokrát měli kliku: EvilvsGod, yogi, Zajda. Gratulujeme.
Velky šéf: Zatím nemám k dispozici skeny obálek a ostatní info. Pokud pošleš, budu rád. Díky.
Co poslední Brutto? Zapomnělo se na něj, nebo chcete někdo poslat info a sken obálek?
(nebo jsem jenom blbej a nemůžu ho najít?)