Tajemství Velkého Vonta - limitovaná edice
rozměr - 83x202 mm
stran - 136
náklad - 230 číslovaných výtisků podepsaných autorem
ISBN - 978-80-904553-4-7
Zack: Ale no tak....;) mě původně jen vůbec nenapadlo, že by to tu nebylo....ale upřímně řečeno až do hloubky mi to je momentálně ve finále docela jedno.
AZTeck: no to jo, v pořádné dupě;-) Zašlu podrobnosti, případně nechám k nahlédnutí. Je to kapku surrealistický komiks, ale z těch dvou slov hlavně komiks, regulérní.
Kapis: není tu, protože jsem ještě nerozhodl a nemám ani dostatek údajů o publikaci k vložení. Problém je, že (jak psal invape) podobných věcí nejspíš vychází porůznu v rámci VŠUP kvanta, ale jdou těžko zmapovat a posoudit. Na uměleckém poli se to dá posuzovat i jako grafika. Jde o to, určit si rozumné hranice.
Do řitě jít nemusíme, neboť tam už jsme s celou republikou.
Žánr: humorný, akční, horor
Vydal: Martin Trojan-3-Jan
Rok a měsíc vydání: 2012/10
ISBN: 978-80-86839-65-3
Vydání: 1.
Vazba: vázaná v pevných deskách s přebalem
Formát: 160 x 240 mm
Počet stran: 144
Tisk: barevný
Název originálu: The Goon vol. 1: Nothin' But Misery
Cena v době vydání: 599 Kč
Popis:
Goon, mafiánská mlátička ve službách dona Labraziho společně se svým nerozlučným parťákem Frankym zatápí konkurenčnímu gangu plnému zombií, který má pod palcem tajemný kněz. A pokud si Goon s Frankym v něčem vyloženě libují, pak je to právě zabíjení nemrtvých. Brutální kolotoč plný násilí, hrubozrnného humoru a popkulturních odkazů. Coppolův Kmotr zamořen monstry a přízraky. Lepší než kudlou do oka.
Oficiální anotace:
Ten beze jména, páter monster, přišel před lety do města a založil gang mrtvých. Ani s nekonečnými rezervami vojáků nedokázal rozšířit svůj vliv na oblast ovládanou bossem Labraziem a jeho neporazitelným vymahačem, Goonem. Jestliže páter objeví Goonovo nejukrývanější tajemství, rovnováha sil se asi nejspíš navždy změní! A můžete se vsadit, že překročí-li Goon hranice Lonely Street nevzejde z toho nic než utrpení.
Autoři:
[scénář] Powell, Eric
[kresba] Powell, Eric
[překlad] Dort, Václav
[překlad] Trojan, Martin
[redakce] Barányi, Marek
[obálka] Powell, Eric
andre, invape: tak na VŠUP se moc nedostanu;-) takže Komiksárium je moc dobrý zdroj - v pondělní ranní depce jsem tam v práci zavítal - a hned jsem objednával - a měl jsem hned lepší náladu;-) 30 ks není věru dost - myslím, že toho mohla vydat více. Stejně tak jsem se dostal k "Pokusu a omylu", mám číslo 22;-) a včera jsem se nejvíc nasmál, když jsem to otevřel a první dvoustrana je pokryta komentáři s Komiksária (i s nicky komentujících) - a všichni víme v jakém duchu se ty komentáře nesly, co že je to za strašnou sračku. Moc dobře jsem se pobavil.
Admins: a tedy Sick town bude zařazeno? Myslím, že když tu jsou podobné "limitované" věci, tak tohle zde své místo rozhodně má taky.
kdyby se člověk řídil podle Komiksária, tak takových věcí moc nepořídí. Já chodím pravidelně do prodejen VŠUP a Papelote. Mimochodem na Komiksfestu mívá VŠUP taky stánek. Letos jsem tam pořídil asi 14 podobných sešitů, Sicktowm jim na stole leželo taky...
Kapis: tak kdyby nebylo komiksária, tak se o tom taky nedozvíme, že. Člověk by si klidně takovejhle pěknej artefakt koupil, ale když o něm neví........
Braindead: podobné tituly se posuzují zpravidla individuálně. Předpokladem je vydání právnickou osobou (institucí) a existence autorských práv vydavatelem. Minimální počet kusů sice není stanoven, ale z pohledu zdravého rozumu by titul o třech kusech nejspíš neměl šanci zde uspět (samozřejmě pokud by zmíněný vydavatel zajistil pro zdejší nezávislé rozhodce odpovídající prostředí pro rozhodování - např. 14-denní sympozium v Thajsku s plnou penzí a odpovídajícím kapesným.............)
Braindead: vydej, pošli náhledy obálky, vnitřku + základní info, co bývá v profilech a rozhodne se. Pokud bude veřejně dostupný (byť ve třech kusech), tak bych byl pro
je nejaka hranice, co zarazovat a co ne? Vzdyt takhle si muzu vydat 100 ruznych komiksu mesicne:) Tisknout je budu doma, kazdej bude mit 5-10 stranek, bude to limitovana serie 3 kusu, cena 500,-. Ultrararita...
Tenhle Sicktown nema ISBN, a takovejch je tady spousta. Co kdyz mesicne vydam 100 komiksu bez ISBN. Taky mi je sem vsechny zaradite? Nebo me neco unika:)
Výjimečné komiksové album beze slov. Co dokáže tolik lidí přimět k tomu, aby vše opustili a sami bez rodiny a přátel se vydali na cestu do tajemné země, v níž je vše bezejmenné a budoucnost nejistá? Grafický román zachycuje příběh každého přistěhovalce, uprchlíka či vysídlence a zároveň je poctou všem, kdo takovou cestu podnikli. Jedna z těch vzácných knih, které oslovují čtenáře od 10 do 100 let.
Hmm...díval jsem se do zdrojáku u komentů a vypadá to, že jsem zapomněl při ukončení kurzívy vložit lomítko před "i", ale že by to spustilo takový kurzívový masakr? A je to všude, i v mých předchozích komentech...
Bůh náhodných čísel promluvil a za vítěze poslední soutěže vybral následující štěstlivce, kteří věděli, že Fabry kreslil podle sebe Cassidyho: willis, 81splinter, Pjenkus. Vítězům gratulujeme, předání pořešíme emailem jako vždy. U další soutěže nashle.
Chtěl jsem se zeptat zda stojí za to do databáze umístit comics - přílohu z 39. ročníku časopisu ABC 'Dobrodružství Ilji Muromce'. Napsal jej R. Baudis, nakreslil M. Vavroň. Grafická úprava I. Holičová, tisk Unigrafia Praha. Dílko má 16 stran a obsahově se týká pravděpodobně jakési ruské báje o bohatýrovi. Je to celkem slušně kreslené (perokresba, drobet do Saudka). Obrázek: [url]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpLl8F3ScZbtod7Lk3qfSwuJHjUMsfvmT-dnXU2wj--D-WJxmn[/url]
Na Androida asi jednou ano. Na iOS asi spis ne (neunosny pocatecni naklady kvuli jedny aplikaci). Ony to nejsou uplne nezname vody, jeste s nekolika kamarady se pokousime o hry na androida (@hitpixels na twitteru :), coz je proste zabavnejsi nez databazova aplikace. Takze rad bych, ale fakticky to vidim az na dobu, az si budu chtit udelat pauzu od vykreslovani bitmap a nebude zrovna venku zadna hra, ktera by odvadela moji pozornost :)
to Zack: vidis? Po skoro deseti letech si nekdo vsiml, ze existujeme:). BTW nechces zamirit do neznamych vod a CDB predelat pro Android a Apple? Nerikam, ze by ti to vydelalo milioony, ale rekneme, ze 20 kc bych za aplikaci CDB rad zaplatil. Lepsi nez se hrabat v CDB pres prohlizec:).
Tak jsme se tomu taky nevyhli a mame tu první větší hacknutí CDB. Někdo/něco si stáhlo databazí, což by bylo asi vcelku jedno, kdyby v ní nebyly uložený hesla k vašim účtům. Jsou zahashovaný, tzn. na první pohled z toho nikdo nic nepozná, nicméně dneska už není zas takový problém hash rozlousknout (i když teda nechápu, proč by to někdo u účtů CDB dělal). Takže jednoduše řečeno: ZMĚŇTE SI HESLA. Ideálně na něco, co nemáte jinde. Doufejme, že se někdo pobavil a bude zas pár let klid.
Zack: Chci se zeptat, proč nefunguje vyhledávání comicsů dle roku vydání. Naťukám třeba 2006 a vyjede mi tak třetina toho co vyšlo + mi tam naskáče tak 20% comicsů z jiných let. Šlo by to nějak upravit? Ročníkový MdS