* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

vachudik007: Nestíhám, nestačím... Vím, že "mé" série mají nepříjemný skluz, ale dělám co můžu. Trpělivost, please. THX
Pro admin:můžete prosím zařadit do databáze-Marvel Heroes 2009/03,04,05.Děkuju vachudik
Xeelee: Jo, telepatie je fajn a jsem vážně ráda, že to je jedna z mých vrozených mutací(užije se s tím spousta srandy), ale nechat si vrtat do mozkového kmene jen kvůli interaktivnějšímu připojení na síť, nevím nevím, to asi není nic pro mě.
Draco nobilis: Už si na něj šetřím. Rád bych nějakej legální z kliniky. 17% riziko, že ze mě bude slintající debil, se mi podstupovat nechce. A už sem viděl, jak jednomu volovi port, nastřelenej nějakým řezníkem, začal hnisat a museli mu ho vyměnit. Tu operaci už pět let splácí. Původně sem uvažoval o wireless mozkových implantátech (telepatie JE fajn:), ale ty maj zatím pro mě nedostačující přenosový rychlosti a furt je to děsně drahý.
DEmnoG and Xeelee: Vy ještě nemáte vlastní port do prodloužené míchy? Uf, aspoň v něčem nejsem zaostalá.
to Xeelee: tvuj prispevek take vidim rozhozeny a to jak ve Firefoxu tak v Exploreru, takze klid. Cim surfuje Draco Nobilis vazne netusim. Anebo je taky mozny, ze jeji nerdo-cyberneticky mozek automaticky dela korekce cteneho textu:).
Mě se ten příspěvek snaží zobrazit se špatným kódováním v Konqueroru i ve Firefoxu. Nechápu. Myslel sem, že za to může cache, ale vymazání nepomohlo a v druhém prohlížeči sem vůbec nechodím. Nedělal někdo něco s databází, když se mi tu chvíli objevovaly ty čtverečky a odesílal sem to?
Xeelee: Ne. Nic takovýho nevidím. Hihňihihňihichichichihihihihiiii... MuaHAHaaaHAhaaaaaaa.
A hnedle si připadám jako šílený vědec na svém soukromém ostrově v podzemní laboratoři.
Draco nobilis: Vtipný. Ty u mýho příspěvku (03:23:35 03.09.2009 | Srazy, cony, festivaly) nevidíš ty pěkný slovíčka Myslíš a filmovĂ˝mi? Jestli ne, tak mám asi pěkný halušky ještě teď a nepamatuju si z čeho :-D Asi bych měl ty experimenty omezit.
Xeelee: Jo čtverečky? No chlapče a kolik jsi měl promile?
Co se to tu včera dělo? Viděl sem tu místo spousty znaků čtverečky a teď mám pro změnu nějak jinak kódovanej můj příspěvek. Vypadá to, že sem viděl CP 1250 zobrazený jako Unicode a psal jsem v Unicode, který se pro změnu zobrazuje jako CP 1250.
Kapis: ze vychazi novy hellboy mi vcera prislo z CC hromadnym spamem, o se7en nic tusim nepsali
Hurááááá

http://www.argo.cz/knihy/147840/donzon-svatba-s-prekazkami/

a btw to MdS: nevíš jak to vypadá s novým Hellboyem a hlavně se SE7EN?
Woffce: Asi mají rády Terry Pratchetta. A špičatý ouška?
Kapis: Ano, ano - taky jsem zbystřil... O to víc, že jde o dámy (mně naprosto neznámé)... Zvídavost mám. :---)
Woffce: úůůů to nevypadá zle.
Draco nobilis: škoda že nejsem z Prahy. Takový nedělní oběd by nebyl špatný :-)
AZTeck: Aha, tak to potom jo :-)
Editace komentářů není možná, jelikož vám chceme dát možnost se zde před celým národem historicky znemožnit. Na věky věků. Amen! Pro vaše případné potomky to bude príma počteníčko a my si tím zajišťujeme budoucí návštěvníky :-)
iantomasik: Jo, to bych taky uvítal. Tohle je jediná databáze, kterou navštěvuju, kde se nedaj editovat komentáře. Docela mi vadí, když někde udělám chybu, která tu pak bude viset do skonání věků. Když chci rozšířit nebo upravit komentář, tak ho postnu jinam. Většinou se mi už novej doplňující komentář odesílat nechce.
já bych pro horké hlavy navrhoval možnost editovat příspěvky, ušetřilo by to plno multiple postů a flameů z nich vzniklých...
AZTeck: Ale řízkem by ses uplatit nechal, co?
Oprava: Chang je Američan narozenej v Kanadě.
Draco nobilis: cuketou mě neuplatíš :-)
yama: tváříme se pozitivně, nebyla by ukázka, případně něco bližšího o vydavateli.
Draco: Tohle umeni moc neni, nakolik komu prijde alternativni, to je subjektivni. Formou to komiks je. Spis je nevyhoda, ze to jeste neni dokoncena serie a kdovi jestli se zbyle dva dily vydaji. Jen jsem si na to po roce vzpomnela.
tedy chtěl jsem napsat, že už nepíše Goscinny.....
Lucky luke 16 ( Poklad Daltonových) už nepíše Morris, ale autor zvaný Vicq. Je to tak uvedeno v komiksu.
yama: řeknu ti to-negativně. Taky jsem to zkoušela s několika alternativnostmi, ale bylo mi řečeno něco ve smyslu-aha, umění, tomu nerozumím... nebo-příliš alternativní...
vachudik007: A co by se tam resilo a nemuzem to resit tady? Uz me napadlo, neco na FB udelat, ale zatim mi nejak unika, co presne.
AZTeck,Zack:Myslel jsem stránku pro všechny fanoušky databáze comicsdb.Než Vám někdo vyfoukne registraci..s vaším názvem Příklad..http://www.facebook.com/s.php?q=comics&init=quick#/pages/DC-Comics/11648563484?ref=search
vachudik007: udelat stranku cemu presne?
vachudik007: A k čemu by to bylo jako dobré??
AZTeck:Co udělat stránku na Facebook?Fanoušci..
andre: ja myslim, ze ses minule vyjadril vcelku dobre, jen se mi to nezdalo, resp. ta varianta se zalozkama mi porad prijde natolik slozita, ze jesem si na beton jisty, ze to pujde lip :)
Zack: aha, nějak se to neodeslalo, dnes nebudu mít čas zkoumat kde nechal tesař díru, tak si snad brzo zase vzpomenu;-)

AZTeck: jasně pokud je mezi jednotlivými vydáními 20let tak nejni co řešit (i když pokud to budeš brát pouze po obsahový stránce....). Ale pokud se více méně jedná o novou obálku s pár bonusama, tak tam už by se něco dělat dalo. Například ten Asterix, nebo současné věci od CC, kdy jeden knižní blok narvou buď do pevných desek, nebo do brože, ale obsah je v podstatě stejný(dobrá možná tam je 8 stránek bonusu -aby MdS nebrblal- ale to na věci už nic nezmění).
andre: aaach ta lúza... :-)

Ono je to celkem složité. Jsou tituly (třeba Asterix) s x-tým vydáním, kde by nějaké podskupiny nebyly relativně problém a jsou jiné, kde jsou třeba nějaké větší odlišnosti (Lips Tullian), byť je název stejný a tam by už problém byl. Nehledě na různé vydavatele v průběhu let. Nemůžu tvrdit, že bych o tom nějak moc přemýšlel, ale ani nikde jinde jsem nenarazil na upokojivé řešení tohoto problému. Asi by nebyl problém udělat odkazy na jiná vydání v poznámkach u titulu, případně tuto funkci přidat k editaci (Zack programátor), aby to nebylo tak pracné. Otázkou je, zda by to andremu stačilo??? :-)
Tak se uduste třeba rohlíkem pro mě za mě.Zkusím něco nafotit a poslat.
Pokud máte možnost, tak mi můžete poslat na mail nějaké fotky ukázek k posouzení....Osobně zase moc Marvel nemusím, takže mi z něho zalknutí rozhodně nehrozí. Na druhou stranu se člověk může úspěšně udusit i rohlíkem :-)
Zack: já vim. Posledně jsem taky kybicoval já:) ..... poslal jsem ti představu na mail. Vím, že se mi posledně nedařilo se nějak kloudně vyžvejknout.
andre: to svazovani se tu kdysi docela do hloubky resilo a neprisli jsme moc na pohodlny zpusob, jak to delat, aniz by to bylo na ukor "databazovosti". Na seznam to dam, ale bude to chtit trochu promyslet. Osobne mi soucasny stav taky neprijde idealni.