* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Prohlížel jsem si to a dle mého náyoru se sem nehodí. ISBN nemá, obálku nemá a je to spíš jen reklama na Komiksfest a Moleskine. Text v tiráži praví: "Vydaly Sequence a Labyrint jako speciální limitovaný tisk u příležitosti 3.ročníku festivalu Komiksfest.

P.S. Vyšla Doba ledová.
ad Moleskin: Nemám to ted u sebe, ale pokud to ma ISBN, tak by to tu melo byt ne? Kolem a kolem není jedno jestli se to rozdava jako Hellboy ke vstupenkam (a kdyz zbyl, tak jen tak) nebo ke katalogu?
Kapis: to sice jo, ale samostatne to nevyslo.
Na KF! jsem si všimnul, že Sequence vydala Zuzaně Andělové nějaké její (zřejmě starší) komiksy. V podobném formátu jako Plachého Kmen. Zběžně jsem proslitoval a nekoupil - obsahuje Veverku, Zajíce + ňáký další věci, které jsem zahlédnul na ComXu...čili jak se říká "staré krámy za nové peníze" :-) Autorka navíc začala vystupovat pod pseudonymem AZA, což je u tak hezkýho jména trochu škoda, nemyslíte :D... UF
Zack: jj. Podle mně si to zaslouží být samostatně.
Kapis: to myslis ten moleskin? Tezko rict, jestli se to da povazovat za samostane vydanou publikaci.
Maska: Ne jsi opět mimo.

Jedná se o projekt, kdy byla požádaná blíže nespecifikovaná skupina kreslířů ať zpracují téma "Kdo je George a jaké je jeho tajemsví." Přispěli J. Plachý, L. Lomová, Andraste, Vladimír 518, HZA Bažant a sorry poslednímu autorovi, teď si nevzpomenu a nemám to u sebe. Je tam celkově 6 autorů. Formát deníčku a tajemné, nejasné příběhy jsou velmi roztomilé. Prodávalo se to s komiksfest revue jako SPECIÁL k příležitosti Komiksfestu 08. Se Slainem jsme se bavili, že by to tu patřit rozhodně mělo.
kapis:Něco jako brožurka k filmu Hellboy co?:)
Jinak v sobotu se prodával speciálek ke konání Komiksfestu "Kdo je George a jaké je jeho tajemství." Bylo to, spolu s DVD jako bonus ke komiksfest revue. Je to parádní a sympatický kousek a jsme pro to, aby tu byl zařazen jako samostatný komiks.
Dalsi navrh: U razeni comicsu (cehokoliv) udelat klasickou moznost od "nejvyssiho" nebo "nejnizsiho". Ted kdyz chce clovek kuprikladu kouknout na nejstarsi comicsy, musi se proklikat na konec.
cdb 2.1.3

* opraveno lamani textu v hlavickach for
* pridana moznost hodnotit comics opakovane (zaroven se pri kazdem novem hodnoceni odmazou body z predchozich komentu)
Napište mi, co je potřeba o Bunkru vědět a napíšu....rád bych, aby tady byl už zanesen v databázi:-)
AZTeck:To by asi bylo docela prijemne:)
Psal jsem ještě o druhé podmínce a to dostupnost potřebných informací. Pokud není nově vydaný titul vložený někde v internetovém obchodě, tak nemám kde převzít potřebné údaje. Název a rok vydání je trochu málo. Bohužel mi nikdo novinky přednostně neposíla (ale mohl by :-)
Já mám POZK od včerejška a dostupná je od 6. listopadu v prodejně Comics Centra.
AZTeck: Ale třeba ten Aargh vyšel už před třemi týdny a není tu (15.10.)! A je k sehnání. Stejně tak i třeba Bunkr. Ovšem POZK by měla být dle stránek Comicscentra v prodeji až od zítřka.
Novinky přidáváme, až když jsou fyzicky dostupné a jsou k dispozici potřebné informace.
Přidejte prosím Pohádku o Zlobivé kryse od Bryana Talbota (Comics Centrum).
To je opravdu hodne jednoduse receno :) Ale podle tvy teorie a pocitu, ze ten book je comics, by bylo comicsem kazdy rodinny fotoalbum. Taky tam mas obrazky, obcas i nejaky text, tak nejak jako ze sekvencne to vetsinou taky jde.
Zack: Ale jo, co jiného by to dělalo? Komiks je jednoduše řečeno příběh vyprávěný pomocý obrázků (sekvenčních). A ty obrázky by měly být přinejmenším stejně důležité jako text, což v tomto případě je.
To ze ma neco bubliny a obrazky z toho jeste zdaleka nedela comics.
nedávno vyšlo:
Aargh - Singapurský speciál
Bunkr no.1
Komiksfest 2008 - katalog
AZTeck: Prohlížel jsem si to a podle mě by to tady být mělo. Jsou to normální obrázky s bublinami, plus nějaký ten textík navíc.
andre: zatím nevím, neviděl jsem.

Neměl náhodou někdo v ruce toto: http://www.daemon.cz/kniha/10522/rau-zachary-star-wars-klonove-valky-galakticke-fotoalbum.htm ? Podle popisu se mi to moc nezdá.
Já jsem Komenskýho neviděl, ale zato znám od této autorky knihy o Karlu IV. a o Masarykovi a to teda rozhodně komiksy nejsou, ač se v nich některé rysy také najdou. Proto počítám, že ten Komenský bude něco podobného.
ad Freud: Obrázková knížka a ještě blbě nakreslená. Po 30-ti letech druhé vydání? Sakra to je úspěch! To mi v tý TV prosím vystřihli a pak že svoboda slova. Comicsový MdS
Freudem sem listoval a ten je jasnej, to proste comics neni. Komenskyho sem nevidel, tak nevim, ale ja zas kolem luxoru nekdy pujdu :)
Chtěl jsem se optat, zda se sem bude přidávat toto http://www.kosmas.cz/knihy/142274/jan-amos-komensky/, nebo zda to neodpovídá definici. Sám si nejsem jistý, zda to odpovídá zcela definici komiksu, ale na druhou stranu to určité rysy má. Zdá se mi to víc komiksové než nový komiks o Freudovi, ale ten tu taky nejni, takže nevim. .... Takže se vlastně ptám i na toho Freuda:)
A kdyz uz jsem v tom, tak jsem si vzpomnel na dalsi vec, o ktere se jiz dlouho mluvilo... upravit zobrazeni titulu v seriich, vydavatelich a autorech do standardni tabulky (takova jaka je po rozkliknuti "comicsy") se vsemi jejimi nalezitostmi.
Prihazuji taky jeden navrh na zlepsovak... v seriich pridat dve tlacitka pro pridani do sbirky
1) prida do Chci vsechny ktera nejsou v Mam
2) prida do Mam vsechny ktere nejsou v Chci
Návrh na doplnenie do databázy: doplnenie údajov - http://www.comicsdb.cz/autor.php?id=1225

Ladislav Csurma (* 1957 v Košiciach), animátor, výtvarník a ilustrátor.

Absolvent SUPŠ v Košiciach, pracoval v Slovenskej filmovej tvorbe na Kolibe (seriály - Kuk a Bubu, Dada a Dodo, Krátke kreslené filmy pred kinožurnály) a pre západonemeckých producentov. Od r. 1988 v slobodnom povolaní. Ilustroval knihy pre vydavateľstvo Šport (Karate, Karate-Kata, Strečing, Lyžovanie, Encyklopédia atletiky a iné). Je autorom komixových príbehov časopisu Kamarát (Pipi dlhá pančucha, Romanove dobrodružstvá) a samostatných komiksových zošitov "Tajomstvo starého domu."

V r. 1990-1995 pôsobil v Luxemburgu v "Štúdiu 352" ako animátor, neskôr ako umelecký vedúci štúdia. Po návrate spolupracoval so štúdiom Bonton-Zlín na kreslenom seriály Bob a Bobek. Po r. 1996 vystavoval v Bratislava a okolí, voľnú tvorbu - olejomaľby, akvarely, pastely a kresby.

V súčasnosti spolupracuje s talianskym štúdiom kresleného filmu "Rainbow" (projekty Tommy a Oscar, Winx, Monster Alergie). Na Slovensku pravidelne prispieva do časopisu Týždeň.

Zdroj: http://www.artprofor.sk/curma.php
erik, andre: myslel jsem si to, takže další jasná koupě;-)
Chybí Asterix a Kleopatra 2.vydání (1999). Obálka je stejná jako 1.vydání akorát na okraji u hřbetu jsou hieroglyfy.
Jak to teda vypadá s tím upravením profilů? Např. když zakážu aby se ostatní dívali do mé sbírky, abych se tam ale mohl podívat já.
Ja koupil uz novyho Tintina a Tady vo tom neni jeste ani zminka..
Kapis: pokud se povedl překlad, tak je to fakt hodně kvalitní čtení!!!
Kapis, určite to tu pozná kdekto, ja mám anglický originál a je to jedným slovom PECKA. Kedysi prvá kapitola vyšla v Crewi.
V pondělí vyšlo:

http://www.bbart.cz/katalog.asp?id=1953

a to teda vypadá zajímavě!! Znáte někdo??
Neutrino, andre: Dobrá, dobrá... - já jen, že Mahler je i oceňovanej komiksovej autor (http://www.tydenika2.cz/archiv/2008/27/nicolas-mahler) ; o co přesně u Spam jde, jsem netušil. Dík za info. :------)
Woffce: také jsem po prolistování nechal ležet na pultě. To už by se sem mohl dávat Ruda Pivrnec....:)
Woffce: Prohlížel jsem si to a myslím si, že podle sekvenčního pravidla by to nemělo být chápáno jako komiks, jelikož to jsou vlastně jen kreslené vtipy s bublinami. Sice je zvláštní, že právě Sequence vydala nesequenční publikaci, ale to už tak bývá :))
AZTeck: To bohužel nemám a vlastně pochybuju, že o tom někde bude info na netu. Vyšlo to v nějakým pidi-nákladu jako výsledek semestrální práce na umělecký vejšce. Autorka si to vydala sama. Ale můžu se pochlubit, že jeden výtisk s pýchou vlastním. Takže obálku a info můžu dodat...pokud by byl zájem i takovouhle "okrajovku". :)
vasek: nemáš nějaký odkaz kde hledat info o Nangijale??