Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.
  • JIK
    JIK29.2. 20:56Pindárna
    To jako vybalil desetitisíce knih z folie jen proto aby je mohl přečíst?? Co je to za člověka?!!
  • kinak
    kinak29.2. 19:43Pindárna
    No při čtení diskuze jsem se už dlouho takhle nezasmál. Vlastně od té doby co přestal přispívat SSP, jeho glosy byly top ;) Pánové díky za ty dary :)
  • Norri
    Norri mecenáš29.2. 18:26Pindárna
    Jak tak pročítám tu diskuzi, tak nevěřícně kroutím hlavou. Jednak nad potřebou, chytat někoho za každé slovo, tak i nad potřebou vymezovat se vůči někomu, kdo se na videu nechová podle jeho představ.
  • yogi
    yogi29.2. 17:43Pindárna
    I kdyby si jen prohlížel obrázky, tak se mi to zdá stěží uvěřitelné.
  • damacon
    damacon29.2. 17:34Pindárna
    Ja tomu verim ze precetl mraky knih. Ale ve videu rekne desetitisice, mnozne cislo. Uz jenom jednotka desettisic je randal. Proste si myslim ze vsechno ma nejake limity :)
  • deefha
    deefha mecenáš29.2. 17:26Pindárna
    Filip přečetl víc knih, než já jsem kdy vůbec jen z dálky viděl :-) Fakt jako. Jeho přehled je neuvěřitelný. Když se podívám na můj profil na Databázi knih, tak je to fakt bída. A to si tam pro jistotu dávám i kuchařky :-D

    https://www.databazeknih.cz/prectene-knihy/deefha-100773
  • damacon
    damacon29.2. 17:19Pindárna
    Fimi: Opet, ja vubec neresim MB. Resil jsem Chladila z ktereho jsem byl "v soku".
  • Fimi
    Fimi mecenáš29.2. 17:09Pindárna
    Damacon vůbec to nebylo myšleno jako nějaký fyzický konflikt, ale jde mimo to zda bys takhle ostře to řekl u piva Karlovi do očí...na žádné konflikty já nejsem stavěnej....

    Co já vím o Filipovi, tak opravdu dokáže přečíst několik knih za den když chce.

    Video je starý a někam se to celé posunulo, já bych neřešil nějaké video které už dávno není platné
  • yogi
    yogi29.2. 17:03Pindárna
    Každopádně je chyba otevírat dvě tzv. kontroverzní témata ve stejnou dobu, epidemiolog - amatér Kapis je najednou na vedlejší koleji a to si vzal na pomoc samotného verbala
    To video s majtki boys jsem nikdy neviděl , ale jestli ten člověk přečetl desetitisíce knih tak velký respekt. Neví někdo kolik jich bylo , jakože třeba vyšší desetitisíce? Co by chudák dělal za komančů , když čte rychleji než oni tenkrát stíhali ty knihy vydávat.
    A ještě, když někdo natočí video a prsne to na trubku, musí počítat s tím, že ne každý z něj bude nadšený, já bych do toho třeba nešel.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin29.2. 17:00Pindárna
    Zakázat anonymizující nicky!
  • deefha
    deefha mecenáš29.2. 16:46Pindárna
    Měli bychom se častěji scházet, abychom se vzájemně poznali. Ideálně každý s visačkou na krku a na ní zdejší ikonku :-)
  • damacon
    damacon29.2. 16:35Pindárna
    Tak Fimi byl, je (?) jakymsi scoutem, co jsem tak vypozoroval. Nekdo to nekde rikal, mozna sam FŠ. Takze neco jako usi a oci MB, pokud se nepletu a pamet me nesali.

    Fimi: Proc tak zostra? Proc z oci do oci? Pan by se chtel snad prat? Nevim jestli jsem ostrej, nebyl to muj zamer bejt ostrej. Rekl jsem svuj nazor na jakehosi Chladila, ktereho jsem poprve videl na prapuvodnim videu, diky moc KN ze tento archivni skvost uchovali, tak nevim proc bych mel bejt ostrej? Ja ho tam nejak napadam? Pokud si to tak vykladas, je to skoda. Popsal jsem svoje prvotni pocity z tohoto cloveka, po dokoukani videa. (Ne uplne hned, chvilku jsem se dusil kusem knedliku, kdyz jsem vyprsknul smichy, zrovna jsem totiz mel chutny obed). Duvody jsem popsal nize, nevedel jsem ze MB byli nekdy dva. Znam jen FŠ.

    Kazdopadne nechapu proc hned tak zostra, pokud bych se nekdy s p. Chladilem setkal a on na tom trval, rad mu toto zopakuji, s tim nemam problem. Pokud to je znamka ostrosti, byl bych ostrej podle tvoji terminologie. Urcite bych nikam neutikal, pokud bych ho nekde uvidel, pokud tohle byla tvoje myslenka. Ale jak si sam rekl, ty jsi nebyl soucasti realizacniho tymu, byl si jen prapuvodni myslenka, detasovane pracoviste, oddelena bunka MB, tak proc tady hned jak archandel Gabriel mavas plamennym mecem jako hrdy obrance (koho vlastne MB, Chladila?) MB komiksy mam rad, jak jsem psal nize a Chladil, podle videa vypada, ze by se mel dokazat branit sam. A celkem efektivne podle jeho vizaze. Takze pokud by mu zrovna nedosla baterka v IQOSU a nebyl demoralizovan nedostatkem nikotinu, myslim, ze by se mnou zatocil, pokud by chtel. Kdyz by tedy doslo na tvoje slova "z oci do oci".
    Takze zatim se nic nedeje Fimi, je klid, nic se nedeje, nikdo nepotrebuje branit ani mezi radky cist plamenne hrozby.

    Deefa: Darth Raelchi je Chladil? Chapu to spravne?
  • deefha
    deefha mecenáš29.2. 15:59Pindárna
    No ták! Kdepak je Darth Raelchi, když ho nejvíc potřebujeme? :-D Tomu teď musi strašlivě zvonit v uších!

  • Fimi
    Fimi mecenáš29.2. 15:06Pindárna
    Já byl spíš součástí původní myšlenky. Jediná má pomoc spočívala v hledání a doporučování komiksů. Na realizaci čehokoliv jsem se nezúčastnil.

    Jestlipak je damacon takhle ostrej i z očí do očí...
  • damacon
    damacon29.2. 14:58Pindárna
    hellblazer: jj už to vidím, já to prvně přečetl jako "můžeme". Tak teď ve mě uplně hrklo, radši se budu večer zamykat na dva západy. Jsem zvědav jestli sem přijde a něco mi poví. :(
  • hellblazer
    hellblazer29.2. 14:55Pindárna
    damacon: Však jsem ti to psal, že "můžete". :)) Jaká byla jeho role netuším, ostatně se k MB může vyjádřit i Fimi, který byl na úplném začátku taky součástí.
  • damacon
    damacon29.2. 14:44Pindárna
    valon: Chladil sem chodí? Ježišmarjá, ještě dostanu přes hubu. V jedné pasáži tam vypadá dost agresivně, když mu Vojta něco povídá a on, že to není pravda... Očividně moc nemá rád, když mu někdo řiká něco, co se mu nelíbí. Fakt jsem si to pustil znova a pozoroval až se mu dobije ten IQOS a říkal jsem si, že se třeba pak uklidní, že má absťák z nikotinu... Ale ani potom mě jeho chování nepřesvědčilo o tom, že by byl schopen něco vést, nedejbože vydávat komiksy. Evidentně to měl všechno na hrbu FŠ a podle toho jejich společné působení zjevně nedopadlo.

    Jako seriozní snahu o rozhovor chápu, ale už po půl hodine si myslim, že má Vojta co dělat aby se nesmál. Vždycky když se Karla Chladila na něco zeptá, tak místo toho aby vyprsknul smíchy při odpovědi si radši lokne piva. Ještě že ho měl. Já bych si možná dal i něco ostřejšího. Při líčení, jak je princ Valiant nádherné dílo, by to chtělo možná i šťopičku absintu.
  • valon
    valon29.2. 14:32Pindárna
    damacon: Za Chladila mluvit nebudu, ostatně tu je, tak se může ozvat sám. Ale za KN ti můžu říct, že video bylo naprosto vážně míněno, prostě nás tehdy zajímal nový vydavatel a jejich představy do budoucna. Žádný zlý úmysl, ani pokus o komediální výstup v rámci tohohle videa nebyl, prostě se tomu dal volný průběh a tohle byl výsledek :)
  • damacon
    damacon29.2. 14:00Pindárna
    hellblazer: To jsem rád, spíš mě jen unikla "možná" nějaká vtipná pointa tohohle videa. Doteď netuším, jestli je to reálné, vážně pojaté video, nebo komediální výstup na přání publika... Něco jako když se grupa lidí tlačí v cirkuse u klece se lvem a čekají až zatancuje. Já mám jejich, nebo spíš jeho (FŠ), komiksy rád, ale vždycky jsem jen viděl Štěpánka někde na rozhovoru, ale vůbec jsem netušil, že jakási zárodečná prapolévka MB bylo tohle. Jako popravdě jsem vyprsknul oběd, když jsem to viděl. Že má FŠ přečteno desetitisíce knih... to vem čert, já taky hodně čtu, ale ani se slabikářem a všema Mateřídouškama bych desetitisíce dohromady fakt nedal. Ale to je takový chvástání pro nic. Ale ten Chladil mě dostal teda. Mě by zajímalo, jestli to, co se tenkrát dělo s Kaplanem, nebyl jeho test hranic možného a nemožného, kam až může zajít a co dokáže. Protože podle toho videa, když by někam přišel na pohovor, si myslim, že by neobstál ani na pozici vrátného, natožpak jednatele. Třeba zdání klame, ale vždyť tam není schopen říct pomalu ani celou větu, jen tam Štěpánkovi pořád přitakává jako pařízek.
  • hellblazer
    hellblazer29.2. 13:34Pindárna
    damacon: Tak jsi na správném místě, tady se o tom spolu můžete pobavit a probrat tvoje pocity a dojmy. :)
  • damacon
    damacon29.2. 13:27Pindárna
    Teda po letech se ke mě dostalo tohle video , dodnes nechápu jak mi uniklo, ale nestačil jsem se divit. Ten Chladil, to je co za individuum? To byl opravdu jednatel MB? Ještě tam povídal, že je učitel... Podle jeho vyjadřovacích schopností... díky bohu, že od MB odešel, protože dneska bychom měli doma v knihovně omnibus tak maximálně Prince Valianta a Kačera Donalda. Celou dobu je tam při rozhovoru nervozní, jak prvnička před porodem, protože se mu nedobila jeho tolik očekávaná IQOSka a ostatní pánové vesele pokuřují... Jsem čekal, kdy tam Vojtu stáhne o cigaretu... Jako každej jsme nějakej, ale on tam mumlal jednu kravinu za druhou, kdyby ho tam Štěpánek neopravoval, tak snad ani neodprezentuje, proč tam vůbec přišli.
  • Kapis
    Kapis mecenáš29.2. 12:30Pindárna
    soulbringer: (s laskou vzpominam na vsechny odborníky na Covid) - jojo, to máš pravdu, taky vzpomínám, hlavně na evolučního biologa Flégra a jeho "plné mrazáky."

    Jak to tehdá napsal verbal....jo, už jsem to našel:

    A když už výše uvedená mrchožravá svinstva alá kokainový pičus a pozornostní kurva z Řeporyjí náhodou nezabírají, vytasí nejtěžší kalibr a přizvou si ke kokotmentování té strašlivé apokalypsy odborníka na hysterii vzatého! Prvotřídního epidemiofoba, sociofoba, excentrického čuráka a autora věhlasné vědecké studie „Když doma chováš kočky, začne ti zaručeně jebat“, co z celé své erudice letitých studií vlastních škrkavek zásobuje média kataklysmatickými epidemiologickými prognózami alá Jolanda a k podtržení vši té obludnosti navíc vypadá, jako by pedofilní Nosferatu vyprcal starého Brůnu.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš28.2. 01:47Pindárna
    Zach: “sad face” (ale je to samozrejme marginalie, jako bych nic nerekl)

    Yogi: rozumim ti, ale to je zakladni “featura” internetu - lidi se silnymi nazory na veci, kterym nerozumi nebo nemaj sajna (s laskou vzpominam na vsechny odborníky na Covid) - proste ignorovat ignoranty ;)
  • yogi
    yogi27.2. 19:21Pindárna
    soulbringer: mně vyloženě vadí jen to když někdo tzv. hejtí něco co ani neměl v ruce, nebo to neviděl. Asi když budu mluvit třeba o filmech mistra Magnuska, tak snad i bez zhlédnutí se dá říct, že to bude kokotina, ale jinak se snažím nehodnotit něco, co neznám. Je mi opravdu jedno, co mají rádi ostatní, jen mi přijde že u nás je ten všeobecný rozhled dost malý i ve srovnání třeba s Polskem, kde například na festivalu je plno i na kapely a umělce, kteří by u nás horko těžko zaplnili malý klub. ..... Jinak to mé samozřejmě je nejkrásnější , o tom vůbec nepochybuju, jen nemám tucha co to bude třeba za rok
  • Zack
    Zack admin27.2. 18:50Pindárna
    Myslim, ze ne, Time.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš27.2. 17:14Pindárna
    deefa, GWB: my bad!
    (Naštěstí v nové verzi budu moci vytučnit text / psát kurzivou klasicky přes klávesové zkratky... je to tak, Zacku, že jo?!) :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 16:00Pindárna
    soulbringerovi tam vypadla jedna hranatá závorka, to znám, jsem mu to opravil...
  • deefha
    deefha mecenáš27.2. 15:44Pindárna
    Pánové, zavírejte po sobě správně ty kurzívy, když už to nedělá systém... Kdo to pak má číst :-)
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš27.2. 15:32Pindárna
    yogi: nějaká názorová afinita u komunity, jíž jsi členem, tam asi dycky bude a člověk musí mít prostě zdravej odstup a vybírat si. Na druhou stránku by zas človek neměl propadnout vlastní neomylnosti (byť máme každej sklony vidět sami sebe jako Dia). A bacha, i ty chutě se s časem vyvíjej, že jo. Ty internety navíc nezapomínají a mohu si leckdy přečíst, co kdo plodil před lety a jak briskně recenzoval kdejaký mistrovský dílo. Takže když se dívám do zrcadla potvrzuji otřepanou pravdu, že Ľudia sú ozajsntý kkti... hlavne na internetu :) Suma sumarum: jak psal GWB, čti a dívej se na to, co tě baví. Lidi, co nic neviděli, ale maj na to silný názor, s klidem ignoruj, ale střež se propadnutí dojmu, že to "tvé" je absolutně to jediné, správné a nejkrásnější. U kulturních věcí navíc platí dvojnásob, že objektivní měřítko krásy neexistuje :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 10:04Pindárna
    yogi: Netřeba se "rozčilovat". Komiksová komunita (nedejbože "lidí na internetu") nebude patřit zrovna mezi skupiny, které oplývají vytříbeným uměleckým vkusem. Čti a dívej se na to, co tě samotného baví, a nenech se rušit od vlastních niterních požitků!
  • yogi
    yogi26.2. 21:29Pindárna
    Norri: ok , chápu, jen jsem si všiml, ale nemyslím jen tady i v reálu , tedy nejen v komentářích na netu, že lidi jen tak odstřelujou věci které neznají ani neměli v úmyslu je číst , koukat na ně. Někde četli, že je to blbost už ani neví kde , možná četli jen titulek. Nedávno jsem šel na Ferrariho, potkám kamaráda - prý je to blbost( film neviděl). Blbost to tedy rozhodně nebyla, spíš masterpiece. U hudby je to to samé, většina lidí si jede to svoje , ostatní je nějaká blbost , vždyť tam ani nejsou pořádná kytarová sola.
  • Darker
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.2. 12:48Pindárna
    Pro zajemce o druhovalecne vyrovnani a odsuny nemcu, podporte ceske vydani autobiografie Helmuta Kopetzkeho: https://pointa.cz/project/397a16c3-6c03-11ee-9fd4-0242ac140008
    Je to z oblasti sumperska a vypravi i o svem zivote pred a po odsunu, o praci pro rozhlas, ZDF a dalsi. Sam jsem nadseny, ze kniha, snad, vyjde.
  • seneke
    seneke mecenáš24.2. 06:00Pindárna
    Ten Twitter je dáreček za všechny peníze. Tak skvěle už jsem se dlouho nezasmál:
  • seneke
    seneke mecenáš23.2. 18:53Pindárna
    hotate: Informace přímo od zdroje, děkuji.
  • flipflop
    flipflop23.2. 13:22Pindárna
    Krvavý román - vynikající je audiokniha načtená Leošem Suchařípou
  • deefha
    deefha mecenáš22.2. 21:32Pindárna
    Ad Krvavý román - mám to první porevoluční vydání od Paseky z roku 1990 a nedám na něj dopustit, má nádhernou sazbu. Btw ten film je moje guilty pleasure a určitě stojí za to :-)

  • hotate
    hotate22.2. 20:30Pindárna
    seneke: Dvě.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš22.2. 19:10Pindárna
    Darth: Díky, mrknu.
  • seneke
    seneke mecenáš22.2. 18:37Pindárna
    Kolik cen Muriel má celkově Anna Křivánková. Dvě nebo víc?
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš22.2. 18:19Pindárna
    Jdu si to tu jen osvěžit:

    2.2.24 tipy na Muriel
    soulbringer:
    Ad Muriel - na první dobrou zkusím ty 3 hlavní kategorie (samozřejmě to bude jinak a už se těším na klasickej shitstorm po předávání cen):

    1. Nejlepší komiksová kniha
    - Štěpánka Jislová za Srdcovka (Paseka)

    2. Nejlepší kresba
    - Matyáš Namai za Černobyl: pád Atomgradu (Gate)

    3. Nejlepší scénář
    - Štěpánka Jislová za Srdcovka (Paseka)

    ---

    Finální výsledky:
    1. Nejlepší komiksová kniha
    - Štěpánka Jislová za Srdcovka (Paseka) - CHECK

    2. Nejlepší kresba
    Richard Fischer za Rváčov 2 (Argo) - TĚSNĚ VEDLE

    3. Nejlepší scénář
    - Štěpánka Jislová za Srdcovka (Paseka) - CHECK

    Cena České akademie komiksu
    Štěpánka Jislová za Srdcovka (Paseka) - BEZ PŘEKVAPENÍ

    Kompletní vítězové jako obvykle zde - všem gratulace: https://muriel.cz/vyrocni-komiksove-ceny-muriel-2023-vysledky/
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.2. 15:05Pindárna
    Ja to taky neznm nejak do hloubky, sam jsem kdysi dabno jednu knihu bouchnul na aukro aniz bych tenkrat znal dusledky sveho jednani, ale napravuju to. Na YT je ke shlednuti biograficky snimek Krvavy roman, 1993, od Brabce.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš22.2. 13:44Pindárna
    Darth: Jo ta kniha mě taky zaujala, jen jsem dílem Váchala nebolíbeny... asi tedy čas to napravit.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.2. 13:40Pindárna
    Tak Paseka potesila, Krvavy roman od Vachala musim mit!
  • Velkej šéf
    Velkej šéf22.2. 13:27Pindárna
    Super, hlavně že to někdy vyjde. Díky.

    A překvapení tedy vážně bude nakonec překvapením, dobré.
  • Qvestor
    Qvestor22.2. 12:37Pindárna
    Podle CC bude Mckean až v druhé půlce roku, stačí mrknout na facebook.

    Já si jako alenkofil budu muset pořídit Alici...
  • 123peta
    123peta22.2. 12:31Pindárna
    Velkej šéf: obě překvapení mají každé 144 stránek ,mám za to že signál a šum a krátké filmy měli podstatně míň stránek. Možné že by to doplnili nějakými bonusy.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš22.2. 11:24Pindárna
    Paseka také právě přišla s novým edičním plánem: https://issuu.com/knihypaseka/docs/paseka_-_edi_n_pl_n_2024-1_-_issuu
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2. 11:17Pindárna
    Já budu rozhodně překvapen, protože to do té doby zapomenu, že jste to říkali... :)
  • deefha
    deefha mecenáš22.2. 11:16Pindárna
    Třeba budeme překvapení, až to Signál nebude :-D