Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.
  • seneke
    seneke mecenáš6.3. 08:56Pindárna
    Toe: To jo, ale v porovnání s tím, co plánovali na Crweconu, je toho míň.
  • Toe
    Toe admin6.3. 08:11Pindárna
    Jestli myslíš oproti minulému roku, kdy Dobrovský vydal v rámci Gate 7 komiksů oproti letošnímu roku, kdy už jich má 11, tak ne :)
  • Django
    Django mecenáš2.3. 12:52Pindárna
    Y poslední z mužů a watchmen.
  • Light
    Light2.3. 12:43Pindárna
    Dokonalej konec má Sweet Tooth.
  • Walome
    Walome mecenáš2.3. 12:41Pindárna
    Skalpy a Punisher Max od Aarona.
  • faster86
    faster862.3. 12:34Pindárna
    ono s tim koncem, kolik serii ma dobry konec jako fakt dobry? ze vam to zustalo v pameti z toho poctu co ste cetli? na prvni dobru si vzpomenu ze Hitman ma vyborny konec, ale treba Preacher kdyz uz su u ennise je vyborna serie, ale konec se mi nelibil vubec
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš2.3. 11:54Pindárna
    Jestli si dobře vzpomínám, tak nejoptimističtější předpoklad crwe byl snad jeden svazek za dva měsíce, ale že nikdy nepůjdou na úkor kvalitě překladu, takže pokud bude potřeba víc času, bude to holt na dýl.
    yogi: Přesně tak, One Piece je stejně "o té cestě" a jak přesně to skončí není zas tak důležité jako třeba u detektivky.
  • yogi
    yogi2.3. 11:17Pindárna
    Já One Piece neznám, ani seriál, kupovat ho budu, ale je mi úplně jedno jestli se dočkám zakončení serie, lidi to snad čtou protože je to baví a jak to nakonec skončí, jestli tedy vůbec někdy, zase není tak důležité.
  • seneke
    seneke mecenáš2.3. 09:51Pindárna
    Ten One Piece vás fakt zaujal. Obyčejně tu skuhráte, že jsou manga série dlouhý.

    Toe: One Piece začal vycházet 22. července 1997.
  • Cikolb
    Cikolb2.3. 09:32Pindárna
    26 let nic není, takový Thorgal začal vycházet v roce 1980, XIII v roce 1984, jestli se nepletu. A konec je v nedohlednu... Obojí zaručeně série, které přežijí své tvůrce.
  • Toe
    Toe admin2.3. 08:42Pindárna
    Přeci byste nechtěli předehnat Japonce, ne? Ti už na to čekají kolik, 26 let? A furt nic... :)
  • Fort
    Fort2.3. 08:19Pindárna
    Nejoptimističtější výpočet vydávaní je 18 let a to už by nesměl vyjít žádný díl. Úplně v klidu se to muže natáhnout na 25 let.
  • Qvestor
    Qvestor1.3. 22:02Pindárna
    BadBoy - Ty si myslíš, že 100+ volumek vydá Crew do deseti let, jo? Ehm, ehm... To si to rovnou objednej v EN.
    Pokud tě zajímá problematika rychlosti vydávání mangy, věnuj pozornost tomuhle videu.
    https://youtu.be/ybtiaAW-HrM?si=5Z-JYUMDwbctyPRG
  • BadBoy
    BadBoy1.3. 21:44Pindárna
    Čistě náhodou někdo nemá info o tom, jak tu bude vycházet One-Piece? Někde jsem četl, anebo zaslechl, že to nebudou omnibusy, tak mi jde hlavně o rychlost, s jakou to bude vycházet, abych věděl, že na to nebudu čekat 10 let než to vyjde celé a případně pořídil anglicky.
  • Walome
    Walome mecenáš1.3. 21:32Pindárna
    farnhajt: no spis je otazka proc na nej nekdo reaguje :,)
  • seneke
    seneke mecenáš1.3. 19:07Pindárna
    Farnhajt: Zníš, jakoby si byl poprvé na internetě.
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš1.3. 18:35Pindárna
    light: taky si říkám, proč se tady vlastně tak ztrapňuje...
  • Light
    Light1.3. 18:16Pindárna
    Dobrej bizár a zajímal by mě ten pravý důvod celého tohodle shitstormu. Aby to psal náhodou zrovna účet, kde jediné ohodnocené komiksy jsou právě od MB, to mi hlava nebere. Každopádně i já jsem pro blok funkci, takovéhle dementy zde sledovat nepotřebuju.
  • seneke
    seneke mecenáš1.3. 18:04Pindárna
    No bodejť, když půlka z vás nemá ikonky. Pak se v tom člověk nevyzná.
  • JIK
    JIK1.3. 17:44Pindárna
    Ty brďo, kvůli tomu co se tu rozjelo nestíhám číst nic jiného, jako třeba..idnes. Jen teda postav jak na orloji a vůbec nevím kdo je kdo, strašnej guláš. Dávám 30%
  • Django
    Django mecenáš1.3. 15:16Pindárna
    GWB: fajn komiks to pořád je, jen ho už nemůžu číst s dětskou nevinností.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.3. 15:13Pindárna
    Django: Mě to tehdy donutilo si to naopak přečíst, abych mohl konstatovat, že je to fajn komiks:)
  • Django
    Django mecenáš1.3. 15:07Pindárna
    Tahle vaše výměna názorů mi připomněla jak se před lety řešil komiks Ms. Marvel #01: (Ne)normální. Jak já ten komiks zbožňoval když jsem si ho četl angličtině na jedné pirátské stránce. A pak stě mi ho úplně znechutily.
  • geek-woman
    geek-woman1.3. 13:59Pindárna
    demacon: ,,Ahoj, přišel jsem soudit lidi podle jednoho videa, chovám se arogantně a ignoruji věci řečené v diskuzi, když se mi nehodí a divím se, že se mnou mají lidé problém''
    Jsem pro jakoukoliv diskuzi, ale tohle je extrém. Získat pocit, že je někdo nějaký podle jednoho videa...je zajímavý. A chápu, že to lidem z videa vadí.
  • Zack
    Zack admin1.3. 13:49Pindárna
    Uz jsem to vysvetloval, tyhle parcialni bloky delaj strasny bordel ve vlaknu samotnem, protoze pak lidi reagujou na veci, ktery jini nevidi. Ale cely neviditelny vlakno je safe a hlavne je to uz hotovy :)
  • Wasseg10
    Wasseg101.3. 13:41Pindárna
    Zack: Škoda, někdy by se hodil :), ale žumpa taky dobrý nápad.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 13:39Pindárna
    Gwb: dekuji Ti.
  • Zack
    Zack admin1.3. 13:37Pindárna
    Wasseg10: zadny takovy filtr neplanuju. Ale muzem udelat vlakno "Žumpa", tak tyhle mentalni prujmy muzeme presouvat a black list na fora uz v novy verzi funguje uz ted.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.3. 13:34Pindárna
    Darth Raelchi: Mně by se naopak líbilo, kdybych byl v gifu, kde někomu pleskám, opravdu:) Však to byla sranda a hlavně ukázka toho, že není těžké dělat gify. Ale tvé přání respektuji a mažu.
  • Wasseg10
    Wasseg101.3. 13:25Pindárna
    Vetšinou nemám potřebu se vyjadřovat ke komentářům, ale tohle už mi příjde dost mimo. Nechapu tu zášť, potřebu někoho urážet a soudit nekoho, koho neznám na zaklade jednoho videa, to mi prijde dost tristní. Už se těším na ten filtr, až se budou dat takovýto kloučci odfiltrovat –žádný přínos. Jinak, to video mi přijde taky vpoho.
  • BadBoy
    BadBoy1.3. 13:11Pindárna
    Já jsem si schválně ještě jednou pustil ten rozhovor a nějak pořád nevidim nic divnýho. Naopak jsem za něj tehdy byl rád a doposlouchal jsem si to i teď. Na mě pan Karel Darth Raelchi působí spíš jako někdo, s kym bych šel na pivo a pravděpodobně bysme si rozuměli, takže si z týhle diskuze odnášim dvě věci:
    1) Když budu chtít na pivko, tak Heroldovy sady jsou dobrý místo.
    2) Někomu by víc sednul nick začínající písmenem K a končící písmenem T.
  • Toe
    Toe admin1.3. 13:11Pindárna
    Hele začíná se to tu nějak zvrhat a okolí už se stejně ztrácí v tom kdo koho za co a na koho - účastnící se pány poprosím, ať si to vyřídí soukromě tady v poště, emailu, sockách nebo telefonu a pokud chce někdo během práce i lelkování věnovat energii psaní, tak prosím na jiné téma, na recenze komiksů nebo třeba na doplnění informací, které nám v db u založených věcí chybí. Díky.
  • damacon
    damacon1.3. 13:09Pindárna
    Darth Raelchi: Vůbec nic si s tebou nepotřebuji vyřídit. Jen jsem byl včera překvapen tím videem, a jak už jsem několikrát psal, tím, že FŠ nezačínal sám, jak jsem si já mylně myslel. A po shlédnutí toho videa jsem nabyl dojmu, že on je z vás dvou ta ostřejší tužka v penále. Nic víc.

    Fimi: Nikdo netouží po pozornosti, prostě to nějak vzniklo mým úvodním postem plného údivu. Názory Karla a Filipa na co? Nějak jsme se do toho zamotali hoši. Karel mi píše, co mám s ním za problém. Já mu opakuju, že nic. že jsem jen nabyl dojmu z videa, že FŠ ho nikdy nepotřeboval. Ve zkratce řečeno, abych zase nikoho neurážel...
    A Filip mi na nic neodpověděl, jen psal o nechápání jeho schopnosti rychle číst. Já se ho na nic neptal, jen se ptal do éteru, proč člověk jeho schopností potřeboval Karla, ale to se už opakuju, o ničem jiném to nikdy nebylo.

    "Ale můžeš se dát k jisté skupince lidí, oni tě jistě rádi vyslyší a přijmou, v začátcích MB byli na tom úplně stejně jako ty, dnes už nikoho nezajímají..." Tak tohle jsem vůbec nepochopil a nevím o co jde, ale předpokládám, že mi to nikdo z vás narovinu a zostra nevysvětlí....??

    P.S. oprava, uplně mi zapadl příspěvek valona, který mi to vysvětlil asi ze všech nejlíp. Namísto chození kolem horké kaše a psaní v hádankách. Děkuji.
  • Fimi
    Fimi mecenáš1.3. 13:00Pindárna
    Koukám že někdo objevil právě internet a teď touží po pozornosti...tohle bych nevytahoval. Damacon jistě tě nezajímají názory Karla a Filipa i přesto, že ti to už řekli. Ale můžeš se dát k jisté skupince lidí, oni tě jistě rádi vyslyší a přijmou, v začátcích MB byli na tom úplně stejně jako ty, dnes už nikoho nezajímají...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:55Pindárna
    Damacon: znovu. Co mas za problem? O co ti jde? Co si se mnou potrebujes vyridit?
  • damacon
    damacon1.3. 12:54Pindárna
    Darth Raelchi: tvůj příspěvek zní jak provolání ubrečeného děcka, kterého někdo holí bije... Ach jo. Že jsi debil jsem nikdy nenapsal, že jsem tě odsoudil jsem nikdy nenapsal. A největší přísun tvého příspěvku je "je mi líto, že jsi do toho zatáhl Filipa, jednoho z nejušlechtilejších lidí".

    Karle... jak jsem psal o příspěvek níže, mezitím si dopsal ty svůj, Filipa jsem do ničeho nezatahoval, nijak ho neočerňoval, jen se pousmál nad jeho jedním jediným výrokem. A jak ty tak on se točíte na tom, jak jsme tady strašní, že mu nevěříme jak čte, jak je chytrý, ušlechtilý. Četl si ty moje příspěvky všechny? Byly o TOBĚ, a promiň, ale právě že si o FŠ myslím něco podobného, co jsi napsal ty, jsem se celou dobu divil, KDE TEBE VZAL. Měl si klukovský sen, super. Já chci od malička zase letět na Jupiter. Jsou prostě sny, co se nevyplní, protože prostě na to NEMÁME. A já z toho videa VYDEDUKOVAL, že někdo, kdo na tom videu vypadá jak páté kolo u vozu (ne nechci tě urážet, jen píšu napřímo tzv. ostře, jak psal Fimi) a všechno tam popisuje FŠ, vysvětluje FŠ a jen kolikrát obrací oči v sloup když ty něco řekneš, NENÍ SCHOPEN SAMOSTATNĚ SI SVŮJ DĚTSKÝ SEN SPLNIT A NĚCO VYDAT. A myslím, že už první svazek, Kaplan, by bez Filipa nevzniknul, ale bez TEBE ano. Jak už FŠ několik let dokazuje. Takže přestaň tady brečet na tím, že se někdo obouvá do FŠ nebo MB. Já zpochybňuji celou dobu TVOJI schopnost přínosu MB. Ne MB jako celek, ne FŠ jako jedince. TEBE.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:41Pindárna
    Damacon: co mas se mnou problem? Co jsem ti tak spatneho udelal, ze me tu musis napadat, inzultovat a vylozene me vyzyvat k nejake konfrontaci? Vazne nechapu, oc ti jde. To mas takovou potrebu to tady ventilovat? Co presne potrebujes? To vazne potrebujes prokazat neco o me? Tak si posluz. Uzij si to. Doufam, ze ti to v zivote pomuze a ze budes mit klidne spani.
  • damacon
    damacon1.3. 12:37Pindárna
    cyboy: počkej, počkej, tohle by chtělo uvést na pravou míru... to je jen samý já,já,já a přitom to nebylo primárně vůbec o tobě.

    "Karel mi psal, ze me tady opet nekdo resi"
    Neřeší, z 95% se tu řešil právě onen slavný Karel. Který, k mému zklamání, nepřichází a volá na pomoc tebe. Vzhledem k tomu, že se tady bavím PRIMARNE o Karlíkovi, je to tedy pro mě těžké zklamání, že tento od pohledu statný jinoch, místo toho aby se tedy zdržel debaty, nebo se do ní vložil, si zavolá pro tebe.
    Zklamal si mě Karle
    *PLESK*

    Takže znovu, od prvopočátku tady řeším, že jsem JÁ vůbec netušil, že MB byli dva. Když se mi do rukou dostalo video postované níže, zděsil jsem se (a zkazil si tak chutný oběd), když jsem zjistil KDO ONEN DRUHÝ JE a dovolil si podle jeho hodinového projevu/blekotání/pokyvování hlavou na videu zhodnotit zcela SUBJEKTIVNE, jakým mohl být pro MB přínosem. Třeba byl, já nevím, ale jelikož jsem měl shlédnuté TVOJE videa v JOUOB.castu a vlastnim všechny tebou vydané tituly, přišlo mi přinejmenším divné, že ty, schopný vydat v super kvalitě dnes již 11 knih, si se dal do holportu s člověkem, který na videu neřekne srozumitelnou větu a jen gestikuluje , jak kdyby měl v puse roubík. Proto jsem zapochyboval, možná mylně, o jeho kvalitách a přínosu směrem k MB. A jelikož na videu je patrné, že když se podařilo někdy panu Chladilovi se rozpovídat, extra mám rád pasáž o Valiantovi, kroutil si sám hlavou, jako "neberte ho vážně, on si to tu jen odsedí" nabyl jsem dojmu, že můj prvotní pocit z něho je asi správný. Tahle atmosféra z toho videa na mě tzv. dýchla.

    A ty celej svůj příspěvek postavíš na tom, že se tady okrajově zmínila, z mojí strany (diskutující se toho chytli už poněkud více), tvoje dnes již legendární a mnohými propíraná hláška "Mám načteno desetitisíce knih".... Já na to řikám: "Měj". Na stolku pět knížek v dílně devět na záchodě tři... mě je to vesměs jedno. Z mého úhlu pohledu, je to přestřelený, a to si myslim, že čtu rychle. Ale chci z toho taky něco mít a nejedu maraton. Ale vůbec tím nezpochybňuju tvoje čtecí schopnosti. Jak říkám, pokud by sis to tady celé přečetl, je to o Chladilovi, ne o tobě. O tobě jsem tu psal naopak vždy kladně a divil se kdes vzal Karla...k čemu ti byl dobrý. Nic víc. Že tě dokopal k tomu co děláš teď... budiž mu sláva, ale upřímně jsem rád, že odešel. Už jen z důvodu jeho/tvůj vkus na tituly.

    Takže Fimi, tímto odpovídám na tvůj včerejší dotaz. "Řekl bys to Karlovi do očí"
    Bohužel Karel, pan Chladil, zjevně ani v debatě, kde se bavím primárně o něm, není tak ostrej, aby napsal, ale přeformuluje pro FŠ celou tuhle diskuzi ve stylu "Zase někdo uráží MB, vlítni na ně"
    Takže Karel mi to ani nenapíše napřímo, pozval na mě svého mentora. Takže zatím moc té otrosti neukázal spíš on.

    Tudíž ne Karle, neřeším tady cyboye. Řeším tady tebe a celou dobu jsem se divil jakou si měl v tom počátečním cirkuse úlohu a proč někdo (FŠ) schopnej fungovat tři roky tzv. TÉMĚŘ ALONE začínal zrovna s tebou. Není a nikdy to nebylo o napadání MB nebo FŠ, jeho meme o 10.000 knih byla jen úsměvná, tisíckrát propíraná vsuvka. Předmětem mého zájmu jsi byl ty. Tak nefabuluj a neposílej sem za sebe někoho jinýho.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:29Pindárna
    Gwb: zadam te o smazani gifu, prijde mi to ubohe a tobe by se to take nelibilo, kdyby to nekdo tobe udelal. Nemyslim si, ze bychom si cokoliv udelali. Povazoval jsem te za slusneho cloveka. Mozna se nazorove leckdy lisime, ale ja te povazuji za chytreho a secteleho cloveka.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:29Pindárna
    Damacon: evidentne chces konfrontaci, ac tvrdis, ze ne a ze jsi tu novy. Ty jsi sem prisel urazet! Jsem moc rad, ze o me vis vsechno podle jednoho videa. Tobe asi staci, abys odsoudil cloveka, ktery nechtel nic jineho nez si splnit sen. Odesel jsem z osobnich duvodu a nemam potrebu verejne ventilovat proc. Kdybys byl slusny clovek, slusne se zeptas, urcite by te na me kdokoliv odkazal a mohli bychom se o tom normalne pobavit, popr. bys napsal Filipovi. Je hezke, ze si tu neco laborujes a vymyslis pro rozdmychani diskuse, jakej jsem "debil", uzij si to. Mrzi me jedna vec, ze jsi do toho zatahl Filipa svymi teoriemi o nemoznosti pochopit, ze holt je nekdo vazne chytrej a ma nacteno. Filip je jeden z nejslusnejsich lidi, co znam, a pro me je to clovek tech nejryzejsich a nejuslechtilejsich vlastnosti, ktery jedna nezistne. Pro me byla a je cest s nim pracovat. Jestli si chces se mnou vyridit sve ucty, podle tech komentaru je to evidentni, ze ze sebe neco potrebujes dostat ven, najdes me na Heroldovych sadech v Praze 10, a muzeme si povykladat. Ne, huby nerozbijim. Povazuji se za slusneho cloveka a kdo me zna, vi, kdo me nezna, nemel by soudit, nebo aspon dat cloveku sanci nez rovnou odsoudit. Valon to de facto dobre shrnul. Par lidi vi, oc slo, par lidi si to mysli a par lidi proste chce bit psa onou holi. Znovu, uzijte si to. Jestli to z vas udela lepsi lidi, tak aspon neco z toho vseho vzeslo. Dal uz se k tomu verejne vyjadrovat nehodlam, nemam tu potrebu.
  • valon
    valon1.3. 12:19Pindárna
    damacon: cyboy už ti tady trochu shrnul, já snad jenom doplním, že když jsi to nezažil, tak už to nedoplníš... oni se totiž kluci k tomu projektu tak nějak vyhecovali tady mezi nadáváním na vydavatele, jak blbou práci dělají, ale pak to po sobě všechno statečně smazali, takže tyhle začátky už jsou dnes jenom v myslích pamětníků a možná na pár screenshotech, co si tehdy "hateři", co chtěli potopit Mighty Boys, dělali :)
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.3. 11:57Pindárna
    Karel mi psal, ze me tady opet nekdo resi, tak jsem sem zcela vyjimecne zavital. To je zase material... Ani nemam chut cist to vsechno.

    1. prave proto, ze podnikam tak dlouho a mam toho opravdu hodne, jsem se nechtel sam poustet do dalsiho projektu, o kterem jsem vedel, ze me bude stat spoustu cas (a to jsem jeste netusil kolik). A jelikoz se neumim jen tak vzdavat, kdyz uz se pro neco rozhodnu, tak jsem se jako obvykle kousnul a pokracoval, i kdyz byl Karel pryc. Takze mu patri minimalne dik za to, ze me vytahnul z jeskyne a ja se diky tomu rozhoupal k akci, o ktere jsem dlouho premyslel.

    2. ze nectete a povazujete za humorne utahovat si z nekoho, kdo cte, je super, ale zkuste prijit s necim novym, tohle zazivam cely zivot. Jen ted mam na nocnim stolku 8 knih, na stole v obyvaku dalsi 4 a v kancelari tri a prubezne je podle nalady ctu. V knihovne mam aktualne nekolik tisic knih (polic mam necelych 100 metru) a neustale neco vypleveluju, protoze se nemuzu vejit. Netrpim potrebou porad neco merit, takze nevim kolik knih uz jsem vyhodil, rozdal, prodal (protoze mam problem se vejit), ale tipuju to na dve dalsi knihovny. Uz dlouho mam knihy v kategoriich chci/nechci si nechat. Hodnotim nekompromisne a striktne se toho drzim, protoze jinak bych mel velmi rychle problem. Do cteni jsem se zamiloval v osmi a drzi me to doted. S podobne naladenym kamaradem jsme v knihovne na Mafianskem namesti soutezili v tom, kdo za odpoledne precte vic knih, protoze jsme oba cetli opravdu rychle. Ale ne, nemam presna celkova cisla a ani nemam potrebu komukoliv cokoliv dokazovat. Stejne tak nemam potrebu nekde exhibovat a i ty rozhovory, ktere delam maximalne jednou rocne, jsou pro me docela utrpeni, takze i odtud zase zmizim a necham vas dal mudrovat. Diky za potvrzeni rozhodnuti, ze sem nemam lezt.
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.3. 11:56Pindárna
    Probůh, ani to jsem neřek :))

    A už dost, mě by zajímalo jak je to s tím makáním na vydávání komiksů!
  • yogi
    yogi1.3. 11:38Pindárna
    Kapis: v jednom tě zklamu , u nás na vesnici jsou stejní idioti jako ve městě , ne -li větší ( včetně mé maličkost). Navíc jsem tzv. náplava z města, což tedy zase naopak potvrzuje tvoji teorii o rozumných venkovanech.
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.3. 11:33Pindárna
    yogi: jeden by řek, že synek z moravské vesnice bude mít více rozumu - zkus si to po mně ještě jednou pomalu přečíst a ukaž mi, kde se tam pasuju do role nějakého epidemiologa? A radši se na to úplně vyser příště, nemáš žádnou sluníčkářskou povinnost na mě reagovat (aspoň doufám). Ale už zas mizím, je tu zajímavější debata.
  • damacon
    damacon1.3. 09:51Pindárna
    Mě jenom utíká ta myšlenka, ale tak jsem tady nováček a třeba se to tady kdysi řešilo, proč se někdo jako FŠ měl potřebu spojovat s kymkoliv. Původně jsem myslel, že třeba se bál to mít na hrbu sám, přeci jenom začít podnikat z ničeho nic, je jako hození do jámy lvové. Ale po pečlivějším poslechnutí videa tam říká, že podniká přes 20 let, takže úlek z podnikání a mít potřebu vedle sebe parťáka, který nese taky trochu odpovědnosti na hrbu jsem vyloučil. Po dvaceti letech podnikání se v podnikatelských vodách musí cítit jako ryba ve vodě. A ne nějaká malá rybička, po dvaceti letech v podnikatelské sféře jste žralok, pro něhož předpisy a nařízení psané právničinou, jež normální smrtelník jen stěží rozumí, jsou denní chléb.

    Mě tam k němu pořád nesedí ten Chladil, proč ho k sobě bral. Jediné, co mě napadá je, že myšlenku založit MB měl právě Chladil a tento potřeboval k sobě někoho schopného, což FŠ očividně je. Je nutno podotknout, že pořád pracuji s premisou, že z té původní dvojice, je FŠ ten schopnější a tahoun celého projektu. Chladila beru jako někoho, kdo občas vyřkne něco ve smyslu:
    "Bylo by dobré vydat prince Valianta, má to moc pěkný příběh, není to vrchol literatury, ale mě se to líbí. Dáš mi své ano?"
    "Ještě si o tom promluvíme Karle"
    "Říkám, že je to moc pěkné a mě to velmi zaujalo"
    "Dobře Karle, ale jen ve velmi omezeném nákladu"
    "Výborně, jsi moc hodný. Splní se mi sen. Zrealizuj to Filipe, kdybys s něčím potřeboval pomoci, jsem na telefonu. Teď už musím běžet, jede mi autobus..."

    O moc větší invenci bych tam nečekal. Ostatně někde, kdysi bylo řečeno, že Chladil z projektu vycouval z nedostatku času. Asi těch telefonů od Filipa bylo moc a překvapilo ho, že se to samo neudělá. Tak 850+ stran, to už je pořádná porce. To není jako si překládat Kačera Donalda ve škole pod lavicí. O to víc je úsměvné na začátku rozhovoru, kdy Vojta vyzve Chladila k představení, jak hned neopomene podotknout že už je i nakladatel (čti vydavatel). Člověk který zatím nevydal ani Ň... No dobře no. Sebevědomí mu nechybělo. Ostatně v podnikání je dobré mít vysoké cíle a při krkolomné cestě k nim neuhnout ani o píď, ať jsou nástrahy sebekrkolomnější. A mít tu vizi a nadšení hlavně. Na mě to působí, že Chladil z cesty uhnul při prvním FŠ telefonátu, že se něco s**e. Nebo, že mu ujel autobus...
    Každopádně nadšený komiksák a na dva měsíce (obrazně řečeno pozn. aut.) i vydavatel, hodil zbraně do žita a rezignoval stejně rychle, jako se z něj vydavatel stal. Já to chápu, po večerech si něco pěkného přečíst je lepší, než něco pěkného překládat a měsíce na tom MAKAT. A pak ještě dostaneš od lidí čočku, že to má přehozených 8 stránek bonusů...

    Každopádně mě mrzí, že neumím z úseku ve videu dělat tzv. MEME. Víte co myslim, takové ty gify, které použijete někdy v diskuzi, kdy není potřeba slov... Napadnul mě jeden. V čase 39:40, když pan Chladil vysvětluje jak příběh "graduje". "Graduje, graduje... a pak přijde PLESK. Ale to je opravdu PLESK." Takovej gif by se zapsal do historie věřím nejen mezi lidmi znalými. A ještě bych tam použil pořádný SFX "PLESK" "PLESK", když tam Chladil rozdává flákance do éteru.
    Další hezkej memorable kousek by byl "TO JSEM NEŘEK!" To už si vyhledejte sami kde to je.

    Každopádně otázka Chladila, jak se dostal k velmi schopnému FŠ, je mi záhadou. Jak se vůbec tohle nesourodé duo táhlo/netáhlo dalo dohromady? Nebo FŠ zjistil až postupem času, že Chladil je jen mluvka a on by všechno musel oddřít sám?
    Nyní víme, že zjevně Chladil není potřeba a FŠ sype kvalitní tituly několikrát do roka. Ostatně to je jedna z mála "prognóz", která se KCH vyplnila.

    "Dotisky dělat nebudeme, ale věříme, že stále budou vycházet nové a nové kvalitní tituly"

    - Ano Karle, vycházejí.. Jen si s tím někdo musí dát tu práci a UDĚLAT JE.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš1.3. 09:35Pindárna
    soulbringer: Taky mi pomalu přijde reálnější, že by vlastnil halu a v ní desetitisíce knih, než že by desetitisíce přečet.
    FŠ bude letos 45, "desetitisíce" je nejméně 20 000. Řekněme, že od 16 čte úplně každý den, takže to je 29 let. Takhle by to vycházelo na 1,9 knihy DENNĚ a to s tím nejnižším číslem z desetitisíců. Díky že jste přišli na můj TED Talk.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš1.3. 00:15Pindárna
    Moment, moment?!
    On jeste v dnesni dobe cte nekdo knihy?! V dobe podcastu, YouTube, audioknih a Ulice na TV Nova?! To mi vazne chcete tvrdit, ze to Filipovi bastite? Jako dokazu pochopit, ze si clovek poridi knihy, aby mu v knihovne pekne v celofanu doplnily sbirku známek a vytesnily vzduch z policek… ale cist? Coze?!
  • JIK
    JIK29.2. 20:56Pindárna
    To jako vybalil desetitisíce knih z folie jen proto aby je mohl přečíst?? Co je to za člověka?!!
  • kinak
    kinak29.2. 19:43Pindárna
    No při čtení diskuze jsem se už dlouho takhle nezasmál. Vlastně od té doby co přestal přispívat SSP, jeho glosy byly top ;) Pánové díky za ty dary :)