Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
CO JE V BEDNĚ? Zjistěte to v sedmi podivuhodných příbězích od osmi vynikajících komiksových tvůrců jako jsou například Raina Telgemeierová nebo Kazu Kibuishi! Vtipné, fantastické, strašidelné a napínavé kreslené příběhy... Každý z nich je jedinečný a všechny mají společné téma: záhadnou krabici, bednu nebo truhlu a divy – nebo chaos – v ní ukryté.

Obsahuje příběhy:
Pod prkny v podlaze (Under the Florboards) - Emily Carroll
Jarní úklid (Spring Cleaning) - Dave Roman, Raina Telgemeier
Strážcův poklad (The Keeper's Treasure) - Jason Caffoe
Zloděj másla (The Butter Thief) - Rad Sechrist
Vojákova dcera (The Soldier's Daughter) - Stuart Livingston (barvy Stephanie Ramirez)
Ta věc (Whatzit) - Johane Matte (barvy Saymone Phanekham)
Možnost útěku (The Escape Option) - Kazu Kibuishi

Scénář
Jason Caffoe, Emily Carroll, Kazuhiro Kibuishi (Kazu), Stuart Livingston, Johane Matte, Dave Roman, Rad Sechrist, Raina Telgemeierová
Art
Jason Caffoe, Emily Carroll, Kazuhiro Kibuishi (Kazu), Stuart Livingston, Johane Matte, Rad Sechrist, Raina Telgemeierová
Barvy
Saymone Phanekham, Stephanie Ramirez
Obálka
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Adéla Michalíková
Redakce
Lucie Hášová Truhelková, Petra Jasovská
Žánry
dobrodružný, fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-00-05154-3 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
160 x 230 x 10 mm
Tisk
barevný
Váha
300 g
Stran
128
Cena
329 Kč
Originál
Explorer - The Mystery Boxes (Amulet Books (ABRAMS), 2012)
  • trudoš
    Antologie fantaskních komiksů pro mládež, která působí trochu jako výroční přehlídka talentů. Obsahově to přitom vůbec není marné, dvě tři povídky opravdu stojí za pozornost. Škoda, že zbytek je už z převážné většiny šedý průměr, bojující s krátkým rozsahem nebo příliš „hlubokou“ myšlenkou. Chápu snahu tvůrců oslovit čtenářovu mysl nejen fantazií ale i nějakým tím morálním ponaučením, jenže když máte k dispozici deset stran, těžko usilovat o Nobelovku za literaturu.
    Strašidelné historky se povedli náramně, především Emily Carrollová pobavila správě cynickým závěrem. Příjemně překvapil také Rad Sechrist a to nápadem i humornou zápletkou. Od největších hvězd – Rainy Telgemeierové a Kazu Kibuishiho – jsem naopak čekal víc, ale to už tak bývá osudem slavných. Pořád od nich člověk čeká víc než od ostatních. Každopádně, kdyby podobně tematické sborníky vycházely pravidelně alespoň jednou do roka, vůbec by mi to nevadilo. Snad jen, že by mohly být o pár desítek stran delší a v pevné vazbě.