Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Otazníky detektiva Štiky patří mezi komiksy, které si oblíbilo hned několik generací čtenářů. Komiks o obtloustlém detektivovi, který řeší zapeklité případy, a úlohou čtenářů je odhalit jejich řešení, vycházel více než deset let v časopise Ohníček. Významný malíř Jiří Kalousek kreslil detektiva nejdřív černobíle, později i barevně. V naší knize je výběr z více než 350 komiksů, při výběru jsme se opírali především o dochované originály. Kniha je určena pamětníkům časopisu Ohníček, ale stejně tak potěší i současné děti, protože veselý detektiv s tlustými obroučkami je stále populární a oblíbený.

Scénář
Jiří Kalousek, Jiří Lapáček
Art
Jiří Kalousek
Obálka
Jiří Kalousek
Redakce
Ivan Chval, Magda Fišerová, Ondřej Müller
Žánry
detektivka, dětský, naučný
ISBN/ISSN
978-80-00-05989-1 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 160 mm
Tisk
černobílý + barevný
Váha
450 g
Stran
120
Cena
249 Kč
Varianty
Otazníky detektiva Štiky (3. vydání) (2023)
Otazníky detektiva Štiky (2. vydání) (2020)
Otazníky detektiva Štiky (2012)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 17:22Otazníky detektiva Štiky (3. vydání)
    Tady mě to "česko" nechytlo na to jak mám rád retro a staré české komiksy. Kresba jakžtakž, ale banalita oněch případů byla někdy až do očí bijící, věřím, že i na tu dobu. Paradoxně mi černobílá kresba sedla k pojetí tohoto komiksu víc než barva. Redakční práce byla opět skvělá a když už mít tento komiks doma, tak proč ne komplet. Mi hlava nebere. PS: za obohacení a doplnění znalostí díky!
  • mcleek
    Velká dávka nostalgie... Mladé generaci to bude asi připadat naivní.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin22.2.2019 14:19Otazníky detektiva Štiky
    Nádherná kresba. Ale jsem vážně ráda, že mi v tiráži osvětlili, proč se mnoho komiksů doslovně opakuje. Neb jsem detektiva Štiku, kterého jsem jako dítě měla docela ráda, začala po 120 stranách komiksu pokládat za syfilitického paralytika zajatého ve světě vlastních představ, naplněném zdánlivě ambiciozními potomky s vášní pro květiny, kteří si vymýšlí megalomanské výmluvy kvůli šoustačce, nepříliš bystrými cyklodvojčaty, nespolehlivými, prolhanými kolegy a sousedy a sbírkou kriminálníčků, již číhají div ne v každé okapové díře. Lov na slony v Brazílii byl značným osvěžením. Uf.
  • kaylin
    kaylin23.1.2014 15:18Otazníky detektiva Štiky
    "Otazníky detektiva Štiky" jsou komiksem, od kterého by se mohli současní tvůrci učit. Je nápaditý ve své základní myšlence, a i když nakonec došlo k tomu, že se autoři sami vykrádali, některé případy jsou povedené. Tohle je novátorské, zajímavé a zábavné využití komiksu, který dětem dává o něco víc než komiks klasický, kde je jen příběh. To je dobře. Takový by měl být komiks pro děti normálně. Jenže to není tak jednoduché. Těch 60 % jsem nakonec dal tedy za to, že jako kniha "Otazníky detektiva Štiky" nepůsobí tak dobře díky soubornému vydání, ale přesto zůstávám u toho, že se jedná o myšlenku geniální, která by měla být následována. Vím, že by mě to jako dítě bavilo, protože mě to baví i dnes. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/468-otazniky-detektiva-stiky-60.html
  • Kabukiman
    Kabukiman25.12.2012 10:54Otazníky detektiva Štiky
    Souhlas s Lennym a Connorem. Taky jsem vyrostl na Štikovi v Ohníčku a i když bych tenkrát 1000x raději v ohníčku viděl Spidermana místo Štiky, dneska naopak Štika potěšil víc, než nový Spiderman. Nostalgie je mocná....:D Kalouskovu kresbu mám také spojenou s Obrázky z dějin a také jí považuji za něco extra:)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.6.2012 00:09Otazníky detektiva Štiky
    Myslím, že Lenny to vystihl dokonale, pro mě jen s tím rozdílem, že si Štiku z Ohníčku pamatuju a Kalouskovu kresbu mám spojenou s dětstvím (z komiksu Obrázky z dějin), takže pro mě čistě subjektivně něco extra je.
  • Lenny
    Lenny mecenáš4.6.2012 22:56Otazníky detektiva Štiky
    Sherlock Holmes bledne závistí, neboť přichází mist Štika. Detektiv s dokonalou pamětí, který si i v tom největším mumraji všimne i těch nejmenších detailů. Je to i zkušený poradce v oblasti realit a díky sebemenší prkotině odhalí každou lež. Navíc vás dokáže usvědčit z loupeže jen díky tomu, že jste otočili sporákem nebo že máte doma stejnou značku vína, jaká byla ukradena.
    ---

    Na Štiku si vůbec nepamatuju, i když jsem s ním jako malej špunt asi měl tu čest. Podobné detektivní případy jsem tak řešil až v Mickey Mousovi (kde šlo vesměs o totéž). Docela se divím, že se do toho Albatros pustil - jde o dílko spíš pro sběratele či pamětníky. Kresba není nic extra a těžko říct, zda se dnešnímu harantovi zalíbí; obsah je na tom podobně - někdy by to chtělo dát Štikovi víc prostoru. Některé případy jsou díky stáří lehce out (třeba petrolejová lampa nebo starý typ budíku), některé vyloženě naivní (fotky ze zápasů), ale docela mě to bavilo. Vadilo mi akorát jejich opakování - když už se nevydávají Otazníky jako úplný komplet, nemuseli je tam dávat vůbec. Ale jinak spokojenost, poznal jsem něco dalšího z naší komiksové minulosti.
  • Kabukiman
    Kabukiman17.5.2012 14:34Otazníky detektiva Štiky
    Štika je komiks roku,to je jasná volba!:D Vyřešil jsem si tady tři případy z ukázek a letim pro něj do krámu!:D
2881