Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Batwoman, skvělá bojovnice se zločinem, která překonala i ty nejtrpčí zrady. Clayface, napravený padouch, jehož potenciál zastiňují jen jeho ohromné schopnosti. Noví hrdinové jako Azrael, anděl pomsty, a Batwing, který je ve své dokonalé zbroji skutečným temným rytířem. V čele tohoto týmu strážců stojí sám Batman, aby společně s nimi chránil Gotham City.

Brzy se však na světlo dostanou tajemství nejzáhadnější členky týmu, Cassandry Cainové. A stín, který to světlo bude vrhat, bude temnější než vše, co jsme doposud viděli.

Mysleli si, že Liga stínů je jen báchorka – o tajném společenství nihilistických vrahů se šeptalo ledacos, nikdo je ale nikdy neviděl. Nyní ale je ta Liga tady, v Gothamu. Likvidují členy Batmanova týmu jednoho po druhém. A jejich hrozivá vůdkyně, Lady Shiva, chce získat zpátky svou dceru – nebo ji také zlikvidovat.

Dokáže takový útok odrazit Batmanův úhlavní nepřítel Ra’s al Ghul se svou Ligou asasínů? Nebo už jsou tu Stíny natrvalo?

Obsahuje sešity série Batman Detective Comics (Rebirth) #950-956

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
James Tynion IV
Art
Eddy Barrows, Fernando Blanco, Christian Duce, Álvaro Martínez Bueno, Marcio Takara
Ink
Raúl Fernández, Eber Ferreira
Barvy
Brad Anderson, Adriano Lucas, Allen Passalaqua, Anthony J. Rauch Jr. (John Rauch / J. Rauch / Soto's John Rauch), Dean White
Obálka
Eddy Barrows, Eber Ferreira, Adriano Lucas
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-081-9 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
184
Cena
299 Kč
Originál
Batman Detective Comics #03: League of Shadows (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #03: Liga stínů (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #03: Liga stínů (Black edice) (2019)
  • honza2457
    Série si nadále drží svoji nadprůměrnou kvalitu. Přečteno na jedno posezení a vůbec není na škodu, že příběh se nadále nesoustředí na Batmana.
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #03: Liga stínů - Místy je to až zbytečně ukecané, přesto však dějově stále velmi nabité, kdy jednotlivé střípky utváří daleko rozsáhlejší zápletku než by se na první pohled mohlo zdát. Nicméně stále mi na tom celém něco vadí, nebo možná asi spíše chybí, a tak hodnotím trochu přísněji než většina pode mnou ... Za mě 3*!
  • Palebras
    Další pokračování a opět další hodně povedený díl. Tynion prostě dokazuje, že mu tato série perfektně sedí. Je super jak dokáže dávkovat akci s částmi, kdy je důležité vyprávět příběh a to tak, že absolutně netříští nastavené tempo. Tak jak se mi líbil Detective Comics u 52, tak tady tomu není jinak. Co se týče příběhu samotného, tak ten je skvělý. Pokračujeme tam kde jsme minule skončili, dozvídáme se něco o Orphan a její minulosti a jak už název tohoto dílu napovídá, dojde i k setkání s Ligou stínů, která se snaží Gothamu řádně zatopit.. Příběh se čte jedním dechem a čtenáře naláká na pokračování ... Opět paráda ..
  • sedw
    Detective comics mě vážně baví a tento díl opět nezklamal. Tento díl je opět zaměřen na jinou postavu, ale příběh stále plynule navazuje na předchozí 2 díly. Těším se na pokračování.
  • Cinema Ranger
    Opět spokojen. Sice kvalita prvého dílu nebyla pokořena a není ani horší než též úžasný druhý díl...
    Z počátku jsem se bál, protože postavu Orphan jsem do teďka moc nemusel, ale mýlil jsem se. I přesto, že je zde ,,hlavní" postavou, mají ostatní stále dost prostoru vyniknout.
    Co se týče Batmana, tak takhle jsem jej dlouho bezmocného neviděl a příště se zřejmě dočkáme více Azraela. 85%
  • JohnyG
    Tynionova vedlejší řada znovu a znovu dokazuje, o kolik je lepší než ta Kingova hlavní. Dokáže se v jednom booku soustředit na jedinou postavu a slušně probrat její psychologii (zde Orphan) a současně udržet ve hře velké množství dalších figur aniž by to ztrácelo tempo nebo zajímavost. I vizuální stránka je zde víc než povedená. Na konci pak tříští děj, dává malé ochutnávky a navnazuje na další díl, kde to vypadá, že se můžeme těšit víc na Azraela.
  • Spike
    Jsem rád že mohu napsat, že ani po třetím díle neztratila série Detective Comics nic ze svých kvalit. Pokračuje se v tradici soustředit se na méně známé postavy v týmu, tentokrát je na řadě Orphan. Částečně i kolem ní se točí celá zápletka s Ligou stínů, které je věnovaných celých 7 sešitů. Zatímco u prvního dílu jsem měl pocit že by to mohlo být kratší a u druhého zase že by to mohlo být i delší, zde je to přesně tak akorát. Orphan je zde zajímavou postavou, Lady Shiva a celá Liga stínů dostatečnou a dobře vykreslenou hrozbou, celý příběh má hlavu a patu a svižně odsýpá.
    Tynion Batmana i další postavy vykresluje tak, že vás budou zajímat, a ačkoli se tu začínají tvořit základy pro něco zřejmě mnohem rozsáhlejšího, zatím se v tom čtenář pořád neztrácí a je to přehledné a smysluplné. Jen aby to takto vydrželo, pokud ano, má Tynion šanci na jednu z celkově nejlepším sérií co tu s Batmanem vyšly/vychází, z Rebirthu určitě. K plné palbě mi tu už chybí jen nějaký ten wow efekt, něco co by mě posadilo na zadek, a také střídající se kreslíři, z nichž někteří mi úplně nesedli. Každopádně pokud už máte za sebou všechny ty zásadní batmanovské příběhy a ty čistě mainstreamové co vychází v posledních letech vás spíše zklamaly, do téhle série klidně jděte, myslím že vás neurazí.
  • jardoom
    Jestli chcete číst o Over Power Batmanovské akci, kdy Batman nemá hranice, musíte sáhnout jinde. Tohle je série, která vás nechá okusit trochu jiného Batmana. Navíc vám neustále předhazuje to, že Batman nemusí být tím nejzajímavějším jedincem v Gothamu. Minule to byla Batwoman, a nyní štafetu pozornosti přebírá Orphan, která možná na první pohled vypadá jako další Bat-kopie, ale myslím, že si vás během chvíle získá.

    http://www.comixzone.cz/view/2558-znovuzrozeni-hrdinu-dc-detective-comics-3-liga-stinu/?page=detail#content
  • George Walker Bush
    Sice tlustý (což mě děsilo), ale celkově docela napínavý a relativně dobře napsaný díl. A dlouho jsem neviděl Batmana tak bezmocného.

    Celkový dojem: 70%
  • rewkon
    Zatím ze třech Bartmanů z Rebirthu co u nás vychází je zatím nejlepší Tynionův prostě funguje nejlépe ,ale příběh baví nejvíce a celou dobu udržuje napětí.Paradoxně jeho postava Batmana vás tak nezaujme jako postavy kolem něj které jsou fakt dobře napsány a na konci vád vždy donutí chtít si koupit pokračovaní .
  • erik
    Z celého českého Rebirthu mi Detective Comics sedí najviac (Wonder Woman je až druhá). Iste, Batman je tu príliš ľudský a prakticky každý ho premôže (!!!), zato ten tím okoloidúcich postáv je fajn. Jasné, opäť tu máme zameranie na pomerne neznámu postavu a jej rodičovské komplexy, vôbec mi to neprekáža. Lady Shiva je pôsobivá ako vždy. Príbeh drží v rámci noriem, kresba sa vidí v takých tých ostrých drsňákoch ako R. M. Guéra, S. G. Murphy a pod., čo je rovnako klad. Tretia kniha Detective Comics skrátka (zdlha, obsahuje 7 zošitov) núka výborný superhrdinský maistream. Čo dodať.
  • karl173
    Tak se nám kvalita opět zvedla nahoru. Tento díl je kvalitou podobný tomu prvnímu. Akce se tu dobře střídá s konverzací odhalující minulost a hlavní děj. Tynion opět prokazuje, že umí slušně psát dialogy a že dokáže pracovat s vícero postavami. Oproti předchozímu dílu se tu navíc děje mnohem více věcí a Gotham zase jednou dostává slušně zabrat. A jistá osudovost u Batman, která zde je není nikdy na škodu. Co se nezměnilo je opět větší důraz na " vedlejší " postavy přičemž tentokrát je příběh nejvíc zaměřený na Orphan. Jsem rád že tímto způsobem se postupně víc a víc dozvídáme něco o všech postavách Bat-teamu. Samotná Orphan je velmi zajímavou a sympatickou postavou, ovšem celkový dojem mi kazila její přemrštěná síla, což je zvyk jakým chtějí autoři upoutat co největší pozornost k relativně nové postavě nebo k postavě, které se příběh týká nejvíc. Je to už takové klišé, které není zrovna dobré a spíše mě štve. Výsledek knihy je ale přesto dosti uspokojiví a i přes lehce vlažnější začátek i konec musím hodnotit za pěkných 75%
    PS: Málem jsem zapomněl pochválit velmi pěknou kresbu, která má několik opravdu parádních panelů.
  • cyboy
    Celkem prekvapeni. Syndikat obeti nebyl nic svetoborneho a ani tohle neni, ale rozhodne je to lepsi a se zajimavym cliffhangerem.
    70%
14364