Ukázka
Ukázka
Ukázka
Souborné vydání slavné trilogie Alanova válka. Biografický komiks podle vzpomínek amerického veterána Alana Copea zachytil uznávaný francouzský komiksový tvůrce Emmanuel Guibert. Guibertovo umění už měli možnost čtenáři poznat v mnoha zemích světa a Alanova válka se všude dočkala opakovaných vydání. Českému čtenáři přináší zvlášť přitažlivý moment druhý díl komiksu – po vylodění v Normandii v únoru 1945 postupuje Alanova jednotka přes válkou vyčerpanou Evropu až do Plzně a z ní co nejrychleji do květnové Prahy zježené barikádami a přízračně světélkující ohni.

Scénář
Emmanuel Guibert
Art
Emmanuel Guibert
Obálka
Emmanuel Guibert
Překlad
Alena Jurion
Žánry
válečný
ISBN/ISSN
978‑80‑87596‑85‑2 (Meander)
Vazba
dárková kazeta + 3 x paperback
Formát
165 x 240 mm
Tisk
černobílý
Váha
1007 g
Stran
306
Cena
798 Kč
Originál
La guerre d'Alan ()
  • Alfi
    Alfi12.4.2022 09:20Alanova válka I-III kolekce
    Zaujímavé rozprávanie s veľmi jednoduchou kresbou, takže ide skôr o sériu statických obrázkov doplnených popisným textom. Rozhodne kniha nevyužíva nové zavedené komiksové postupy a jej kvalita je závislá len na tom ako vás baví rozprávanie o druhej svetovej vojne a výcviku vojakov. To je našťastie zaujímavé. Čo je ale veľké mínus je fakt otrasne zvolený font, kde rôzne písmená vyzerajú skoro rovnako, napríklad "a" a "o", "L" a "k", "u" a "n" a tak podobne. Tak sa stane, že som si na jednej strane všimol, že napríklad slová "Lou" a "kam" vyzerajú takmer identicky. Často som musel pozerať veľmi, veľmi pozorne aby som pochopil aké slovo je napísané.
  • honzilee
    honzilee23.3.2022 09:34Alanova válka I-III kolekce
    Protože se komiks opravdu, ale opravdu dopodrobna zaměřuje na popis každé činnosti a události, která se Alanovi stala během výcviku či pozdějšího nasazení ve druhé světové válce, dalo by se předpokládat, že si ho užijí především ti, kteří holdují vojenství a vojenské tématice. Alanovy historky jsou ale natolik poutavé a Guilbertem vypravěčsky mistrně podané, že se snadno vcítíte do hlavního hrdiny a všechna jeho armádní dobrodružství budete hltat, přestože vám může být téma vojny a války na míle vzdálená. Upřímnost a otevřenost, s jakou nám Alan svůj život představuje, jen přispívá na čtivosti komiksu. Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2022/02/24/recenze-alanova-valka-i-iii-kolekce-emmanuel-guilbert/
  • 2scha
    2scha mecenáš10.12.2019 20:44Alanova válka I-III kolekce
    První dva díly za 5 , třetí díl za 4
261