Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Jmenuje se Barry Allen a je to nejrychlejší člověk na světě. Ale je i mnohem víc.

Jak se Flash dozvídá stále více o Zdroji rychlosti, který živí jeho neuvěřitelné schopnosti, objevuje rovněž tajemství vlastní minulosti, o jakém se mu dosud nesnilo.

Zjistí, že stvořil Bod zlomu, který přepsal dějiny a vytvořil nový svět. Svět, který pozorují neznámé síly.

A když tentýž Zdroj rychlosti, který jím proudí, vyhřezne po celém Central City, zasáhne policisty, zločince i obyčejné občany, musí Flash vycvičit novou vlnu rychlíků, aby své schopnosti užívala moudře.

Ale zatímco z některých se stanou jeho parťáci v boji proti zločinu a spletou dohromady skutečný "Zdroj rychlosti", ostatní své takřka božské nadání chtějí zneužít k mnohem horším cílům. A Flash zjistí, že existuje zlo, jemuž ani on neuteče...

Obsahuje sešity série The Flash: Rebirth (červen 2016) a The Flash (Rebirth) #1-8 (červen 2016 - říjen 2016)

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
Joshua Williamson
Art
Carmine Di Giandomenico, Neil Googe, Felipe Watanabe
Ink
Oclair Albert, Andrew Currie, Carmine Di Giandomenico, Neil Googe
Barvy
Ivan Plascencia
Obálka
Karl Kerschl
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský, Petr Schwarz
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-616-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
216
Cena
299 Kč
Originál
The Flash #01: Lightning Strikes Twice (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Flash #01: Když blesk udeří dvakrát (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Flash #01: Když blesk udeří dvakrát (pevná vazba) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Flash #01: Když blesk udeří dvakrát (Black edice) (2018)
  • Ivan Kucera
    Nechcem si z toho robiť srandu, už je to totiž značne sprofanovaný (pseudo)ironický (?) vtip, ale toto je naozaj asi taký „ideálny štart pre začínajúceho čitateľa", ako keď niekomu, kto nikdy v živote nevidel ani minútu z Teórie veľkého tresku, pustíte posledný diel a ste znechutení z toho, že nie je dojatý. Na strane druhej, mne chaos a s prepáčením „strašný bordel“ vo flashovkách nielenže nevadí, ale ich dokonca sadomasochisticky vyhľadávam práve čiastočne i kvôli nemu. Síce by som raz rád čítal jeden normálny, pochopiteľný a v dobrom jednoduchý moderný komiks s najrýchlejším mužom sveta, ale pochybujem, že sa niečoho takého odvážneho dožijem. Na Flashovi: Když blesk udeří dvakrát je super, že to zasa raz niekto na mňa neskúša s remakom resp. s novým (koľkým už v poradí?) reštartom, ktorý by sa od originálu líšil len detailmi typu „vrah nezabije Barryho mamu, ale otca“. Takže som vlastne rád, že som po dlhšej prestávke, ktorú som si od Flasha povinne naordinoval, pretože čítať štyroch Flashov do roka si koleduje o stratu duševného zdravia, opäť raz čítal komiks, ktorému som absolútne nerozumel, ale bol pekne a dynamicky nakreslený, parádne nafarbený a zábavný práve svojím nepochopiteľným štýlom. Ale na 4* to fakt nie je. Scenáristicky je tam toho ohromne veľa, čo samozrejme nie vždy nutne musí byť plus (niekedy je to naopak skôr príťaž), ale i to je typické pre flashovky, že obsahujú v jednom scenári zápletky a možnosti, ktoré by si u iného superhrdinu vystačili na päť samostatných kníh.
  • faster86
    Flash se podařil, navíc to klidně může číst čtenář nepolíbený Flashem. Celé je to psané tak nějak napínavě a konec taky nutí pro čtení dalšího dílu. Když jsem četl že má být Central City plné tempařů, měl jsem obavy, že se to zvrhne do blbosti, ale ukočírované je to moc pěkně. Jen mě štval začátek každého sešitu, kde je pořád dokolečka představovačka "Jmenuju se Barry Allen a jsem Flash" nebo její mutace.
  • Comicsmaniaczone
    K tomuhle není co říct, úžasné, 9 sešitů (myslím) je opravdu hodně, kresba úžasná, příběhy postav také skvělé.
    90%
  • hroubek
    Ze všech hlavních hrdinů DC má Flash nejsložitější historii a časovou osu. A fakt nesouhlasím s tím, že tohle ideální start pro nové čtenáře Flashe. Nicméně pokud Flashe trochu znáte, a osvěžíte si vzpomínky úvodním komiksem Znovuzrození hrdinu DC, tak se chytnete. Ze začátku jsem místy tápal, opět je na vině český vydavatel, který se neobtěžoval, napsat, vysvětlit nebo dovydat New 52. Takže nám chybí dost informacích a trvá, než se zorientujeme. Jakmile se naskočí do hlavního příběhu, tak většina problému zmizí a my si můžeme užít zajímavý příběh Barryho Allena nejrychlejšího muže planety. A je to dobré čtení, které má parádní konec a moc hezky láká na další díly.
  • tom173
    I na podruhé je to solidní zábava s poutavým scénářem avšak nemastnou kresbou. Úvod do Williamsova runu splňuje účel, představuje postavy a uvádí nové linky, které jsou dostatečně poutavé a navnadí na pokračování. Záporák Godspeed docela vystpuje z průměru DC padouchů, má uvěřitelnou motivaci a opravdu "boží" kostým. Jak mě kresba Di Giandomenica nebaví, tak musím přiznat, že v souboje kreslí skvěle a hlavně umí parádně vystihnout tu rychlost a dynamiku postav (což je asi ve Flashově sérii zásadní). Celkově má kniha taky dost stránek takže opět skvělý poměr cena/výkon.
  • Log 1 = 0
    Na začátku se dojíždí nějaké motivy ze znovuzrození, ale pak se jede nová linka. Je to plné akce, ale taky emocí. Ty jsou dost silné, ale přichází ve chvíli, kdy je postavám věřím. A rozhovor Flashe s padouchem je extrémně osobní, ukazuje to nejesenciálnější na problému "Co znamená být superhrdina" . Ne že by to v DC už nebylo řešeno statisíckrát, ale tady je to tak propojené s hlavní postavou a předešlým děním, že jsem si z toho na ten zadek fakt sedl. Silná scéna, jako celek silný nadprůměr. V kategorii zásadních děl to není, přeci jen to není až tak převratné nebo mistrovsky udělané, ale jestli něčemu můžu vytknout jen to, že to není mistrovské dílo, tak je to fajn.
  • trudoš
    Já mám prostě s Flashem ten problém, že mu nerozumím. Zatímco u jiných postav jsem s to - v mezích zákona - jejich schopnosti akceptovat, ta Barryho Allena je pro mě velkou neznámou. On si v podstatě může dělat, co chce, stačí jen nažhavit cvičky. Fajn ale je, že Joshua Williamson si nehraje na Geoffa Johnse, takže se člověk neztrácí v tisíci souvislostech. Určitou znalost postav ovšem vyžaduje, což by samozřejmě šlo vyřešit vysvětlující poznámkou od českého nakladatele, ale to už byste po těch našich chtěli vážně moc.
    Zpočátku tu máme původního Wallyho Westa, který by teoreticky neměl existovat. Proč? Tak na to si budeme muset počkat, překvapivě to totiž není na programu dne. Mnohem závažnější je fakt, že superběžců je v Central City najednou nějak moc a Flash se tak musí vyrovnat se skutečností, že už není jedinečný… Celkově lepší standard pro deštivé dny. Jen doufám, že příště se omezí počet nových postav a další špekulace kolem Zdroje rychlosti; připadám si pak jak u Power Rangers.
  • honza2457
    Takhle kniha mě velice bavila, hlavně kresba. Líbilo se mi, že se příběh soustředí i na život Barryho Allena. Skvělá je i tloušťka knihy.
  • MarvelLover
    Znovuzrození hrdinů DC jsem začal právě tímto komiksem. Flash mě opravdu bavil a kresba od tria Carmine Di Giandomenico, Neil Googe a Felipe Watanabe se mi neskutečně líbila.... Příběhy mě navnadily do dalšího čtení jak Flashe, tak i ostatních komiksů ze znovuzrození.
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Flash #01: Když blesk udeří dvakrát - Před několika lety u nás vyšel Flash od Geoffa Johnse, kterého jsem docela vychválil, dnes u nás vychází Flash od Joshuy Williamsona a asi už tak moc chválit nebudu, protože jsem se u čtení místy až musel chytat za hlavu. Jedna věc jsou malé chybky v překladu, stane se, redakce by je měla zachytit, co mi vadilo je však autorovo očividné tápání v tom, kdy může a kdy naopak nemůže některé dialogy vypustit mezi přítomné postavy. Ale to je asi nekonečný boj tajných identit ... Za mě 3*!
  • Spike
    Tak první Flashova kniha v rámci Rebirthu nedopadla vůbec zle. Už na začátek potěšila návaznost na úplně první svazek Znovuzrození, i když dál už se tyto události moc neřešily, ale aspoň víme že pokud nás zajímá co dál s Komediantovým odznakem atd, vyplatí se právě Flashe číst...
    Takže úvod byl příjemně svižný a i dál děj celkem letí (co byste taky od Flashe čekali...) a na to že kniha je docela macek, měl jsem ji přečtenou dost rychle. Zpočátku jsem se obával zápletky, protože příběhy kde najednou dostanou schopnosti úplně všichni jsou většinou přeplácané, hrdina ztrácí svou vyjímečnost a nebaví mě. Tady se to naštěstí podařilo udržet v mezích a jen časově omezeně, navíc jako odpich pro zápletku s hlavním záporákem. Jinak postavy jsou docela fajn a umím si představit že mě bude bavit číst si o nich i nadále... civilnější lince by sice mohlo být věnováno víc prostoru, ale co už... Odsýpá to, baví to, od superhrdinského mainstreamu víc nečekám. Jediný charakter co mi zde vadí je nový, černý Wally West, postava na nic, protivná a otravná, která tu je jen proto že prostě asi musí... Umím si představit že pokud v dalších dílech bude dostávat víc prostoru, můj zážitek ze čtení a tím pádem i moje hodnocení klesne... Naproti tomu, hlavní záporák je zde skvělý. Na úvodní příběh vhodně vybraný, kdo jiný než Speedster by měl začít Flashovi zatápět. Na to že se jedná o postavu novou, má dobrou motivaci i backstory, dostatek prostoru a cool vizuál... jen mi přijde že ten závěrečný boj byl zase trochu narychlo utnutý a mírně odfláklý, ale to je jen osobní hledisko...
    Jinak scénář dobře svižný a vyvážený, až na věci uvedené výše nevím co bych vytknul, jako start série více než dobré. Kresba se k tomu asi hodí, sice to není něco z čeho bych byl vysloveně nadšen, ale minimálně při akčních sekvencích šlape jak má, V těch klidnějších pasážích už to taková sláva není, postavy, výrazy obličeje atd by si možná zasloužily větší péči, ale jinak žádné velké zklamání. Při akci všechny tyto nedostatky mizí. Těch pár zápletek do budoucna co se tu rýsuje vypadá zajímavě,a na další díly se určitě těším. 7,5/10
  • Multiverzum
    Flashova první dobrodružství v rámci série Rebirth se bezesporu povedla.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/komiksovy-flash-nadupany-start-nejrychlejsiho-superhrdiny/
  • Kazumaki
    Moje první zkušenost s Flashem a je to dost bída. Kresba je taková ta průměrná americká tuctovka, ale hlavně jsem se vůbec nechytal v příběhu. Potvrzuje se mi, že člověk se musí orientovat i ve všech ostatních sériích a znát i předchozí souvislosti s Flashem. Teprve když se rozjede linka s Augustem, tak se dá od něčeho odpíchnout. Nevím, jestli to vnímám jako jediný, ale pro nováčka jsou tyhle provázané série mor. Navíc mě nebavilo ani to dění a místy jsem se musel do čtení nutit. Naštěstí jsem to měl půjčené, takže jsem to mohl vrátit.
  • SiWeX
    Flash ,nezklamal! Kresba super , příběh byl svižný v rámci komiksů, ne Flashe 😁 rozhodně doporučuji ✌️
  • George Walker Bush
    Postava Flashe mi vždycky přišla scénáristicky nejneudržitelnější, snad ještě víc než Superman. Týpek, co takhle rychle běhá prostě zvládne víceméně všechno, těžko k tomu něco vymyslíte. A hle, místo toho, aby se tohle trochu obrousilo, DC z Flashe dělá pomalu hlavní postavu restartu a hned na začátek to Williamson pořeší tak, že tu najednou běhá celá rota či prapor pseudoflashů! No jenže, a to je pro mě více než mile překvapující, není to úplně blbě napsané. Je to čistý žánrový průměr, ale nenudil jsem se, dialogy jsou dobře napsané, v půl druhé ráno jsem to zavřel s poslední kapitolou. Celkem fajn.

    Celkový dojem: 60%
  • Franta z Čokolády
    Do Central City udeřila bouře,jejíž blesky dokázala některé proměnit ve stejné rychlíky jako je Flash.
    Flash Znovuzrození hrdinů je jeden z mála komiksů ze znovuzrození,kde nemusíte znát nic předtim.
    Sice tu jsou asi 2 nebo 3 malý odkazy na předchozí děj,ale zážitek ze čtení vám to nenaruší.
    Příběh je docela dobrý,nemá žádné hluché místo a hlavní záporák je taky dobrej.
    I postavy,jako Barry Allen neboli Flash je dobře napsaná a to i většina vedlejších postav.
    Kresba se ke komiksu hodí,je jednoduchá a rychlá(i přesto je pořád pěkná) a prostě ke komiksu o nejrychlejším člověku na světě to sedí.
    Koloring je též skvělý a pak tu je překlad,kdy jsem neměl s ničím problém,takže taky fajn.
    Ale jó, tenhle komiks si plnou palbu zaslouží.100%
  • mearez
    Ze začátku jsem si chtěl kupovat z Rebirthu jenn Batmana a Wonder Woman, ale když jsem viděl v obchodě Flashe, neodolal jsem.
    Rovnou řeknu, tohle je nejlepší start Rebirth série, co jsem zatim četl, ovšem i tato kniha má svoje mouchy. Příběh načíná jeden z mnoha problémů Rebirthu, které bude pokračovat v The Button crossoveru, a taky čátečně navazuje na jednosešitový příběh Znovuzrození Hrdinů DC. Ale to jsou jen náznaky toho, co se v Rebirthu děje, čtenáře to neruší, je to jen náznak dalších událostí. Hlavní příběh se točí okolo Barryho problémů jako je třeba dvojí život, což je jedno z hlavních témat tohoto komiksu. Komiks si buduje atmosféru, dialogy jsou super, ale příběh v jednom bodě vázne. Je to jeden ze dvou záporáků, který v příběhu byl čistě jen kvůli představení postav a jejich schopností a vysvětlení fungování Speed force. Druhej záporák byl suprovej, motivaci měl logickou, čtenář tu postavu prostě chápe, proč to dělá. Příběh odsýpá, a žádná postava není zbytečná, žádná stránka není promarněná a tento kousek na mě působil jako malý dílek velké skládačky Rebirthu, protože spousta problémů zůstává nedořešených.
    Kresba byla super, ovšem kresba se pořád měnila, a to mě osobně štve a trochu ruší. Ale všichni kreslíři umí, barvy jsou super a galerie obálek na konci je úžasná, a to platí i o hlavních obálkách jednotlivých sešitů.
    A teď k překladu. Mě teda vadil dost, hlavně výraz ,, tempař'', ale s tím jsem tak něják počítal od komiksu Znovuzrození Hrdinů DC a Reverzního Flashe. Ale překlad neovlivnil můj dojem z komiksu, jen podotýkám na problém, který mi vadil.
    Podtrženo, sečteno, jedná se o nejlepší první book mezikomiksy z Rebirthu, příběh je slušnej, je to pěkně nakreslený, tady není co řešit. Za mě 5*.
  • karl173
    Velmi povedené čtení. Flash si mě získal svým zajímavým osobním životem a propojení této stránky s tou hrdinskou se v této knize povedlo na jedničku. Po celou dobu mě vše co se stane hodně zajímalo a hltal jsem v podstatě každý dialog. Scénárista má ode mě rozhodně velký palec nahoru. To samé musím napsat i o kreslíři. Jeho kresba mě po celou dobu parádně bavila a po Cappulovo Batmanovi, tu je zase něco parádního co mainstream vyprodukoval. Už se moc těším na druhý díl a této knize dávám 90%
  • Norri
    Pro Flashovy příběhy asi nejsem ta správná cílovka. Nejspíše mi vadí to, jakým způsobem jsou vyprávěny. Barry Allen je sice policejní forenzní technik, ale veškeré jeho vyšetřování se většinou scvrkne maximálně na stručné konstatování výsledků z laborky. Většina děje se pak soustředí na filozofování o zdroji rychlosti a o jeho možnostech, chování, povaze a důsledcích. Pořád dokola jenom o zdroji rychlosti a o tom co bylo a co mohlo být. Plus spousta minulých a alternativních flashů a jejich parťáků. Ale k příběhu “Když blesk udeří dvakrát” - není úplně špatný a přečetl jsem ho na jeden zátah, aniž bych u toho usnul. Děj se neustále posouvá kupředu a udržuje si čtenářovu pozornost a zájem. Škoda, že se tam víc nerozběhla romantická linka a že tam nebylo více z Barryho civilního života. V knize se střídají dva styly kresby a ač bych měl oběma co vytknout, tak se mi oba ve výsledku docela líbily.
  • Kadin
    Flash mě nikdy moc dvakrát nebral, ale u tohohle jsem se opravdu hodně bavil. Příběh má skvělou zápletku a odsýpá. Co zde musím vyzdvihnout je kresba. Je radost sledovat Flashe, který běží či jen stojí na místě a blesky kolem něj šlehají. Záporák Godspeed je skvěle napsaný a jeho motivace je pochopitelná. To nejlepší co zde v rámci znovuzrození vyšlo. 9/10
  • mike731
    Flash od Joshuy Williamsona se dopouští toho největšího hříchu - je příšerně nudný! Prokousával jsem se jím tři týdny a musel jsem se nutit, abych ho vůbec dočetl. Bleskově tedy skončil v antikvariátu.
  • Cinema Ranger
    Ůžasný komiks, který stojí za to...
    Více: http://youtu.be/4LkZZ4SxzfU
  • rewkon
    Flash na to jsem se hodně těšil a celý jsem si to fakt užil těším se na další díly :-D
  • Fanda
    Skvělej komiks, který můžu doporučit jak nováčkovy tak i člověku co toho má už něco načtený. Příběh je se čte dobře a bez problémů ani milostný vztahy mi tady nevadili. Měl jsem pocit jako bych četl velmi povedený film. Hlavní postavy jsou sympatické a člověk si je rád oblíbí. Hlavní záporák je podle mě skvělej a člověk se s ním i dokáže soucítit a pochopit jeho důvody a jsem rád že po roce jsem už konečně přečetl ten komiks kde je tenhle záporák. Kresba mi lehce vadila skrz obličeje ale kostýmy jsou nakresleny dobře a vlastně po čase jsem si na tu kresbu tak zvykl že bych ji ani neměnil.

    Příběh - 90 %
    Postavy - 100 %
    Kresba - 75 %
    Záporák/ci - 95 %
    Verdikt - Jestli jste fanoušci Flashe tak tohle byste si měli koupit a pokud nejste tak vám jen můžu poradit, aby jste to zkusily, protože věřím že se vám bude líbit minimálně příběh.
  • Komiksum
    Už kdysi jsem četl The Button a líbilo se mi to, proto jsem se těšil právě na Flashe. A musím říct, že to za to stálo. Williamsonův příběh sice z počátku trochu vykrádá Spider Island, ale díky bohu brzy si jde tato kniha pouze vlastní cestou. Příběh je velmi dobrý od začátku, ale musím říct, že právě ta chvíle kdy se v Central City objevují další Flashové je trochu slabší. Moc se mi líbil vývoj některých postav, záporák je skvělý. Příběh na mě ke konci působil jako Batman který má možnost se záporáků zbavit jednou pro vždy ale stejně je radši pošle do Arkhamu protože věří ve spravedlnost. Kresba Giandomenica se mi moc líbila, sice neumí kreslit obličeje z dálky ale líbí si mi to. Zatím jsem z Rebirthu četl Batmana, All Star Batmana, Green Arrowa a musim rict, že Green Arrow s Flashem jsou to nejlepší co tu vyšlo. Určitě za plný počet, kniha obsahuje 9 sešitů a jedna se o pěkně tlustou záležitost.
  • Fimi
    Nečekal bych, že se mi někdy bude Flash líbit, ale líbil. Komiks a příběh je to velmi příjemný, pěkně se čte a ani chvilku nenudí. Já se skvěle bavil, postavy popsané velmi dobře a zaporakovi jsem to prostě věřil. Za mě velmi příjemný začátek Flashovi série a nejspíš nejlepší kniha Znovuzrození. Co se týká kresby, tak spokojenost, bohužel příběh navnadí čtenáře na sérii Titans ale ti tu vycházet nebudou což je škoda protože jsou lepší než Liga. Vlastně nemám co bych vytkl více zde http://www.youtube.com/watch?v=CcmvtdY75BM&feature=youtu.be&app=desktop&persist_app=1
  • cyboy
    Tak trochu Pavouci ostrov, jinak jde o veskrze prumerny mainstream.
    65%
36451731