Koupit
Příběh bojovníků proti útlaku a zlovůli mocných se pravděpodobně nikdy neomrzí. Alexander Dumas vytvořil nesmrtelný příběh, který v příběhu těchto Mušketýrů (nakreslených v 70. letech 20 století) získává i jistý nádech doby, kdy vznikl. Za prvním plánem, který známe z tradičního pojetí Tří mušketýrů, jsou narážky vztažené k totalitní době socializmu. Kdo socializmus zažil na vlastní kůži se dnes již doufáme bude pouze dobře zasměje, všichni se poté budou dobře bavit.

V roce 1972, v květnovém čísle Ostravského kulturního zpravodaje, vyšly pouze první dvě strany tohoto čtyřiadvacetistránkového seriálu. Jako nekulturní byl kreslený seriál následně okamžitě zakázán a celý soubor tak v roce 2014 vychází úplně poprvé.

Scénář
Miloš Polášek
Art
Antonín Šplíchal
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-87264-45-4 (En Face)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
214 g
Stran
32
Cena
235 Kč
  • trudoš
    trudoš editor31.7.2019 06:52Tři mušketýři
    Říct o komiksu Miloše Poláška a Antonína Šplíchala něco jiného, než že je roztomilý, by pomalu hraničilo s diskriminací samotného toho slova. Česká adaptace Tří mušketýrů totiž hravě konkuruje dobově o něco málo staršímu Asterixovi, přičemž na kresbě i scénáři je hodně znát, že inspirace francouzskou tvorbou rozhodně nebyla malá. Škoda jen, že příběh je koncipován na čtyřiadvacet stran, což nedává moc prostoru pro tvůrčí invenci. Přesto se autorům povedlo do vyprávění zakomponovat množství báječných vtípků. Ovšem rozsah se zákonitě podepisuje na scénáři a tak při neznalosti původního románu Alexandra Dumase se čtenář v ději bohužel ztratí. Tohle je až na dřeň a i v té dřeni je sem tam zmatek. Moc tomu pak nepomáhá nešťastné rozvržení bublin, jejichž posloupnost se střídavě mění, takže přijít na správný směr čtení je občas nemožné.
    Jinak ale kouzelná raritka, jejíž dvaačtyřicet let odkládané vydání sice není završeno uvedením do Síně slávy, přesto jsem moc rád, že k němu nakonec došlo.
4212