Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Gotham City vždy bývalo rájem zločinu – a to i v dobách, kdy si v něm lišky dávaly dobrou noc. Situace se notně přiostří, když do temných ulic dorazí lovec odměn Jonah Hex. Bude se jeho nesmlouvavý smysl pro spravedlnost hodit průkopníkovi psychologie zločinu, Amadeu Arkhamovi, pátrajícího v pověření gothamské policie po bestiálním vrahovi? Pokud se dokáží nezabít navzájem, společně zjistí, že hřích v mladém velkoměstě sahá ještě hlouběji než do jeho základů, přesně jak je psáno v záhadné Bibli zločinu…

Poté spolu vyrazí po stopách pohřešovaného dítěte do zaplavených katakomb – nebo-li ještě stále rozestavěného gothamského kanalizačního systému – ale dokáží přežít všechny nástrahy temných křivolakých chodeb? Také představíme pomstychtivou ohňostrůjkyni Barbary Ghost, zhoubu sanfranciského podsvětí, a démona El Diabla, zabijáka nemrtvých.

Obsahuje sešity série All Star Western (New 52) #1-6 (září 2011 - únor 2012)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s odlišnou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Justin Gray, James Palmiotti (Jimmy)
Art
Jordi Bernet, Justin Norman (Moritat), Phil Winslade
Barvy
Gabriel Bautista (Gabo), Dominic Regan, Rob Schwager
Obálka
Rafael Garrés, Justin Norman (Moritat)
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, detektivka, futurowestern, western
ISBN/ISSN
978-80-7461-497-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Stran
192
Náklad
52ks
Cena
999 Kč
Originál
All Star Western #01: Guns and Gotham (DC Comics, 2012)
Varianty
All Star Western #01: Pistolníci z Gothamu (paperback) (2014)
All Star Western #01: Pistolníci z Gothamu (pevná vazba) (2014)
All Star Western #01: Pistolníci z Gothamu (limitovaná edice 52ks) (2014)
  • zlejzmrd
    Nemám vyhraněné komiksy a rád si přečtu cokoliv, co mě zaujme. All Star Western mě na-rovinu zaujal kresbou a hlavně technikou, jakou vykresluje ženské postavy. Všechny vypadají jako mladé lolitky a pokud by jste je postavily vedle sebe, tak byste řekli, že patří do jedné rodiny a mají jednoho tatínka. Nic to nemění na tom, že jsem se u čtení bavil. Nečekejte od toho nic k zamyšlení. Je to přímočarý příběh, který se žene sprintem kupředu. Postavu Jonah Hex miluji a mrzí mě, že nemá tolik prostoru u nás v komiksech. BBart to zkusil a vydal tři díly a doufám, že to nevzdají a vydají další. Po delší době se u nás ukázal nějaký western. Pokud chcete nějakou westernovku k zamyšlení, tak rozhodně zkuste "Temnou Věž" od Kinga, která vyšla i v komiksu. (M.K.)
  • perak
    Bavilo mne to více než kniha Jonah Hex: Tvář plná násilí, kde byly jednotlivé příběhy velmi krátké. V Pistolnících měli autoři prostor pro méně zkratkovité vyprávění a pro hlubší vykreslení charakteru jednotlivých postav. Bohužel tento potenciál nebyl zcela využit, takže pořád tam určitá zkratkovitost vyprávění zůstala. Kdo má však rád western a neohrožené drsňáky nehnoucí jediným svalem ve chvíli, kdy čistí město od všech záporáků, ten si přijde na své. Využití reálií Gothamu i s odkazy na některé postavy Batmanovské postavy mi přišel jako zajímavý nápad. Slabší 4*, ale určitě si dám pokračování.
  • trudoš
    V rámci u nás jediného vydaného Jonaha Hexe z roku 2010 jsem od Pistolníků z Gothamu zas až tak moc nečekal. Mohlo to být buď jen horší, nebo naopak překvapit. No, skočilo to tak nějak mezi.
    Asi nejvíc mě zklamal přímočarý příběh, který se nijak zásadně nevyvíjí. Osnova je prostá, založená v podstatě na tom, že do města přijede lovec hlav a vystřílí všechno, co mu stojí v cestě. A přestože je Jonah postava veskrze sympatická pro svou tvrďáckou nekompromisnost Clinta Eastwooda, tahle absence propracovanější zápletky ubírá celému vyprávění na ústřední originalitě. Moc tomu nepomáhá ani fakt, že scenáristé skáčou z tématu do tématu, a když už konečně chytnou slinu a drží téma, finále odfláknou tak, až si člověk není jistý, jestli vůbec šlo o finále. Vzhledem k nabízejícímu se pokračování je verze číslo dvě pravděpodobnější.
    Závěrečné doplňkové příběhy pak bohužel nepřináší nic nového, jen rozšiřují univerzum superhrdinského westernu, což zní právě tak rozpačitě, jaký je konečný výsledek.
  • puolpm
    Obstojné western/krimi (krimi prevláda), ktoré zaujímavo dopĺňa históriu Gothamu a obsahuje zopár odkazov do súčasných príbehov. Využitie Jonaha Hexa, ktorý to už u nás raz skúšal, potešilo. Osobne mi príliš nesadla kresba.
  • 3DD!3
    Westernové reálie Gothamu sluší a Jonah Hex má příběh, který je konečně zajímavý. Právě ona drobná vazba na Batmanův svět dotváří atmosféru, do které se moc dobře noří. Fajn čtení a slibný náběh u nás málo známé postavy.
    RECENZE: http://www.fullmoonzine.cz/clanky/kdy-byl-arkham-je-t-doktor-all-star-western-1-guns-and-gotham
  • cyboy
    Puvodne jsem si to vubec koupit nechtel, ale na veletrhu meli jako vzdy akci 3 za 2 a jelikoz vsechno ostatni mam, tak jsem po tom sahnul.
    Muj prvotni instinkt me tentokrat nezklamal. Pribehove nic moc, kresba misty strasne cartoonova a nekonzistentni. Atmosfera nic moc.
    Za dalsi setkani s Hexem jsem rad, alespon jsem se ujistil, ze se mi ta postava buhvijak nelibi.
    Za vrchol scenaristicke neschopnosti povazuju scenu, kdy Hex s Arhamem odpluji toboganem kamsi do podzemi, chytnou se za rimsu a Hex celej promocenej vytahne sirku a zapali ji. Za chvili si zapali i cigaro a to bez predchoziho foglarovskeho "mokre zapalky nejlepe uschnou v suchych vlasech". Vazne pecka.
    Za mesic ma vyjit druhy dil, koupim si ho ciste proto abych zjistil, jestli prvni dil nebyl jen rozjezdem neceho lepsiho, ale obavam se, ze ne. Proc BB/art pokracuje zrovna s touhle serii je mi vazne zahadou.
    60%
  • luky.kuky10
    All Star Wesrtern je skvela volna pro fanousky westernu, Jonaha Hexe, Gothamu a nebo vseho dohromady!:) Me tento komiks velmi prekvapil a uz ted se tesim na dalsi pokracovani. Vice mych dojmu najdete zde: http://www.ctukomiks.cz/2016/04/all-star-western-1-pistolnici-z-gothamu.html?m=0
  • luky.kuky10
    All Star Wesrtern je skvela volna pro fanousky westernu, Jonaha Hexe, Gothamu a nebo vseho dohromady!:) Me tento komiks velmi prekvapil a uz ted se tesim na dalsi pokracovani. Vice mych dojmu najdete zde: http://www.ctukomiks.cz/2016/04/all-star-western-1-pistolnici-z-gothamu.html?m=0
  • ConanVJ
    Jonah Hex má opravdu parádní příběh a doufám, že jsme se s ním nesetkali naposledy. Westernový Gotham a prapředci Batmana potěšili.Už i ve své vlastní knížce Jonah dokázal, že je to drsný borec. Ten komiks mě prostě baví a i grafické ztvárnění příběhům sedlo. El Diablo má jen jeden příběh a to mi přišlo na seznámení s novým hrdinou málo. Navíc kresba nebyla zrovna moc líbivá. Za to Barbary Ghost se mi líbila. I když zde má taky jen jeden příběh, tak to má spád a pěknou kresbu. Takhle dávám 4*. K pěti moc nechybělo.
  • xflori01
    Neurazí. Příjemné počtení. Celkově průměr. DC skoro nečtu, takže žádnou z postav neznám z předchozích sérií, možná dobře, protože se do ní můžu vžít a nesrovnávám ji z předchozími alternativy. Nejvíc mě zaujala Barbary Ghost. Když čtu ohlasy Čechů na zde dosud vydané NEW 52, tak bych i řekl, že tohle je zatím jedno z (nej)lepších. 60%
  • Lenny
    Solidní akční kousek, který na první pohled solidně funguje; na druhý už tolik ne. Arkham v komiksu supluje roli vypravěče, jinak je tam zbytečně
    a zasazení Hexe do Gothamu mě otravovalo.
    Recenze od 11:10
    http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komiksov%C3%A9-bubliny-22-recenze-bez-hudby/
  • Flash
    Začátek knihy je dobrej,fajn postavy dobrý scénář. Má to jedno ale, rozjede se tam děj na dopadení pár grázlu a pak Hex řekne,jo seru na ně ať se postaví do řady, to na mě působí,že by se to jmenovat ALL star Western Prequel for Batman. Kdo četl new 52 Batmana pochopí. Výskyt příšery v podzemí je taky nějaká narážka na pozdější výskyt Netopýra v Gothamu? Dobrodružství s Hexem je na úrovní, Arkham taky se dá jako postava. Ale co příjde pak v dalším díle EL Diablo, je to kretén, Není to ani Zoro, ani hrdina z Walking dead. Příběh o ničem. Jediné velké + je konečně nějaká animace a výskyt Indiána. A poslední příběh ten ušel, i když je to taková klasická povídačka o pomstě. Celkově sem od toho čekal víc a u mě by bylo teda lepší,kdyby se to odehrávalo v indiánském prostředí,válce s rudochy, o problémech s chlastem . Nic z toho. I tak celkový dojem není špatný a možná se dočkáme lepších příběhu. Viděl bych to tak 65% a možná změním,až si to znova přečtu. Čekal jsem víc.
  • erik
    Celkom príjemné béčko. Škoda, že o western to ani nezavadilo, skôr má z toho človek pocit ako z filmov o Indiana Jonesovi alebo z poviedok R. E. Howarda. Spiknutia, mystika, neprebádané hlbiny... Ústradná dvojica baví, Hex nepôsobí tak neschopne, ako vo svojej samostatnej knihe od CC.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.7.2014 16:56All Star Western #01: Pistolníci z Gothamu (pevná vazba)
    Poctivá westernovská akce z Gothamu a příjemné počtení. Už je to dlouho, co jsme se s Jonahem Hexem poprvé (a vlastně naposledy) potkali, takže jsem málem zapomněl, jak mě tenhle cápek baví. Setkání s předchůdci "dnešních" obyvatel Gothamu, kteří se sem tam objeví v nějaké batmanovské retrospektivě, bylo také více než zajímavé. El diablo je celkem hezký pokus o klasický dobrodružný příběh ve starém kovbojském střihu (ovšem se zombie kulisami), ale graficky mě to místy značně odpuzovalo. Barbary ghost byl(a) o dost lepší. Vlastně všechno neoriginální příběhy o pomstě, ale to já rád.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.7.2014 16:56All Star Western #01: Pistolníci z Gothamu (paperback)
    Poctivá westernovská akce z Gothamu a příjemné počtení. Už je to dlouho, co jsme se s Jonahem Hexem poprvé (a vlastně naposledy) potkali, takže jsem málem zapomněl, jak mě tenhle cápek baví. Setkání s předchůdci "dnešních" obyvatel Gothamu, kteří se sem tam objeví v nějaké batmanovské retrospektivě, bylo také více než zajímavé. El diablo je celkem hezký pokus o klasický dobrodružný příběh ve starém kovbojském střihu (ovšem se zombie kulisami), ale graficky mě to místy značně odpuzovalo. Barbary ghost byl(a) o dost lepší. Vlastně všechno neoriginální příběhy o pomstě, ale to já rád.

    Celkový dojem: 80%
  • marek zigmund stanko
    zatím nejlepší 52 co jsem četl (!) dynamická, akcí nabitá jízda ..buddy chemie mezi Hexem a Arkhamem je natolik nosná, že se příběh čte jedním dechem ..ty dva přidané už bych tam ani nemusel mít
  • Schramm
    Já jsem příjemně překvapený. Na jednu stranu nejsou Pistolníci z Gothamu žádná epochální pecka, o to víc ale baví. Dvojka Hex - Arkham je dostatečně bizarní na to, aby královsky bavila, beru tuhle řadu jako zajímavý střípek do historie Gothamu a těším se na další.
  • kaylin
    Pokud jste z těch, kteří si o téhle sérii mysleli, že je chyba ji vydávat česky, kupte si první knihu. Myslím, že hodně rychle změníte názor, protože je jednoduše dobrá a navíc zde nikdo nemá přiléhavé elasťáky. To ale neznamená, že ženy by tu nebyly sexy! Více: http://www.comics-blog.cz/2014/06/670-all-star-western-1-pistolnici-z.html
  • Ricarderon
    Překvapení sezony pro mě. Na nic si to nehraje, je to svěží, svižné, zábavné. A Jonah Hex v kombinaci s Arkhamem je taky báječný.
  • charvos
    @Azalin: jestli to neměli v podmínce, něco jako chcete batmana, supermana, tak musíte vydat i tohle,

    pro me taky jedna z mála věcí na které jsem se letos těšil
  • Light
    Moc ten BB Art taky nechápu, ale na druhou stranu tohle je snad jediný, na co sem se z 52 těšil :)
  • Azalin
    Na tohle má BB Art peníze, ale na pokračování 100 nábojů a dalších rozjetých sérií ne...
1150252