Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Pověsti a báje jižní Moravy - na motivy pověstí upravených Jiřím Svobodou to celé osobně spáchal Miroslav Řeznik.

Scénář
Miroslav Řezník
Art
Miroslav Řezník
Žánry
historický, mytologický
ISBN/ISSN
Richter Znojmo
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
207 x 293 mm
Tisk
černobílý
Váha
98 g
Stran
40
  • Kapis
    Kapis mecenáš18.10.2023 10:45Pověsti a báje jižní Moravy #1
    Jelikož se to prodalo v aukci za neuvěřitelných 6900 a já zrovna měl po rekonstrukci bytu trochu narušen cash flow a ještě shodou okolností jsem to zahlédl v krabicích s komiksy, které momentálně nemají místo a leží u knihovny, rozhodl jsem se to prodat taky. Takové ceny jsem nedosáhl sice ani z poloviny, ale dvě nuly navíc tam byly - za sešit, co mě stál 30 kaček v antikvariátu docela dobré.

    A než jsem to zabalil a odnesl, tak jsem to rychle přečetl. Je to o napadení Znojma švédskými vojsky a jak je místní zlikvidovali a vystrašili ve znojemském podzemí (které opravdu stojí za návštěvu). Je tam takový pokus o ten typický saudkovský humor v detailech a drobných poznámkách. Bohužel se to moc nepovedlo, kresba je nicméně vcelku zdařilá.

    Tak a já budu muset zase po dlouhé době do svého oblíbeného antikvariátu, se pár hodin prohrabat v kupách těch časopisů, co tam jsou, jestli zase nenajdu něco podobného.
  • choze
    Sebral jsem to v antiku, protože jsem zavětřil krásně obskurní komiks do své sbírky krásně obskurních komiksů a taky že jo. Nálož humoru tak lidového, že to strčí do kapsy i Poklad na Stříbrném jezeře z produkce westernového městečka v Boskovicích, který mé sbírce dosud kraloval. Přitom guerillové vybíjení švédských vojáků ve znojemském podzemí mělo potenciál i na nějaký temnější dobrodružný komiks.
11
Četl/a (1)
Kapis
(9)
Benji, blackJag, choze, Fananek, filemon, Lojza, merhyx, pechna, tacmud
Chce (3)
Braindead, Fox01, RadimNemec
Shání (3)
invape, jankie, RadimNemec
Nabízí (1)
Lojza