Formou komiksu podaný příběh skláře Bedřicha Egermanna, vynálezce techniky červené lazury, který nese rozhodující zásluhu na rozvoji a proslulosti sklárny v Novém Boru.

Scénář
Jan Vobr
Art
Jan Vobr
Žánry
naučný
ISBN/ISSN
978-80-260-0085-3 (Město Nový Bor)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
245 x 350 mm
Tisk
barevný
Stran
12
Náklad
1000ks
Cena
60 Kč
  • Landauer
    Landauer3.6.2012 13:24Příběh skláře Egermanna
    Jsem silně zaujatý, protože tohle má na svědomí můj učitel pan Vobr ze sklářský školy, kde jsem strávil pět a let a vlastně jsem mu tu myšlenku, udělat komiks o Egermannovi, vnuknul. Překvapilo mě jednak, že ten nápad po letech skutečně dotáhnul do konce a hlavně, že se to objevilo tady na comics db! Jan Vobr kreslil celej život hlavně karikatury a kreslený vtipy, takže komiksovou řečí tak úplně nevládne, přesto je to čtivá záležitost a hlavně vtipná a vtip a nadhled je v současným rybníku tuzemských komiksů vzácný koření.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.5.2012 18:12Příběh skláře Egermanna
    Taková hezčí forma propagačního letáčku pro Nový Bor. Kresba nijak nevytrhne a příběh také není kdovíjak napínavý, ale člověk se vždycky rád dozví něco nového. Co je však nejhorší prohřešek tohoto komiksu, to je několikeré idiotské řazení bublin do stejné úrovně, přičemž ta druhá (napravo) má být první částí dialogu. A to je co? To je základní chyba!:))

    Celkový dojem: 50%
11