Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Druhý díl manga série GOSSIP GIRL. „Sex ve městě“ pro teenagery.

Hrdinové původního příběhu Gossip Girl se vracejí, aby při středoškolských studiích prožili nový příběh o Blair a Vanesse, z nichž se staly neobvyklé spolubydlící.
TEPLOTA STOUPÁ!
Královna B spadla ze svého trůnu a skončila v Brooklynu (ze všech míst světa zrovna tady!), kde sdílí byt spolu s V. Zpočátku to bylo peklo, ale holkám se povedlo najít cestu, jak spolu vycházet – B v sobě dokonce objevila talent na domácí práce, o kterých ani netušila, že existují! Jenomže z N a S je teď pár, takže B má zlomené srdce a zoufale touží po odplatě. Cesta k jejímu cíli vede přes „sladkou“ malou J, která umí být pěkné kvítko. Pokud jde o naše slečny, jedno je jisté – pomsta se bude podávat HORKÁ!
Snášíte dobře vyšší teploty?

Scénář
HyeKyung Baek
Art
HyeKyung Baek
Obálka
HyeKyung Baek
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Anna Školníková
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7381-997-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 210 mm
Tisk
černobílý
Stran
264
Cena
199 Kč
Originál
Gossip Girl: For Your Eyes Only #02 (Yen Press, 2011)
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Blair se snaží vyhrabat z chudoby a své prozatímní útočiště nalézá v bytě své (ne zrovna)přítelkyně Vanessy. Rozmazlená holčina z nejvyšší společenské vrstvy z Upper East Side se tak musí naučit hospodařit jak s penězi, tak s prachovkou a koštětem, najít si brigádu a přispívat Vanesse na nájem. Tohle všechno ale musí dělat tak, aby nikdo ze školy nepřišel na to, v jakých podmínkách královna B žije. Když se o její situaci doví Chuck, rozhodne se jí pomoci zaměstnáním u něj doma. To se ale ukáže jako ne docela šťastná volba, když na jeden z mnoha večírků pořádaném Chuckovou rodinou dorazí i Blaiřina matka a problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Do popředí se také dostává Danova mladší sestra Jenny, která všem ukáže, že tichá voda břehy mele. Blair tedy nastávají krušné časy...
    Druhý díl byl o poznání lepší než ten první a myslím, že by se autorce podařilo prosadit i kdyby nevsadila na poměrně známou značku, zasadila prostředí do jiného velkoměsta a změnila jména, pořád by se tak jednalo o slušnou oddechovku. Jenny byla i v seriálu mou nejoblíbenější postavou a tady se ukázala jako stejně vypočítavá, stejně zákeřná a rozhodně neméně oslnivá. Nevím, jestli mám mít radost, nebo zoufat nad tím, že se posledního dílu v češtině nikdy nedočkáme, takže se nedozvíme, jak se Blair rozhodne Jenny pomstít. Díl se tentokráte zaměřil čistě a jen na Blair, takže Serena se tam sice párkrát mihla, ale nesehrála nijak důležitou roli. Kresba byla stejně jako v případě prvního dílu líbivá, dobře se na ni koukalo a opět některé "chibi kresby" ještě podtrhly už tak vtipnou situaci.
    Celkově byl druhý díl mnohanásobně lepší než ten první, ať už to bylo tím, že autorka tentokrát vsadila více na příběh než na známou značku, nebo tím, že se v příběhu konečně víc ukázala Jenny!
    75%
121