Ukázka
Ukázka
Ukázka
Světoznámý a oblíbený příběh Lewise Carrolla přinášíme v komiksovém zpracování nejen dětským čtenářům od 7 let. Vydejte se v Alenčiných stopách na fantastickou cestu, na niž nikdy nezapomenete. Alenka je obyčejná zvídavá holčička s velkou představivostí, která touží po dobrodružství. Vlastně - byla obyčejnou holčičkou, dokud se neocitla na místě, jež má do obyčejnosti opravdu daleko. Poté, co následuje Bílého Králíka a pustí se za ním králičí norou, vstoupí malá Alenka do kouzelného světa ovládáného zlou Královnou. Je to svět, v němž se může stát skutečně cokoliv, svět plný mluvících Houseňáků, štěňat velkých jako dům, kde rovněž naleznete Kočku Šklíbu, která se umí zjevovat i mizet v okamžení. Jsou tyto úžasné postavy skutečné? A pokud ano, jak se dostane Alenka zpátky domů?

Scénář
Lewis Carroll, Lewis Helfand
Art
Rajesh Nagulakonda
Překlad
Jakub Roček
Redakce
Šárka Kociánová
Žánry
dětský, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-247-3690-7 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
72
Cena
149 Kč
Originál
Alice in Wonderland (Campfire)
  • kaylin
    kaylin28.10.2013 15:17Alenka v říši divů
    Komiksové adaptace jsem se v tomto provedení obával naprosto zbytečně. Jedná se o příběh, který je dostatečně zajímavý na to, aby mluvil sám za sebe. Tohle adaptace akceptovala, a proto byla vytvořená komiksová publikace, která může rozšířit dojem z téhle knihy. Možná, kdyby se kreslíř více odvázal, ale takhle to sedí době, kdy byla kniha napsána. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/348-alenka-v-risi-divu-75.html
  • Kabukiman
    Kabukiman14.8.2012 19:08Alenka v říši divů
    Příběh Alenky znám jen z filmu Tima Burtona a asi proto jsem si koupil tenhle komiks. Alenka je klasika, kresba při prolistování taky nevypadala nejhůř, tak proč do toho nejít. Kvůli neznalosti předlohy nedokážu posoudit nakolik je zmrvená komiksová adaptace a nakolik je ujetej originální příběh. Od začátku jsem měl pocit, že jsem na tripu buď já nebo Alenka. A vzhledem k těm podivnejm zvířátkům a zážitkům bych řekl, že to byla ona. A na pořádně silným! Neustále jedla nějaký houbičky po kterejch se zvětšovala a zmenšovala. Chvilku byla 9 cenťáků, chvilku 3 metry, chvilku 70 cenťáků…fakt úlet. Královna nařizovala popravy víc než Sacha Baron Cohen v Diktátorovi a kočka Šklíba mě bude asi ještě dlouho strašit ve snech. Ono když kolem vás neustále lítá šklebící se hlava kočky, tak se není čemu divit. I královnu to už otravovalo a tak jí nechala hlavu useknout. Ale jak poznamenal kat, jak mám useknout hlavu, když nemá tělo? No prostě je to fakt vysmaženej příběh. Bohužel je taky děsně nezáživnej. Při čtení jsem měl pocit, že na sebe obrázky ani nenavazují, nechápal jsem moc co se tam děje a proč, co se to tam objevuje za postavičky a jestli jsou vůbec hodné nebo zlé… Dávám dvě hvězdy a jsem rád, že jsem se stejně jako Alenka nakonec z toho tripu probudil:)

22