Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Toto je kniha o (některých) nejslavnějších knihách světa. Také o (některých) nejčtenějších, nejnapínavějších, nejnudnějších i nejpodivnějších. V krátkých komiksových stripech vám nabízíme štiplavý destilát z knih, které stojí za přečtení, anebo alespoň za prolistování. Každá knížka je též představena svou první a poslední větou, které často provokují k představám, jaký vlastně děj knihy je. Tenhle neobyčejný průvodce vás třeba inspiruje při rozhodování, čím začít, ať už je to Americké psycho, Hlava XXII, Da Vinciho kód nebo Tři mušketýři... Výtečná pomůcka pro všechny nadšené čtenáře, které mrzí, že nemohou přečíst všechny knihy světa, i pro nečtenáře, kterým je to srdečně fuk a nechtějí se čtením ztrácet čas.

Scénář
Henrik Lange
Art
Henrik Lange
Obálka
Henrik Lange
Překlad
Petr Onufer
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
stripy
ISBN/ISSN
978-80-00-02405-9 (Plus (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 200 mm
Tisk
černobílý
Váha
266 g
Stran
192
Cena
199 Kč
Originál
90 Classic Books for People in a Hurry (Nicotext, Londýn 2008)
  • aza
    Povinná četba pro učitele literatury na středních školách! Jdu vám příkladem kolegové.
    Jen škoda, že ten, kdo komentované knihy nezná, nepochopí vtípky. No... JEHO škoda :)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.1.2010 08:5090 klasických knih pro lidi v kalupu
    Některé příběhy jsou velmi vtipně zredukovány, u některých vtip trochu nebo zcela chybí, což je škoda. Každopádně velmi roztomilá dehonestace klasiky:)
  • iantomasik
    iantomasik16.8.2009 19:3790 klasických knih pro lidi v kalupu
    a ty jsi, vašku, moderátor nebo jenom zmrd? tipl bych to druhé a mám na tebe taky prosbu. než se příště začneš nad ostatní (a jejich názory + formu) povyšovat, uvolni se, nadechni se a zamysli se nad tím, jak širokou má tahle databáze asi komunitu, že se každý názor počítá a hodí a že tvoje chování možné přispěvovatele akorát odradí. že jsem neudržel své postřehy v jednom "postu" mě mrzí (ale projevil jsem nad tím povzdech sám), ale to tvoje napadání komentářů je mnohem nadbytečnější a především pro databázi škodlivější.
  • vasek
    iantomasik: prosím tě na kolenou, než na nás zase příště vyzvracíš svoje moudro, zastav se. Uvolni se, dýchej. A hlavně se prosím snaž alespoň minimálně přemýšlet nad tím, co píšeš. Je od tebe moc hezké, že nás chceš obšťastnit svými postřehy, ale pro začátek bys mohl začít tím, že tvoje komentáře budou mít hlavu a patu. Na závěr dodám, že uživatelské hodnocení v databázi by zrovna nemuselo připomínat šílencovu samomluvu.
  • iantomasik
    iantomasik16.8.2009 17:3790 klasických knih pro lidi v kalupu
    je to švéd a já se roztahuju. švédi to je stejná verbež.
  • iantomasik
    iantomasik16.8.2009 17:3590 klasických knih pro lidi v kalupu
    teď jen doufám, že je Henrik brit, protože jsem si to nezjišťoval, ale měl sjem dojem, že takovou aroganci příslušník jiného národa projevit nedokáže... :)
  • iantomasik
    iantomasik16.8.2009 17:3190 klasických knih pro lidi v kalupu
    aneb britové se v duchu své dlouholeté tradice opět vysmívají francouzům, tentokrát jejich literárním skvostům..přes to, co se tvrdí na přebalu, tahle kniha nabídne nejvíce právě těm, kdo kýžené tituly podléhající redukci na vtip s pointou, četli. k výtvarné stránce věci nelze asi moc dodávat, je spíš doplňkem než cílem. každopádně místy zábavné, místy trapné, vzásadě podle toho, jaký máte k zesměšňovaným dílům vztah. evidentní dílo burana a trochu kalkul, rozhodně rychle sejde z mysli, ale jako dárek vámi nesnášeným inťoušům to fungovat může.
  • vasek
    Tahle kniha je v podstatě veselý flusanec do ksichtu klasikům světové literatury. V třípolíčkovém stripu se tu celkem brutálním způsobem znásilní 90 knih - podle schématu: "představit hlavní postavy, popsat zápletku, vyzradit konec, sem tam přidat nějakou trefnou poznámku". Dalo by se asi polemizovat nad tím, jestli si jakákoli kniha zaslouží takové zacházení. Mňo, já se u toho chvílemi řehtal i nahlas, takže moje stanovisko: "ano, zaslouží" :) Takže jestli chcete zjistit, že Pýcha a předsudek byla napsána pro Hugh Granta nebo že Bible je v podstatě o tom, že všichni přijdou do pekla, tak si tuhle knížku pořiďte. :) Roztomile "nasírací" počin!
163