Pán démonů Raenef V je konečně připraven na svou hrůzovládu... Tak jak to že z toho nikdo nemá radost? Zatímco se Eclips, Erutis a Chris snaží odhalit záhadu Raenefovy nové a strašidelné osobnosti, přichází nečekaný host s odhaleními ohledně předčasného odchodu pána démonů Raenefa lV. Tyto informace by mohly zabránit předčasné smrti Raenefa V... Pokud ho dřív nezabije jeho tvrdohlavost.

Scénář
Lee Yun Hee
Art
Kara Lim
Překlad
Marek Plavecký
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7197-343-0 (Talpress)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
200
Cena
249 Kč
  • Plocan
    Plocan10.5.2015 14:10Deník pána démonů #05
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Pátý díl deníku nám odhalí plán Raenefa IV. a dá se tušit, že série pomalu ale jistě směřuje do finále...
    Kniha Granvirias udělá z hloupého a dětinského Raenefa skutečného pána démonů se všemi jeho vlastnostmi a tak by se dalo říct, že všechno vlastně dobře končí. Paradoxně ale začne všem chybět starý dobrý hlupák Raenef, a tak se všichni ostatní obyvatelé hradu, včetně věčně zamračeného Eclipse, snaží najít způsob, jak vrátit současného pána démonů do původního stavu. Když se zdá, že je proměna nevratná, objevuje se na scéně předešlý pán démonů Raenef IV. a zasahuje, ničí Granviria a hloupoučký Raenef je zase hloupý jako dřív. Všechno se ale zvrtne v poledne velkého dne modliteb, kdy se lidé modlí za bohy, kteří se před 150 lety obětovali, aby zachránili lidstvo. Raenef IV. vypráví Eklipsovi a ostatním, jak vyzrál nad kletbou bohů a uvalil ji ne na sebe, ale na samotné jméno Raenef, což se také týká i našeho hrdiny, jehož temná osobnost se právě probouzí, vypluje na povrch a vytěsní jeho "hloupou" stránku. Aby byl ale Raenef osvobozen, musí s jeho temnou stranou bojovat nejvyšší vrchní Rasedův kněz - Chris.
    Pátý díl mi dal spoustu odpovědí a hlavně uvedl finální bitvu, která v příštím díle propukne naplno. Raenef IV. není zas tak dobrým démonem, jak se na první pohled mohlo zdát a vypadá to, že i s ním se v příštím díle náš hrdina utká. Příběh rychle utíkal a za chvíli bylo dočteno, takže se na další díl vrhnu v nejbližší době.
    Co se týče kresby, ta se od prvního dílu značně zlepšila. Pomalu také ubývá vtipných a komických scén, kterých je sice pořád požehnaně, ale do popředí už se tlačí i některá vážnější témata.
    Celkově díl funguje jako spíš takový předvoj, nebo předzvěst toho, co se nás čeká příště a to si rozhodně nenechám ujít!
    80%
  • Seel
    Seel24.7.2008 22:11Deník pána démonů #05
    Zajímavé odhalení ohledně smrti Raenefa IV., také se mi zdá, že chvílema série začíná trochu (vážně ale jen trochu:)) vážnět. Super.
  • krvinka56
    krvinka5616.6.2008 10:23Deník pána démonů #05
    Tak tady po výskytu pána déémonů se trochu zamotává vysvětlováním kde sem se poněkud strácel ale i tak si to udržuje svou zábavnos a šílenost.Jako odspočinková četba stojí zato.
  • erik
    erik25.5.2008 16:20Deník pána démonů #05
    Po náročnom dni plnom relevancie, kognitívnej vedy, makrokozmu, multidimenzionálnej relevancii v informačnom prieskume a podobných zhovädilostiach to padlo ako balzam. Bavil som sa.
122