• 3DD!3
    Ta první příběhová půlka je super, atmosférické intro a první střet s Labraciem. Jenže... Povídky, strašně narušují tu temnou auru, kterou se daří budovat od Čínské čtvrti. Jsou fajn, vtipné, plné nápaditých smrtí a useknutých (a znovupřirostených) končetin. Navíc je kresba dost nevyvážená a Goon někdy vypadá... hodně děsivě.
  • 3DD!3
    Některé povídky jsou fantastické (i řádně hororové) a krásně nakreslené, ale některé bych vyhodil a schoval někam do krabice. Mile mě překvapilo, že ne všechny povídky jsou o Hellboyovi a soustředí se na vykreslení vedlejších postav nebo historie (úvodní vyprávění o Kostěji Nesmrtelném je geniální), případně doplní informace k jiným příběhům. Věnování Honzovi Kantůrkovi, poslední knihy, kterou přeložil, chytne za srdce.
  • 3DD!3
    3DD!325.6.2018 09:21Legendy o Myší hlídce #01
    Některé povídky jsou skvělé a nádherně nakreslené. Některé jsou jenom skvěle nakreslené a některé stojí stručně řečeno za houby. Je krásně vidět, že někteří svět Myší hlídky dobře pochopili a dokáží do tapisérie přispět něčím hodnotným a jiný, kteří si chtěli jen přihřát polívčičku. Stále ale nadstandardní záležitost, který otevírá nové možnosti rozšiřování úžasného světa.
  • 3DD!3
    Fantastické zakončení série. Desatero téměř v Boccacciově stylu, příjemně civilní a překvapivé v celkovém vyznění. Finále s Kingpinovým návratem je neskutečnou akční náloží. Skvělá alternativní odbočka překvapí a jedinou skvrnkou tak zůstává průměrný přívěsek, kde hostuje Spider-Man a Punisher, ale možná je tu jen proto, aby dokázal jak je to co jsme přečetli před tím na úplně jiné úrovni.
  • 3DD!3
    3DD!321.6.2018 21:02Snění
    Mírně erotický příběh o ženě, která má rozptýlit malého avšak geniálního chlapce - vynálezce, který ztratil vůli se bavit a tráví své dny v neustálé práci v laboratoři. Snový lektvar generuje nejrůznější druhy prostředí ve kterých se hlavní hrdinka může odhalovat a kresbě Terryho Dodsona jde opravdu o pastvu pro oči. Příběh je poměrně jednoduchý, ale viktoriánsky steampunkový venkov mu dodává zajímavou atmosféru.
  • 3DD!3
    Téma hledání Boha v profetované indiánské díře vůbec není tak zcestné jak by se mohlo na první pohled zdát. Pinčlové se potácejí po hrací ploše kromě jednoho, kterého si král vzal pod své ochranné křídlo a nahatý s ním běhá přírodou. Malý Dino nastoupil na cestu bezcitné svině pro své původně dobré úmysly a Ten kdo chytá už nemá Boha na své straně. Hledání cesty ven z pekla obvykle nekončí v nebi, ale v nemocnici. P.S: Nitzova luxusní odbočka směrem k terorizmu mě pobavila jako už dlouho nic a pak že Skalpům chybí happyendy.
  • 3DD!3
    Aaron je machr, vyslat Strange do boje o samotnou magii je nápad za milión. Nejdřív nás provede strašidelným domem, kde dveře na záchod mohou otevřít cestu absolutnímu zlu a v komoře může číhat hladový zombík, pak představí nezvyklé kulinářské umění pana Wonga... Umírající knihy, hlad nejvyššího mága a technologická supervelmoc v roli ničitele. Bachalova kresba, přes počáteční nedůvěru kouzelným prostorům sedí.
  • 3DD!3
    Spidey můj dětský vzor (utlačovaný smolař, že je tvůj vzor?) a to že Deadpoolův taky je pro mě trochu div. Ten nejsprávnější správňák, který tu pro mě byl vždycky ráno na Nově se spřáhne s nesmrtelným žoldákem, který má kontrakt na zabití Petra Parkera. Není to ironie? Upřímně jsem se docela bál co z téhle kombinace vznikne, jestli už to prostě nebude moc a ono to je někdy opravdu přes čáru. Naštěstí to je pořád skvělá zábava plná popkulturních hlášek a neuvěřitelných nápadů. Těším se na další díl jen mě mrzí, že tímhle časoskokem asi příjdeme o vydání Superior Spider-Mana.
  • 3DD!3
    Příběh se konečně začíná pořádně rozbíhat. Baltimore naplno využívá Mignolovy silné stránky. Zombie jeptišky, kletby a přijde i psychopatický inkvizitor. Finále je velice osvěžující realističtějším dopadem na okolnější vesničku. Temné, ale tak nějak přijemně.
  • 3DD!3
    Akce na úkor příběhu. Kdyby všechny postavy neměly tak ploché motivace určitě by mě zajímaly víc. Že se Harley chová normálněji je sice pěkné, ale proč to nerozvedou, trochu se nad tím nezamyslí. Klasické Béčko, které pobaví, ale výrazněji nezaujme.
  • 3DD!3
    Stále se to čte velice dobře, ale Bendis už se trochu moc rochní v tom velkém odhalení. Hostování Černé vdovy je ovšem úžasné (především vizuálně) a Murdock si to bude setsakra vyčítat. Návrat původního Kingpina je hodně zajímavý ve svém úvodu, než do toho začnou motat drogy. Pak to zařadí neutrál. Jsem zvědav co nabídne poslední kniha.
  • 3DD!3
    Přečtené na jeden zátah. Bendis se v druhém omnibusu přivádí do finále ideu s odhalením identity, ale to kam ji až dotáhne skutečně bere dech. Murdock se v jednom momentu zblázní a pak přijede Yakuza. Neskutečná pecka.
  • 3DD!3
    Další porce kvalitní kriminálky z Gothamu, tentokrát se srandujícím Jokerem, pomáhajícím Kloboučníkem a vyděšeným Tučňákem (přijde i Harvey Bullock). Driver stále zůstává řidičem celé série, ale více prostoru dostávají i ostatní členové sboru. Drsné vtípky, kruté smrti, všeobjímající životní pravdy oživené stylovou kresbou Larka a Gaudianiho. Mohlo by vycházet v častější kadenci než jednou ročně.
  • 3DD!3
    Nevěřil jsem, že Bendisův Daredevil bude lepší než omnibusy od Brubakera a hle... není. Ani nemůže. Soustředí se místo špionáže na mnohem realističtější problémy obyčejných lidí. Lidi s krizí identity, kteří se musí spolehnout na nedokonalé zákony a musí se smířit s lidskou touhou po penězích. Daredevil zde chybuje, propadá panice a téměř škemrá o šanci na jiný život, ale tyhle slabé chvilky pominou a dostáváme fantastickou akci v Malevově dokonalé kresbě. A Murdock dostane prostor ve chvíli kdy se ze scény vytratí Kingpin a nechá po sobě nepořádek, kterým utrousí Daredevilovu tajnou identitu světu.
  • 3DD!3
    3DD!38.5.2018 11:38James Bond #02: Fantom
    Ellis se konečně pořádně rozjel a druhá bondovka tu první hravě překonává jak v zápletce, tak v kvalitě hlášek. Akce je strohá, naturalistická u bitky ve výtahu jsem si vzpomněl na Vlčí něhu od Kota. I díky Mastersově na plynulém pohybu založeném vizuálu. Nechybí ani mučení a konečně pořádné bond girls. Série s jednoznačně stoupající kvalitou.
  • 3DD!3
    3DD!35.5.2018 22:17Sága #06
    Sága sice poskočila časem, ale na kvalitě to neubralo. Příjde mi to ale jako takový klid před bouří. Bude válka?
  • 3DD!3
    Nečekaně příjemná četba, Wayova fantazie nezná mezí a velice často připomíná neotřelé scénáře Granta Morrisona, ale ukotvením i příběhovou hloubkou má blízko k Mignolovi. I Báova kresba k němu inklinuje, jen je rozvernější. Na povoleném vodítku. Zombie Gustava Eiffella a hudba jako prostředek ke konci světa. Vynikající čtení.
  • 3DD!3
    Psychadelická jízda od začátku do konce. U prvních dílů Hellboye mi malinko začala vadit jistá schematičnost příběhů. Podivná místa jsou diametrálně odlišná. Spíše vysvětlují pohnutky hlavního hrdiny, osvětlují čtenáři co se stalo kdysi a proč je rudý ďáběl tak nebezpečný světu. Vizuálně jde asi nejlepšího Mignolu. Především kombinace se žlutou barvou vypadá výborně. Navíc jde o poslední větší příběhy, které sám ilustroval. Za mě jeden z nejlepších dílů.
  • 3DD!3
    Hihi hi. Snyder se ve finále utrhl ze řetězu pomáhá mu v tom smějící se démon, srandista s tváří albína, ten který se na každý úkol vrhá s úsměvem na rtech. Batman je zde neustále tlačen do rohu, ať jde o bitku s rádoby kamarády z Ligy spravedlnosti, Sovím tribunále nebo samotným Jokerem, jde do toho tvůrčí duo na plno a užívá si tohle au revoir. Nápad přesunout hlavního padoucha do mystické roviny je drzý, ale o to lépe funguje. Vrcholová mainstreamová tvorba. P.S: Capullo se v kresléní rozmláceného bílého úsměvu přímo vyžívá.
  • 3DD!3
    Sbírka krátkých příběhů vždy s nějakou sličnou děvou ve vedlejší roli. Deadpoolova svatební veselka přinesla spoustu vzpomínek a ať je to úd drtící a nohy trhající kráska nebo holka zralá na sebevraždu, vždycky je to úlet. Střídají se jak kreslíři tak scénáristi takže kvalita je proměnlivá. Pokud něco stojí za vypíchnutí je to Hitler cestující časem a jeho destruktivní pochod prostorem.
  • 3DD!3
    Naprosto boží týmovka! Želváci patřili k mému dětství stejně jako banány a pizza, vidět je v týmovce s Batmanem v českém dabingu je prostě splnění sen. Příběh má navíc hlavu a patu (v rámci možností) a je jak želvákovsky vtipný tak Baťovsky vážný s úlitbou rodičům a počátkům celého poslání. Překvapilo mě že to kamarádství funguje stejně tak využití mutagenu v závěrečné řeži je hodně zajímavé. Srdcovka.
  • 3DD!3
    3DD!313.4.2018 20:15Andělské drápky
    Spíše kontroverzní než výjmečné. Jodorowsky ve smyčce prazvláštní poezie prostě tolik nevynikne. Mám radši příběhy. Obrovské vydání činí z Andělských drápků spíše výstavní kus a díky vkusnému provedení od Arga se tak bude tyčit na čestném místě knihovniček největších fajnšmekrů. Někde vysoko, nedej Bůh aby si to děti spletli s omalovánkou...
  • 3DD!3
    I kult může spadnout do pouhého nadprůměru. Pokračování mangy s podtitulem Man-Machine Interface mírně odbočuje od stylu prezentovaném v prvním díle. Shirow Masamune zde nerozvíjí příběhy o jednotce ze Sekce 9, ale věnuje se (jak deklaruje již na přebalu) čiště hlavní hrdince Majorovi - Motoko Kusanagi, která na vlastní pěst řeší případy související s kyberterorizmem a už to není ono. Děj postrádá potřebnou gradaci. Infantilní úlitby měli své místo i v prvním díle, jen u nich Masamune tolik netlačil na pilu. Druhý Ghost in the Shell trpí klasickou nemocí pokračování. V honbě za senzací ztrácí sebe sama a zlepšuje se pouze po formální stránce.
  • 3DD!3
    Sice jsme přišli o kreslíře, ale příběh se roztáčí (jako Ka) na plné obrátky. Postavy umírají jedna za druhou, krev teče po litrech a na bránu už buší John Farson, dobrý muž. Bitevní scény jsou fantastické. Jen je škoda, že už je nedělal Jae Lee, naštěstí se pro poslední díl má vrátit.
  • 3DD!3
    Skvělé finále Batmanova původu ve světě NEW 52. Hádankář je sice spíš jen nesympatický zmrd, ale stejně Baťovi pořádně zatopí. Vizuál je neuvěřitelný, tyhle apokalyptické jednohubky můžu vždycky.
  • 3DD!3
    Batman ve stylu Lovecrafta nemá chybu. Zprvu jsem sice pocítil zklamání, když jsem zjistil, že Mignola kreslil jen obálku, ale možná je to tak lepší. Skvělé nové uchopení starých postav a fantastický příběh, který dává Temnému rytíři nový rozměr doplněný špičkovým vizuálem z kterého mrazí.
  • 3DD!3
    Neskutečná pocta Westlakeovi a kriminálkám obecně. Brubaker v poloze, kterou známe z Gotham Central neselhává a Cookeova kresba vysloveně rozdmýchává chuť na dalšího Parkera. Doufám, že Crew si brzo vydělá na další díl. Tyhle DC komplety k závěru dostaly tu správnou šťávu, nemohli dupnout na plyn hned od začátku?
  • 3DD!3
    Elon Musk vystřelil do kosmu svou višňově červenou Teslu Roadster, sověti poslali psa, nacisté umírajícího vědce Ernsta Oeminga. Ten se nyní vrací k zemi jako nádoba pro démona co má pozřít svět. Lahůdková četba, která je poctou pulpové literatuře. Hellboy se vyvíjí a už nejde jen o jednoduchou mlátičku. Červ je patřičně hnusný a hrad Hunte patřičně ponurý. Del Torovo vyznání je na místě. Mignola je vážně génius. Už se těším na sólové příběhy Humra Johnsona.
  • 3DD!3
    3DD!314.2.2018 12:32Joker
    Co čekat od Azzarella jiného než pěkně ponuré čtení. Ještě když sleduje návrat jednoho z největších magorů komiksového univerza. Vypravěčem ani tentokrát není usměvavý gauner, ale jistý Johny Johny Frost, člověk, který se mu chce podobat a možná to, jak zjišťuje, nebylo to pravé ořechové. Bermejova kresba je pastvou pro oči. "Udělali jsme z Gothamu záchod, a Joker si na něj sedl."
  • 3DD!3
    3DD!314.2.2018 12:31James Bond #01: Vargr
    Vargr nese obvyklé Ellisovy úlitby nebezpečí moderních technologií, ale nic navíc. Příběh má spíše znaky Flemingovy školy než filmových dobrodružství. Mastersův vizuál hodně minimalistický, akce nápaditá. Bond vypadá jako Brosman křížený Lazenbym.
  • 3DD!3
    3DD!312.2.2018 08:01Baltimore #01: Morové lodě
    Schematicky Baltimore velice podobný Mignolovu Hellboyovi (místo dřevěné nohy kamenná ruka), detektivní prvky, putování na opuštěná místa, boj s Německou armádou takže i co se týče příběhu, nejde mluvit o čemkoliv překvapivém. Přesto je Baltimore svou atmosférou specifický. Nemá nikoho na koho by se mohl spolehnout, chybí mu přátelé a hnacím motorem je spíše vina než pomsta. Výborné.
  • 3DD!3
    3DD!312.2.2018 07:59Myší hlídka #02: Zima 1152
    Osudový díl, s fantastickou bitkou ve sněhu. Pasáže s výrem jsou úžasně nakreslené. Průzkum podzemních katakomb a procházka městem mrtvol (myšiček) může směle konkurovat průlezem Morie z Pána Prstenů. Vynikající série, plná ponaučení funguje skvěle jak pro děti tak pro dospělé.
  • 3DD!3
    Kombinace hororu a noir detektivky funguje. Brubaker skvěle míchá mysteriózní atmosféru s klasickými policejními postupy a Phillipsova kresba vše výborně podtrhuje. Krásná Jo vytírá s chlapama podlahu, ale nedá se jí nefandit. Těším se na pokračování.
  • 3DD!3
    Druhá půle Třetího zákona působí o poznání lépe. Je akčnější, čtenář se orientuje jak v postavách tak v ostatních reáliích. Velká část se také odehrává v Čechách (hostuje i Praha) i když vizuálně notně přibarvených. Finále v ledové pustině je působivé a neskutečně cool zvrat se slovem Božím mi vykouzlil úsměv na rtech. Kam se hrabe Dan Brown.
  • 3DD!3
    3DD!327.1.2018 11:30Punisher MAX #03: Matička Rus
    Dal jsem to na narozeniny svojí sestře, ale ve chvíli chmurné nálady jsem jí to vyhrábl z poličky a takový spravovák nálady se jen tak nevidí. Franka tu potkáváme při péči o jednoho starého ruského veterána a netrvá dlouho a na scéně se z oblaku dýmu vynoří starý známý Nick Fury s lákavou nabídkou. Pak se rozjíždí akce, připomínající BŮH OCHRAŇUJ VÁLKU jen s ruskou příchutí. Navíc se objevuje zase jednou pořádný a hlavně inteligenrní záporák Muž z kamene - Zacharov, s kterým je třeba počítat. Kniha obsahuje několik pamětihodných scén. Např. Frank vs. Mongol a Furyho nezapomenutelná výchovná sekvence s opaskem. Braithwaiteho kresba je lahůdková a konec s Galinou skoro dojme. "Sedmdesát let jsme se snažili přesvědčit svět, že komunismus je jeho jediná šance. Američané si vybrali jinou cestu. Všude to vybombardovali a na tom co zbylo, pak postavili McDonaldy. A vyhráli."
  • 3DD!3
    3DD!327.1.2018 11:27100 nábojů #12: Špinavci
    Umírají lidé. Nic nového, člověk si na to zvykne, ale když začnou umírat důležití lidé, ti, na kterých záleží, pak to teprve začíná být zajímavé. 5 kratších příběhů, kde vždycky někdo umře a většinou i někdo důležitý. Zbývá krůček do finále... Práce je pomalu hotová, ale ještě musí umřít pár důležitých lidí. Špičková záležitost.
  • 3DD!3
    3DD!322.1.2018 08:03Fury: Bůh ochraňuj válku
    Všechny pozabíjet.... Tohle krédo vystihuje Ennisova Furyho dokonale. Uzemnění marveláckého űbermotherfuckera s jedním okem proběhlo hladce. Sebral mu hellcarier, ze Štítu udělali byrokratickou hromadu hnoje. na triko pověsil retardovaného Vendelína a co horšího... nadělil mu mírové časy. Ty naštěstí ukončí jeho starý známý Rudi. Nahláškováná řežba, kde krev rámuje každé druhé komiksové okénko a hrdinové přežijí jen proto, aby se pak v kanceláři mohli věnovat papírování. Fury je navíc stavěn do nevděčné role bojovníka, který bojuje za mír a tím i za to, aby nemohl bojovat. O kolik to ti záporní hajzové mají snazší...
  • 3DD!3
    Připomíná mi to staré komiksy v Aábíčku. Celkově jde spíš o béčkový příběh zajímavý historickými reáliemi a pěknou (vybavenou) rusovláskou ve vedlejší roli. Určitě by bylo zajímavější jít více do hloubky a přidat na hororu okolo často propírané kletby (snad to přijde v druhé půli), sem tam kostlivec dneska nikoho neohromí. Zatím solidní jednohubka.
  • 3DD!3
    3DD!311.1.2018 15:45Sága #05
    Zdá se, že Sága se bude odehrávat v etapách a skocích věku malé Hazel a tahle část ukončuje druhou etapu. Vracíme se v čase, poznávámé nové nestvůry a všechno příjemně plyne. Spokojenost.
  • 3DD!3
    Obrovské překvapení, Hellboye mám moc rád, ale většina příběhů končí rubanicí rudého s monstrem. Tady se víc myslí, utíká a taktizuje, což mi je rozhodně po chuti. Týmová dynamika je výborná a vzpomínky na rohatce mají ten správný nostalgický účinek.
  • 3DD!3
    3DD!38.1.2018 12:50Bílý láma (paperback)
    Dítě bílých poutníků Gabriel Marpa se dílem nepředstavitelných shod okolností narodí v domě vyvoleného - nádoby pro reinkarnaci dalajlámy. Klasický hrdinský příběh je opředený tibetskou mystikou a ukazuje poslední roky svobodného Tibetu. Víra, láska a krvavá jatka, jak to umí jen Jodorowsky, plná do detailu propracovaných obrazů George Besse.
  • 3DD!3
    Určitě to vypadá slibněji než klasická Liga Spravedlnosti (Marťan je super), ale jen na oko. Jednotlivé sešity hlavně doplňují díry v příběhu Trinity vydaném v loňském roce. Takže 2/3 už vyšli a už chybí jen Justice League Dark aby to dávalo smysl. Nic to nemění na faktu, že Geoff Johns je babrák co nedokáže navrhnout příběh, který má začátek, prostředek a konec. Kdo je Xanadu, kdo je ten chlap bez ksichtu, proč má Luthor dostat krabičku? Tohle multisériové propojování vychází Marvelu, protože jim to Johns nerozesrává.
  • 3DD!3
    Čtvrtá kniha konečně vytrhne Prestonovou Deadpoolovi z paty a stihne také uzavřít příběhovou linku táhnoucí se od Mrtvých prezidentů. Skvělé hlášky, krev a dojemné rozloučení s černým pasažérem. Jinak úvodní tripová cesta časem a Wakandou patří k nejlepším Deadpoolovým začátkům.
  • 3DD!3
    Muzika, kterou Aaron hraje je možná blues, ale místo ladných zvuku kytary má tóny složené z čvachtání převalujícího se feťáka v louži zvratků. Do rezervace přišla zima, ale v jádru vře tajenými emocemi. Téma nechtěných dětí a potratů s nimi spojeným je zpracováno překvapivě citlivě a zasáhne čtenáře přesně tam kde má (v tom zbytečku duše) i když jde o dvě feťácké trosky, které si za své problémy mohou z velké části sami a zaslouží si je. Na scénu navíc přichází táta a pasáž ze Saigonu je vyloženě vymazlená. Finále je za rohem, cítím to v kostech.
  • 3DD!3
    3DD!325.10.2017 10:38Hellboy #12: Bouře a běsy
    Závěr se vším všudy. Hellboy vypadá jako rudý Odin a finální bitva s drakem je řádně osudová. Finále dojme, ale skoro všichni víme, že Rudej je v pekle jako doma. Těším se co bude dál.
  • 3DD!3
    3DD!325.10.2017 10:37Můj Bataclan
    Část je vyprávěná skrze komiks, ale větší prostor je věnovaný myšlenkám a úvahám samotného Dewilda. Táty od rodiny, který se chtěl jen z koncertu dostat domů živý. Jeho myšlenky nikam nevedou, vlastně ani nikam vést nemají, jde jen o názor. Jde pouze o formu terapie.
  • 3DD!3
    3DD!325.10.2017 10:36Punisher MAX #05: Otrokáři
    Asi nedrsnější díl v sérii. Zneužívání, mučení, síla utrpení je téměř hmatatelná.
  • 3DD!3
    Punisher je malinko v pozadí, ale Irové Ennisovi jdou. Příběh mě chytl ve chvíli, kdy po sobě děda nechal závěť. Hlavně finále je parádní rubanice.
  • 3DD!3
    Fantastická kresba Gabriela Dell'Otta hraje prim. Spidey nikdy nevypadal lépe a jediné co zamrzí je absence Mary Jane v jeho bezkonkurenčním pojetí. Rodinný podnik je poměrně klasický příběh, který neurazí, ale momentů kdy by mohl nadchnout také moc není. Spíše špionážní rovina o rodičích Petra Parkera nemá tah. Odkrývají se zajímavé (i když už trochu za vlasy přitažené skutečnosti) a linie se sestrou má poměrně očekávané vyustění. I tak je to kniha, ke které se díky Dell'Ottovi budete rádi a často vracet.
  • 3DD!3
    3DD!325.10.2017 10:35DMZ #04: Palba do vlastních
    Skvěle napsaný (i nakreslený) pohled na dvě různé pravdy, kdy je ve finále jedno co kdo říká.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 420 (cca 196523 Kč)
Mám: neveřejné
Chci: 1 (cca 469 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 15 (cca 7917 Kč)
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0