Komiksy čtu rád a provází vlastně celý můj život, na druhou stranu se nepovažuji za HC fandu, nevyhledávám akce, bůhvíjak nehromadím (komu to neladí s velikostí mé sbírky, tak ať si odečtě Třeskoprsky a jiné relikty z dětství). Rád ovšem rozšiřím sbírku o své oblíbené autory a postavy a také mám obsesi na mnohdy bizarní vydavatelské počiny z 90. let.

Komiksulum vitae
Se čtením komiksů jsem začal úměrně svému věku a místu narození - Čtyřlístky, ABC, Šípáci apod. K mému rozhledu posloužilo pár rodinných přátel v emigraci, kteří mi občas přivezli především německého Asterixe, Garfielda a u nás neznámý westernový Sölvpilen v norštině. Začátek 90. let se samozřejmě nesl ve znamení Komety, Disneyovek a dalších svobodných vydavatelských počinů. V polovině dekády jsem si dal pauzu na jančení a ke komiksu se vrátil s nadcházejícím miléniem a novým crwavým vydavatelským boomem. Chvíli mi vydrželo hromadit většinu co vycházelo, bylo to fajné objevování nových dimenzí žánru a studium klasiky. Při zjištění, že se vše začíná trochu opakovat, potřebě utrácet peníze jinde a především jiným starostem a zájmům jsem komiks zase na léta opustil. Poslední dva roky se o něj opět trochu živěji zajímám, rád si koupím dobré čtení, ale pečlivě vybírám. Za milník bych považoval i tento web, jistě je co zlepšovat, ale autorům velký dík a podpora, díky okrajovosti žánru se doufám nedočkáme záplavy blbů a komerce jako na čsfd.

pozn.
czekomiks, ducktales1, 99filmů, návody,muriel, 4list:ostrov, mašinerie,asterix na korsice
pozn.
návody, 99filmů
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.7.2016 22:12Krimikvíz #6: Tajná služba
    Kapis to napsal výstižně.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.7.2016 22:03Krimikvíz #2: Vražda v bazénu
    Nebýt odkojen detektivem Štikou, tak možná hodnotím lépe, ale hádanky jsou dost podobné a Štika vítězí na celé čáře díky Kalouskovo kresbě.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.7.2016 22:01Krimikvíz #1: Jedna vražda za druhou
    Jeden díl krimikvízu se dost dlouho někdo pokoušel střelit na Aukru za 3.500,- Kč, zajímalo by mě jak pochodil, mám 4 a v akci bych je za desítku pustil. :D
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.7.2016 21:59Batman #05
    Sice je to na toaleťáku a lettering taky není žádný hitparáda, ale mě tenhle retro kousek stejně dost potěšil, zvláště za 2,- Kč v místní knihovně :)
  • J.Connor
    Ach ty záludnosti porevolučního trhu, zatímco nebohý S.press to s polskými kultovkami Funky Koval a Thorgal dotáhl jen na dvě čísla, tak téhle otřesnosti se dostalo 6 knih, než zmizela v propadlišti dějin. Asi ty edukativní rozměry... Mě teda víc dal ten Koval, a to i v tomto ohledu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.7.2016 18:12Rychlé šípy (1. souborná série) #15
    Tuhle sérii (67-71) má smysl kupovat i přes vlastnictví jiných souborných vydání, protože kromě Šípáků obsahuje i dobové poměrně raritní komiksy, ve velké většině adaptace matadora dobrodružné literatury pro mládež Otakara Batličky. Tady navíc jako bonus prostinký humoristický komiks Tonda & Já, který psávali Šimek s Grossmanem. V případě č. 15 ovšem docela průměr včetně Šípů, pozdní Čermákovo období s mírnými odlesky dobové tendenčnosti, ale dostaví se i stará dobrá Jestřábovo nekrotématika, tentokrát ze zatopené jeskyně, kde zřejmě utonul jeskyňář (modří z rokle už vědí).
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.7.2016 17:56Mysli, more, nebo budeš bit!
    Na rozdíl od jiné publikace ČvT (Cizinci jako téma) mám pocit, že tohle by přeci jen mohlo mít nějaký dosah díky své stručnosti a rychlému, jasnému sdělení. Finanční negramotnost je mor dneška, žiju na severu a vím o tom víc než dost. Každý prostředek, jak děsivou situaci, která se more týká víc než dost i gádžů, změnit, vítám. Každá prevence obecně vypadá jako házení hrachu na zeď, ale "postreprese" jak je známo nic neřeší, spíše naopak a chvála každému, kdo chce něco změnit a jen nenadává nebo by nechtěl problémy řešit jak ve třetí říši. Tenhle obrázkový leták je určitě 10 x výmluvnější než jakýkoliv textový. S činností ČvT jsem docela podrobně obeznámen a nemyslím si, že by zrovna oni vyhazovali prachy z okna nebo se přes ně tunelovaly fondy. Jó to tak nějaký ministerstvo... U mě dobrý jak poselstvím, formou, tak i kresbou a bohužel i v realitě typickým scénářem.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.7.2016 17:30Čtyřlístek #011: Letem kulatým světem
    Obdobně jako u č. 12. Pro mě i přes nedozírnou historickou hodnotu stěží srovnatelné s klasickým obdobím přelomu 70. a 80. let. Letem světem ale přeci jen poskytuje o dost rozmáchlejší zábavu než horské eskapády v č. 12 a tak rád přitlačím o jednu hvězdičku. Je zajímavé sledovat vývoj kresby, ale i prvopočátky některých pozdějších scenáristických motivů. Bobo tu vládne mocným kopytem a zdaleka nejen svou chutí na vepřové.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.7.2016 17:24Čtyřlístek #012: Prázdniny na sněhu
    Poslední číslo "1.etapy", kdy obsahem časopisu byl jen příběh z Třeskoprsk, navíc z části vyprávěný jen formou textu, obrázkové části střídavě barevné a střídavě oranžovobílé. Každý sběratel či milovník českého komiksu se musí samozřejmě při manipulaci s takovým artefaktem tetelit, ale já si přeci jen nalévám čistého vína, kresbou i scénářem se vše teprve zahřívá a v porovnání s klasickými taškařicemi od cca č. 40 do cca 100 je to pouze průměr.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.7.2016 17:19Myší hlídka #01: Podzim 1152
    Člověk se halt musí popasovat s faktem, že pro fantasy typickou epičnost a rozmáchlost zde nedostane. Slušná jednohubka ve velmi kvalitním vydání, ale peněz to teda je jak želez za tu chvilku zábavy. Do dalšího už asi nepůjdu, ale nahlédnutí do světa myších hlídky rozhodně potěšilo.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.6.2016 09:34Muži hněvu
    V podstatě můžu jen papouškovat níže uvedené, a to s tím, že já jsem na straně těch, co vidí Muže hněvu jen jako nepříliš vyčnívající, ale dobrou jednohubku. Zejména Criminal, ale i samotný Aaron nastavili laťku příliš vysoko.
  • J.Connor
  • J.Connor
    Koukám, že tu dostává Deadpool za uši, tak o jednu hvězdu zdvihnu své hodnocení, protože já byl příjemně překvapen. Po pubertálně infantilním a brutálně nadhodnoceném filmu, který se tváří, jak je jiný než klasické Marvelovky, aby byl ve finále schematičtější a ploší než všechny ostatní ...jsem fakt nic nečekal. A ne že by tenhle komiks byla nějaké ultrapecka, ale slušná a svižná zábava, která alespoň z konceptu UKK opravdu v několika ohledech příjemně vybočuje, to určitě je.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.3.2016 22:52Teorie rozpadu (paperback)
    Falangy sice oplývají především na komiks originálními kulisami historickými i zeměpisnými, ale tak nějak uondaně směřují k předem jasnému konci bez nějakého většího vzruchu. Navíc nemám pocit, že by se Christinovi zcela povedl jeho záměr učinit rovnítko mezi pravicovými a levicovými extrémisty, protože banda levičáckejch dědků z toho vychází přeci jen o dost lépe. Bilalova raná kresba se sice jeví trochu strnule, ale už v této fázi je to alespoň pro mě mistrovská a hodně svébytná práce. Na lovu je už pak z jeho strany skutečný majstštyk a v tomto díle už navíc nezaostává ani scénář. Vskutku mrazivý exkurz do duše již notně zahnívajícího komunistického impéria opírající se o překvapivě (vzhledem k době a původu autorů) velmi dobře nastudované historické souvislosti. Přitom je potěšující, že se rozhodně nejedná o nějaký laciný a schematický antikomunismus. MDEK zkrátka opět trefa do černého.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.3.2016 01:01Děsivé radosti
    Nechci do takového sympatické dílka vartovat, ale mě čistě subjektivně příliš nezaujalo. Nicméně, jak jsem zde již v komentářích volal mnohokrát... Konečně! Konečně vycházejí i u nás původní české emancipované mainstreamovější komiksy v žánrech komiksu typicky vlastních. Tleskám a přeju hodně zdaru do budoucna, jak autorům, tak vydavatelům obdobných počinů (nic proti "alternativě", i té hrubější a originálním autorským uměleckým počinům či jak to nazvat, ale chtěl bych vidět taky kvalitní stripy, "něcojakoAsterixe", spotřebnější fantasy, sci-fi atd.).
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.3.2016 00:48Kapitán Kajman
    D.I.Y. jak má bejt... od fandy pro fandy.
  • J.Connor
    Krásně zpracovaný tribute legendárnímu hrdinovi raných 90. let. Na Sweeta si pamatují i lidi, co už je později komiksy míjely, asi proto, že v Kometě patřil k vrcholným kouskům. Ten jeho mírně lascivní, hodně akční a vtipný a pozlátkem zakázaného Západu naditý svět byl pro chlapecké dušinky fakt neodolatelný. Nevím, jak moc pracovala nostalgie, ale Sweet na mě fungoval i po skoro 25 letech. I nový příběh, jen ten ruční coloring jsem dost postrádal. Sweet navíc splňuje to, co mi v českém komiksu obecně dost chybí - je to emancipovaný, vysoce kvalitní "mainstreamový" komiks, kterých naštěstí stále přibývá. Rozhodně si nechci stěžovat, ale škoda, že nevyšlo soubornější vydání Bofa jako takového (třeba ty erotické miniatury, Sheila atp.)... Jinak velmi zasloužilá práce a šup na někoho dalšího, hlavně třeba Schönberga či Hanuše (a jejich komiksy mimo Kometu, kterou většina lidí má, třeba Malý pirát, Cesty Bafometa atp.).
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.3.2016 00:15Teror ve jménu víry
    Přijde mi to k Frankovi trochu nespravedlivý. Jasně, ten scénář je slabej, poněkud banální akční historka s bizarní lacinou lovestory. Ale ruku na srdce, tahle "definice" se týká celé řady komerčních komiksů a takovou sodu obvykle zdaleka nedostávaj. Přijde mi, že problém je hlavně v tom, že je to "Miller" a stálo to 7 kil. Přes tu lacinost scénáře tam ale přeci jen pár působivých momentů při čtení je (třeba ty oběti jak zmiňuje kolega níže, ale pro mě osobně i právě ta až zaslepená úpornost prostupující celou knihou) a z hlediska vizuálu je FM furt velká třída. Normálně se nikomu do hodnocení nemontuju, ale sorry, ty jednohvězdy jsou fakt hodně přecitlivělý.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.3.2016 07:35Comicsové legendy #24: Wolverine #06
    Ta dynamika a nabušenost jsou na samým maximu možností. V kulometné kadenci zvrat střídá zvrat, lokace lokaci a nepřítel nepřítele. A že jich je, od sadistickýho vraha zvířat až po obludu z dávných časů, co musí nutně sežrat vyvolené dítě, a to ani jeden z nich nesouvisí s hlavní linkou. Přitom to ale není vůbec zmatené a už vůbec ne nudné, prostě krystalická béčková zábava nejvyšší ligy, které právě díky neuvěřitelné kadenci všeho člověka moc nepustí k přemýšlení, že to žádná vysoká literatura není ani v rámci komiksu.
  • J.Connor
    Po výborném Minutemen/Silk Spectre přišlo dosti rychlé vystřízlivění. Očekávání již zde byla zcela jinde, nejen kvůli skvělému prvnímu dílu, ale samozřejmě také kvůli nadupaným postavám. Jistě, co čekat od (počítám nejen mnou) adorovaného Rorschacha? Když by to nebyla historka z dětství, tak by se asi nabízela jen Punisherovská povídka. Jenže pak bych si představoval alespoň nadprůměrnou Punisherovskou povídku, což se tak úplně nestalo. Nemůžu tomu upřít slušné momenty, ale nějak to prostě není úplně ono, možná to by to zachránil alespoň větší hard core. Pro Komedianta již moc omluv nemám. Samozřejmě, udělat z něj šedou eminenci amerických dějin je v pořádku, začátek se žárlivou Jackie K. mě velmi navnadil, ale vietnamská linka je o ničem. Já chápu, že v 70. a 80. letech asi příliš zásadnějších momentů americké dějiny nemají, ale Vietnam je už opravdu velmi velmi vylouhovaný sáček čaje, kde navíc např. na poli filmů vznikly monumentální díla typu Apocalypse Now či trilogie Olivera Stonea a v jejich stínu je už pak vše trošku slabé. Vývoji postav a vesmíru to nepřináší nic moc a hořkou pachuť trochu zachraňuje jen závěr (mimochodem ve filmu zabije Komediant JFK, je to asi vteřinová scéna).
  • J.Connor
    Koupil jsem částečně z rozmaru a částečně ze staré lásky, pak dlouho odkládal a ejhle, příjemné překvapení. Minutemani jsou vynikající, snad až příliš tragičtí, ale co, asi to k tomuto světu patří. Tím, že se jim původní kniha zas tak moc nevěnuje, dostali autoři příjemně dost prostoru a měli výhodu, že "znalci" nebudou moci příliš remcat. Oproti kolegům se mi ovšem dost pozdávala i Silk Spectre. Není to postava, jejíž minulost by již byla příliš protřepávána a zde nastíněný příběh navíc zcela nenásilně a funkčně zapadá do univerza. Linka s pančovaným LSD je sice trochu přitáhlá, ale i zde jsou slušné dramatické situace (vztah s matkou, Komediantův "přínos"), které díky větší civilnosti zůstávají ve stínu epických tragédií v Minutemanech, nicméně jsou o to uvěřitelnější a ve výsledku i stejně působivé, protože jich není dvacet do Minuty.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.8.2015 22:05Criminal #2: Poslední z nevinných
    Monument...První dvě jsou vynikající, ale Last of Innocent je neskutečnej. (jen ten 21st century noir je jasná Tatínkova holčička od Millera, ale je to stejně jen bonus na závěr, navíc o třídu úchylnější než kraťas ze Sin City).
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.8.2015 21:45Sláine: Poklady Británie (paperback)
    Slaina jsem vždy mohl a splacení dluhu Pokladům Británie je vítáno. Bohužel mi ale zrovna tenhle paklík nějak nesedl. Dočetl jsem jej až na několikátý pokus a především první část mě zaujala sice formálně, ale fakticky už nikoli. Ne že bych vyžadoval nějakou povrchní řezničinu, ale ty neustálé tlachy o Bohyni, víře a čórtu mě časem úplně umořili. Sorry. Poklady Británie jsou čupr, ale přišlo mi, že mají nějak moc urychlenej konec. Po vizuální stránce ovšem luxus, hlavně a zejména Dermot Power a právě za to a mojí obecnou oblíbenost téhle série, která je velmi, velmi záslužná, zvedám ze 3 na 4.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš1.6.2015 09:22Kasta metabaronů (paperback)
    Jodo je Bůh a Gimenéz jeho prorok... MDEK je nutnost. Já osobně již začínám být velmi znuděn superhrdinstvím (UKK zahltilo trh a DC mě nebere), drsňáctvím Ennise a jeho epigonů či Mikem Mignolou. A nějaký ten pure art fakt jen výběrově. Proto tahle evropská alba nekriticky hltám a chci víc. Místo totálně out Ninja želv, kéž by začala opět vycházet komerční evropská alba typu Strygy, Vlad, Storm a samozřejmě Thorgal. Je toho hodně a každý další Euro flák vítám.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.5.2015 23:43Ultimátní komiksový komplet #059: Obležení
    V návaznosti na Tajnou invazi se jeví Obležení o dost lepší, už jen kvůli kresbě, hlavně toho Larka, konečně nesterilní vizuál s anatomicky naddimenzovanými w.i.t.c.h. čarodějkami...kladu si podobnou otázku jako Knuckless a je pravdou, že si z UKK pamatuju max. tak každej 5. book. Je to jistě i průměrností některých, na druhou stranu nepamatuju, že bych si v minulosti kdy kupoval 1 x za 14 dní takhle obsáhlý žánrový komiks, takže jistá zaměnitelnost zákonitě hrozí.
  • J.Connor
    Dával jsem to v laufu po návratu z dvojky Avengers a stejně nic moc, superhero postav je tam víc než v top 10, kresba tak tak a apokalypsa mohla být rozhodně bombastičtější. Pro mě spíš Averagers.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.4.2015 17:11Lucky Luke: Soudce Bean
    Spoustu let před ikonickým Newmanem - Beanem a taky pár let před Pro hrst dolarů a dokonce i dva před Yojimbem to Lucky Luke hraje v městečku na dvě strany. Skvělé.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.3.2015 19:42Lucky Luke: Císař Smith
    Velmi dobře jsem se pobavil, ale minimálně tenhle díl mi oproti Asterixovi, ale i třeba Indiánovi Umpa-pa přijde slabší, protože tam na rozdíl od kolegů přílišný přesah necítím.
  • J.Connor
    Jeden z mála klasických raných dílů, které mi v dětství unikly. Skvělé i po letech.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.2.2015 17:20Jelita
    Stejně jako u Fanouše obdivuji, a tady to vyhřezává ještě víc, že konečně někdo v ČR dokáže dělat výborný komiks dejme tomu komerční či určený širší veřejnosti, který je scénáristicky i kresebně na úrovni zahraničních evropských magazínů, sebevědomý, profesionální a ocenitelný i námi komiksovými nerdy.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.2.2015 17:10Skalpy #01: Země Indiánů
    Úžasnej rozjezd, šálek mojí kávy, potřeba dalších booků nesmírná!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.2.2015 16:58Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Jsem solidně navnazen, "bohužel" to vypadá na další utrácení za obrázkové čtení.
  • J.Connor
    Starej dobrej Logan! /a konečně po dlouhé době v moderním Marvelu skvělá kresba/
  • J.Connor
    Nebudu si tady plácat játra svými názory na kresbu a scénář, protože je třeba to všechno překrýt opětovným odkazem na zásadní komiksologický poznatek Landauera níže. ...Fakt super a FF už od té doby nikdy nejsou jako dřív :)
  • J.Connor
    Mám dost velkou tendenci cokoliv s Daredevilem podceňovat. Již jen jeho dlouholetá ediční opomíjenost, zřejmě hrozný film, na nějž jsem nikdy neměl ani odvahu a ani do Tajnejch válek ho nevzali. To vše ve mě podvědomě bují a mojí přezíravost změnil až Miller v UKK, což jsem považoval za jistou výjimku. Kevin Smith je jistě svým způsobem génius, ale ve pouze ve svém hodně úzce vymezeném ranku a ani jeho jméno jako scénáristy ve mě žádnou důvěru a očekávání nebudilo, protože Mlčenlivýho Boba tady asi neuplatní. No a světe div se, je to velmi dobré, správná dávka (předávkování) Marvelovského epického patosu, sem tam smrt a oslava správňáctví. A pár těch nepříjemných klišé se na konci krásně vysvětlí. Mínusem je sterilní kresba, která sice zhruba v půlce panelů celkem ujde, ale v té druhé se vrací starý dobrý syndrom WITCH čarodějek. Tenhle trend jde fakt hodně mimo mě.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš25.9.2014 08:41MY3
    Číslo pět žije a je to kočkopes.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.9.2014 12:14Opráski sčeskí historje #02
    Souhlas s kolegy, že došlo k jistému sešupu kvality, ať již co se týče vtipů samotných či jejich hloubky, když občas směřují až k Martyho frkům. Na druhou stranu zhruba po 1/3 knížečky jsem začal narážet na spousty dílů, kde jsem se musel upřímně a nahlas smát a obecně je to stále originální, vtipné a velmi zábavné počtení. P.S. a proti nekorektnímu humoru jednoduššího střihu vlastně nic nemám, jen to u Oprásků nebylo úplně zvykem.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš30.8.2014 13:48Predátor Omnibus 1
    Velmi příjemné překvapení. Podobně jako u Aliens v zásadě potěší spíše příběhy rozvíjející původní film. Je ovšem pravdou, že Temná řeka už vykrádá vykrádané poněkolikáté a vše zpestřuje jen sličná asistentka, příběh s pátráním po Dutchovi se ani nepohne, a to je škoda. Betonová džungle vycházela kdysi v časopise Stezka, kde jsem chytil jen pár stran a domníval se kvůli tomu, že jde jen o přepracování původního filmu. Kratší příběhy - střídavě oblačno, vyzdvihuji hlavně Krvavé písky času, unikátní mix brutality a světe div se i třeba špetky erotiky na pozadí skutečných a snad ještě brutálnějších událostí než jsou fabulace s vesmírným nimrodem.
  • J.Connor
    Thor mi vždy přišel jako velmi nezajímavá postava, byť severská mytologie mi není úplně cizí a pochopitelná liknavost českých vydavatelů vůči této postavě mě pak udržovala v nevědomosti. První setkání v UKK nebylo úplně zlé, ale přesto jsem k tomuhle booku přistupoval s poměrně velkým despektem. O to větší překvapení mě s tímhle epochálním fantasci-fimytologickým trashem čekalo. Výborné a absenci pokračování s tajemným kovářem jsem skoro oplakal. Skvělé retro.
  • J.Connor
    Před lety jsem byl tímle odlehčeným béčkem okouzlen a stále je to bezva zábava, nicméně pod nánosem edičního boomu Gartha Ennise v ČR už zpětně působí repetitivně, na což lká velká spousta Ennisových čtenářů.
  • J.Connor
    Obehrané, spotřební avšak zábavné a po sérii infantilních vizuálů v UKK i celkem příjemně graficky zpracované.
  • J.Connor
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.7.2014 23:09Muhammad Ali: Král ringu
    Příjemné překvapení. Grafická stránka řemeslně slušná, příběh strhující, byť velice velice jednostranný, třeba takovej Joe Frazier to s Alim tak pozitivně neviděl, viz vynikající dokument http://www.csfd.cz/film/261464-horor-v-manile/
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.7.2014 15:04Kája Saudek (2. vydání)
    Perfekt. Za prvé je třeba ocenit komplexnost pojednání. Za druhé čtivost a smysl vypíchnout to podstatné, suchopárnost a přílišná popisnost typická pro spoustu teoretických statích o umění/umělcích naštěstí chybí. A za třetí se mi líbí, že autorka přistupuje k dílu K.S. objektivně a z nadhledu, není to žádný tribute od adorujícího fanouška. Povinnost do knihovničky, čertvíproč původně vydaná v malém nákladu. Nemám ve zvyku se chovat ke knihám přehnaně citlivě, přeci jen jsou hlavně k užití a s měkkými deskami zatím nemám nejmenší problém, konečně dělají se i u mnoha obdobných publikací, a to i zahraničních.
  • J.Connor
    BH90210 v apokalypticko galaktickém vydání...to mají miláčkové rádi.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.7.2014 13:43O erbu bílého půlkoně
    Kratičký sešitek edičně čilého Klubu přátel Pardubicka (tomu říkám krajský-obecní patriotismus), no Obrázky ani Opráski to nejsou, ale je milé, že si páni z KPP trochu osvěžili formu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.7.2014 13:33Muriel a andělé
    Připojuji se k lamentu Landauera. Štvanice na knihu jsem se odmítl zúčastnit, když jsem ji pak mnohem později dostal darem, měl samozřejmě i tak velkou radost. Ano, technicky suprové vydání, které si dílo i autor zasloužili, na druhou stranu ta kniha (a stejně tak i její vlastnictví a čtení) je nenávratně poznamenána kauzou s prodejem originálů, podivnou politikou a pozadím vydávání Saudkova díla, vychcaností a kupčením na internetech...já osobně se od toho také nějak oprostit nemůžu a kalí mi to prožitky.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.7.2014 13:17CREW² #40
    Asi jsem Amík, ale ze Zlýho koně jsem celkem dost na kolenou, náčelník Apačů pro dospěláky (hrozný slovo což). Čekání bude odst úmorný, když uvážim, že ještě nevyšla ani první kniha a tu můžu zřejmě rovnou zahodit. Docela sviňárna utnout Rex Mundi takhle, já si to snad ještě koupim...naštěstí ale než to vyjde, tak úspěšně story zapomenu a zbude jen pocit průměrnosti. A bůhví jestli po místních odkazech vůbec nějaké Mundi vyjde.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.7.2014 13:12CREW² #39
    Skalpy už teď zbožňuju, ještě, že mám ty kuponky na slevy a budu si to moci celé koupit znova, na druhou stranu ty ostatní slevy nejsou úplně marný. Od Jokera jsem nic nečekal a upřímně řečeno byl díky pointě po dlouhé době docela osvěžující.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.7.2014 13:06CREW² #38
    Ta pubertální obálka (jak o ní hovoří kolega níže) je symbolická. Všichni totiž zapomněli, že čas poněkud letí a cílovka Crwe stihla mezitím zestárnout tak o 10-15 let, přičemž nejde zdaleka jen o věk samotný, ale hlavně o stovky přečtených komiksů v mezidobí. Nevšimli si toho autoři vybírajíc Anitu a některé další kousky a nevšimli jsme si ani my hodnotitelé, protože pořád máme od Crwe poněkud přehnaná očekávání chtíc zřejmě dostávat každé dva měsíce podobnej rauš, jako když jsme poprvé četli Loba. Číst Anitu a spol. na přelomu tisíciletí, tak z toho se*u Maggi.
  • J.Connor
    Když už na sebe tak upozorňuješ... Nebudu zabíhat do detailů, snad jen, že Lybie je vskutku podivná (pokud vím, tak tam útočí NATO a ne USA), ale co kdo získal třeba "útokem" na Jugoslávii by mě skutečně zajímalo, asi budou vědět ve Srebrenici... Stále dokola mě fascinuje, jak se názorový proud, který zastáváš, označuje za okrajový. Kromě pár fotrů někde v Texasu a hrstky konzervatistů v Evropě si většina myslí to, co ty (pokud si teda něco myslí). Ať už se jedná o intelektuály (vedené různými salónně levičáckými kapacitami typu "erudovaný lingvista" Chomsky), tak o masu, neboť ta postřehla, že antiamerikanismus je IN a zastávaj ho i ty chytrý a slavný, takže neni co řešit, navíc se dá snadno obhájit v diskuzi (ROPA, VLIV, PRACHY). Až v poslední době, kdy už na spoustě míst skutečně teče Euroatlantidě do bot, se lidi začínaj trochu chytat za hlavu. Ano, "proUS masírka" médií skutečně existuje, je ovšem dost průhledná a naletí na ní tak možná opice. Všimnul sis v tomto duchu i masírky opačného gardu ? Všimnul sis, kdo vlastní a financuje řadu západních televizí, novin, artu apod. ? Mimochodem odkud víš, že Lybie na tom byla tak dobře ? Z masmédií ? Jo,jo je to smutnej okamžik, kdy si člověk uvědomí, že svět je ovládán bojem několika supermocností a on je pouze postradatelnou jednotkou (ovšem jednotkou, která má teď a tady nejvíc práv a možností je hájit v historii lidstva). Já osobně volím teror hamburgeru, komiksového braku a hollywoodského škváru, na Korán mě neužije, na čínskej komunismus s lidskou tváří jakbysmet a v obětí ruského medvídka jsem už byl. Kolik kritiky kdo zanechal u podobně roztahovačných kousků Ruska, Číny, Írán(k)u a dalších ? V těchto státech se veřejně rozhodně nediskutuje a Chomsky by visel na nejbližším kandelábru. Kolik bylo demonstrací za zájmy utlačovaných v tomto případě ? Proč prakticky žádné, jedinou výjimkou je "trendy" Tibet. Myslíš, že v Sierra Leone, Rwandě či v Barmě aj. by svého času docela brali hamburgerový teror, než impotentní či žádné intervence OSN ? Docela rozdíl mezi Jižní a Severní Koreou, viď ? MÍR VŠEM bohužel znamená občasnou VÁLKU. A jsem moc rád, že žijeme na místě a v době, kde si můžeme takhle v klidu, byť vášnivě, podiskutovat, a to i díky válečné závislosti USA. Zduř.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.11.2019Prodám
    nabídka komiksů, ceny až na výjimky spíše symbolické, čistím chlévy a nechci vydělat, jen to spíš udat do dobrých rukou (email v profilu)
    Conan: Dcera pána mrazu (2009, 2. vydání, čtené, mírně ošoupané)
    Spider man – Návrat (2003)
    Ghost Rider: Cesta do zatracení (2008)
    Sebevražedný oddíl 1 (paperback)
    Vetřelci Omnibus 5
    Vetřelci Omnibus 6
    NOE 1 – 3
    Malý princ 2: Planeta ohnivého ptáka
    UKK Komplet 86
    UKK Komplet 114
    UKK Komplet 99
    UKK Komplet 91
    Wetemaa
    Češi: Jak se stal Havel prezidentem
    Čtyřlístek 180
    Asterix a kotlík (2. vydání, 2001)
    Duhová Regina 1
    Aréna č. 4
    Vzpoura androidů
    Power Rangers 4 – 6/2008, 1 – 3, 5 - 11/2009, 1 – 6/2010
    Gormiti 14
    Stáje Green Hills 2 – 10
    Děsivé dějiny Egypt
    Děsivé dějiny Rytíři
    Totally Spies 7, 8
    Star wars magazín 4 – 10/2013
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.4.2020 15:47* Připomínky a návrhy
    Ahoj, jen noticku, že odkaz na web Jodorowskyho v profilu autora odkazuje na depilační salóny v Tokiu :D
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.4.2014 09:18* Připomínky a návrhy
    Připojuju se k ucelenosti. Já osobně bych nedělal ani samostatný profily tomu, že něco vyjde v měkkých a tvrdých deskách, tyhle odlišnosti bohatě stačí poznámkou. Mně by upřímně stačila poznámka asi u dalších a např. obálkou se lišících vydání. Chápu, že je to pro vášnivce více položek ve sbírce, ale to je asi tak jediná výhoda, zbytečně to pak rozděluje komentáře a hodnocení, a to jak z hlediska uživatelství, tak objektivity. Vemte si takovýho Asterixe, kde mají některá čísla i pět profilů, pak je diskuze a hodnocení úplně o ničem.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.2.2014 13:51* Připomínky a návrhy
    Také bych "Mají" nechal. Důvody již kolegové vyčerpali níže.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.12.2013 12:25Sběratelský klub
    Já jen aby nedošlo k mejlce (jak říkal Sam Hawkins) :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš19.12.2013 12:15Sběratelský klub
    Kapis, Toe: Dal si tam odkaz na na Firehanda, kterej vyšel už dávno, ten vyprodanej bude, ale aktuálně vyšlo tohle http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=5159 Psal jsem panu Říhovi a včera večer ještě byly.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.11.2013 18:27Filmový a hudební klub
    Mně docela dost sedí asi ten nejznámější fancast, bohužel až na Custera a Tulip, navíc Jesse je pro mě tak ikonická postava, že asi nebudu spokojenej nikdy. Nicméně pár těch vedlejších postav tam podle mě ten týpek trefil naprosto geniálně, Fassbender jako Cassidy je nutnost, jenže těžko mu bude přicmrndávat takový béčko jako je Olyphant. http://www.comicbookmovie.com/fan_fic/news/?a=30257
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.8.2013 00:06* Připomínky a návrhy
    U komiksu http://comicsdb.cz/comics.php?id=3303 není vazba leporelo, ale klasická, dejme tomu sešit s látkovou vazbou. Leporelo bylo jen u prvního dílu, což je konečně vidět i obou coverů, že jen ten první má látkovou pásku na obou stranách.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš15.3.2013 12:16* Připomínky a návrhy
    to, co říká Grrr by se mi taky líbilo
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš12.2.2013 12:34* Připomínky a návrhy
    čus, tohle se jmenuje "NADANÍ" nikoli "NADÁNÍ" http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4568
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.1.2013 08:39Pindárna
    Taky jsem to během oné horečky viděl prodávat přes litr. Co je ale smutné, že ještě tenhle víkend (5.1.) jsem viděl prodat spider-mana za 400 ;)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.12.2012 12:54* Připomínky a návrhy
    mučas grácijas !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš19.12.2012 08:28Pindárna
    aha, já to blíž nerozklikával a spokojil se s titulkem "skladem ANO" ...tak to sorry za případnou chvilku naděje
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.12.2012 09:00Pindárna
    Neutrino: http://www.intercrosse.eu/
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.12.2012 23:23* Připomínky a návrhy
    supa !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.12.2012 10:24* Připomínky a návrhy
    Zack: dík za info, já jen jestli mi něco neuniká a ještě 1x chci taky zalobovat za číslíčko u hodnocení, myslím, že počet komiksů, které jsem hodnotil (= četl) je také docela zajímavý údaj
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2012 08:27* Připomínky a návrhy
    čus, jsem slepej nebo nejde editovat profil ? a nemohlo by být u kolonky Hodnocení také jejich počet ?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.12.2012 08:26Pindárna
    Díky za tipy kolegové ! 3 stíny i Ibikus vypadají dobře, Letní blondýnku vlastním a ta je vynikající.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš29.11.2012 08:34Pindárna
    Nemohli byste mi někdo znalý doporučit (kvalitní) komiks podobný "Pod dekou" ? Kupuju zavedené série a starší věci a nemám moc přehled, co vychází aktuálně. Nemusí to být podobné přímo námětem, ale spíš, aby se jednalo o civilní, dejme tomu citlivý příběh. A ne Corrigana či Padoucnici. Dík.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.9.2012 23:10Pindárna
    1) Preacher
    2) Crying Freeman
    3) Hellblazer
    4) Thorgal
    5) Comicsové legendy
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.8.2012 10:27* Připomínky a návrhy
    dik, tady http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=299 má být v popisu METLIČKA.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.8.2012 12:36* Připomínky a návrhy
    V obsahu http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=3794 je špatně jméno Hulka (Bruce Banne)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.6.2012 10:59Pindárna
    Jj, to bude pravda, jak jsi to "řek" vybavilo se mi to.... To asi všichni, navíc i zpětně ho musím ocenit, je to opravdu vkusná pohádka, profi natočená se spoustou lokací a nezapomenutelných postav, dost temná i k zamyšlení. Pro mě osobně nadčasový klenot.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.6.2012 08:30Pindárna
    Zkoušel jsem chvíli strejdu googla, a sice se u Images: "Sandonorico neverending" objevují sfingy, ale textově nic najít nemůžu. Je ale dobře možný, že Sandonorico bylo něco až za těmi sfingami, ale co tam vlastně bylo si už nepamatuju :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.6.2012 15:17Pindárna
    Sandonorico !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.6.2012 08:52* Připomínky a návrhy
    super! jen drobnost.. nešel by přidat jejich počet jako u komentářů, když už je to ten "přehled" ? :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.6.2012 13:41* Připomínky a návrhy
    Zack: Jsme už spolu řádně polemizovali o hodnocení v profilech komiksů, i když mě třeba zajímá, jak kdo hodnotil i z těch, co nekomentovali, chápu, že to je třeba marginálie... ale abych měl já sám dostupnej seznam Jak a Co jsem hodnotil, to mi přijde dost zásadní. Už se asi 2 měsíce chystam předělat hodnocení v závislosti na hvězdičkách, ale nemám jak, protože nevím, co jsem hodnotil, pokud jsem to i nekomentoval, což je minimálně polovina, ne-li víc.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.6.2012 13:00* Připomínky a návrhy
    Jasná věc, když už se narazilo i na mě, tak jsem to vztahovačně zmínil, ale jinak ať si samozřejmě každej ignoruje co chce. Nechtěl jsem tím nikoho ani sebe obhajovat, šlo mi spíš o tu atmosféru kolem toho, která mi přijde vzhledem k velikosti komunity naprosto zbytečná včetně tohoto technologického zlepšováku vzhledem k počtu přispěvatelů a příspěvků. Mno, konec hipisácký vsuvky, pokrok holt nezastavíš :D já bych hlavně bral třeba ten seznam hodnocení u komiksů i v profilech
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.6.2012 10:13* Připomínky a návrhy
    Nějak nám tu rostou fašizující tendence - chodí nás sem "5a1/2" a je hrozně nutné mít black/ignore list, případně se tu snáší kritika na někoho, kdo je takovej jouda, že sbírá dětský komiksy. Trochu tolerance hoši ! Jak odfiltrovat Entitu? a co by se tady pak na diskuzáku vlastně dělo zajímavýho? Napastovaný vtipy a vzájemný podkuřování? Cítím se dotčen i osobně neboť jsem si dovolil ke 30 čtyřlístkům napsat víc, než jen "klasika z mého dětství" a už je kvůli mě taky potřeba ignorelist, aby se někomu nezavařilo kolečko od myši. A až se budeme všichni ignorovat, tak si pak budeme psát tajné vzkazíky interní poštou, no úplný žůžo a ještě si budeme dávat bodíky, abychom se trochu rozkastovali. Líbí se mi, že sem chodí menší polouzavřená komunita lidí se společným zájmem, která dle mě obsahuje drtivou většinu "vážných" zájemců o komiks v ČR. Takže na tom asi tvůrci nezbohatnou, ale ten svobodný a komunitní duch je právě ten úžasný benefit, takže nezavádějmě píčoviny a zajímejme se o to, co jiní čtou, kupují, vydávají a jak se jim to líbí, i pokud je jim třeba 15 a mají rádi Donalda, kupují si v dospělosti WITCH nebo komentujou Čtyřlístek.
  • J.Connor
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.4.2012 17:19* Připomínky a návrhy
    Zack: super, dík za odpověď náčelníku ... komu se dají posílat scany? Nadále vaskovi ?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.4.2012 16:21* Připomínky a návrhy
    Zduřte, jsem jen natvrdlý nebo nejde měnit obsah (text) profilu ? k prosbě o seznam hodnocení se připojuju. Pěkné Velikonoce.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.2.2012 10:38* Připomínky a návrhy
    Zack: super a dík za info
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.2.2012 08:33* Připomínky a návrhy
    Mám asi taky jeden bug: dám série / čtyřlístek - celá série má 6 "stran". Pokud nahoře vyplním stranu "2" a dám přejít, tak v pohodě, pokud ale dole kliknu na "další strana ze 6" vrátí mě to na seznam všech sérií........... pak ještě dvě hnidopišské: 1) uvidím odkaz na sbírku i v profilu uživatelů? teď se na ni dostanu jen přes sekci sbírky, což je trochu nepraktické, kromě šmíráctví jde o to, že spoustu komiksů jsem objevil až takto - u někoho, protože byly uložené před dlouhou dobou a pokud nejsou součástí nějaké série nebo od známého autora, tak se hledají velmi těžko...navíc i sám zjistím finální číslo své sbírky jen přes sekci "sbírky" 2) předpokládám, že "prázdné komentáře" jen s hodnocením se nevrátí..ale rád bych zjistil, jak a kdo hodnotil, bude tedy nějaký ten seznam hodnocení ? Sorry nechce se mi to zde procházet dozadu... Dost špatně se taky zpětně hodnotí (nehledě na to, že jsem byl v tomhle svědomitý a prakticky vše až na Mickey Mouse jsem před hodnocením znova četl nebo aspoň pročetl ), protože profil mi sice píše 1037 hodnocení, ale od půlky to končí a ty, které jsem jen hodnotil už nedohledám... nebude tedy něco jako seznam komentářů + seznam hodnocení?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2012 09:39* Připomínky a návrhy
    Jasný, tomu rozumim. Já to právě chápal tak, že se bráníš z ideového hlediska (lidé čtěte!) vůbec ukázat jak kdo hodnotil, s dovětkem, že by to ani technicky nešlo. Což mi neladilo :) To víš, je to sice Tvoje dítko, ale má spoustu strejčků a tetiček, co chtěj kecat do výchovy, když maj toho fakana tak rádi :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2012 08:53* Připomínky a návrhy
    super :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2012 08:46* Připomínky a návrhy
    Zack: Ne, ze bych Te necetl, ale nechapal zcela urcite. :) Pokud to, že to "že u příslušného komentáře to není tak nějak není příslušný a hodnocení bude linkovaný na autora" znamená, že ve finále uvidim, jak kdo hodnotil hvězdama (podobně jako jsem dřív i zde viděl procenta), a to i ve svém seznamu komentářů s tím rozdílem, že na to bude tlačítko ON/OFF, tak je to samozřejmě vynikající a míru zdar!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.2.2012 18:37* Připomínky a návrhy
    Předně, o 5/10 jsem už nemluvil, stejně si předeslal, že to min. rok necháš. Ty debaty navíc nikam nevedou, ani jedno z řešení není "lepší".............. Komentář a hodnocení vkládáš odděleně i na čsfd. Myslím, že logický vztah pramení z nějaké podobné podstaty a ne z toho jestli něco dělám odděleně. Většinou močím a kálím odděleně, ale dost to spolu souvisí. Opravdu nechápu, proč nemůžu zároveň s komentářem vidět i hodnocení. Na ČSFD jsem odkázal proto, abys viděl, že když se u komentářů (a to i v seznamu komentářů konkrétního uživatele) vyskytují také hvězdičky, není to nic nepřehledného či matoucího, naopak, usnadňuje to rychlou orientaci.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.2.2012 14:56* Připomínky a návrhy
    Beru to Zacku, pokud dělám na svých věcech, přistupuji k tomu obdobně, je to košér. Myslím, že Tě ale může těšit, kolika lidem vývoj CDB není lhostejný. Pokud bych slyšel nějaké opravdu rozumné důvody pro 5*, tak už mlčim jako hrob. Ale kromě zpochybňování neslovního hodnocení jako takového a dosti podivného argumentu o vzrůstajícím "renomé" průměrných komiksů (zde to nemám vysledované, na čsfd je to přesně naopak mimochodem) jsem nic moc neslyšel. Jsou desítkáři hlučnější nebo zkrátka píší víc, než "5 * je v poho" ? Ach jo, přestávam pičovat....jen prosím to celkové hodnocení nikoli na celé hvězdičky a hodnocení ke komentářům, klidně fakultativně. Proč není moje číselné a slovní hodnocení logicky svázané ? Pokud budeš stejně dělat seznam s hodnocením, tak už může být rovnou u jednotlivých komentářů, protože u titulů s velkým počtem hodnocení to pak bude nepřehledné. Pro neznalého čsfd tedy, je tohle matoucí ? : http://www.csfd.cz/uzivatel/33472-jconnor/komentare/ nepřijde mi, byť jsou u většiny 3*.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.2.2012 13:24* Připomínky a návrhy
    To zní rozumně a půjde se do toho ? Dosáhne se tak alespoň nějaké hierarchie mezi tituly. A ještě 1 věc, bude vidět hodnocení ** také u jednotlivých uživatelů a jejich komentářů, případně nějaký seznam, ale to už je pohodlnější to vidět rovnou u komentujících. Vím, že zase někdo přijde, že si mám číst celý komentáře, ale jde o onu hvězdičkáři vzývanou rychlost. Prostě mě třeba rychle zajímá kolik dal můj oblíbený hodnotící a nechci si zrovna pročítat, že panel na straně 357 se mu moc nelíbil a o dvě strany dál udělal překladatel botu. A jen na závěr k problému 5/10, navrhuju pořád tu anketu, stejně už se s tim nehne, ale aspoň uvidíme, jak to tedy v tom globálu je a jen pro klid mé rozhárané dušičky, v čem konkrétně se ta stupnice 1-100% neosvědčila? Causa Fry a Donald je mi známa.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 13:30* Připomínky a návrhy
    Přeci jen musím ještě reagovat. Kefalín se měl zamyslet politicky, my globálně :) Pro koho globálně ? Oni jsou také nějací zapálení čtenáři komiksů, kteří zde nejsou přihlášeni? Kolik je těch, kteří si čas od času koupí komiks, přihlášeni na CDB nejsou a jukají sem pro inspiraci a "škála 10" by pro ně byla příliš složitá ? To jestli teď nepřecenil svůj zázrak někdo jinej. Sice nikoho z Vás osobně neznám, ale CDB beru díky její žánrovosti jako rodinnou záležitost, takže ne "já,já,já", ale MY, MY, MY. Kdybych tady byl na 10 jedinej fanda, tak už dávno držim hubu a krok. Ti hypotetičtí diváci toužící buď po rychlé informaci mají celkové hodnocení, myslím, že číslo v % je stejně srozumitelné jako počet * a Ti, co tak touží individuálně pročítat názory druhých si je pročítat mohou a stejně tak se mohou vykašlat na čísla i na **. Anketu, anketu !!!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 11:10* Připomínky a návrhy
    Já chápu, že je podstatnější komentář, než hodnocení. Nicméně, pokud se někomu nebude chtít něco psát, tak stejně stále napíše: další geniální dílo = 5 hvězd. Byla tu "škála 100", která je nesmysl, na tom se asi shodnou všichni, a teď je i 10 moc ? Myslím, že naopak, maximální čísla časem upadají, čím víc hodnocení, tím menší průměr, protože 1 hater hravě srazí hodnocení 10 fanoušků. Myslím, že Fryovu 100 % posedlost Donaldem hravě vyřešilo počítání hodnocení od 5 hodnotitelů. Hele já už končim, jde v podstatě o prd, někdo prostě chce mít větší svobodu hodnocení, někdo ji nepotřebuje, takže by od Vás bylo tolerantní, abyste nám ji vy pětihvězďáci nechali :)))) Anketu, anketu !!!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 10:29* Připomínky a návrhy
    Zack: áha už to vidim a taky vidim přetřásání jakéhosi "hocnocení" uživatelů, to prosím nezavádět... stačí mi letité zkušenosti z čsfd, kde tamní body jsou min. ze 3/4 za všechno možné jen ne za kvalitu komentářů či práci pro DB. Nechme tohle sociální emíčko ostatním webům, "rovnostářství" je další z velmi sympatických věcí na CDB //// erik: Bleaurghh. Klasika, zastánci "škály 10" jsou hnidopiši a zastydlí matematici..škála 10 je naprosto běžná a používaná i v hovoru. Ano, 5 * k vyjádření sympatie stačí, na to ve finále stačí i tlačítko líbilo/nelíbilo. A nejsme na čsfd nebo imdb, rychlou orientaci v hodnocení filmů potřebuje slečinka co postává ve foyer multikina s iphonem a neví rychle na co má zajít, CDB je trochu něco jiného.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 08:58* Připomínky a návrhy
    Nejni problém, klidně si svejch 1.000 hodnocení projedu (jako fakt), ale kde jsou ? Stejně jako celková čísla mé sbírky atp. To už v profilu nebude ? ... Škála hodnocení je evergreen všech databází. Jasně, že zdejší stomístná stupnice byl trochu úlet, na druhou stranu 1 (jasně že z mnoha :) ) věcí, která se mi na CDB líbila byla svoboda hodnocení. 5* = 100 % - absolutorium, 4* = 80 % - nadprůměr.... postrádám prostě 4,5* = 90 % - vynikající, ale ne nedostižné. A nechci slyšet, že si zvyknu, protože člověk si zvykne pomalu na všechno, třeba i na to kdybyste to vypnuli :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.1.2012 09:36* Připomínky a návrhy
    A nechcete je vést alespoň nějak odděleně? Tohle je otevření stavidla a voda skončí bůhvíkde...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2011 15:39* Připomínky a návrhy
    Já taky ne a asi to tak bude, ale chápal jsem to tak, že je to ofiko součást názvu (např. proto, aby to odlišilo Michela jako osobu nebo je to v pádu: Vydavatelství Albina Michela) http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89ditions_Albin_Michel
    http://www.facebook.com/pages/%C3%89ditions-Albin-Michel/103126576394100
    ale jinak jde samozřejmě o nepodstatný detail, jen mi na to padlo oko, když jsem komiks projížděl kůli komentáři
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2011 11:30* Připomínky a návrhy
    Komiks http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=813 vydalo původně nakladatelství celým názvem "Éditions Albin Michel". Vyplývá z tiráže i googlu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš2.12.2011 12:17Sběratelský klub
    96kb to je teda morda...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.11.2011 08:19* Připomínky a návrhy
    Lenny: Připojuju se. Pěkná sviňárna mimochodem.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.11.2011 08:15* Připomínky a návrhy
    Chápu Vaše pohnutky, ale pak by bylo vhodné ponechat obě ceny (sběratelskou i původní), protože původní je alespoň přesná, sběratelská je hodně relativní. Já osobně takovéhle ceny v drtivé většině případů dávat odmítám. Nedávno jsem např. koupil 5. Arenu asi za 40,-, ale viděl jsem ji někoho na aukru opakovaně prodat i za 250,-, podobně např. se Saudkovou trilogií kolem Modré rokle, kde jsem kupoval 200,- za kus, sběratelská cena zde začíná na 500,-, nákupy v LK atp. atp.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.7.2011 12:09Pindárna
    vasek: Bohužel, už je v krabici... ne vážně, ještě stále čekám na nahození celých komiksů, takže by mě ani nenapadlo zasírat něčí poštu skenama titulů, které tu už jsou. Napiš mi tedy svůj email a požadované parametry obrázků (můj je v profilu).
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1642 (cca 221179 Kč)
Mám: 1686 (cca 219731 Kč)
Chci: 27 (cca 797 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0