• Toe
    Toe admin14.3. 08:18Afterpunk
    Topka!
  • Toe
    Toe admin21.6.2022 07:24Hrnečku, vař!
    Jako vůbec to nebylo úplně docela marné :) Supr nádherný pohádkově snový roadtrip!
  • Toe
    První číslo - rozjezd - se podařil myslím výborně. Uvidíme jak si Vojtěch Matocha poradí s komiksovým scénářem dále. Nemám strach o kresbu, K-Os má komiks v krvi, tady není co řešit a podle ukázky hrubého scénáře na konci sešitu si Karel stejně asi řeší rozvržení sám :) Vadily mi ale barvy, které jsou sice technicky provedené na jedničku, ale když si vybavím černobílé ilustrace z knih, tak jsem tady prostě neměl pocit, že se to celé pořád odehrává v temné Prašině (el. proud tady již - zatím - funguje :) a jak Karel píše na konci, v knihách dělal ilustrace hlavně z prostředí Prašiny, v komiksu se již ale zaměřujeme na samotné lidi, takže atmosféra tajemné čtvrti se tak trochu vytrácí a všechny záhady jsou načrtnuty v podstatě na jedné stránce, kdy je detektiv všechny vyjmenuje na pár políčkách :) Ale tak pořád tu jsou a pořád je to jen rozjezd, který uběhne opravdu bleskově, takže je potřeba těšit se na další čísla a doufat...
  • Toe
    Toe admin18.6.2020 11:09Zóna
    Výborná věcička, jak píše trudoš, ve stejném duchu jako Rudo, jen tohle mě bavilo více asi díky menšímu objemu existencionální omáčky, přidanému konspiračnímu thriller koření a povedené pointě na konci. Úderná hláška na každé stránce a Dan touhle knihou potvrzuje, že patří k naprosté česko-slovenské komiksové scenáristické špičce.
    V kresbě se ale neposunul vůbec. Ne že by kresba snižovala u tak dobrého scénáře zážitek, některé scény se k tomu hodí i tak, stísněnou atmosféru a mrazení dokáže Dan udržet bravurně, ale pořád nepoznáte kdo je kdo a pořád to působí trochu jako storyboard připravený na vytažení lepším kreslířem.
    U mě zatím nej pro rok 2020 z česko-slovenských luhů a hájů.
  • Toe
    Toe admin30.5.2017 17:25Rumcajs se vrací #01
    True story...
  • Toe
    Tuším tam byl drobně upravován překlad v návaznosti na další díly, když se tehdy dalších dílů chopila hlavně CREW, podobně jako u Mýtů...
  • Toe
    Toe admin22.5.2015 15:45Týdeník kreslíře
    Já to sem ještě nenapsal? OK, tohle je věc hodně od srdce a takto souborně asi to nejlepší, co sem kdy od Paty četl :)
  • Toe
    Toe admin6.2.2015 16:03Pionýr - Kapitán prequel
    Kresba fajn, papír fajn...
  • Toe
    Toe admin6.2.2015 16:01Moje kniha Vinnetou
    Dostalo... mě... to... Nevím proč
  • Toe
    Toe admin1.6.2009 00:23BubbleGun #03
    Ňácí borci z brna se opět překonali - Bublák 3 lepší v mnoha směrech - hezká, barevná, tvrdší obálka od Andraste, hřbet, více stran za méně peněz, zahraniční autorky a hlavně povedené komiksy od domácích holek... Mým favoritem je jednoznačně Jaroslava "Líná Edna" Dejlová a Barbora Jílková, následovány jsou Azou a Anetou Bedánkovou s jejím romanticky založeným vlkem. Článek Michala Jareše o ženském (nejen) undergroundu opět nic nepřekoná.
    Ze zahraničních autorek se mi pak hrozně líbí Nancy Pena a Elke Steiner. "Hokus pokus a Tippi a Totem" od slavné Triny má pak skvělou pointu a hrozně mile na mě působil příběh "Pes" a "Srdečný pozdrav z Amsterdamu"... Jo a "Talent" od Camperové mě též dostal, on ani "Mitzin blog" od stejné autorky není k zahození :)
    Celkově hodně pohodové čtení, příjemná atmosféra, něco, co dokážou vykouzlit jen komiksové autorky ;)
  • Toe
    Toe admin6.12.2008 13:11BubbleGun #02
    Druhé číslo mě příjemně překvapilo scénáři, které u mne tentokrát vyčnívají nad kresbou, což se mi většinou u CZ/SK tvorby nestává a též publicistikou, kdy mě potěšil hlavně výborný rozhovor s Viktorem Janišem.
    Břečtan splňuje jak pěknou kresbu, tak pěkný scénář (v originálu vše vypadá ještě lépe díky "příměsy" červené, škoda, že zde jsou jen odstíny šedi)
    Kider je milý kresbou, potěšil mě ale až strip se hrou "na maminku a tatínka" ;)
    Dopíchal jako kratičký příběh neurazí, je to příjemný vtípek s opět příjemnou kresbou od Paty
    Milá maminko mě opravdu překvapilo a ač se kresba nese v naprosto amatérském(otřesném) duchu, kupodivu mi ke scénáři sedla a čím více jsem jej četl, tím více věcí v té kresbě nacházel a tím více se mi tento kousek líbil - oproti příběhu z minulého bubláka lepší o 100%
    Life of Unseen je jednoznačně best off čísla pro mě - u všech stripů jsem si kálel smíchy do kalhot, bral bych klidně celé číslo jen těchto stripů :)
    Mařena se mi zdála krapet nepřehledná a nebylo to tím formátem-nepřehledný byl prostě scénář i kresba, přesto se to dalo přečíst a pochopit, tedy jestli tam bylo něco k pochopení ;)
    Pan vajíčko byla taková jednohubka na zavzpomínání si - mě se hlavně vybavila stará černobílá TV, kterou jsme v té době doma mívali ;)
    Phobovi kraťásky z battlů v hospůdkách byly takovou sladkou třešničkou na závěr, jen aby vám z Bubláka nezbyla hořká chuť v puse :)

  • Toe
    Toe admin3.1.2008 21:39BubbleGun #01
    Je mi líto, že to vzali Kocogeláci útokem ale... Stejně se taky přidám! ;)
    U mne naprosto vede papír... Takovou kvalitu jsem nečekal a příště asi bude měkčí a levnější ;)
    Ale jinak ComiXshop, ten u mě vede, taky jsem takovou kvalitu nečekal ;)
    A pak samozřejmě FreeHead... Octobriana je profi stejně jako vtípky Trnkobrnkáře Martina Hrona... A článek o UD Comixu mě srazil na kolena!
    A ostatním minimálně gratuluju k jejich prvním(?) tištěným počinům... Zvláště kresba Dottwinga je to co mám rád a image mainstream styl tady (v ČR/SR) zatím citelně chybí!
    A protože jsme se s tiráží nějak extra nesr*li, více informací o nich, jako i kontakty, naleznete na:
    http://bubble.kocogel.info/profil.html
    ...třeba na doplnění i sem...
  • Toe
    Toe admin17.4. 08:22Cyberpunk 2077: Výpadek
    Je fakt, že Zaklínače 3 v polském dabingu jsem nedával, musel jsem přepnout na anglický s českýma titulkama, tam mi prostě nesedly ty hlasy, ale mám známé, co nedají na polský dabing dopustit :) Naopak v seriálu jasně vyhrává Michal Zebrowski :)
    Slovník Cyberpunk Red ale vychází z anglického RPG originálu z konce osmdesátek od "Big" Mikea, takže tam je opravdu v podstatě angličtina základ - pamatuju si, že když se nám do ruky v devadesátkách poprvé dostaly Street Samurai Catalog nebo Hardwired, tak jsme si stejně vše překládali po svém a kde šlo vložili slovo hacker po vzoru filmu s Angelinou Jolie, takže třeba netrunneři byli prostě jen hackeři a bylo :) Každopádně zatímco Shadowrunu jsme se nahráli plno, Cyberpunk jen minimálně, ten modifikovaný interluck systém nebo jak se to jmenovalo byl prostě napikaču bez počítače :)
  • Toe
    Toe admin15.4. 18:28Cyberpunk 2077: Výpadek
    Light: Vůbec nic, byl jsem naprosto spokojen, stejně jako u CP komiksů nebo Zaklínače 3, kterého Filip také kompletně překládal, je to celkem dříč co se týká her. Bude to spíš osobní preferencí, prostě to Deefha nesedlo, stane se, také mám překladatele, od kterých prostě nezvládnu nic přečíst. Já třeba jseš, seš nezaregistroval, ale nejsem klasický Čech, možná to bude tím :) Každopádně uvidíš, držím palce, hlavní příběh uteče jak voda, užij si "konce" ;)
  • Toe
    Toe admin21.3. 11:55Dívčí válka #05
    jojo, Péčko Patří hned dolů vedle Parkera a Planetary, to je 100% záruka, že se k tomu nePovolaný nedostane :D
  • Toe
    Toe admin21.3. 10:34Dívčí válka #05
    yogi: Očividně jsi zaujatý vůči lidem s výškovým hendikepem, kteří díky tobě už nikdy nedošánou na Manaru a Joda ! ;(
  • Toe
    Toe admin21.3. 07:36Dívčí válka #05
    Už jsem nabonzoval Meona Dětem země - tvl takto nabádat k ničení planety a antiekologickým názorům! Měl by se fakt stydět!!!
  • Toe
    Toe admin11.3. 06:24Dívčí válka #05
    OK, prolistováno a tomuto dílu už bych štítek soft hentai klidně přiřadil - tak 30 % chytře cenzurované hromadné soulože x-náctiletých slečen už je obsaženo :D
  • Toe
    Toe admin9.11.2023 08:18Zloba #02: Sabat
    Zloba 1 myslím nevyšla tištěně.
  • Toe
    Toe admin26.10.2023 01:50Fenomén #01: Město zlatých očí
    Na Godreads to má průměr, dle recenzí super kresba a v první knize zatím míň než průměrná story, kde se toho moc nedozvíš a nedává to úplně smysl. Obsahem spíš k frankofonnímu stylu komiksu. Ostatně ukázky jsou celkem vypovídající. Bendis asi četl Ságu a chtěl si udělat něco podobného mimo hlavní proud a tak si s kámošem něco zkusili... :)
  • Toe
    Toe admin13.10.2023 13:06Myšlenky smyšlenky #01
    Poniczech: To měly všechny kusy, dík za připomenutí, jsem to už kdysi chtěl dát do poznámek, tak teď díky tobě činím :)
  • Toe
    Doplnil jsem to "speciál" i do názvu tak jako je u Krize na nekonečnu zemí, ať to nemate
  • Toe
    Toe admin26.8.2023 15:14Kočičí deníky
    Možná? :) Tak ještě že nevyvolalo paniku to před měsícem, kdy CREW vydala vázanou mangu a dokonce přímo horor! :D
    Ale jasně, chápu ten zmatek pro sběratele a tu trýzeň, kam v knihovně teď knihu zařadit aby ladila :)
  • Toe
    Toe admin26.8.2023 11:56Kočičí deníky
    Tohle ale nemá nic společného s ničím z výjmenovaných :) Není to horor a je to hlavně kompletně jiný formát... Až na autora, což doufám není pojítko na nuceně stejný formát :)
  • Toe
    Toe admin24.8.2023 12:49Kačer Donald 2023/01
    Tvl je vidět že je okurková sezóna a není moc kde na co jiného hejtovat, tak se musí vzít za vděk aspoň Kačeři :)
  • Toe
    Toe admin23.8.2023 12:29Kačer Donald 2023/01
    yogi: V minulém století to dokonce stávalo z počátku třeba i 37 Kč !! :) Ono to opravdu není žádná "novinka", ale s "přestávkami" pořád vycházející periodikum už z devadesátek, u kterého se dříve nikdo moc nepozastavoval - se divím, že to tu teď má tolik komentů :)
    Jinak jo, přílohy byly u tohodle vždy součástí, ze startu spíš na přeskáčku, pak už s železnou pravidelností.... blackJag se tady s tím vždycky i vypisuje chudák :)
  • Toe
    Toe admin23.8.2023 06:18Kačer Donald 2023/01
    Pravděpodobně stejně jako se všema předešlýma řadama před tím včetně Spider-Manama, Mickeyama, Avengers, Transformers, Star Warsama a dalšíma ze stejného ranku... :) Ale ono asi stačí, když to 2-3 roky pojede :)
  • Toe
    Toe admin22.8.2023 09:00Kačer Donald 2023/01
    JIK: To nepotřebuješ, když máš teletext, víno a slivovicu!
  • Toe
    Toe admin22.8.2023 08:41Kačer Donald 2023/01
    JIK: Jop, blackJag to počítám má, takže na moravu to asi dorazilo :D
    DR: Jop, tyhle stánkové prodeje si žijou vlastním životem :) A ano, jak píšeme i tady, není to Albatros Egmont.
    Kdo by náhodou chtěl, v CP je ještě několik starých čísel téhle řady, komplet balení včetně hraček, co k tomu tehdy dávali - stačí napsat na info@comicspoint.cz na domluvu jako obvykle ;)
    Tohle nové ještě řeším, možná bude v CP taky, ale určitě jen pár kousků, aby to nezbylo jako ty dříve ;) A spíš až tak za měsíc, jak se vrátí kusy z remitendy...
  • Toe
    Toe admin16.8.2023 19:23Lucky Luke: Koleje v prérii
    z-e-d: Ne, neřekl bych. Leda tak nějakou kresbičku jako poctu kamarádovi :)
  • Toe
    Toe admin19.7.2023 07:51Sedmikráskov: Komiksové stripy
    maco: Jop, máme to poznačené v poznámkách, ale zatím nemáme jak zjistit, pokud někdo ví, nechť napíše. Taky nám chybí sken obálky, přesný rozměr a ověření ceny při vydání.
  • Toe
    Toe admin2.6.2023 07:44Každý jeden den
    Spíš se tu objevil po letech Kaluž aby přidal svůj komentář, takže vydat tuto knížku opravdu stálo za to!!! :D
    Na mě jinak vykoukly reklamy všude možně, včetně jisté nejmenované databáze ;) Já reklamy neblokuju, užívám si je :)
  • Toe
    Ricarderon je přímo překladatel ;)
  • Toe
    Doplněno do popisu, včetně obálky pod přebalem. Neporovnáváno s prvním vydáním, to si může každý vlastník sám ;)
  • Toe
    Toe admin10.3.2023 16:06Český komiks a jeho svět
    keporkak: Dík za info, doplnil jsem :)
  • Toe
    Toe admin8.3.2023 05:59Sága #09
    Jestli myslíš čtvrtý díl, tak zatím ano. Ostatní už jsou buď dotisky nebo stále dostupné...
  • Toe
    Bývá i jinde, Krakatit nebo Comics Point mívají, zatím měli všechny předešlé i s limit obálkou - u Comics Pointu mají i zpětně některé vyprodané třeba jen v posledním kusu, co se raději nedává na e-shop, stačí napsat na info@comicspoint.cz a oni prověří na skladě, to se netýká jen Lady mechaniky ale i jiných limitek a vyprodaných věcí.
  • Toe
    Toe admin5.1.2023 13:24Ostrov Dr. Moreaua
    Doplnil jsem do popisu přesný rejstřík...
  • Toe
    Toe admin12.12.2022 12:15Sbohem, má růžová zahrado #01
    JJ, některé karty zakládáme i půl roku dopředu... Až do třetího dílu byl ten název bez "má" i ve všech feedech distribucí, běžná věc, třeba Albatrosmedia má každou třetí obálku na netu jinou než je finální :) Proto vždycky píšu, že se musí obal kontrolovat a nevěřit internetu - opravím to, dodám správné ke všem dílům...
    Dík Kerbellos za informaci, pokud narazíš na něco příště, klidně piš do https://comicsdb.cz/forum/1/-pripominky-a-navrhy - v komentářích to nemusíme vždycky zachytit ;)
  • Toe
    willis: Dle doprovodného textu ano, všech 15 stran co vyšly, než byl seriál ukončen.
  • Toe
    Aby si tady někdo nemyslel, že cenzurujeme obsah knihy, doplnil jsem festovně obsažené věci!
  • Toe
  • Toe
    Toe admin30.11.2022 06:36Zázraky
    ergo z komentářů níže jasně vyplývá, že je škoda, že se to tady nevydává v 15-ti edicích, rozměrech a vazbách s tím, že by si ještě lidi dopředu volili o kterou variantu mají zájem, aby pak nevěděli, že to vyšlo i v jiných variantách, které je nezajímají a otravují a nejsou hodny jejich pravdy. Jedině tak by tu mohl zavládnout ZEN! Myslím tedy možná... :D
  • Toe
    Fry: Jde vidět, že nemáš děcka :) Tohle je i u českých dětí aktuálně populárnější dokonce víc než Tlapková patrola nebo Ledové království, doposud kralující :) Tento komiks je mimochodem italská produkce (Panini) vycházející z animáků, který dělá komplet celý sama jedna italská holčina
  • Toe
    To ale není Albatrosem, takto to vyšlo i v originále. Ten skoro čtvercový formát by ani nešel na A4 natáhnout, už takto je nahoře i dole dost místa, jedině dva pod sebou a to by zas bylo hrozně prťavé asi... přeci jen to vychází z TV seriálu jako doplňkové příběhy na dětských web stránkách TV a v časopisech na půl strany.
  • Toe
    Toe admin6.10.2022 10:16Růža: Podzimní patálie
    Olwen: :D :D :D :D - Si říkám, co zas nějakej chytrolín do toho šťourá... ale už to vidím :D :D :D
  • Toe
    Toe admin15.6.2022 06:52Gorazdův posel
    Mrknu někdy doma, jak budu přidávat slovenské věci, což bude kdo ví kdy - zatím klidně zkus Dark Towera, ten digitalizoval plno Mrázových věcí a chystá se ten nový komiks a nebo vlastně klidně přímo Fera Mráza, dřív to býval hodně milý a komunikativní autor, alespoň co jsem ho naposled (tak 15 let zpátky) viděl :)
  • Toe
    Toe admin14.6.2022 09:38Gorazdův posel
    Myslím že ne, Fero byl alfou a omegou Bublinek a v době ČSR vycházelo plno věcí v češtině i když se jednalo o slovenské (nebo třeba i maďarské) autory a to nejen v komiksu, ale i v knihách, časopisech... Můžeš se zkusit poptat u Dark Towera na webu, to je velký fanoušek, třeba bude vědět více :)
    https://komiksarchiv.blogspot.com nebo https://www.facebook.com/Bublinky.komiks
  • Toe
    Satan: Opravy, upozornění atd prosím příště sem: https://comicsdb.cz/forum/1/-pripominky-a-navrhy - v komentářích by to mohlo zapadnout v záplavě balastu :) Odmazal jsem tu větu "čtenáři poprvé dostávají ...", to je stejně klasický reklamní bullshit od nakladatele, kterému se tu spíše vyhýbáme a snažíme se ho filtrovat když kopírujeme "Píár" a všimneme si toho... Problém nastává jen tehdy, kdy často ani jiný popisek ke knize není a ne vše hned čteme, že? :) Záhada zde to jinak není, je to popisek u nakladatele a klidně to u něj může být klasická web copywrithing kopírka no https://www.albatrosmedia.cz/tituly/77477103/nove-pribehy-maleho-boha-a-kruana-zivot-s-abickem/ :)
    Jinak poslední odstavec to už je počítám výpis od někoho z nás (možná přímo ode mne, matně si vybavuju, že jsem ty strany počítal) a přesunul jsem ho do poznámek, kde by správně měl asi být. Často se snažíme dodat co nejvíc informací o obsahu, ale ne vždy to umožní čas a někdy se k tomu dostaneme až později, viz. třeba zde https://comicsdb.cz/comics/9380/rychle-sipy-sesit-cislo-1 - kde jsem snad hodinu dopisoval a popisoval detailní obsah přesně tak jak jde v knize za sebou a ještě dohledával zdroje a autory :))

    Dej vědět, jestli takto vyhovuje nebo napiš návrh, jak by měl popisek knihy vypadat.
  • Toe
    Toe admin18.4.2022 06:11Walitaka (Bobří stopou speciál)
    Bobří stopa (dříve Bobří stopou) není komiksový časopis - komiksy v něm vycházely jen občas v některých číslech (obvykle označených jako speciál) a tohle je jedno z nich. Walitaka jinak vyšel souborně i v rámci Čermákových komiksů: https://comicsdb.cz/comics/4961/walitaka - tam je to zase pro změnu třetí kniha v edici :)
  • Toe
    Toe admin6.2.2022 06:42Cesta kostí (sběratelská verze)
    Descent monstra jsou vývojová větev, Marshall o tom občas v rozhovorech mluvil, právě kvůli tomu, že po Dog Soldiers každý počítal spíš s lykantropem (ne tím klinickým :) nebo nějakou podobnou verzí monstra - hold prokletí, když se proslavíš jiným filmem :D To pak měla podpořit i dvojka, ale nějak to vyšumělo, Marshall pokračování nikdy extra nechtěl a i ten odlišný konec v US verzi filmu s tím, že jim pomáhal i někdo místní kdo s nimi byl v kontaktu, nebyla úplně Marshallova vize, protože už se trojky asi nikdy nedočkáme :/ Mimochodem, i když se film odehrává v US - Kanadské přírodě, všechno je to točené v Anglii :) Hlavně jeskyně jsou komplet britská studiovka :)
  • Toe
    Toe admin25.11.2021 04:53Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Spoiler! Holka s ocasem je tam taky!
  • Toe
    yardaformi: Něco jsem nastínil už v tom dlouhém odstavci v popisu knihy, se kterým jsem se ale asi psal zbytečně ? :D
  • Toe
    Na to se musíš zeptat Campbella :)
  • Toe
    Vydavatelé asi ne, možná Campbell sám, ale v rozhovorech se zmiňuje, že na úpravách s ním drobně spolupracoval - ona to byla vždycky větší srdcovka Campbella, než Moora - přeci jen si to souborně sám vydal ;)
  • Toe
    Přidal jsem náhled obálky pod přebalem - určitě se bude lišit minimálně v logu, vydavatel začal používat jiné u dalších dílů a u předešlého vydání myslím nebyl text vyražen (emboss), u druhého vydání je.
  • Toe
    Toe admin8.6.2021 07:49NANITS chronicles
    Já chtěl taky ohodnotit, ale pak si uvědomil, že jsem ovlivněn apkou, nedočetl jsem to ještě úplně celé a taky se vás bojím, takže raději ne ani po dočtení :)

    Stara.kryta: Dík za info, je pravda, že obsahu nebylo pořád dost, propagace nestačila a že nebyla malá i s vlastníma financema - kluci (a holky ;) z Nanits jezdili s ukázkama kde se dalo (rozhodně ne jen v ČR) , točili videa, byli aktivní na sociálkách... Tak třeba se ještě povede někdy v budoucnu ;)
  • Toe
    Toe admin7.6.2021 13:46NANITS chronicles
    Jen pro zajímavost, je tu vůbec někdo, kdo používal ještě NANITS apku a četl (scrolloval ;) tyto komiksy ještě před zakoupením knihy?
  • Toe
    Stejně jako u ostatních limitek od BB/Artu - jiný obrázek na přebalu, přebal na jiném papíře, cena a certifikát limitace v balení (je vidět zezadu). U CP plakát navíc (obálka co je na limitce). Jinak je uvnitř úplně totožné, pokud nejsi sběratel, nepřijdeš o nic ani s "normál" verzí.
    https://www.comicspoint.cz/swamp-thing-bazinac-alan-moore-barevne-vydani-limitovana-edice-100-ks-plakat
  • Toe
    Většina kreslířů zde má komiks jen na jednu stránku ve speciální povídce na konci - každá stránka je zároveň variantou nějaké významnější obálky, ke konci je to uvedeno i s náhledem obálek a přehledem, kterou kdo kreslí. Hlavní příběh dělají jen Peter J. Tomasi, Fernando Pasarin a Matt Ryan.
  • Toe
    U Comicspointu jako obvykle - jen bude dostupná až od čtvrtka 8.10. - menší zádrhel v tiskárně:
    https://www.facebook.com/Comicspoint/posts/4637382396302935
  • Toe
    Když tak prosím příště přímo do fóra "Připomínky a návrhy", tady by nám to mohlo utéct (i když jen tak neuteče! :D
    Lenny: Je to tak, jsi psaný všude, teď jsem znovu omrknul a sám jsem to tu původně doplňoval dle tiráží - hodíme všude poznámku...
  • Toe
    Toe admin5.10.2023 06:00Nakupujeme venku
    DR: Celníci ti to stopli? Kvůli clu, resp. kvůli DPH, to asi nebude, leda by to posílali ze státu mimo EU a to teda nevím odkud, to se mi u Gildie ještě nestalo :) Nemáš si nechávat posílat kokeš k tomu!
  • Toe
    Toe admin22.9.2023 13:04Sběratelský klub
    Kluci, nahoře, velká sekce BAZAR je tu už pár let - první věta, jednoduchá pravidla a dávat tam prosím ;)
  • Toe
    Toe admin25.8.2023 07:58* Připomínky a návrhy
    Jasně, proto píšu publicistika, na to je ta sekce, co tu máme :) https://comicsdb.cz/zanr/41/publicistika
    Když to vezmu - stran to má dle vydavatele 40, když si odmyslím nějakou tiráž, úvodník, dejme tomu třeba 5 stran komiksů a stránky nebo části stran s kresbama a ukázkama obálek a časopisů + články o jeho životě, což už se dá počítat do publicistiky, i když co si tak vybavuju, že než hodnotně teoretické byly tyhle články spíš o tom, jak na čundru v Brdech opékali u ohně (což je pěkné, ale ne sem :), tak mi vyjde třeba 20 stran publicistiky a 5 stran komiksu? OK, pojďme se zamyslet, kde by pak byla hranice? Dát sem tedy všechny klubácké časáky zaměřené na jednoho autora? Všechny speciály periodik? Dát sem tedy i ty ostatní Vápenky? 20 stran v tomto formátu je v podstatě seminární / semestrální práce na střední škole (které sem nemůžeme dát, páč se většinou netisknou a nejsou dostupné v archívech. Co už ale je dostupné v archívech a má mnohem více stran a je napsáno (a zkontrolováno) a vytištěno (a často součástí knih), kolikrát i s bohatějším obrazovým materiálem, jsou vysokoškolské práce a teoretické texty. Dávat sem tedy i diplomové práce?
    Když se podíváš do sekce publicistiky, tak jsou zde všechno knihy které mají publicistiku a omáčku okolo na 100 a více stranách a zatím jsem sem myslím nedávali nic opravdu mimo, když se na ten seznam podíváš. Myslím, že i u těch monografií (které obvykle nemají pod 200 stran) se nejedná o nic ustřeleného a jen o autory, kteří opravdu dělali nejvíce komiks, ne o monografie třeba Teodora Rotrekla, který je skvělý malíř, má na kontě tunu obálek, ale komiks jen jeden :)
    Jako neříkám, že jsme dříve třeba neustřelili, (přeci jen necelých 100 titulů ročně ze startu db je rozdíl k dnešním přes pět set titulům za rok co se týká kontroly) klidně jmenuj konkrétně, co sem úplně neladí, napadá mě třeba, že jsme dříve řešili třeba Zooomy, které jsou sice troufám si říct od předních komiksových teoretiků a o hlavně komiksových autorech, nuž zaměřené spíše na jejich nekomiksovou tvorbu, přesto s více komiks stránkami, než toto. Nebo třeba diskutabilní Průvodce neklidným územím, kde tady máme první a druhý svazek, ale třetí už ne, ten už je opravdu dost mimo komiks. Pokud by se Zooom hodně odchýlil od komiksu, nebyl by tu pravděpodobně ani on s dalším svazkem.
    Zatím přesvědčený nejsem, ale pokud se najde více argumentů pro a více žadatelů, třeba se nechám já nebo někdo z adminů zlomit :)
    Opět píšu, že mám tyhle plátky rád, rád je sbírám, rád v nich listuju a zjišťuje kde a co a jak vůbec vznikly, ale v rámci db je potřeba se někdy oprostit od té nostalgické shromažďovací potřeby a víc se nad tím zamyslet i v rámci budoucího přidávání. Proto tady taky třeba nejsou desítky věcí MARVEL, Disney a spol. spíše dětského ražení od Albatrosu, které také vypadají, že je v nich publicistika, ale je to opravdu tak strohé, že zatím ne-e. ale některé MARVEL encyklopedie možná časem... Ale třeba to jako fakt vidím blbě jen já :)
  • Toe
    Toe admin25.8.2023 04:39* Připomínky a návrhy
    DR:
    Ad Humory - co si vybavuju, tak tohle opravdu komiksy nejsou. Osobně moc nepovažuju ani Šprýmovné nebo Nezbedné komiksy za 100% komiksové knihy (v jakémkoli vydání, ty od Plusu nejsou úplně první ;), ale pořád obsahují více komiksů, alespoň v prototypovém stavu, než Humory, které jsou opravdu jednoobrázkové (nehledě na to, že na některých je určitý náznak děje, který ale nikam nepokračuje ani na nic nenavazuje, co si vzpomínám). A snažíme se vyhýbat přidávání věcí jen kvůli nějaké sérii, edici nebo labelu, to je opravdu pro čistě komiksovou databázi nežádoucí. Neříkám, že to časem třeba nebudeme nějak evidovat označené jako NEkomiks publikaci, i když si to nedokážu teď moc představit, v současné db ale ne, podobně jako neevidujeme všechna čísla periodik, i když mají komiksové speciály a tak. Tyhle Ladovy humorné obrázky navíc vychází už desítky let namixované v každoročních kalendářích a evidenci těchto bych se rád vyhnul (opět - nějaké evidenci ostatních tiskovin jako jsou kalendáře, obal od zubní pasty atd. se také nebráním, ale v současné době je toho dost na doplňování i bez těchto :)

    Ad Kreslí Fischer (dotisk) - Měl jsem ty Vápenkovy původní sešitky nakopírované jako správný junák všechny myslím, teď jsem dohledal jen Kruma, ale co si matně vybavuju a koukám teď na toho Kruma, všechny to jsou to jen seznamy děl, rozhovory, povídání a podobně s pár ilustracemi nebo pár komiksovými stranami, neřadil bych to ani do kategorie publicistika. Každopádně jestli tento "dotisk" má z těch 40-ti stran (bez bonusových) alespoň 15 stran s komiksy, pak bych to asi přidal, to bych ale musel ověřit - pošli mi případně foto na email :)
  • Toe
    Toe admin25.7.2023 09:38Pindárna
    "My ted koukali na lotra z dvd a bylo to hrozny :)" - To ale nebude tím dvoustranným DVD :D
  • Toe
    Toe admin25.7.2023 08:04Slevy, výprodeje, bazary
    Poslední kousky Bubláků u Comics Pointu "za pajsku" :)
    https://www.comicspoint.cz/hledani?query=bubblegun
  • Toe
    Toe admin13.7.2023 10:42Sběratelský klub
    Nějaké info k plánovanému Texovi níže, šlo to teď na emaily kdo psal (komu nedošlo, tak nejspíš nemá platnou registračku jak jim nefungoval formulář, takže napište znova) a plno dalších novinek přímo na FB včetně nějaké propagace a komiksů zdarma https://www.facebook.com/italskikomiksiceski

    "Vážení přátelé,
    děkujeme moc za rezervaci komiksů, za zprávy, dotazy atd!
    Takový zájem jsme nečekali, jsme za něj moc rádi, jen trochu hůř zvládáme individuálně reagovat na zprávy, které nám chodí.
    Tak nám to, prosím, odpusťte a vězte, že v tuto chvíli je situace taková:

    TERMÍNY
    Jak to tak vypadá, tak červen už asi nejspíš nestihneme...
    Nyní doděláváme poslední úpravy českého znění a obálky, které musíme poslat do Itálie na schválení před tiskem.
    Tzn. jakmile nám přijde potvrzení, že data jsou v pořádku a můžeme vyrábět, zadáme tisk a pak už to je otázka cca týdne až dvou,
    než se nám dostanou hotové sešity do ruky. Tím pádem pár dní na to se dostanou do rukou Vám.
    Proč to všechno tak trvá, třeba pomůže osvětlit info níž (FAKTA A NUMERA).

    REZERVACE
    Ještě stále nám chodí zprávy od těch z vás, kdo nám psal zrovna, když měl server výpadek, a nám tak dané rezervace utekly.
    Proto jsme nechali rezervační formulář v provozu. Každopádně, jestliže jste dostali tuto zprávu, vaši rezervaci máme zaevidovanou.

    Krom toho, že se nám sešlo rezervací víc, než jsme čekali, zároveň jednáme o podmínkách otevření malého obchodu.
    Proto zvažujeme navýšení počtu kusů. Nechceme to ale udělat bez rozmyslu, a tak se snažíme, mít v tom jasno předem a pokud možno přesně."
  • Toe
    Toe admin7.7.2023 14:57* Připomínky a návrhy
    Stejně jako Modrá Crew je i Argokomiks uváděn i přímo v tiráži, dokonce i jestli je to velká nebo malá řada... Poslední knihy mají ke konci vždycky i seznam (kde to číslování ale ne vždy odpovídá původnímu pořadí vydání ;) Ale třeba Galerie českého komiksu není uváděna nikde jen na e-shopu myslím nebo jen v posledních knihách? Každopádně veškeré uváděné včetně Modré Crewe bych raději viděl v edici (labelu) než v sérii.
    Trudoš: Kdybys nenapsal, ani nevím, že něco takového existuje... Takže vlastně přínos! :D Ale série řeší hlavně uživatelé, redakce tak mezi tím kličkuje :)
  • Toe
    Toe admin28.6.2023 12:09* Připomínky a návrhy
    GWB :-*
  • Toe
    Toe admin28.6.2023 11:25* Připomínky a návrhy
    Zítra bude jako že se SuperzpomalenýKocour jmenuju!
  • Toe
    Toe admin20.6.2023 13:37Sběratelský klub
    Mezitah 2 na Doniu: https://www.donio.cz/mezitah
  • Toe
    Toe admin12.6.2023 08:02Sběratelský klub
    Skot: Jo, dělá to pořád ten samý Mario Tachecí https://comicsdb.cz/autor/1045/mario-tacheci
    - ten formulář mu prý nefungoval (a možná pořád nefunguje) - spíš bych počkal až (jestli) dodá nové info, on to zkouší pravidelně po pár letech, ale je na to sám a dělá to spíš z nadšení (a myslím, že i podle aktuální nálady a financí :) Jestli zase neztratil elán, tak mu zkuste napsat přímo na email info@italskikomiksiceski.cz (ne přes formulář) nebo Facebook https://www.facebook.com/italskikomiksiceski, kde je i plno nového infa, viz. poslední zpráva:
    "REZERVACE nové série Tex a Mister No
    Omlouváme se za delší reakční dobu na Vaše zpávy a rezervace. Každou zprávu (každého člověka) zpracováváme ručně a odpovídáme "osobně" a vzhledem k nečekaně velkému množství zpráv, které nám chodí, nám chvilku trvá než se jimi všemi prokousáme...
    Zároveň prosíme, pokud jste tento týden využívali kontaktní formulář na webu www.italskikomiksiceski.cz, prosím napište nám ještě jednou, co byste rádi, došlo k výpadku na mailserveru, který byl odstraněn až dnes.
    Moc díky všem!
    Mario T."
  • Toe
    Toe admin10.6.2023 12:44* Připomínky a návrhy
    2scha: Zařazuju, už jsme o tom uvažovali v redakci, když se vytvořila karta - ty knihy jsou vydáním dost odlišné, proto jsme to zatím nepropojili a taky jak píše Zack, časem se to stejně zvrhlo jako například Thorgal... takže čekalo se spíš klasicky, jak se "kdo ozve" :)
    baatcha: Jop, přesně
    MaF: Tak jsou propojeny autorem a názvem, ale souhlas, zařazuju.
    Trip: To není úplně správný argument, Hellboye například taky psal a kreslil jeden autor a nikdo netušil, že se to takto rozjede, Asterixe máme v sérii a přitom už to nedělá nikdo z původních autorů... Když vyjde film a Talbot se rozhodne rozšířit univerzum, kdo říká, že za pár let to nebude stejné, jak Hellboy? :) Spíš jít směrem tagů (nebo jak píše baatcha, klíčových slov, tedy to samé, co umí správně vyhledávání :) Jako je mi jasné, že komiksáci prostě mají rádi škatulky, nejsem výjimkou, páč když se pak něco změní, může se dlouze debatovat, jestli to do škatulky patří nebo je potřeba nová a to je ta pravá zábava :)
  • Toe
    Toe admin7.6.2023 12:07Sběratelský klub
    Prázdniny nově rozšířené a v pevné vazbě zde: https://www.donio.cz/prazdniny-komiks-o-tem-nejdulezitejsim
    Kdo nemá socky, tak info od Tomáše S.:
    "Žebrák alert.
    Po vyprodání samizdatovýho nákladu Prázdnin jsme se s Centrala-cz dohodli na druhym, soubornym vydání. Samozřejmě nejsem lempl, takže kromě původního komiksu bude v pevnejch deskách i 50 stran nášupu, dílčích epizod, historek z dřívějška a fanouškovskýho bonusmateriálu. Dohromady 170 stran. Bude to moje první fokin KNIHA, žádnej ušmudlanej zineček."
  • Toe
    Toe admin2.6.2023 17:00* Připomínky a návrhy
    kinak: Je to rozlousknuto! :) Některé z dalších přezdívek a pojmenování napoví, že vedro asi bývalo často...
  • Toe
    Toe admin2.6.2023 07:34* Připomínky a návrhy
    MaF: No přesně, proto by tam mělo být velké G, ne? Je to název družiny... určitě to nebyli přímo gambusínos, tedy mladí prospektoři hledající v Mexiku zlato? :D Český národní korpus toto slovo jinak nezná, takže je to Foglarův novotvar :) Ale spíš je to myšleno tak, že se celá družina jmenovala přímo SVORNÍ gambusíni, a jen gambusíni si neříkali? Tedy velké S :) Na obálce je to každopádně velké S a malé g a přes to nejede vlak :)
  • Toe
    Toe admin1.6.2023 09:38* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: Dík za info, upravuju na malé g dle obálky, ale přemýšlím, co je to vlastně gambusín? Pokud to není jméno a ani jakože příslušník národa / kmene, tak netuším proč není velké :) Co jsem na internetu vyhledal tak je to Foglarovo vymyšlené slovo a pojmenování družiny, takže by g mělo být velké :)
  • Toe
    Toe admin31.5.2023 10:12Pindárna
    seneke: Český Joker
  • Toe
    Toe admin24.5.2023 06:09Slevy, výprodeje, bazary
    A co když to již koupil od překupníka a od něj to koupí všechno další překupník? A pak další a další :-o A pak i někdo, kdo to bude chtít prodat jen po kusu... Nebo co když byl samotný vydavatel překupníkem... Překupnický kartel, ve kterém jsme prostá kolečka celé mašinerie meloucí zrnka písku v marné kamenné snaze o dosažení koupě, dokud se i z nás nestanou kupující a prodávající... neunikneme ,-(
    -- Kocourovo ranní filozofické okénko
  • Toe
    Toe admin4.5.2023 09:34Slevy, výprodeje, bazary
    Kód STARWARS20 - Jen dneska u CP sleva 20% na veškeré SW zboží - bere se i z cen co už mají e-shop cenu.
  • Toe
    Toe admin2.5.2023 10:20* Připomínky a návrhy
    Benji: Dík za info - Vedeme v patrnost, čekám až budu mít v prackách. Jestli máš, dej vědět, potřebuju si něco ověřit, tak bych ti napsal :)
  • Toe
    Toe admin27.4.2023 06:59Pindárna
    MP81 a kdybys sehnal Druhý dům Usherů co se týká příloh ABC, to je teprve pecka - na Aukru se občas objevuje za ceny 20-100 Kč.
    MaF: Jako dal bych si soubornou výběrovku pana Páva, jak dělal jen krátké věci do všech možných magazínů a příloh, tak nějak všude chybí a vlastně i tady v DB :/
  • Toe
    Toe admin25.4.2023 06:14* Připomínky a návrhy
    MaF: Ocenění no problemo - kdysi jsem to doplňoval i zpětně, měl jsem v plánu doplnit i jen samotné nominace, ale nějak mě to časem přestalo "bavit" :) Ale občas se hecnu a když to takto vypíšeš, spíš mě to donutí to tam přidat ;) Určitě to není o tom, že bychom nějaké ceny preferovali, spíš je tolik nesledujeme (třeba Magnesii, tu jen piju ;)
  • Toe
    Toe admin25.4.2023 06:13Sběratelský klub
    josekan55: Díky za info, Fry opravil :)
  • Toe
    Toe admin20.4.2023 11:44* Připomínky a návrhy
    Dík za připomenutí, opraveno ;)
  • Toe
    Toe admin17.4.2023 06:36Nakupujeme venku
    V CREWi to bylo, slavné ne :D
  • Toe
    Toe admin16.4.2023 07:58* Připomínky a návrhy
    MaF: Díky za info, autora upravím... Ten čtvrtý sešit RŠ ještě budu během příštího týdne upravovat a doplňovat, jako u předešlých
  • Toe
    Toe admin13.4.2023 06:42* Připomínky a návrhy
    Jestli zde spíš není myšleno posouvání termínu vydání, ne úplná terminace? A to třeba delší než týden nebo i měsíc a více... Z poslední doby třeba Kingdom Come Deliverance (i když ten se spíš stopnul v prodeji), jedna manga od CREW se posouvala začátkem roku teď už si nevybavím která a teď třeba ten Jim Hawkins byl původně ohlášen snad už na listopad minulého roku? Obvykle ty věci před Vánocemi se přesouvají kvůli nestíhačkám, ale málo kdy se stane, že by nevyšly vůbec, pokud nekrachne rovnou celý nakladatel (což je pak ve výsledku všem jedno)
    A jak už jsem zde kdysi psal, poslední dobou bývá čím dál častěji rozdíl mezi "vyšlo" a "je opravdu dostupné". Testovací prodeje kompletů jen někde, výtisky nakladatelů první den jen v určité síti prodejů nebo prodej novinky na veletrhu, kdy se pak zas do prodeje dostane třeba až po několika dalších měsících. Opět málo kdy se ale stane, že by nebylo dostupné vůbec.
    A opět by se dalo řešit tím, že pokud by karty měly příznak "neověřené", mohl by si uživatel zaškrtnout, zda je chce vidět. Tyto karty by například nemohly jít přidat do sbírky, dokud by minimálně nedosáhly data plánovaného vydání (ale šly by sledovat a přidat do chci/sháním a asi klidně i do nabízím).

    Nebo všechny tyhle funkce dát jen mecenášům a je to :)
  • Toe
    Toe admin12.4.2023 19:24* Připomínky a návrhy
    Alfi: Spíše třeba nastavení, že kdo bude chtít, karty před vydáním neuvidí - Jak Zack správně uvedl, nechápejte to jako novou věc! Ony ty karty jsou v db už i teď, jen je prostě nevidíte (a ve starší verzi jste jejich názvy dokonce viděli ve fóru, jen asi často ignorovali ;), jde spíš o to, kdy a v jaké podobě byste je mohli vidět. Nové by spíš pak byly bonus funkce z toho vycházející, tedy například upozornění na email, jakmile komiks výjde, podobně jako vám chodí nyní u série, kdo má zapnuto nebo z kalendáře, kdo má nastaveno ;)
  • Toe
    Toe admin12.4.2023 13:41* Připomínky a návrhy
    Trocha doplnění a náhledu do aktuálního procesu:

    Karty komiksů už máme obvykle dopředu vytvořené (alespoň takový ten hlavní proud největších nakladatelů), aktuálně máme plno karet i na rok dopředu, které pak jen doplníme, upravíme a zveřejníme aktuálně nejčastěji na den vydání nebo do dvou dnů od vydání (opět upozorňuji na "hlavní proud" v obvyklých distribučních kanálech a prodejích). Problém je v těch základních datech, proto se mimo jiné Zack ptá, které by Vám vyhovovaly? Po ohlášení u nakladatelů je obvykle známý jen název (a ten někdy není ani v češtině ;) a kromě obálky (kolikrát také v angličtině :) a základního popisu tak v katalozích, v sekcích "připravujeme" nebo v novinkách u nakladatelů do samotného vydání moc není, takže často vycházíme (tedy hlavně Fry vychází, jakožto nejaktivnější "zakládač" karet ;) z originálních vydání, které je pak samozřejmě potřeba kontrolovat a doplnit o české reálie (u komiksů od českých autorů jsme tak v podstatě úplně "slepí" dokud komiks opravdu nevyjde.

    Nelekejte se, že bychom již teď nahozené karty nekontrolovali zpětně a že by data zůstala neověřená i po delší době nebo že by se na něco zapomínalo a přehlíželo (ale stát se to samozřejmě může, za nahlášení jsme vždy rádi) - Máme určitý interní systém poznámek / ticketů (který stále ladíme ;) co nás navádí a osobně třeba kontroluji 5-10 komiksů týdně dle fyzického exempláře, takže to by fungovalo i nadále nejen v případě pouze novinek... Nedočkavý tu pak též zatím nikdo není, spíš naopak, proto právě Zacky tyto novinky navrhuje, máme i interní hlasovací systém, kde řešíme nerozhodné věci (množství komiksu, je to komiks, není?), pokud něco není úplně jasné - to se ale týká spíše hodně okrajových věcí, u kterých by tak stále zpoždění bylo, ale tyto počítám stejně nikoho netíží co se týče rychlosti doplnění do DB? (chápu Yogiho narážku na aktuální novou vlnu kompletů, ale o tom právě ty nové vlny vždycky jsou, se stim smiř!, je to obvykle jen dočasné :)

    Níže uvedená data jsou téměř vždy dostupná i měsíce před vydáním, počítám, že většině by stačil jen název (nemusel by být ani v češtině?) a obálka? :)
    1. Název
    2. Obálka (nemusí být finální)
    3. Původní autoři (vycházíme často z originálu - může být značně nepřesné, když neznáme přesný obsah)
    4. Počet stran
    5. Vazba
    6. Popis

    Tyto data už nejsou před vydáním tak častá, ale obvykle se časem objeví ještě před samotným vydáním (často musíme "odposlouchávat" sociální sítě :)
    a) Formát
    b) EAN / ISBN
    c) Cena (často se do vydání změní)
    d) Datum vydání (tady obvykle známe jen měsíc a i to se často mění, což je bohužel hlavní a zároveň asi neřešitelný problém co se týká novinek)

    Data která se objevují nejméně nebo jsou nejméně přesná:
    - Česká část redakce / autorů (obvykle je dopředu znám jen překladatel, pokud se nejedná o český komiks)
    - Název originálů, přesný obsah
    - Váha, barevnost, tloušťka, obálka pod přebalem a další naprosto nepodstatné parametry... :)
  • Toe
    Toe admin7.4.2023 10:34* Připomínky a návrhy
    MaF: Dík za info (Podivíny si ale vyprošuju! :) - Projel jsem, ale ani do poznámky bych to zatím nedával - nikde tam není, že by to bylo vyloženě ke knize, ale jen jako doplněk že je to ke knize vhodné. Na Aukru se Šípácké věci občas objevují a taky je sem nevypisujeme, například záložky ve tvaru všech členů, které by ke knize byly určitě taky vhodné :) A to nemluvím, co všechno za věci je k Čtyřlístku... Co sem pochopil ta dřevěná truhla je prostě něco jako taška, kam můžeš hodit knihu, ale i třeba štanglu turisťáku k tomu, když se tam nakrájená vleze... Nebo prostě jako česká verze merchandise ;) Ale záleží i, kdy byla vyrobená - jestli zároveň s vydáním dané knížky (a ne jiné, která se do toho taky vleze :), dalo by se o ní uvažovat jako o limitované verzi v boxu. Jestli až po vydání, tak spíš ne.
  • Toe
    Toe admin27.3.2023 08:10* Připomínky a návrhy
    Benji: Díky za echo, vedeme v patrnosti, čekal jsem na fyzický kus, abych si ověřil jestli to má stejnou obálku jako Encanto , ale nahodím teď přednostně a pak když tak upravím...
  • Toe
    Toe admin19.3.2023 15:00* Připomínky a návrhy
    yogi: díky za info, jak si odpověděl, spíš ne, ale ještě na to mrknem...
  • Toe
    Toe admin15.3.2023 11:22Pindárna
    Když si na zadní stranu přilepíš kus kartonu Herkulesem, budeš to mít i s vůní!
  • Toe
    Toe admin15.3.2023 07:14Pindárna
    A ty ComicsDb záložky máš všechny? :)
  • Toe
    Toe admin9.3.2023 11:27* Připomínky a návrhy
    Díky za informace, písnu ti ještě email :)
  • Toe
    Toe admin6.3.2023 12:10Nakupujeme venku
    Hlavně to pivo nevím proč pořád není v nule!
  • Toe
    Toe admin2.3.2023 06:31Stripy, jouky, fejky :)
    :D Posledně se mě někdo ptal, co je ten Dark vlastně zač, tak povídám, že je to jako když spojíš všechny tři Back to the Future, jen vystříháš všechny humorné a zábavné části :D
    Asi můžeme být rádi, že 1899 zařízli tak brzo :D
  • Toe
    Toe admin28.2.2023 11:31Slevy, výprodeje, bazary
    Gmork: Heh, ne každý je tak kreativní s názvem, jako u sedmého Dogmana :D Ale třeba je to v originále také nějaké podobenství z knihy ?
  • Toe
    Toe admin19.2.2023 12:11* Připomínky a návrhy
    Myslím že ne, už to kdysi tuším někdo navrhoval a zamítlo se, protože tam není komiks, je to takový ten tehdejší typický klubácký leták slepený ze všeho možného, ale když někdo ověří množství komiksu (přímo "Fox" by mohl, že? :), pak by to sem mohlo. V tom náhledu z odkazu vidím tak stránku a půl komiksu max...
  • Toe
    Toe admin16.2.2023 09:39* Připomínky a návrhy
    Walome: Za to děkuj hlavně Zackovi a Fryovi :)
  • Toe
    Toe admin14.2.2023 11:19Pindárna
    Draco: MdS má vlastní barák a velkou rodinu a dávno se oprostil od žabomyších komiksových válek :D Co mohl, rozprodal... :)
  • Toe
    Toe admin14.2.2023 11:17Sběratelský klub
    BadBoy - je to vidět i tady v náhledech obálek - Argo nám data obálek moc nedodává, takže vše jsou vlastní náhledy přímo fyzických knih a ten proužek vlevo je tedy vždy začátek textilního hřbetu.
  • Toe
    Toe admin12.2.2023 10:31* Připomínky a návrhy
    Ter: Ano, nevím jak ta slovenská, ale česká mutace má ten novější typ flexi vazby, tzn. je to něco mezi měkkou a pevnou, tedy pokud myslíme vazby tak jak je známe z dřívějška, v dnešní době je již tolik druhů, gramáží a úprav papíru, že se to hůře rozděluje. Z hlediska výdrže záleží spíše na druhu a kvalitě svázání než na samotném papíru, kde pořád vyhrává gramáž na úrovni dřevotřísky nebo přímo dřeva, co si budeme, ale to asi nikdo v dnešní době už otvírat nechceme, i když... :) link
    Každopádně Encanto má gramáží blíže k měkké, dá se to ohnout, aniž by to zanechalo stopu (proto to řadím spíš k brožkám, to je zatím můj jediný určovací proces, když neznám přesnou gramáž a dělení, do jaké gramáže je to ještě jakože měkké a od jaké jakože tvrdé), ale udrží to již vázaní, ne jen lepení, takže by to mohlo v "citlivých" dětských ručkách vydržet více :D
  • Toe
    Toe admin9.2.2023 13:30* Připomínky a návrhy
    Dík a Krejčí upraven
  • Toe
    Toe admin9.2.2023 12:57* Připomínky a návrhy
    MaF: Dík, nahodil jsem i s tím starým vydáním, které mi to připomnělo :) - počítám to stále nemá ISBN?
    Koukám, že bude nové rozšířené vydání Rychlých šípů v ukrajinštině, já si to značím, ale kdybys náhodou zahlédl, že je již venku, tak klidně nahlaš :)
  • Toe
    Toe admin6.2.2023 14:03* Připomínky a návrhy
    Já na to mrknu, stejně jsem tomu chtěl přeskenovat obálku pro jistotu - myslím, že to má takovou tu novější vazbu, co vypadá skoro jako tvrdá a nebo je opravdu tvrdá :) rovnou ověřím, jestli je to opravdu lepené nebo šité.
  • Toe
    Toe admin4.2.2023 06:49Art
    Supr! dík za info!
  • Toe
    Toe admin2.2.2023 14:00* Připomínky a návrhy
    Jestli Zack nic neměnil, tak se nabízí otázka, co měnil Chrome? :) Vážně, podle těch náhledů to vypadá na problém s bufrem mezi grafikou / RAMkou a prohlížečem, to nevypadá ani na kódovací chybu a pravděpodobně vám to tak může udělat i na jiných stránkách. Jestli Chrome vypustil nějaké změny a teď to na různých webech háže při vykreslování chyby, tak jim to asi brzo někdo nahlásí na opravu... zatím doporučuju omrknout nastavení prohlížeče a třeba vypnout hardwarovou akceleraci / vykreslování nebo tak nějak by se to mohlo jmenovat, jestli to má i mobilní Chrome, třeba to pomůže. Nebo použít dočasně jiný prohlížeč, než to opraví.
  • Toe
    Toe admin2.2.2023 10:00* Připomínky a návrhy
    :D Určitě! Jsou napojeni na 5G, proto to Terovi dělá jen na mobilu! Už to do sebe zapadá...
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 119 (cca 37682 Kč)
Mám: 1040 (cca 158372 Kč)
Chci: 0
Sháním: 7 (cca 1743 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0