• Toe
    Toe admin14.3. 08:18Afterpunk
    Topka!
  • Toe
    Toe admin21.6.2022 07:24Hrnečku, vař!
    Jako vůbec to nebylo úplně docela marné :) Supr nádherný pohádkově snový roadtrip!
  • Toe
    První číslo - rozjezd - se podařil myslím výborně. Uvidíme jak si Vojtěch Matocha poradí s komiksovým scénářem dále. Nemám strach o kresbu, K-Os má komiks v krvi, tady není co řešit a podle ukázky hrubého scénáře na konci sešitu si Karel stejně asi řeší rozvržení sám :) Vadily mi ale barvy, které jsou sice technicky provedené na jedničku, ale když si vybavím černobílé ilustrace z knih, tak jsem tady prostě neměl pocit, že se to celé pořád odehrává v temné Prašině (el. proud tady již - zatím - funguje :) a jak Karel píše na konci, v knihách dělal ilustrace hlavně z prostředí Prašiny, v komiksu se již ale zaměřujeme na samotné lidi, takže atmosféra tajemné čtvrti se tak trochu vytrácí a všechny záhady jsou načrtnuty v podstatě na jedné stránce, kdy je detektiv všechny vyjmenuje na pár políčkách :) Ale tak pořád tu jsou a pořád je to jen rozjezd, který uběhne opravdu bleskově, takže je potřeba těšit se na další čísla a doufat...
  • Toe
    Toe admin18.6.2020 11:09Zóna
    Výborná věcička, jak píše trudoš, ve stejném duchu jako Rudo, jen tohle mě bavilo více asi díky menšímu objemu existencionální omáčky, přidanému konspiračnímu thriller koření a povedené pointě na konci. Úderná hláška na každé stránce a Dan touhle knihou potvrzuje, že patří k naprosté česko-slovenské komiksové scenáristické špičce.
    V kresbě se ale neposunul vůbec. Ne že by kresba snižovala u tak dobrého scénáře zážitek, některé scény se k tomu hodí i tak, stísněnou atmosféru a mrazení dokáže Dan udržet bravurně, ale pořád nepoznáte kdo je kdo a pořád to působí trochu jako storyboard připravený na vytažení lepším kreslířem.
    U mě zatím nej pro rok 2020 z česko-slovenských luhů a hájů.
  • Toe
    Toe admin30.5.2017 17:25Rumcajs se vrací #01
    True story...
  • Toe
    Tuším tam byl drobně upravován překlad v návaznosti na další díly, když se tehdy dalších dílů chopila hlavně CREW, podobně jako u Mýtů...
  • Toe
    Toe admin22.5.2015 15:45Týdeník kreslíře
    Já to sem ještě nenapsal? OK, tohle je věc hodně od srdce a takto souborně asi to nejlepší, co sem kdy od Paty četl :)
  • Toe
    Toe admin6.2.2015 16:03Pionýr - Kapitán prequel
    Kresba fajn, papír fajn...
  • Toe
    Toe admin6.2.2015 16:01Moje kniha Vinnetou
    Dostalo... mě... to... Nevím proč
  • Toe
    Toe admin1.6.2009 00:23BubbleGun #03
    Ňácí borci z brna se opět překonali - Bublák 3 lepší v mnoha směrech - hezká, barevná, tvrdší obálka od Andraste, hřbet, více stran za méně peněz, zahraniční autorky a hlavně povedené komiksy od domácích holek... Mým favoritem je jednoznačně Jaroslava "Líná Edna" Dejlová a Barbora Jílková, následovány jsou Azou a Anetou Bedánkovou s jejím romanticky založeným vlkem. Článek Michala Jareše o ženském (nejen) undergroundu opět nic nepřekoná.
    Ze zahraničních autorek se mi pak hrozně líbí Nancy Pena a Elke Steiner. "Hokus pokus a Tippi a Totem" od slavné Triny má pak skvělou pointu a hrozně mile na mě působil příběh "Pes" a "Srdečný pozdrav z Amsterdamu"... Jo a "Talent" od Camperové mě též dostal, on ani "Mitzin blog" od stejné autorky není k zahození :)
    Celkově hodně pohodové čtení, příjemná atmosféra, něco, co dokážou vykouzlit jen komiksové autorky ;)
  • Toe
    Toe admin6.12.2008 13:11BubbleGun #02
    Druhé číslo mě příjemně překvapilo scénáři, které u mne tentokrát vyčnívají nad kresbou, což se mi většinou u CZ/SK tvorby nestává a též publicistikou, kdy mě potěšil hlavně výborný rozhovor s Viktorem Janišem.
    Břečtan splňuje jak pěknou kresbu, tak pěkný scénář (v originálu vše vypadá ještě lépe díky "příměsy" červené, škoda, že zde jsou jen odstíny šedi)
    Kider je milý kresbou, potěšil mě ale až strip se hrou "na maminku a tatínka" ;)
    Dopíchal jako kratičký příběh neurazí, je to příjemný vtípek s opět příjemnou kresbou od Paty
    Milá maminko mě opravdu překvapilo a ač se kresba nese v naprosto amatérském(otřesném) duchu, kupodivu mi ke scénáři sedla a čím více jsem jej četl, tím více věcí v té kresbě nacházel a tím více se mi tento kousek líbil - oproti příběhu z minulého bubláka lepší o 100%
    Life of Unseen je jednoznačně best off čísla pro mě - u všech stripů jsem si kálel smíchy do kalhot, bral bych klidně celé číslo jen těchto stripů :)
    Mařena se mi zdála krapet nepřehledná a nebylo to tím formátem-nepřehledný byl prostě scénář i kresba, přesto se to dalo přečíst a pochopit, tedy jestli tam bylo něco k pochopení ;)
    Pan vajíčko byla taková jednohubka na zavzpomínání si - mě se hlavně vybavila stará černobílá TV, kterou jsme v té době doma mívali ;)
    Phobovi kraťásky z battlů v hospůdkách byly takovou sladkou třešničkou na závěr, jen aby vám z Bubláka nezbyla hořká chuť v puse :)

  • Toe
    Toe admin3.1.2008 21:39BubbleGun #01
    Je mi líto, že to vzali Kocogeláci útokem ale... Stejně se taky přidám! ;)
    U mne naprosto vede papír... Takovou kvalitu jsem nečekal a příště asi bude měkčí a levnější ;)
    Ale jinak ComiXshop, ten u mě vede, taky jsem takovou kvalitu nečekal ;)
    A pak samozřejmě FreeHead... Octobriana je profi stejně jako vtípky Trnkobrnkáře Martina Hrona... A článek o UD Comixu mě srazil na kolena!
    A ostatním minimálně gratuluju k jejich prvním(?) tištěným počinům... Zvláště kresba Dottwinga je to co mám rád a image mainstream styl tady (v ČR/SR) zatím citelně chybí!
    A protože jsme se s tiráží nějak extra nesr*li, více informací o nich, jako i kontakty, naleznete na:
    http://bubble.kocogel.info/profil.html
    ...třeba na doplnění i sem...
  • Toe
    Toe admin17.4. 08:22Cyberpunk 2077: Výpadek
    Je fakt, že Zaklínače 3 v polském dabingu jsem nedával, musel jsem přepnout na anglický s českýma titulkama, tam mi prostě nesedly ty hlasy, ale mám známé, co nedají na polský dabing dopustit :) Naopak v seriálu jasně vyhrává Michal Zebrowski :)
    Slovník Cyberpunk Red ale vychází z anglického RPG originálu z konce osmdesátek od "Big" Mikea, takže tam je opravdu v podstatě angličtina základ - pamatuju si, že když se nám do ruky v devadesátkách poprvé dostaly Street Samurai Catalog nebo Hardwired, tak jsme si stejně vše překládali po svém a kde šlo vložili slovo hacker po vzoru filmu s Angelinou Jolie, takže třeba netrunneři byli prostě jen hackeři a bylo :) Každopádně zatímco Shadowrunu jsme se nahráli plno, Cyberpunk jen minimálně, ten modifikovaný interluck systém nebo jak se to jmenovalo byl prostě napikaču bez počítače :)
  • Toe
    Toe admin15.4. 18:28Cyberpunk 2077: Výpadek
    Light: Vůbec nic, byl jsem naprosto spokojen, stejně jako u CP komiksů nebo Zaklínače 3, kterého Filip také kompletně překládal, je to celkem dříč co se týká her. Bude to spíš osobní preferencí, prostě to Deefha nesedlo, stane se, také mám překladatele, od kterých prostě nezvládnu nic přečíst. Já třeba jseš, seš nezaregistroval, ale nejsem klasický Čech, možná to bude tím :) Každopádně uvidíš, držím palce, hlavní příběh uteče jak voda, užij si "konce" ;)
  • Toe
    Toe admin21.3. 11:55Dívčí válka #05
    jojo, Péčko Patří hned dolů vedle Parkera a Planetary, to je 100% záruka, že se k tomu nePovolaný nedostane :D
  • Toe
    Toe admin21.3. 10:34Dívčí válka #05
    yogi: Očividně jsi zaujatý vůči lidem s výškovým hendikepem, kteří díky tobě už nikdy nedošánou na Manaru a Joda ! ;(
  • Toe
    Toe admin21.3. 07:36Dívčí válka #05
    Už jsem nabonzoval Meona Dětem země - tvl takto nabádat k ničení planety a antiekologickým názorům! Měl by se fakt stydět!!!
  • Toe
    Toe admin11.3. 06:24Dívčí válka #05
    OK, prolistováno a tomuto dílu už bych štítek soft hentai klidně přiřadil - tak 30 % chytře cenzurované hromadné soulože x-náctiletých slečen už je obsaženo :D
  • Toe
    Toe admin9.11.2023 08:18Zloba #02: Sabat
    Zloba 1 myslím nevyšla tištěně.
  • Toe
    Toe admin26.10.2023 01:50Fenomén #01: Město zlatých očí
    Na Godreads to má průměr, dle recenzí super kresba a v první knize zatím míň než průměrná story, kde se toho moc nedozvíš a nedává to úplně smysl. Obsahem spíš k frankofonnímu stylu komiksu. Ostatně ukázky jsou celkem vypovídající. Bendis asi četl Ságu a chtěl si udělat něco podobného mimo hlavní proud a tak si s kámošem něco zkusili... :)
  • Toe
    Toe admin13.10.2023 13:06Myšlenky smyšlenky #01
    Poniczech: To měly všechny kusy, dík za připomenutí, jsem to už kdysi chtěl dát do poznámek, tak teď díky tobě činím :)
  • Toe
    Doplnil jsem to "speciál" i do názvu tak jako je u Krize na nekonečnu zemí, ať to nemate
  • Toe
    Toe admin26.8.2023 15:14Kočičí deníky
    Možná? :) Tak ještě že nevyvolalo paniku to před měsícem, kdy CREW vydala vázanou mangu a dokonce přímo horor! :D
    Ale jasně, chápu ten zmatek pro sběratele a tu trýzeň, kam v knihovně teď knihu zařadit aby ladila :)
  • Toe
    Toe admin26.8.2023 11:56Kočičí deníky
    Tohle ale nemá nic společného s ničím z výjmenovaných :) Není to horor a je to hlavně kompletně jiný formát... Až na autora, což doufám není pojítko na nuceně stejný formát :)
  • Toe
    Toe admin24.8.2023 12:49Kačer Donald 2023/01
    Tvl je vidět že je okurková sezóna a není moc kde na co jiného hejtovat, tak se musí vzít za vděk aspoň Kačeři :)
  • Toe
    Toe admin23.8.2023 12:29Kačer Donald 2023/01
    yogi: V minulém století to dokonce stávalo z počátku třeba i 37 Kč !! :) Ono to opravdu není žádná "novinka", ale s "přestávkami" pořád vycházející periodikum už z devadesátek, u kterého se dříve nikdo moc nepozastavoval - se divím, že to tu teď má tolik komentů :)
    Jinak jo, přílohy byly u tohodle vždy součástí, ze startu spíš na přeskáčku, pak už s železnou pravidelností.... blackJag se tady s tím vždycky i vypisuje chudák :)
  • Toe
    Toe admin23.8.2023 06:18Kačer Donald 2023/01
    Pravděpodobně stejně jako se všema předešlýma řadama před tím včetně Spider-Manama, Mickeyama, Avengers, Transformers, Star Warsama a dalšíma ze stejného ranku... :) Ale ono asi stačí, když to 2-3 roky pojede :)
  • Toe
    Toe admin22.8.2023 09:00Kačer Donald 2023/01
    JIK: To nepotřebuješ, když máš teletext, víno a slivovicu!
  • Toe
    Toe admin22.8.2023 08:41Kačer Donald 2023/01
    JIK: Jop, blackJag to počítám má, takže na moravu to asi dorazilo :D
    DR: Jop, tyhle stánkové prodeje si žijou vlastním životem :) A ano, jak píšeme i tady, není to Albatros Egmont.
    Kdo by náhodou chtěl, v CP je ještě několik starých čísel téhle řady, komplet balení včetně hraček, co k tomu tehdy dávali - stačí napsat na info@comicspoint.cz na domluvu jako obvykle ;)
    Tohle nové ještě řeším, možná bude v CP taky, ale určitě jen pár kousků, aby to nezbylo jako ty dříve ;) A spíš až tak za měsíc, jak se vrátí kusy z remitendy...
  • Toe
    Toe admin16.8.2023 19:23Lucky Luke: Koleje v prérii
    z-e-d: Ne, neřekl bych. Leda tak nějakou kresbičku jako poctu kamarádovi :)
  • Toe
    Toe admin19.7.2023 07:51Sedmikráskov: Komiksové stripy
    maco: Jop, máme to poznačené v poznámkách, ale zatím nemáme jak zjistit, pokud někdo ví, nechť napíše. Taky nám chybí sken obálky, přesný rozměr a ověření ceny při vydání.
  • Toe
    Toe admin2.6.2023 07:44Každý jeden den
    Spíš se tu objevil po letech Kaluž aby přidal svůj komentář, takže vydat tuto knížku opravdu stálo za to!!! :D
    Na mě jinak vykoukly reklamy všude možně, včetně jisté nejmenované databáze ;) Já reklamy neblokuju, užívám si je :)
  • Toe
    Ricarderon je přímo překladatel ;)
  • Toe
    Doplněno do popisu, včetně obálky pod přebalem. Neporovnáváno s prvním vydáním, to si může každý vlastník sám ;)
  • Toe
    Toe admin10.3.2023 16:06Český komiks a jeho svět
    keporkak: Dík za info, doplnil jsem :)
  • Toe
    Toe admin8.3.2023 05:59Sága #09
    Jestli myslíš čtvrtý díl, tak zatím ano. Ostatní už jsou buď dotisky nebo stále dostupné...
  • Toe
    Bývá i jinde, Krakatit nebo Comics Point mívají, zatím měli všechny předešlé i s limit obálkou - u Comics Pointu mají i zpětně některé vyprodané třeba jen v posledním kusu, co se raději nedává na e-shop, stačí napsat na info@comicspoint.cz a oni prověří na skladě, to se netýká jen Lady mechaniky ale i jiných limitek a vyprodaných věcí.
  • Toe
    Toe admin5.1.2023 13:24Ostrov Dr. Moreaua
    Doplnil jsem do popisu přesný rejstřík...
  • Toe
    Toe admin12.12.2022 12:15Sbohem, má růžová zahrado #01
    JJ, některé karty zakládáme i půl roku dopředu... Až do třetího dílu byl ten název bez "má" i ve všech feedech distribucí, běžná věc, třeba Albatrosmedia má každou třetí obálku na netu jinou než je finální :) Proto vždycky píšu, že se musí obal kontrolovat a nevěřit internetu - opravím to, dodám správné ke všem dílům...
    Dík Kerbellos za informaci, pokud narazíš na něco příště, klidně piš do https://comicsdb.cz/forum/1/-pripominky-a-navrhy - v komentářích to nemusíme vždycky zachytit ;)
  • Toe
    willis: Dle doprovodného textu ano, všech 15 stran co vyšly, než byl seriál ukončen.
  • Toe
    Aby si tady někdo nemyslel, že cenzurujeme obsah knihy, doplnil jsem festovně obsažené věci!
  • Toe
  • Toe
    Toe admin30.11.2022 06:36Zázraky
    ergo z komentářů níže jasně vyplývá, že je škoda, že se to tady nevydává v 15-ti edicích, rozměrech a vazbách s tím, že by si ještě lidi dopředu volili o kterou variantu mají zájem, aby pak nevěděli, že to vyšlo i v jiných variantách, které je nezajímají a otravují a nejsou hodny jejich pravdy. Jedině tak by tu mohl zavládnout ZEN! Myslím tedy možná... :D
  • Toe
    Fry: Jde vidět, že nemáš děcka :) Tohle je i u českých dětí aktuálně populárnější dokonce víc než Tlapková patrola nebo Ledové království, doposud kralující :) Tento komiks je mimochodem italská produkce (Panini) vycházející z animáků, který dělá komplet celý sama jedna italská holčina
  • Toe
    To ale není Albatrosem, takto to vyšlo i v originále. Ten skoro čtvercový formát by ani nešel na A4 natáhnout, už takto je nahoře i dole dost místa, jedině dva pod sebou a to by zas bylo hrozně prťavé asi... přeci jen to vychází z TV seriálu jako doplňkové příběhy na dětských web stránkách TV a v časopisech na půl strany.
  • Toe
    Toe admin6.10.2022 10:16Růža: Podzimní patálie
    Olwen: :D :D :D :D - Si říkám, co zas nějakej chytrolín do toho šťourá... ale už to vidím :D :D :D
  • Toe
    Toe admin15.6.2022 06:52Gorazdův posel
    Mrknu někdy doma, jak budu přidávat slovenské věci, což bude kdo ví kdy - zatím klidně zkus Dark Towera, ten digitalizoval plno Mrázových věcí a chystá se ten nový komiks a nebo vlastně klidně přímo Fera Mráza, dřív to býval hodně milý a komunikativní autor, alespoň co jsem ho naposled (tak 15 let zpátky) viděl :)
  • Toe
    Toe admin14.6.2022 09:38Gorazdův posel
    Myslím že ne, Fero byl alfou a omegou Bublinek a v době ČSR vycházelo plno věcí v češtině i když se jednalo o slovenské (nebo třeba i maďarské) autory a to nejen v komiksu, ale i v knihách, časopisech... Můžeš se zkusit poptat u Dark Towera na webu, to je velký fanoušek, třeba bude vědět více :)
    https://komiksarchiv.blogspot.com nebo https://www.facebook.com/Bublinky.komiks
  • Toe
    Satan: Opravy, upozornění atd prosím příště sem: https://comicsdb.cz/forum/1/-pripominky-a-navrhy - v komentářích by to mohlo zapadnout v záplavě balastu :) Odmazal jsem tu větu "čtenáři poprvé dostávají ...", to je stejně klasický reklamní bullshit od nakladatele, kterému se tu spíše vyhýbáme a snažíme se ho filtrovat když kopírujeme "Píár" a všimneme si toho... Problém nastává jen tehdy, kdy často ani jiný popisek ke knize není a ne vše hned čteme, že? :) Záhada zde to jinak není, je to popisek u nakladatele a klidně to u něj může být klasická web copywrithing kopírka no https://www.albatrosmedia.cz/tituly/77477103/nove-pribehy-maleho-boha-a-kruana-zivot-s-abickem/ :)
    Jinak poslední odstavec to už je počítám výpis od někoho z nás (možná přímo ode mne, matně si vybavuju, že jsem ty strany počítal) a přesunul jsem ho do poznámek, kde by správně měl asi být. Často se snažíme dodat co nejvíc informací o obsahu, ale ne vždy to umožní čas a někdy se k tomu dostaneme až později, viz. třeba zde https://comicsdb.cz/comics/9380/rychle-sipy-sesit-cislo-1 - kde jsem snad hodinu dopisoval a popisoval detailní obsah přesně tak jak jde v knize za sebou a ještě dohledával zdroje a autory :))

    Dej vědět, jestli takto vyhovuje nebo napiš návrh, jak by měl popisek knihy vypadat.
  • Toe
    Toe admin18.4.2022 06:11Walitaka (Bobří stopou speciál)
    Bobří stopa (dříve Bobří stopou) není komiksový časopis - komiksy v něm vycházely jen občas v některých číslech (obvykle označených jako speciál) a tohle je jedno z nich. Walitaka jinak vyšel souborně i v rámci Čermákových komiksů: https://comicsdb.cz/comics/4961/walitaka - tam je to zase pro změnu třetí kniha v edici :)
  • Toe
    Toe admin6.2.2022 06:42Cesta kostí (sběratelská verze)
    Descent monstra jsou vývojová větev, Marshall o tom občas v rozhovorech mluvil, právě kvůli tomu, že po Dog Soldiers každý počítal spíš s lykantropem (ne tím klinickým :) nebo nějakou podobnou verzí monstra - hold prokletí, když se proslavíš jiným filmem :D To pak měla podpořit i dvojka, ale nějak to vyšumělo, Marshall pokračování nikdy extra nechtěl a i ten odlišný konec v US verzi filmu s tím, že jim pomáhal i někdo místní kdo s nimi byl v kontaktu, nebyla úplně Marshallova vize, protože už se trojky asi nikdy nedočkáme :/ Mimochodem, i když se film odehrává v US - Kanadské přírodě, všechno je to točené v Anglii :) Hlavně jeskyně jsou komplet britská studiovka :)
  • Toe
    Toe admin25.11.2021 04:53Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Spoiler! Holka s ocasem je tam taky!
  • Toe
    yardaformi: Něco jsem nastínil už v tom dlouhém odstavci v popisu knihy, se kterým jsem se ale asi psal zbytečně ? :D
  • Toe
    Na to se musíš zeptat Campbella :)
  • Toe
    Vydavatelé asi ne, možná Campbell sám, ale v rozhovorech se zmiňuje, že na úpravách s ním drobně spolupracoval - ona to byla vždycky větší srdcovka Campbella, než Moora - přeci jen si to souborně sám vydal ;)
  • Toe
    Přidal jsem náhled obálky pod přebalem - určitě se bude lišit minimálně v logu, vydavatel začal používat jiné u dalších dílů a u předešlého vydání myslím nebyl text vyražen (emboss), u druhého vydání je.
  • Toe
    Toe admin8.6.2021 07:49NANITS chronicles
    Já chtěl taky ohodnotit, ale pak si uvědomil, že jsem ovlivněn apkou, nedočetl jsem to ještě úplně celé a taky se vás bojím, takže raději ne ani po dočtení :)

    Stara.kryta: Dík za info, je pravda, že obsahu nebylo pořád dost, propagace nestačila a že nebyla malá i s vlastníma financema - kluci (a holky ;) z Nanits jezdili s ukázkama kde se dalo (rozhodně ne jen v ČR) , točili videa, byli aktivní na sociálkách... Tak třeba se ještě povede někdy v budoucnu ;)
  • Toe
    Toe admin7.6.2021 13:46NANITS chronicles
    Jen pro zajímavost, je tu vůbec někdo, kdo používal ještě NANITS apku a četl (scrolloval ;) tyto komiksy ještě před zakoupením knihy?
  • Toe
    Stejně jako u ostatních limitek od BB/Artu - jiný obrázek na přebalu, přebal na jiném papíře, cena a certifikát limitace v balení (je vidět zezadu). U CP plakát navíc (obálka co je na limitce). Jinak je uvnitř úplně totožné, pokud nejsi sběratel, nepřijdeš o nic ani s "normál" verzí.
    https://www.comicspoint.cz/swamp-thing-bazinac-alan-moore-barevne-vydani-limitovana-edice-100-ks-plakat
  • Toe
    Většina kreslířů zde má komiks jen na jednu stránku ve speciální povídce na konci - každá stránka je zároveň variantou nějaké významnější obálky, ke konci je to uvedeno i s náhledem obálek a přehledem, kterou kdo kreslí. Hlavní příběh dělají jen Peter J. Tomasi, Fernando Pasarin a Matt Ryan.
  • Toe
    U Comicspointu jako obvykle - jen bude dostupná až od čtvrtka 8.10. - menší zádrhel v tiskárně:
    https://www.facebook.com/Comicspoint/posts/4637382396302935
  • Toe
    Když tak prosím příště přímo do fóra "Připomínky a návrhy", tady by nám to mohlo utéct (i když jen tak neuteče! :D
    Lenny: Je to tak, jsi psaný všude, teď jsem znovu omrknul a sám jsem to tu původně doplňoval dle tiráží - hodíme všude poznámku...
  • Toe
    Toe admin2.2.2023 09:03* Připomínky a návrhy
    JIK: Jasná práce iluminátů podle toho rozostření. Dan Černý patří navíc společně s Petrem Koplem k ještěřím lidem, což jasně dokazuje množství nakresleného materiálu, které dokáží oba za rok vygenerovat k potěchu Sorosova třetího oka!
  • Toe
    Toe admin24.1.2023 17:20Herní vlákno
    deefha: Já na tohle propojení databází používal chvíli GOG Galaxy, kde slibovali velké věci a je fakt, že ty PC platformy (Steam, Epic, Origin...) tam měli slušně napojené, asi nejlíp, co jsem zatím viděl co se týká jednoduchosti a funkčnosti... PS4 tehdy ale bylo spíš na ukázku, moc statů přes to nešlo... Pak mě to nějak přestalo bavit a ten jejich klient mě spíš štval, takže šel GOG úplně pryč. Teď koukám, že mají verzi 2.0 kde slibují další věci... Chvíli jsem používal manažera od Razeru, ale ten je hrozně těžkopádnej, na PC ale umí pěkně udělané optimalizace her v kombinaci s hráčskými profily, nuž spíš lokální záležitost... No a pak je tu Playnite, to snad zatím nemá konkurenci co se týče napojení na služby https://playnite.link/addons.html - jen tam už toho šlo tolik, že jsem to vzdal na začátku :D
    To IBL vypadá pěkně, otestuju, má to pěknej tutoriál a menu, kde mě nesere věci přidávat. Máš tam ode mě request :)
  • Toe
    Toe admin24.1.2023 11:28Pindárna
    Komiksových jich je zatím v originále 9 (poslední v roce 2021)... je to evropská série, tam nikdy nevíš, kdy bude opravdu konec :)
    Netflix pak seriál zařízl po první sérii, tam myslím další nebudou...
  • Toe
    Toe admin17.1.2023 10:11Filmový a hudební klub
    Denis: První díl zatím více méně jo, některé scény skoro jak vystřižené ze hry plus pár efektních scén navíc a celkem chytře vystřižené flashbacky aby to nebylo nůďo... Je možné, že Fireflies tu budou víc v popředí, Tess přežije dýl (hraje ji známější hérečka :) a Joel zatím není až tak zničenej a na dně jak ve hře... ale těžko soudit po prvním, uvidíme co další... Samozřejmě asi nelze čekat akci jako ve hře, tohle je spíš konverzačka sázející na atmošku alá Walking Dead TV a jak pošlapou krajinou, tak si scénáristi asi dovolí větší epizodní odbočky :)
  • Toe
    Toe admin11.1.2023 06:29* Připomínky a návrhy
    Egmont rozhodně není jen jeden Egmont :) Zapomínáte třeba na rozpad ČSFR, kdy se v 93 firma Egmont ČSFR rozděluje na Egmont Neografia (SK) a Egmont (ČR :) - Egmont Neografia pak u nás vydal ještě pár věcí, pravděpodobně co měl ještě nasmlouvané... A spoustu kačerů u nás dokonce nevydal ani český, ani slovenský "Egmont" ale polský :D https://comicsdb.cz/nakladatelstvi/414/egmont-polska-sp-z-oo - to zase bylo v době, kdy Egmont přecházel pod Albatros Media...
    Dám nějaké poznámky ke všem Egmontům a jestli časem zavedeme i SK-ČSFR-atd komiks, počítám samozřejmě i s doplněním Neografie, něco málo doma mám a stejně je otázka, co, kde a pod čím vlastně tehdy opravdu vyšlo, páč se to sem řadilo hlavně podle češtiny a ceny v Kč
  • Toe
    Toe admin6.1.2023 11:50* Připomínky a návrhy

    Zack: Je to tak, proto už tam zavítám jen tak jednou za půl roku, můj psychiatr už mi častější návštěvy nedoporučuje :D
  • Toe
  • Toe
    Toe admin5.1.2023 14:54Sběratelský klub
    Plast, že jo :) Nejsi ECO voe - plast zabíjí!
  • Toe
    Toe admin5.1.2023 14:49Sběratelský klub
    Zack, BlackJag: Jako čekám, kdy se někdo z Dětí země začne lepit na silnici před tiskárnama, ale možná teda ví, že sběratelé tu fólii nesundávají, takže od ní nic nehrozí :) Na tavení do fólie už si opravdu pár zákazníků stěžovalo a je celkem sranda když pak přijdeš sem na fórum, kde lidi zuří, že to nemají zatavené - docela bych chtěl vidět ten fight naživo, námět do Clash of the Stars :D
  • Toe
    Toe admin5.1.2023 14:32Sběratelský klub
    MH: Tenhle dotaz bohužel nedokáži dešifrovat :) Nejsem si jistý, co mám kam ještě doplnit?
  • Toe
    Toe admin5.1.2023 14:06Sběratelský klub
    T3ss: Jasan, hodím tam info, původně jsem chtěl ještě chvíli počkat, abych dal případně i informaci o tom, co s tím bude dále.
    Jinak nakladatel se klidně mohl dozvědět o chybě až díky housovi tady na fóru včerejší den - stejně jak já a to knihu prodávám už dva měsíce a neměl jsem do včerejška jediné hlášení o nějaké chybě. Ale zas tak moc prodejů na to že byly Vánoce to nemělo, tak třeba tohle pomůže, u minulých přešlapů to zatím fungovalo u všech nakladatelů :D
  • Toe
    Toe admin4.1.2023 13:34* Připomínky a návrhy
  • Toe
    Toe admin4.1.2023 07:30* Připomínky a návrhy
    MH: Život se mi nyní změnil k nepoznání, dosáhl jsem vrcholu posvátné vágány a mám 3x větší penachym! Ale jo, dává to smysl, mělo tam být hned něco, tak jak píšeme u ostatních k Zackově neradosti :)
  • Toe
    Toe admin31.12.2022 14:26Pindárna
    Fort: Aha, díky, už mám tedy jasno :)
  • Toe
    Toe admin31.12.2022 10:24Pindárna
    Fort: Já to z toho pořád nechápu - Takže polské Hanami chce u nás po letech znovu zkusit začít vydávat a chce rovnou vydat pokračování K2 a Balzamovače nebo jak? :) Nebo K2 chce vydat Dobrovský? Nějak se v tom ztrácím :D
  • Toe
    Toe admin14.12.2022 06:29* Připomínky a návrhy
    Dík za info, opraveno
  • Toe
    Toe admin6.12.2022 12:51Filmový a hudební klub
    Ano, je to tak :) Zóna už byla naopak...
  • Toe
    Toe admin30.11.2022 11:59* Připomínky a návrhy
    Ano, v červnu 2022 se přeceňovalo, dávám do poznámky, dík za připomenutí
  • Toe
    Toe admin19.11.2022 06:31Sběratelský klub
    WTF? - Zacku! Potřebujeme další políčko na rovnost hřbetu! :D
  • Toe
    Toe admin15.11.2022 14:31* Připomínky a návrhy
    Dík za úpravu, Roy a jeho bobři z kolekce vyřazuju - tam to uvedeno není a taky to vlastně není český komiks :)
  • Toe
    Toe admin7.11.2022 10:27* Připomínky a návrhy
    Doufám, že si někdo nevzpomene na ten starší Black Label, páč mě to pak nedá a konečně vytvořím sérii i na to a pak to tam budu pracně přidávat :)
  • Toe
    Toe admin1.11.2022 13:58Pindárna
    A kdybys chtěl ještě co se o to téma taky tak trochu otře z Japonska, tak klasika Zpráva pro Adolfa 1 a 2 a Tráva :)
    https://comicsdb.cz/comics/8723/trava
    https://comicsdb.cz/comics/7844/zprava-pro-adolfa-i
    https://comicsdb.cz/comics/7963/zprava-pro-adolfa-ii
  • Toe
    Toe admin31.10.2022 11:39Sběratelský klub
    Ne, pokud ho nekoupí u CP a nebude prodávat dál :)
  • Toe
    Toe admin26.10.2022 12:10Nakupujeme venku
    Zajímavé, že ve španělštině i katalánštině Anču i Pepíka překládají, ale frantíkům nechávají v originále :)
  • Toe
    Toe admin18.10.2022 11:44Pindárna
    To na co odkazuješ není přímo obrázek :)
  • Toe
    Toe admin13.10.2022 10:05Herní vlákno
    Darker: V podstatě vůbec - ona je to spíš klidová sběratelka, než hra na žebříčky.
  • Toe
    Toe admin13.10.2022 10:02Pindárna
    faster86: Co píše Ter nebo Egmont/Albatros tady vydávají ty většinou britské mutace marvelu pro nejmenší: https://comicsdb.cz/serie/670/marvel-action
  • Toe
    Toe admin12.10.2022 11:50Herní vlákno
    Už dlouho ne, přešel jsem na mobilní STT (Star Trek Timelines) - Mě štvalo, že nemůžu mít všechny postavy a tady jsou (zatím) komplet všichni, boční, hlavní, z animovaných, z aktuálních sriálů.. Jen na nové filmové universum zatím nemají licenci, ale to mě tolik netlačí...
  • Toe
    Toe admin6.10.2022 11:41* Připomínky a návrhy
    Náhodou Fryovi už bylo šestnáct! Fakt! Opravdu!
  • Toe
    Toe admin6.10.2022 10:13* Připomínky a návrhy
    :D :D no comment :D
  • Toe
    Toe admin29.9.2022 12:45Filmový a hudební klub
    Darker: Neboj, už se chystá remake jedničky na PC - tyhle topovky z konzolí teď na PC frčí :)
  • Toe
  • Toe
    Toe admin26.9.2022 06:08* Připomínky a návrhy
    Trip: K v SK vydanému komiksu zkus dohledat komentáře ode mě, píšu sem o tom pravidelně co dva měsíce, ale napíšu to klidně zase znova... :) Bobo (tvůrce staré SK databáze) se mi bohužel neozývá, ale pokud se najde někdo, kdo bude chtít vypomoct s přidáváním (a tím nemyslím jen, že napíše "já bych to zkusil" a přidá 10 věcí), tak se SK věcem výhledově nebráníme a ideálně ať mi napíše na email. Starší věci, časopisy a sborníky z většiny mám, Disney SK verze věcí od Egmontu spíš ne, ale ty zas tolik nikomu nechybí a na internetu je pořád zbytek Bobovi databáze, takže hlavně do budoucna sledovat nové SK věci, speciálně samizdaty, kterých by mohlo přibývat, jak ukazuje současný trend. Každopádně důležité je pro mě nalít co nejvíc dat při startu...
  • Toe
    Toe admin25.9.2022 11:51* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi: Dík, opraveno, jen jsem to zapomněl odmazat při kopírování z minulého, proto to řazení stran ani nedávalo smysl v tom řádku a ti autoři ani na kartě doplnění nebyli ;) Já se s tím vždycky popisuju u každé strany hodinu speciálně právě pro tebe a výsledná chybka v tom guláši je zanechána maximálně pro procvičení pozornosti :D
  • Toe
    Toe admin21.9.2022 10:05Pindárna
    Tvl to bude oříšek přidat to do databáze až to CREW vydá :D
  • Toe
    Toe admin16.9.2022 10:22Slevy, výprodeje, bazary
    U CP v sobotu a o víkendu klasicky sleva 20 - 40 % na netopýráky :)
  • Toe
    Toe admin15.9.2022 08:52* Připomínky a návrhy
    Moc dík za info Viktore :) Sjednotil jsem zatím pod Min-Woo Hyung, páč je to rozšířenější co jsem tak dohledal a to novější je underground bez redakce překládané google translatorem nebo čím a jméno Min-u Hjong je dle mého zkomolený znakový přepis Hangulu asi od translátora, ať už to byl kdokoli :) - Dal jsem k němu do profilu každopádně poznámku, pro budoucí historiky :)
  • Toe
    Toe admin3.9.2022 15:42* Připomínky a návrhy
    OK, jasan, doplněno
  • Toe
    Toe admin28.8.2022 20:08* Připomínky a návrhy
    To spíš bude klasický případ jiná předtisková obálka na internetu než byla finální, respektive ve finále se tiskla na speciální papír - kdysi jsem to pročítal a bílou si nevybavuju ale matně si vzpomínám, že to byl takový zvláštní papír. Ani na fotkách nikde nevidím bílou...
  • Toe
    Toe admin22.8.2022 06:14Nakupujeme venku
    Polská databáze komiksů je ještě (překvapivě :) starší než comicsdb.cz a jde to na ní občas poznat - nedávno prošla dost změnami a aktuálně je značně pomalá, takže se pro novinky občas vyplatí mrknout i na jejich Facebook, pokud nenajede hlavní strana - je jinak zde:
    https://www.wak.net.pl/ - Wielkie Archiwum Komiksu
    FB: https://www.facebook.com/WAK.Komiksy/
    Případně je pak něco jako bylo (ehm, je?) ve své době komiks.cz, tedy informační stránka kde je i databáze, ale na WAK už to nemá a co se týká informací, má blíže ke Komiksariu, tedy hodně zpráv z domova: https://alejakomiksu.com/spis_komiksow/

    Jinak českých čtenářů v polštině je poměrně hodně, jen jsou spíš na jiném fóru a spíše starší ročníky, mladším ročníkům dělá obtíž číst i ve slovenštině, ale zase o to méně v angličtině :)
  • Toe
    Toe admin3.8.2022 13:37* Připomínky a návrhy
    Nevím, neviděl jsem - teoreticky proč ne, katalogů tu už máme vícero, záleží na obsahu
  • Toe
    Toe admin3.8.2022 09:09* Připomínky a návrhy
    Zack: To je pozůstatek Bobovi databáze, o které tu vždycky píšu (Slovenský komiksový archív), svého času zkoušel různé opensource systémy a tohle byl myslím poslední pokus a ani nevím, jestli kompletní :/ Každopádně dat je tam plno a ideálně bych je časem viděl učesané a doplněné tady...
  • Toe
    Toe admin2.8.2022 04:09* Připomínky a návrhy
    Občas zalituju těch smajlíků, malinký facepalm by se tu hodil a nechce se mi kvůli tomu vkládat obrázek :)
    Hlavní odpověď SSP jako matador zdejšího fóra určitě zná, ale když už nám nahodil opět tak pěkné otázky, tak pro nové objevitele je to (popořadě od 1.8. 21:20): Na zvážení a pravděpodobně ano. Na zvážení a pravděpodobně ano. Ano. Ano a už tu podobné máme dlouho, jen si jich zatím nikdo nevšímal očividně :) A viz. také Slovensko, které vždy nebylo Slovenskou republikou, že? Kdy? Jestli? A další otázky = Čas... :)
  • Toe
    Toe admin1.8.2022 10:11* Připomínky a návrhy
    Tvl nevytahuj to zase, nedráždi kobru bosou nohou! :D
  • Toe
    Toe admin29.7.2022 17:43* Připomínky a návrhy
    Supr, nahozeno, upravil jsem nějaká fakta (celkový náklad je dle všeho 2000 ks) a doplnil více ukázek. Jestli máš, můžu poprosit o foto tiráže na email, případně doplnit redakci a zkontrolovat ISBN, jestli je vydavatelem opravdu SPJF? To ISBN mi přijde jak Zonerácké :)
  • Toe
    Toe admin29.7.2022 16:58* Připomínky a návrhy
    MaF: Dík za info, měl jsem to už v hledáčku potom co se objevilo na FB, jen jsem nevěděl, jestli už to vyšlo... Tak už přidám ;)
  • Toe
    Toe admin14.7.2022 06:52* Připomínky a návrhy
    deefha: Zatím zkus zmáčknout a držet klávesu CTRL a toč s kolečkem myši nahoru nebo dolů (je to trvalý zoom, podobně i v prohlížečích na mobilu, kde to najdeš v menu), budeš mít sice menší písmo, ale pokud budeš mít čitelné, mohlo by ti to pomoct. Já mám hodně věcí zmenšených, abych viděl co nejvíc dat naráz.

    Pokud rada výše někomu pomůže, může rozbalit co chce a pak mi to poslat a já si to obřadně zase zatavím :)
  • Toe
    Toe admin8.7.2022 07:52Pindárna
    Zack: To je to, co já už teď v podstatě dělám (kdo ví, ví ;) k běžné práci, jen bez toho dovážení - už takhle je to ale značně náročné (ale pravda je to navíc k té "běžné" práci) - jenom to zatavování do fólie nějaký ten čas zabere :D Kdybych do toho zapojil ještě rozvážení, bouchla by mi asi už fakt šiška i kdybych běžnou práci vynechal - rozvážení je v podstatě ten nejhorší proces, který vlastně nikoho vůbec nezajímá a nikdo za něj platit ideálně nechce, nikoho nezajímá jaká je cena pohonných hmot, v jakém stavu máš vozový park atd... přitom je to třeba jeden z důvodů, proč je teď opožděné LOB, nejsou řidiči, kdo by to manuálně nakládal, skládal a tak... hlavně v zahraničí, u nás je to ještě pořád na hraně, prostě klasický problém s manuálkou, dokud vše nenahradí automatika :)
  • Toe
    Toe admin4.7.2022 06:02Sběratelský klub
    yogi: Zabil :D
  • Toe
    Toe admin1.7.2022 11:36Slevy, výprodeje, bazary
    Akce na léto prodloužena do konce srpna: https://bit.ly/comicspoint-cz-zbozi-v-akci
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 119 (cca 37682 Kč)
Mám: 1040 (cca 158372 Kč)
Chci: 0
Sháním: 7 (cca 1743 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0