Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Pak je to ale spis muj harem a Azteck je eunuch.
AZTeck: ...kuju. A to měla být jen metafora... Tvůj harém je přece tenhle web.

Konečně si můžu jít obhospodařovat zahrádku, jupí!(jarní euforický výkřik)
Tak knihu o K.Saudkovi mohu doporučit. Docela slušně se bavim, ten člověk byl fakt vtipnej:).... akorát mám strach, že vazba nevydží, ale to je zatím spekulace.
Xeelee: Zákony jsou jedna věc a vnitřní pravidla této databáze věc druhá. Tady prostě žádné odkazy na stahování autorsky chráněných comicsů nechceme (není to ani účelem této databáze) a tudíž tu nebudou. Pokud chceme mít určité renomé u širší veřejnosti, musíme zaručit i tyto nepsaná pravidla.

Draco nobilis: do harému s tebou a bude klid :) Crew 11 - 1725 Kč
Draco: Díky za vysvětlení :-)

andre: Mě ale nejde o to, že mi ten komentář smazal, ale o důvod proč ho smazal. Zdá se, že se neorientuje v autorském zákoně a nejsem si jistej, co považuje za ne/morální. Rozhodně mám větší znalosti problematiky než AZTeck a nemám pocit, že by to co sem udělal někoho poškozovalo.
Xeelee: Ty jsi prostě samec bez harému, nekopuluješ, AZTeck je vůdce, má harém, kopuluje. Jako u goril.
AZTeck: Takovou tu, jak se tu poslední probírala... šílená cena... Ale už si nepamatuji, kolik to bylo.
Xeelee: tak když nebereš "Rovnost a bratrství", tak můžeš bejt spokojenej. Někdo na lepší pozici než máš ty ti to smazal a ty máš smolíka:)
AZTeck: OK, díky. Podle našich zákonů na zveřejnění odkazu nic nelegálního není (kromě softwaru). Dokonce je legální stažení pro vlastní potřebu a když to dílo u tebe někdo najde, tak tu platí presumpce neviny. Nelegální je jen sdílení autorsky chráněnýho díla (ten kdo ten Čtyřlístek nahrál na eDisk porušil zákon). To je stejnej problém jako s torrent trackery, kdy ve většině zemí není odkazování na nelegální obsah nelegální a na trackerech se žádnej autorsky chráněnej obsah nenachází (najdi si třeba informace o soudních procesech s The Pirate Bay). Navíc mi nepřijde nemorální šíření autorsky chráněnýho díla, když tím autorům nevzniká žádná škoda. Kdybych argumentoval vysokou cenou a dílo ještě nebylo vyprodaný, tak by autorům vznikala finanční škoda a morálně by to nebylo úplně košer. U limitovanejch vydání si tím ale nejsem zas tak jistej, protože se stejně dřív nebo pozdějc vyprodaj. Rovnost a bratrství neberu. Já sem liberál, ne komunista.
Draco nobilis: máš na mysli nějakou konkrétní aukci? Před pár měsíci to bylo relativně terno, ale trh se už zdá se nasytil.
Xeelee: a co je legálního na zveřejnění odkazu k autorsky chráněnému dílu + morální hledisko? Argument o těžké dostupnosti neberu. Zítra bude třeba někdo argumentovat vysokou cenou....rovností, bratrstvím.
Zálohovaný komentář máš v mailu. Děkovat nemusíš.
AZTeck: Tak tohle se mi fakt nelíbí. Díky za smazání komentáře. Mohl jsi mě na to upozornit, než jsi to udělal. Navíc netuším proč byl smazán. Na zveřejnění toho odkazu není nic nelegálního a je to rarita, po který se tam uživatelé ptali a kterou teď asi těžko někdo z nich sežene. Pokud tě náhodou napadlo můj komentář zazálohovat, tak mi ho pošli na mail. Neděkuju.
AZTeck: No a? Já mám právo na svá vítězství, něco ty prohry musí vyrovnávat. Za kolik že se mimochodem prodala ta Crew 11 se Saudkem na Aukru?
Draco nobilis: 111 nebohých majitelů inkriminovaného čtyřlístku po tvém prohlášení nejspíš pocítilo jemné mrazení v zádech.
Tahle odnož Albatrosu http://www.albatrosmedia.cz/cooboo.html vydala "knoflíkovou válku" svazek 1 "poklad". Ale na jejich stránkách jsem nic nenašel. Scénář: Mathieu Gabella, kresba: Valérie Vernayová. ... 149,-Kč. ... Každopádně na pultech již je.
Tohle sem zkrátka musím dát, je to koncert... http://www.youtube.com/watch?v=ZrSCVjvQPjE Právě mu vyšlo nové album ANIMAL'Z a Poláci, kteří ho mají asi taky tak rádi jako já, ho vydají už 29.3. Fakt se těšim.
AZTeck: Taky jsem si to na fb stáhla od jednoho dobrodince... Neotevřela. O týden později dostala skutečné do rukou, přečetla, byla zklamána a rozhodla se tento kus získat. Už jen ta lovecká prestiž! Pak tu trofej prodám.
Xeelee: komentáře s odkazem ke stažení daného titulu jsou (a budou) bez pardonu mazány. Jedinou vyjímkou jsou díla 70 let po smrti autora (-ů) a to u Čtyřlístku #666 ještě nějaký ten pátek nehrozí.
Ahoj, jsem tu nová a potřebovala bych radu. Jsem velká fanynka Dorkina a jeho DORK comicsu, Clercs a ještě větší fanynka Johnnyho Ryana a jeho Angry Youth comicsu, Blecky Youkerela aj. Pro svého Španělského přítele sháním nějaké dobré ČESKÉ comicsy v tomto či jiném stylu, ale v angličtině. Uvítám jakékoliv dobré tipy a také kde bych je mohla sehnat. Prosím na můj mail nejlépe. Děkuji :)
Dn: nojo no, tak jsem holt podlehl panice, že velkej formát už nejni. ......... Jinak v knihkupectví v Paladiu jsem zahlédl, že maj Kralovství tvé (kingdom come) za polovic.
andre: Tak kupříkladu velký formát Tajemství za prkennou ohradou mají stále v Luxoru...
Toe: nemám rád internetové obchody, takže se na nich snažím nakupovat pouze v nevyhnutelných případech(např: Tajemství ostrova za prkennou ohradou - velký formát - který jsem jaksi zaregistroval až příliš pozdě). .... Čáslavskou bych uvítal. Dík.
Jo a kdo by chtěl, tak se mi podařilo ukořistit pro Nerdi.cz stripové knížečky "Cukr & počasí" Venduly Chalánkové za moc zajímavou cenu... Ale jen omezené množství!
No já čekal, že ti, kdo na Bubláka spěchají, si ho nechají poslat od Nerdů - kousků je tam pro každého dost ;)
Do Čáslavské jsem to chtěl hodit právě o Creweconu... Pokusím se tedy poslat co nejdříve do Čáslavské a kdo spěchá a nechce od Nerdů, tak ať mi písne mejla se svojí adresou a já pošlu jak Bubláka, tak finanční rozvahu ;)
jo Toe, já bych si taky jednoho objednal do OV ;-)
Prostě jich pár pošlete na Čáslavskou a hotovo. A pokud s ní třeba nekamarádíte, tak jich pár pošlete Markýzovi, a pak si ho zkásněte, až nám je rozprodá.
4 Toe: Takže vám nestačí, že jste nedojeli do Liberce? Vy ještě budete prudit s Bublákem? Vy si koledujete kucí. Hele pošlu ti love na konto a pošleš mi ho domu? Bubblegunový MdS
Sem myslel že vydržíte až do Crweconu :D
Bubláci: tak už přestaňte bojkotovat Prahu a něco z nové várky pošlete i tam! ..... Sakulajda
Vsechno bude. Ted se snazim dodelat Fabulu Rasu 09 a soucasne se maka na nejakych internich upravach v databazi spis pro adminy. Jenze jak se k tomu dostanu sem tam vecer, tak jednu vec udelam a dve jiny rozbiju, takze to nejde tak rychle, jak bych sam chtel :)
Jak to vypada s temi urcitymi zmenami co se zde meli konat...budou zde nejake ty nove rubriky....vim, ze je to osemetna(a asi i otravna otazka), ale..:))
Kapis: Se někdo má... *závidí*
no objednal jsem to na tom walesu, tak uvidíme ;-)
Jinak, už třetím rokem ležely Marvels - Zázraky v "mém" antiqariátu za 560,- furt se mi do toho nechtělo, bo to není můj šálek kafe a nejsem si jist, jestli mě to bude bavit, ale dneska, když mi paní vedoucí v družném hovoru nabídla, že za 500 je moje - vzhledem k vyprodanosti, sběratelskému duchu z nitra mi znějícím a v neposlední řadě k očku, které jsem takto jistě u paní antiqárnice získal, jsem si ji teda nakonec koupil....:-)
Díky, ctihodný kmete, prubnu dám vědět jestli to funguje ;-)
Woffce: Na walesu neaktualizují e-shop, takže to tam nejspíš není a odpoví ti stejně až za deset dnů :)
Tak, že by to bylo všude vyprodáno?? André, možná se aji nějak domluvíme, prosím nedávat dcérečce na vymalování ;-)
Uch, AZTeck už třetí???

Nevíte, kde koupím Usagiho - Samuraje?
4 Draco: Ještě jsem se k tomu nedostal. Zaneprázdněný MdS
Tak jsem si přečetla Alanovu válku a příjemně mě to překvapilo... Subjektivní pohled jednoho člověka na JEHO cestu 2. světovou válkou... Uvidíme, co bude dál, zatím je to překvapivě mírné, žádný Hemingvay nebo Heller... Nečetl tady někdo ta další pokračování?
Pokud máte někdo volnejch 33.000,- euro, tak tady je jedinečná šance koupit origoš Calvina http://www.galerielaqua.de/galerielaqua/IMAGES/Original/original%20art/usa/comic%20strip/CalvinHobbes1986.jpg
MdS: Tak by mě zajímalo, kdy bude ten report... Podle doby čekání by to měl být literární skvost hodný Dostojevského či Huga.
andre: můj měsíční rozpočet Ti děkuje, protože je jasné, že bude brzy vyčerpán. Takovéhle linky po ránu miluju :P
Pouze jsem chtěl upozornit, že na http://www.tfaw.com/ maj tento týden 70% výprodej na vybrané zboží. A dá se tam určitě něco najít. Třeba ti, kteří si chtějí pouze rozšířit obzor a nečtou komiksy v rukavičkách by si měli projít kategorii "nick and dent"(lehce poničené - např. ohlej roh obálky). Pro představu, omnibus vetřelec za 8 vočí. .......... Akorát pozor při poštovnym, tam jsem přesně nepochopil jak to funguje(váhou to nejni). Například, za 6 knih zaplatíte třeba 18,- , ale hodíte tam 7. a je z toho 150,-. Takže je lepší vzít vícero menších balíčků. .......... Jinak stránku mám ozkoušenou a balíky choděj tak do 2-3 týdnů.
Já si říkal, proč na tý stránce vůbec nic není, než mi došlo, že bych moh zkusit vypnout FlashBlock. Udělat záhlaví s menu jako (jeden) Flash mi přijde jako velká zhůvěřilost. Jo a taky by nebylo na škodu si zopakovat gramatiku/pravopis.
George:
Tak jsem na tvý stránky taky vlezl a připomínkuju tu strašnou červenou barvu na podkladu, ze který jsem měl ještě deset minut mžitky před vočima. 8-D
Jestli chceš prezentovat svou tvorbu, tak to na stránky taky vyvěš. Takhle není co hodnotit, když tam máš 3 obrázky.

Ještě zcela přátelsky dodávám, že tohle se řeší v Pindárně ...kdyžtak už. ;) připomínky a návrhy jsou hlavně určený pro něco jinýho.
Woffce: Jo.jo :-)