Woffce: Nechci to dál rozpitvávat, ale teď jsem něco objevila... Vyčítals mi nedostatek piety... Inu Hibi nebyl jediný autor, který letos zemřel a nebyl jediný koho jsem hodnotila posmrtně. Mrkni na Johna Doe. Ale jinak už se mi v tom hrabat nechce, Hibi mě stále ještě nezačal chodit strašit.
Lynch ani Trier nebyli vždycky takoví pozéři, ale mám pocit že nakonec těmvzkazcímo své osobě dokonale podlehli. Příklad za Lynche: Inland Empire - nedešifrovatelná změť. Antikrista za sebou ještě nemám, ale jeví se mi to dopředu jako tentýž problém... Uvidíme :-) Jestli to tedy někde v (mém) okolí nasadí :-))
MM, to je pozér od začátku, tam to měl chlapec vykalkulované až po vrchní dírku korzetu.
Zack: Umění pro umění je podle mýho to, co si dělá člověk jen tak sám pro sebe a je mu úplně jedno jak to vidí kdokoliv jiný, hlavně že samotnému tvůrci se to líbí. Ani to nemusí nikdo vidět a znát, protože takový tvůrce nemá potřebu se násilně prezentovat... Takže je vidět, že o tom co je umění jen samo pro sebe máš úplně jinej názor. Ale na to, co je dobrý asi skoro stejnej... fm.
A Lynch i von Trier jsou pozéři, co svoje pozérství dotáhli až k takovýmu nihilismu, že je jim úplně jedno, jestli tomu filmu rozumí někdo kromě nich a lidi jsou takoví idioti že jim to žerou a chodí na to, nojono. Žeru von Triera.
Jdu si pouštět klipy s Marilynem Mansonem, ať si to šokantní pozérství pořádně vyžeru.
Draco: umeni pro umeni beru jako takovy nasilny pozersky cin. Vetsinou trendy, poplatny poptavce, vlastne mainstream mezi artem. Mam rad umeni lidi, kteri nejsou umelci, aby byli umelci, aby mohli nosit bilou salicku, ale protoze je proste bavi tvorit, tak tvori, jak jim to prijde pod ruku, na mysl. Mam rad prirozeny a uprimny umeni. Citim se vzdycky trochu trapne, za autory, u kazdyho radoby sokezniho zaberu, drsneho nastavovani zrcadla apod. Tezce travim manipulaty a konstrukty, ktere kolem sebe vetsinu casu vidim. To se tyka nejen Triera, Lynch je to same v blede modrem sametovem.
Pro jistotu: imho :)
Slaine: Já zas nemusím Lynche, kromě začátku Twin Peaks(seriálu), Film mě nenadchl. Lynch je pro mě pokaždé strašný zklamání a často i nuda. To Lars von Trier je jiný pošušňáníčko, jede si v podobných kolejích jako já, třeba v Evropě... Halt každej jsme divnej nějako jinako přátelé... Odcházím, čeká na mě Johnny Cash.
Slaine: Dík za důvěru, ale já ještě louskám ty loňský, a předloňský, a předpředloňský, a..... :---)
(Naposled jsem se kochal "loňskou" "Kuriózní lenoškou", a dovolím si hádat, že pokud nečets, měl bys - je to nádhera...)
Draco: Hmmm ani v zavorce jsem jazyk netrefil :). Twin Peaks je uuplne nejlepsi... taky sem sledoval na jednicce, akorat sem se ja debil podival asi v osmi na film, takze sem od zacatku vedel jak to tam s temi rodicovskymi vztahy je :). A Kralovstvi mam uz asi rok rozkoukany... musim priznat, ze Trierova divnost je pro me, narozdil od te Lynchovy, trochu nestravitelna :)).
Zack: Zrovna jsem poslala AZTeckovi skeny z Másla... Pak se ještě vyprstím nad Jukeboxem a počkej ten orgasmus až to sem přidá... Já vím o co tam jde, četla jsem recenze. A copak má cenu dělat umění pro něco jiného než samo sebe? Je tak málo krásy v běžné lidské mysli... Takže je správné vyznívat le Art pour le artism či jak se to píše, měla bych se začít učit francouzsky. Jdu skenovat Jukebox ciao, čuníčku.
Slaine: Chorvatsky to bylo. Nee, já poslouchám WWWčka. Twin Peaks... Jo, když mi bylo tak jedenáct, to byl masakr, mám pocit, že to chodilo dycinky úterý a čtvrtek na jedničce... A v pondělí Království. Tomu se říká Správná výchova. Pedro Almódovar by se divil. Ještě že na mě čeká Antikrist. Ajta, kinomaniak ve mně se dere na povrch.
Jo a ta Doba ledová, to je nádhera. Nicolas de Crécy to prostě má v hlavě i v ruce.
Draco, DEmnoG, MdS: Diky vam :). SE7DM jsem uz objednal... tam preci jen zapracovala moje sberatelska duse a poridil jsem si to, nez se uplne vyproda pevna vazba. A jinak to vidim na Aargh, Transmetropolitan, Batman: LH, Donžona 5, Hitmana a ze starsich veci mam jeste hodne zalusk na Dobu ledovou. Mno... zacinam se docela tesit :))
Slaine: A já ti taky věcně přihodím, co se mě líbilo... Brutto to čistí, Fell je jasný a mě se ta kresba líbila náramně(ta atmosféra, kvík), Nikkarin je moc pěkný a za málo, Transmetropolitan masakr, Batman , Zpátky na zem od Motu(ale Bosnian flatdog nic moc), Donžon 5, Crew 25, Šen-Čen, Omnibus Vetřelců(Sam Kieth a jeho realistický holky mě holt berou, špíček sem, špíček tam), Čajovna u malajského medvěda... A jsem ochotna se přimluvit i za Pupíky. Můžeš na to lovit slečny a nebát se, že ti je někdo přebere... Tintin je nuda, ale můj jedenáctiletej bratr je z něj taky hotovej, tak nevím...
Na co bych, jak znam tvuj vkus hodil bobek je MdS zminovany: Garfield, James Bond: Dr. No, Hitman 4, Hellboy 6, Ultimates a Koralinu tusim mas z Crweconu. DMZ jsem jeste necetl, ale pocitam, ze to bude vyborny.
to Slaine: urcite jdi po Aargh! Havraní speciál a Brutto to se ti bude libit moc, potom 130: Odysea stoji za koupi, v poslednich letech jsem si zamiloval Tintina, u predposledniho dilu jsem mel zachvaty smichu, ale tam je mi jasny, ze je to beh na dlouhou trat,i pres Templesmithovu kresbu Fell, Markyzem zminovany Grandville a uricite se nevyser na Transmetropolitan, ten me v poslednich varky comicsu fakt rozsekal. Je vybornej. A kdyz ti zbydou penize a libil se ti film Se7en, tak comics take stoji za koupi.
4 Sláine: Dovoluji si doporučit následující tituly - DMZ: Válečná zóna, Grandville, Hellboy 6, Hitman 4, Se7en, James Bond: Dr. No, Koralina, Transmetropolitan: Zpátky v ulicích, Ultimates Vol.1 book 2 a určitě Garfielda (myslim, že vyšli tři). Doporučující MdS
Zdravim vasnive diskutujici osazenstvo :). Jsem zas dostal chut po delsi dobe si nadelit nejaky comicsy :). Tedy se ptam (a to predevsim lidi, kteri aspon trochu tusi, jaky mam vkus - napr. panove DEmnoG nebo Woffce) - co z roku 2009 doporucujete, jako must have?
andre: "i lidé jako MdS a andre, kteří podle mne ani neví, co slovo etika znamená"... Všiml sis toho "podle mne"? Ehm. Rozhodně bych se neodvážila tvrdit, že tě znám, jenom dobře cítím jaký na mě máš názor už od první chvíle. Vím že mě nemáš v oblibě a vím to naprosto jistě. Naopak já proti tobě stále žádnou negativní emoci nechovám, to že ses do mě navážel či naše zkušenosti a názory po sobě v diskuzi prostě sklouzly a neprotly se... To mě pořád nedonutilo udělat si pevný názor prostě proto, že tě neznám. Toť vše. Mě prostě serou pochybnosti lidí v mým okolí, i když mě zasahují jen okrajově.
andywart | 21:53:16 26.11.2009
Rychla odpoved spis znamena, ze jsem byl zrovna online a umim psat rychle. Na tvou otazku jsem neodpovedel, protoze v tvem prispevku zadna otazka obsazena nebyla, i ten obligatni otaznik mi tam chybi.
Ano, je to uprimnost a uz jsem to psal. Ale o tom snad nebylo pochyb, debata se vede o hranicni care, za kterou je uz uprimnost spatna.
andywart | 22:37:29 26.11.2009
Ja se neozval k tematu, ja spis poukazal na tu argumentacni nouzi.
andre | 08:17:51 27.11.2009
Nevim, co jsem zas prekroutil, ale zato vim, ze Draco te mozna nezna, ale je kurva blizko :)
DN: taky jsem byval mladicky nerozvazny a strefoval jsem se do lidi, o kterych jsem hovno vedel, z toho vyrostes, aspon si myslim, uvazujes a mas snahu. Jo a btw, ja bych ultrazz bratru DEGovi nepomohl s jeho touhami ve vysnene base, na to by si musel najit jine mrdadlo - teda ono by si ho naslo samo, ja jsem striktne heterosexualni a pokud si hraju na latentniho buzika, je to jen k provireni moralniho bahna u piva.
no nic, nasazuju slunecni bryle a jdu do stinu pod fiky pit a zpivat si se slaviky. Dneska asi budeme hodne pit.
MdS: myslis teda, ze je realna zitra predavka sedmicky pionyru pro otrle ve vecernich hodinach nekde u hlavaku?
Tak jsem prokrosil Madrid tam i zpatky a nezahlidl jsem jediny komksovy obchod, ani nic co by se jen vzdalene komiksu podobalo ve vyloze......podivne. Stejne tak v Toledu i Segovii.........Taxe aspon pokocham Boschovymi obrazy v Pradu a Picassovou Guernicou. A zitra uz zas do te zkurvene kosy ceske. Asi se tam ted neda chodit v kratkem tricku jak tu, co?
Dn: ty už jsi skoro jako Zack, akorát on věci překrucuje schválně a vědomně, ale ty si koukám věci který píšeš opravdu myslíš (vzpomínáš). ........ "Nevěřili mému slovu. " ...... onehdá v té sáhodlouhé a unavující diskusi VUBEC nešlo o "veří-nevěří". Ale to už bych sem netahal. Už jenom to zjištění, že asi po třech hodinách omílání něčeho furt dokola a dokola a dokola, sis Ty, milá Draco, odnesla něco úplně jiného, očem, jenom možná, padla okrajově zmínka, mě děsí.
Ty mě znáš? Vyděli jsme se třikrát, jenom jednou "bavili" a ty už si odvažuješ o mě říkat, že nevim co slovo etika znamená? ....... To že mě někdo viděl vožralýho bavit se se svými známými hrubšími a vulgárnějšími slovy, přece vůbec nic nevypovídá? Člověk celý týdny meje stroje jak mamlas, doma už si taky nemůže zanadávat, páč musí jít příkladem, a pak si jednou po několika týdnech musí ulevit:) .......... A jak správně napsal Markýz, "...že když už o tom mluvěj takový svině jako my..." .... ale dobrý no. Jsem vyčerpaný, z tohoto tématu, ale když jsi mě dvakrát zmínila a z toho jednou lživě .... tak jsem se musel ozvat.
andywart: Negativně na mě reagovali i lidé jako MdS a andre, kteří podle mne ani neví, co slovo etika znamená, takže o té prosím nemluv. Jinak, nikoho nenapadlo, proč jsem na začátek napsala "budu krutá"? Protože jsem předpokládala, že díky tomu pochopíte, že se nenavážím do Hibiho, ale do jeho scénaristických schopností... Krutě.
DEmnoG: No, mě ne. Kdybych prodávala svoje odchovy jen s ohledem za kolik a nevzala ohled na to, zda se kupující bude o zvířata vůbec schopen postarat, musela bych se stydět. A šukání do zadku? Inu, myslím že na to ty nemusíš být ve vězení, ne? Bratr Kapis a další ti zajisté s radostí poskytnou pomocnou... ehm, ruku.
Dark Scavenger: To je mezi mnou a DEmnoGem a andrem. Nevěřili mému slovu.
Dané slovo a peníze? Můj hodnotový žebříček. Nemám na prvním místě bankocetle, ale takové věci jako důvěru, dodržení slibu, čestné jednání. Vybrat si můžeš. Pro mě to znamená nesnažit se zbytečně shánět nějakou raritu pro lidi, co ke mně nemají ani elementární důvěru. A nevydělat si nic.
Milá Draco nobilis, čakal som od Zacka odpoveď jednoducho preto, že sa na danú tému ozval. Nemusí na ňu odpovedať. Aj žiadna odpoveď je odpoveď. To čo som chcel povedať, som povedal. Nechcem nikoho o ničom presviedčať (taký bláhový nie som). Chcel som len aby si každý na to urobil názor. Je to vec etická a keď to ty nechápeš, tak ti to sotva vysvetlím.
ad ""budu krutá, ale ještě že už žádný scénář nenapíše": Draco koment je mi milejsi, nez "prohlidl jsem si v knihkupectvi , nikdy si to nekoupim a je to pekna sracka" nebo "80%". Jasne, je to subjektivni a o to jde. At se kazdej vyjadruje jak chce, podstatny je, co pise. A aby bylo jasno, mne tohle prohlaseni prijde taky "pres", na druhou stranu alespon vim, ze podle Draco Hibi scenare psat neumel a je to dobre, ze uz je nedela. Na Hibiho pripadny potencial kaslu (reaguji na argument nekoho nize), fakta jsou takova, ze dalsi scenar od Hibiho pro nekoho bohudik, pro nekoho bohuzel uz nebude.
to andywart: jak moudre naspala yama, rozmazavas hovno vic a vic. Za chvilku uz ani nebude cejtit, jak bude ten malej bobek rozprostrenej na par hektaru. Argument typu "vyzkousej napsat scenar a potom hodnot" je totalni picovina.
to Draco nobilis: neser me devce:). Michas jabka a hrusky. V obchode jde o penize - kecicky, fabulace k tomnu patri, pac prodavajici chce zvednout cenu, nakupujici naopak snizit, normalka. Jediny kde tohle nemusi platit je kseft mezi prateli. Mas pravdu, penize jsou bohuzel az na prvnim miste a co se tejka odstreni tve urvane, ale vesrkze mile osubky, tak promin, ne, nezabil bych te, proto mi nestojis za to, abys potom musel par let cvicit v lochu a nechat se sukat do prdele.
andywart: Tak ta věta je pokud vím moje, takže nevidím důvod, proč by se k ní Zack musel vyjadřovat... Zack nám tu hájí právo na svobodný projev a možnost napsat do komentáře přesně to, co cítíme.
A co je na té větě, tedy "budu krutá, ale ještě že už žádný scénář nenapíše" to upřímné? Inu, moje ignorance vůči Hibimu je upřímná. Nemám potřebu provozovat rektální alpinismus jen proto, aby mě pak všichni mohli poplácat po ramenou a říct mi, jo Draco, tohle jsi dobře napsala... Není pro mě podstatné, že autor už zemřel, pro mě za mě bych to samé napsala, kdyby emigroval do Peru(a přidala, ještě že to neudělá v ČR a snad to tu nikoho nenapadne vydat). Ano, myslím, že by žádný vývoj a zlepšení nepřišel, přece jen byl daleko více teoretikem. A je jedno, zda já něco tvořím či ne, podstatné je, že se narozdíl od Hibiho neodvážím vypustit do světa něco nepříliš kvalitního. Mám narozdíl od podobných lidí jednu vlastnost- sebekritiku.
Milý Zack, z tvojej rýchlej odpovede som pochopil, že som naozaj trafil do čierneho. Odbiehaš totiž od témy. Chcel som vedieť čo je na tej vete úprimné. Ty si sa tomu vyhol a odpovedáš len na moju poslednú narážku. Je mi šumafuk čo si o mne myslíš a máš pravdu, že si dovolujem občas povedať niečo kritické na komiksových borcov. Pokiaľ viem, robievaš to aj ty. Chcem ale vedieť odpoveď na vetu o Hibim. Je to len úprimnosť, keď o niekom poviem, že je dobre, že už nič nenapíše (lebo je po smrti)? Odpovedz mi teraz ty úprimne
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.