Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

To bys byl hodnej.
Zack: nebola v tom otázka, ale napriek tomu som vedel, že sa ozveš. Svoje som povedal, viac sa k tomu nebudem vracať.

andywart | 21:53:16 26.11.2009
Rychla odpoved spis znamena, ze jsem byl zrovna online a umim psat rychle. Na tvou otazku jsem neodpovedel, protoze v tvem prispevku zadna otazka obsazena nebyla, i ten obligatni otaznik mi tam chybi.
Ano, je to uprimnost a uz jsem to psal. Ale o tom snad nebylo pochyb, debata se vede o hranicni care, za kterou je uz uprimnost spatna.

andywart | 22:37:29 26.11.2009
Ja se neozval k tematu, ja spis poukazal na tu argumentacni nouzi.

andre | 08:17:51 27.11.2009
Nevim, co jsem zas prekroutil, ale zato vim, ze Draco te mozna nezna, ale je kurva blizko :)
DN: taky jsem byval mladicky nerozvazny a strefoval jsem se do lidi, o kterych jsem hovno vedel, z toho vyrostes, aspon si myslim, uvazujes a mas snahu. Jo a btw, ja bych ultrazz bratru DEGovi nepomohl s jeho touhami ve vysnene base, na to by si musel najit jine mrdadlo - teda ono by si ho naslo samo, ja jsem striktne heterosexualni a pokud si hraju na latentniho buzika, je to jen k provireni moralniho bahna u piva.

no nic, nasazuju slunecni bryle a jdu do stinu pod fiky pit a zpivat si se slaviky. Dneska asi budeme hodne pit.

MdS: myslis teda, ze je realna zitra predavka sedmicky pionyru pro otrle ve vecernich hodinach nekde u hlavaku?
Tak jsem prokrosil Madrid tam i zpatky a nezahlidl jsem jediny komksovy obchod, ani nic co by se jen vzdalene komiksu podobalo ve vyloze......podivne. Stejne tak v Toledu i Segovii.........Taxe aspon pokocham Boschovymi obrazy v Pradu a Picassovou Guernicou. A zitra uz zas do te zkurvene kosy ceske. Asi se tam ted neda chodit v kratkem tricku jak tu, co?
Dn: ty už jsi skoro jako Zack, akorát on věci překrucuje schválně a vědomně, ale ty si koukám věci který píšeš opravdu myslíš (vzpomínáš). ........ "Nevěřili mému slovu. " ...... onehdá v té sáhodlouhé a unavující diskusi VUBEC nešlo o "veří-nevěří". Ale to už bych sem netahal. Už jenom to zjištění, že asi po třech hodinách omílání něčeho furt dokola a dokola a dokola, sis Ty, milá Draco, odnesla něco úplně jiného, očem, jenom možná, padla okrajově zmínka, mě děsí.

Ty mě znáš? Vyděli jsme se třikrát, jenom jednou "bavili" a ty už si odvažuješ o mě říkat, že nevim co slovo etika znamená? ....... To že mě někdo viděl vožralýho bavit se se svými známými hrubšími a vulgárnějšími slovy, přece vůbec nic nevypovídá? Člověk celý týdny meje stroje jak mamlas, doma už si taky nemůže zanadávat, páč musí jít příkladem, a pak si jednou po několika týdnech musí ulevit:) .......... A jak správně napsal Markýz, "...že když už o tom mluvěj takový svině jako my..." .... ale dobrý no. Jsem vyčerpaný, z tohoto tématu, ale když jsi mě dvakrát zmínila a z toho jednou lživě .... tak jsem se musel ozvat.
andywart: Negativně na mě reagovali i lidé jako MdS a andre, kteří podle mne ani neví, co slovo etika znamená, takže o té prosím nemluv. Jinak, nikoho nenapadlo, proč jsem na začátek napsala "budu krutá"? Protože jsem předpokládala, že díky tomu pochopíte, že se nenavážím do Hibiho, ale do jeho scénaristických schopností... Krutě.

DEmnoG: No, mě ne. Kdybych prodávala svoje odchovy jen s ohledem za kolik a nevzala ohled na to, zda se kupující bude o zvířata vůbec schopen postarat, musela bych se stydět. A šukání do zadku? Inu, myslím že na to ty nemusíš být ve vězení, ne? Bratr Kapis a další ti zajisté s radostí poskytnou pomocnou... ehm, ruku.

Dark Scavenger: To je mezi mnou a DEmnoGem a andrem. Nevěřili mému slovu.
Dané slovo a peníze? Můj hodnotový žebříček. Nemám na prvním místě bankocetle, ale takové věci jako důvěru, dodržení slibu, čestné jednání. Vybrat si můžeš. Pro mě to znamená nesnažit se zbytečně shánět nějakou raritu pro lidi, co ke mně nemají ani elementární důvěru. A nevydělat si nic.
Ale máš pravdu v tom, že tu bývajú dosť fekálne výrazy
Milá Draco nobilis, čakal som od Zacka odpoveď jednoducho preto, že sa na danú tému ozval. Nemusí na ňu odpovedať. Aj žiadna odpoveď je odpoveď. To čo som chcel povedať, som povedal. Nechcem nikoho o ničom presviedčať (taký bláhový nie som). Chcel som len aby si každý na to urobil názor. Je to vec etická a keď to ty nechápeš, tak ti to sotva vysvetlím.
ad ""budu krutá, ale ještě že už žádný scénář nenapíše": Draco koment je mi milejsi, nez "prohlidl jsem si v knihkupectvi , nikdy si to nekoupim a je to pekna sracka" nebo "80%". Jasne, je to subjektivni a o to jde. At se kazdej vyjadruje jak chce, podstatny je, co pise. A aby bylo jasno, mne tohle prohlaseni prijde taky "pres", na druhou stranu alespon vim, ze podle Draco Hibi scenare psat neumel a je to dobre, ze uz je nedela. Na Hibiho pripadny potencial kaslu (reaguji na argument nekoho nize), fakta jsou takova, ze dalsi scenar od Hibiho pro nekoho bohudik, pro nekoho bohuzel uz nebude.

to andywart: jak moudre naspala yama, rozmazavas hovno vic a vic. Za chvilku uz ani nebude cejtit, jak bude ten malej bobek rozprostrenej na par hektaru. Argument typu "vyzkousej napsat scenar a potom hodnot" je totalni picovina.

to Draco nobilis: neser me devce:). Michas jabka a hrusky. V obchode jde o penize - kecicky, fabulace k tomnu patri, pac prodavajici chce zvednout cenu, nakupujici naopak snizit, normalka. Jediny kde tohle nemusi platit je kseft mezi prateli. Mas pravdu, penize jsou bohuzel az na prvnim miste a co se tejka odstreni tve urvane, ale vesrkze mile osubky, tak promin, ne, nezabil bych te, proto mi nestojis za to, abys potom musel par let cvicit v lochu a nechat se sukat do prdele.
andywart: Tak ta věta je pokud vím moje, takže nevidím důvod, proč by se k ní Zack musel vyjadřovat... Zack nám tu hájí právo na svobodný projev a možnost napsat do komentáře přesně to, co cítíme.
A co je na té větě, tedy "budu krutá, ale ještě že už žádný scénář nenapíše" to upřímné? Inu, moje ignorance vůči Hibimu je upřímná. Nemám potřebu provozovat rektální alpinismus jen proto, aby mě pak všichni mohli poplácat po ramenou a říct mi, jo Draco, tohle jsi dobře napsala... Není pro mě podstatné, že autor už zemřel, pro mě za mě bych to samé napsala, kdyby emigroval do Peru(a přidala, ještě že to neudělá v ČR a snad to tu nikoho nenapadne vydat). Ano, myslím, že by žádný vývoj a zlepšení nepřišel, přece jen byl daleko více teoretikem. A je jedno, zda já něco tvořím či ne, podstatné je, že se narozdíl od Hibiho neodvážím vypustit do světa něco nepříliš kvalitního. Mám narozdíl od podobných lidí jednu vlastnost- sebekritiku.
Milý Zack, z tvojej rýchlej odpovede som pochopil, že som naozaj trafil do čierneho. Odbiehaš totiž od témy. Chcel som vedieť čo je na tej vete úprimné. Ty si sa tomu vyhol a odpovedáš len na moju poslednú narážku. Je mi šumafuk čo si o mne myslíš a máš pravdu, že si dovolujem občas povedať niečo kritické na komiksových borcov. Pokiaľ viem, robievaš to aj ty. Chcem ale vedieť odpoveď na vetu o Hibim. Je to len úprimnosť, keď o niekom poviem, že je dobre, že už nič nenapíše (lebo je po smrti)? Odpovedz mi teraz ty úprimne
andywart | 16:56:15 26.11.2009
Kouk jsem na tvy komenty a hned zkraje nasel tuhle poznamku ke Slainovi. "Sláine je fajn, ale príbeh drží skôr kresba ako scenár" ... cos ty presne napsal schopneho, ze kritizujes Millse? A to muzu pokracovat tim navazenim do kresliru v kazdem druhem prispevku.

Nechme stranou, ze cely koncept "kritizovat muze jen ten, co sam udelal neco lepsiho" je desive hloupy, ale kdyz uz sis na ty boty nasral, tak jsem zvedavej, cim si to budes utirat.
Zack: Povedať o Hibim, ako je dobre, že už nič nenapíše, nie je úprimnosť ale sprostota a ignorácia. Keby som bol úprimný stačilo povedať, že sa mi to nepáči a uviesť dôvody, ale nie takáto veta.
Draco Nobilis: Tou vetou si povedala všetko. Teba vlastne nezaujíma ako by sa Hibi vyvíjal po scenáristickej stránke, pretože si ho už dávno zaškatulkovala. Tým si povedala, že už by aj tak nič dobré nevytvoril. Čistá ignorácia. Keď už kritizuješ scénáre, skús najprv sama niečo schopného napísať.
Draco nobilis: Vím, že příspěvek nebyl určený mně, ale nemohla bys to prosím trochu rozvést? Co má dané slovo společného s penězi? A je možné si v nějaké situaci vybrat? Můžeš to demonstrovat na nějakém příkladu?
DEmnoG: Prachy nejsou všechno, i když to je asi něco, co tobě nic neříká... Pro mě jsou věci jako dané slovo o dost důležitější než peníze. Ale proti gustu žádný dišputát :) Všichni víme, že peníze jsou až na prvním místě a že kdyby se tady pánové složili dostatečnou sumičkou, abys mě kupříkladu nějak diskrétně odstranil, inu, tak bys to udělal, že...

Zack: Mě neurážíš. Narozdíl od zbytku zdejšího osazenstva :) A na to se taky můžu.

Tak a teď si jdu konečně udělat ty voodoo panenky. Jen jestli budu mít dost jehliček...
MdS: ono je spis problem, ze se spousta lidi nasere nebo urazi kvuli kazdy kravine, kterou jim nekdo na rovinu rekne (:
ad DEmnoG: To je fakt, to by byl dlouhej seznam. :) Teď mě napadla hláška dne: "Nejsou žádní Zackovi kamarádi, pouze lidé, které ještě nestačil nasrat nebo urazit. :) Vysmátý MdS
MdS: Vždyť víš, že žiju, abych rozdával radost. ;-) Máš už ty fotky z komiksfestu někde v kompu? Že bys mi je poslal, když už se ti tak povedly. ;-)
DEmnoG | 16:26:21 25.11.2009
hajzle :)

[dbnote:zack_insult_rank2]
to yama: jsem potesen, ze jsi ziva:).
to Draco nobilis: inu vidim to tak, ze bud je cena pro me prijatelna nebo ne. Jestli druhemu verim jeho cancy o tom, jak mu zrovna umrela babicka nebo ze je to jedinej kus na svete je mi vcelku u prdele. Slusne si poslechnu pohadku kolem, ale stejne me zajima, kolik zaplatim. Az takhle jednoduche to je:).

to Zack: tak to bude hodne dlouhej seznam:)
Woffce: Rozdil je v tom, ze narozdil od tebe, Zack tu od normalizace prostredi tak nejak je. Ted jdu najit, koho jsem kde zas urazil :)
Zack: Až budu mít zase na něco na srdci, vyřeším to mejlem - tam si můžu zamoralizovat, až se bude z klávesnice kouřit. Zde potom zbyde dostatek prostoru na zásadní řešení orálního sexu a chování návštěv u Nobilisů doma. Pak si dám cigáro, a budu dumat na tím, co je to normalizace příspěvků - možná přijdu na to, že se jí krapet dopouští i Zack, nepokrytecky urážející někoho, v kom to prostě jen "bylo jak v koze". A už držim tlamu. :---(
DEmnoG: Pro mě za mě, ty si můžeš... Já bych bez elementární důvěry žádnej obchod neuzavřela... Docela dlouho si v tomhle směru buduju pověst a ty mi řekneš, že do obchodu důvěra nepatří? Nevím jak bych uzavřela jakýkoliv obchod bez důvěry nakupujícího... Když prodávám živý nebo originální zboží. Důvěra a pověst jsou setsakra důležité.

Dark Scavenger: Chytrej kluk :)
to Dark Scavenger: hezky Darku:)
Nemam ted cas nejak hloubeji pronikat do tehle debaty, ale jen si zahlasim, ze duvera v obchodnim jednani nema co delat. Vzdycky te chce nekdo vojebat, to je zakladni premisa.
Dark Scavenger :A JÁ S TÍM NESOUHLASÍM : -)
4 DS: Ty seš pi*a! Fakt si mě pobavil, ani si nevzpomínám kdy naposled ses takhle odvázal. :) Máš pravdu, teda až na ten holocaust - co to je? :) Jo a bacha na copyright podpisu, přeci jenom to není slušné, taktní ani sportovní. :) Pobavený MdS
Docela zajímavá diskuse se tady rozjela z celkem bezvýznamného podnětu. Jak říká klasik: Pravda a morálka jsou relativní. Neexistují fakta, jen interpretace.

Každý může mít svůj názor a libovolně ho rozšiřovat. (Malá výjimka je popírání holocaustu, to se teďka v Evropě nesmí:). Jakmile ale někdo svůj názor neprozřetelně vyzvrací (jako například teď já), automaticky se vystavuje nebezpečí, že podle něj bude posuzován a vůbec že se na něj nabalí strašná spoust kritiky a balastu, ve kterém se mu bude kdekdo snažit vymáchat čumák. Ale i to je celkem v pořádku. Svoboda projevu má dvojí ostří.

Jinak, mezi slušností a neomaleností je jen tenká hranice. Kupodivu je pod rozlišovací schopností většiny lidí. Na druhou stranu se to už dneska obvykle zase až tak moc nepřeceňuje... Proto mě celkem překvapilo, jak tady praskl pytel s dobrými mravy v reakci na celkem nezávadný příspěvek. Sice doufám, že až umřu, tak někdo napíše něco lepšího, než že už aspoň nevybliju žádné bezobsažné pindy na nějaké fórum. Ale i kdyby, tak by to přece neznamenalo, že je rád, že jsem zaklepal bačkorama (i když...). Právě naopak, když to tak po sobě čtu, tak by mi to možná přišlo ještě jako mírná kritika. :)

A když už jsme u té slušnosti, sice jsem nechtěl být neomalený, ale Draco mě předběhla - vachudíkovy stripy mi taky vůbec nepříjdou vtipný. :)

Důvěra v obchodním jednání není slušnost, ale naivita. :)

Konvence a slušnost jsou z větší části zaměnitelné. Jestliže je slušnost odvozována od dobrých mravů, tedy toho, co je ve společnosti obecně příjímáno a vyžadováno, pak je konvence jako společenské pravidlo či zvyklost docela blízko.

Všem, kteří můj sáhodlouhý příspěvek četli, se omlouvám, že jsem ho napsal. Musím teď ale sepisovat řadu ještě delších kokotin do školy a s hrůzou jsem zjistil, že pindat tady k jakž takž uzavřeným diskusím mě baví víc.

NadebatukončícíhoMdSohledneberoucí DS
4 Zack: No právě, že když už o tom mluvěj takový svině jako my, tak je jasný, že něco neni v pořádku. Jinak to, že mi přišel jako fajn kluk, jsem napsal jen bokem a do celkového náhledu na věc to nepočítám. Debatukončící MdS
4 yama: Máš recht. Jinak přišly comicsy, takže se musíme domluvit na předání, viděl bych to na pátek. Snad ti je do tý doby neumažu něčim hnědym voňavym. Toaletní MdS
Jeste nekomu prijde neuveritelne komicky, ze o slusnosti vedou prednasky lidi jako Markyz nebo Andre? :) Za chvili tu bude od pokrytectvi zamlzino, ze by se to dalo krajet.

Markyzi, to ze byl Hibi fajn kluk s tim nema prave vubec nic spolecnyho a to je presne ten bod, kde se vy tri moralisti s Draco mijite a presne ten duvod, proc jsem mluvil o nadhledu.
Tak sem vlezu po dlouhý době a napadá mě akorát, čím víc se hovno maže, tím víc smrdí. Kdybyste radši řešili komiksy ;)
MdS: A slušnost je čistě subjektivní pojem. Pro mě je slušnost kupříkladu důvěra v obchodním jednání, pro někoho ale něco takového neexistuje... Inu, každý jsme jiný a já umím lidi asi víc naštvat než potěšit. Smůla.
MdS: Je čistě mojí věcí, co napíšu. Za svými slovy si stojím, napsala jsem to za střízliva, dvakrát přečetla a nenašla v tom nic tak nekorektního. Jak říkám, Hibi mě po nocích strašit nechodí, takže předpokládám, že ho to nedostalo zdaleka tolik jako vás.

Jinak dnešní den je dnem proti násilí na ženách... a návod jak si vylít vztek na Kateřinu i v takovýto den zde přiložen
http://www.stream.cz/video/187001-kalendar-misi-a-risi-katerina/0
4 Draco: Viditelně si pleteš význam slov "konvence" a "slušnost", která mi mimochodem v dnešní době dost chybí a to nejen u lidí tvého věku. Nemám problém s tím, že se ti comics nelíbil nebo, žes napsala, že scénář stál za hovno. Napsat, ale "díky bohu, že už nikdy nic nenapíše", je fakt hloupý, páč jednou mohl napsat něco, co by byla třeba dobrý. S Hibim jsme nebyli žádný extra kamarádi, ale párkrát jsme prohodili pár slov a přišel mi jako fajn kluk. Proto mi z mýho pohledu přijde, že si trošičku nevidíš do huby (s čímž Zack nemá v zásadě problém).
... a proc se do toho seru. Ve chvili, kdy si tu zacnou jako ze moralnejsi otvirat tlamu na ty jako ze min moralni a normalizovat jim prispevky, aby to bylo politicky korektni podle jejich meritek, tak jsme na prime ceste v pic, vazeni pratele.
woffce: Ale uvedomujes si, ze ten hulvatsky vyznam si do toho vkladas sam? To je obecny fakt, ze kdyz nekdo nezvladne prijmout obsah, zacne resit formu.

andre: Ten argument s "z oci do oci" je v kontextu cdb taky vrchol demence. To by tu nesmel napsat nikdo nic, vubec celej internet by bylo treba zrusit :)
Woffce, andre: Já se celou dobu snažím nějak jemně ospravedlnit a omluvit se Woffceho jemnocitu a stejně jsem nakonec kretén... Mě to nepřijde nevkusný, mě to přišlo jako pěkný obrat. Můžu si být třeba hyena a budu tou hyenou raději než podřizovat svoje vyjadřování vašim konvencím.

Jinak co jsem vyčetla z posledních dvou příspěvků(to je taková studie k tomu jak ženy uvažují): Obecně, Draco, nepiš příspěvky, stejně stojí za hovno, forma je děsná, o obsahu nemluvě. Je ti 21, jdi skočit z útesu, ty prošlý zboží. Jsi hulvát bez elementární úcty k mrtvým. Jo a ještě to s tím, že jsem nerozvinutá osobnost... Tak pánové, takhle bych to četla jako žena. Ale jinak si to k srdci neberu :)

Berte to prostě tak, že já mrtvý a živý moc nerozděluju, mám v hlavě srovnáno, jaký chci pohřeb a nakládání s tělem a smrt je pro mě něco normálního, co k životu patří a tak mi ani nepřišlo, že bych Hibiho nactiutrhala aniž by se mohl bránit. Překvapivě mě zatím nepřišel strašit ani jako poltergeist ani jako zombie, takže myslím, že je mu to vcelku jedno.
Musím se postavit na stranu Woffečky, jsem zastáncem posílání lidí do prdele z oka do oka, ..... ale to JAK to Draco napsala není zdařilé. W. nešlo tolik o obash, ale o formu. A ta není vůbec povedená. (mluvim všeobecně)

Draco: .... pozor na to tvoje neustálý rozdělování lidí podle věku! Člověk tak od 16 svou osobnost už moc nerozvíjí, ale pouze prohlubuje její jednotlivý fragmenty. .... Prostě buď je někdo (třeba) kretén, nebo ne, akorát to dřív nebylo tolik vyditelný na první pohled. (Trochu jsem odbočil)......... mimochodem, ženy nad 16, už taky nejsou žádný mladice, prostě jste napřed .... ;-)
Draco Nobilis: A už dodám jen: KU DNEŠNÍMU SVÁTKU TI VINŠUJU VŠE DOBRÉ ! (+ ujištění, že závěr posledního Pindání byl míněn obecně) :---)
Zack: Nemluvím za nikoho - určitej druh empatie mi při čtení komentu prostě zakřičel, že mi tu něco vadí (a ještě jednou - nemyslím KRITIKU čehokoli, kohokoli !). To, že mě bude kdokoli podezírat z nedostatku nadhledu skousnu. I bez nadhledu ale - čistě věcně: Napsat o člověku, kterej už nikdy nic nenapíše, že je dobře, že už to neudělá, mi přijde přinejmenším nevkusný. "Práci mrtvých" hodnotím bez růženců v xichtě dnes a denně, ale nikdy mě - ani u "skvostný" poezie Miroslava Floriána - nenapadlo použít podobných definitiv. Možná má ale nakonec Draco pravdu - třeba jsem stařec, kterej trapně postaru rozlišuje slova -upřímnost- a -hulvátství-....
Woffce: Tady se Draco musim zastat. Nevidim duvod hodnotit praci mrtvych autoru jinak nez tech zivych. A rozhodne fandim uprimnosti a kritice v mistnich komentarich. Dalo se to napsat jinak, rekneme taktneji, ale o tom prave uprimnost je. Rict, jak to citim.
Trochu me mate, ze ses s nim neznal, ale pritom mluvis za lidi, pro ktere Hibi nebyl jen chlapik od comicsu. Ja se s nim znal, nebyli jsme zrovna kamaradi, rekneme spis naopak, ale rozhodne si myslim, ze by podobnou kritiku prijal s nadhledem, ktery tobe v tuhle chvili bohuzel chybi.
Draco Nobilis: Shrnu to líp: Nevadí mi tvůj přístup, vadí mi ta věta. Vadila by mi i ve dvaceti.
Woffce: Tak si to shrneme. Tobě vadí můj přístup k někomu, kdo se už nemůže bránit a připadá ti to jako neúcta a neslušnost. No a já jsem vcelku rouhačský typ a také jsem o dost mladší než ty, pak není divu, že jsem schopná takovýchto vyjádření. Pro mě je asi má smrt prostě příliš daleko. Je mi líto, že jsem tě takto vyprovokovala jednou větou, která pro mě neměla hlubší význam.
Draco Nobilis: Nenabádám k uctívání ikon - píšu jen o obyčejný slušnosti; asi to neumím správně vyjádřit, když opět reaguješ na něco úplně jinýho. Na Hibiho nemám názor vůbec žádnej (nic jsem od něj v podstatě nečet´) - a ani jsem ho osobně neznal. O to tu ale nejde - jde o to, že např. o Jeriem bys TO napsat nemohla, o Hibim ano, a právě proto neměla. Tím o tomto končím.
Woffce: Podívej, já se tím rozhodně nechtěla nikoho dotknout, jen jsem trošku upřímnější a drsnější a píšu, co mi zrovna ehm... Chtěla jsem napsat slina na jazyk přinese a pak si to dvakrát čtu a dělám korekce a tady jsem necítila že bych řekla něco až tak rouhačského... A nepopírám že mám na Hibiho odedávna asi jiný názor než ty. Kupříkladu O nemrtvých jen dobré mi pekelně lezlo krkem. Neupírám mu zásluhy, co já jsem proti němu? Červíček... Ale zveličovat je taktéž nehodlám. Havlovci taky dostávají rány mezi oči, Hibiovci si očividně musí taky začít zvykat. Nedělejte z něj posvátnou krávu, byl to přeci jenom člověk a já se nesnažila ho pohanit.
Draco Nobilis: Necitelné k autorovi ? Tak o to hůř - ten už těžko půjde do sebe, že ? I s ohledem na skutečnost, že pokud se někomu nepovede scénář, není nikde napsáno, že se časem nezlepší - a nepřekvapí; tahle možnost tady ale, bohužel, odpadá... Nebudu to dál rozpitvávat - koukám, že to prostě (ne)cítíš jinak. Upřímnost ti nikdo neodpírá, je správný napsat "tenhle scénář prostě není dobrej", jen "ještě že už žádný scénář nenapíše" mi skutečně přijde jako rána mezi oči pro lidi, kterým Hibi chybí.
Woffce: Šla nenapsat. Ale měla jsem to v srdci a pokud si chci svoji upřímnost uchovat, musím být občas i krutá. Říct pravdu i přesto, že vím "o mrtvých jen dobře" a ano rozvíří to vody stále ještě rozjitřené... Necitelné to je možná k autorovi, ale rozhodně ne k jiným lidem. Copak jsi na tom scénáři pracoval? "budu krutá, ale ještě že už žádný scénář nenapíše", tady nemluvím o ničem jiném, než o Hibiho scénáristických schopnostech. Nepíšu, ještě že už si s nikým nepromluví, nepíšu, ještě že už nenapíše žádný článek, nepíšu, ještě že už nebude pořádat žádnou komiksovou akci, nepíšu, ještě že už si nevypije ani pivo...