Jokerka: ja sem spis nepochopil, proc se na cely Andel proste nevyseres a nejdes nakupovat jinam? Vaclavsky Luxor je o nekolik trid kvalitnejsi obchod na jakoukoliv literaturu, proc by se nekdo mel nervovat debilnim Smichovem, kde vzhledem ke stale vysokemu poctu puvodniho obyvatelstva je prekvapeni, ze nejsou ve vytrine zamceny i tramvaje?
Draco, Vasek: takze ten sekuritak co tam stoji dulezite u toho ramu u vychodu tam je jako co? Vytrepat, pripadne vytrhnout bezpecnostni kod nebo nalepku, potrebuje taky naky usili. Pomerne malo personalu...personal, kterej to ma hlidat, ne prodavat tam je. A krom toho sekuritak u vchodu neni jedina "ochrana". Kolem komiksu tam dycky voplendovala nejaka prodavacka.
Xeelee: Do knihkupectví zásadně s knihou v ruce, to je poznávací znamení :)
vasek: Hm. Tak ty už děláš státnice? No, času dost a doma korektor, má matka, kterážto dnes se už prakticky ničím jiným nezabývá(uměním)... Jenže, já ani nevím jak vypadáš. Nedal ses nám poznat hošánku. V tom vidím zásadní problém, po mailu se mi to probírat nechce :) A jaksi, i v knihovně doma bych měla potřebnou literaturu... Ale nejseš náhodou trochu línej?
Jokerka: Ještě tak tři roky zpátky byly normálně volně jako jiné knihy... Tohle bylo jedno z prvních míst, kam jsem si chodila komiksy číst a občas i kupovat :) No a pročpak už to tak není? Protože na Andělu se brutálně krade. Jsou to knihkupectví s jednou z největších návštěvností v Praze, ale zároveň mají poměrně málo personálu(oproti třeba Luxoru na Václaváku). A bacha, kradou se tam všechny knihy, nejen komiksy. Jen ty ostatní nedávají do vitrín, poněvač mají větší prodejnost... Tohle mi před dvěma lety řekl jeden prodavač. Od té doby, co tam ta vitrína je, jsem si tam taky žádný komiks nekoupila.
Muze mi nekdo vysvetlit pocinani prodejcu v Kanzelsbergeru na Andelu a v luxoru tamtez? Proc jsou komiksy krome mang a par ojedinelejch kusu zavirany do sklenenejch vitrin aby jima clovek nemoh prolistovat? Musi zadat prodavacku nebo jinej personal a ten mu pak stoji za zadkem a kouka aby mu clovek snad nevytrhal stranky a neodnasel si ty komiksy po kapsach nebo co...musela jsem si postezovat. Tak!
vasek: Málo sexu. Zabralo to jen půl hodinky, tak proč nee a faktem je, že tak jednou za půl roku mě to popadne a musím si to přepočítat, abych mohla poreferovat matce, poslechnout si, že to je výborný a že bych je mohla prodat, abysme měli na elektriku :) Referáty na co?
vasek: Tak jsem právě provedla přepočet a já, která jsem na pitomým 102. místě, jsem utratila za komiksy 38119 Kč. Ceny jsem brala uvedené zde na databázi a vím jistě, že jsem utratila daleko víc, protože jsem nezapočítala poštovný a vyšší ceny v některých knihkupectvích a třeba to, že mě Sin City 1 stálo 1600 a podobný věci, kdy jsem za raritky připlatila a ani slevy jsem nebyla schopná započítat... A taky jsem do toho počítala jen to, co je tady na databázi a ne zahraniční věci ani ty moje pseudoumělecký bez naděje na zařazení sbírky...
Woffce: Nechci to dál rozpitvávat, ale teď jsem něco objevila... Vyčítals mi nedostatek piety... Inu Hibi nebyl jediný autor, který letos zemřel a nebyl jediný koho jsem hodnotila posmrtně. Mrkni na Johna Doe. Ale jinak už se mi v tom hrabat nechce, Hibi mě stále ještě nezačal chodit strašit.
Lynch ani Trier nebyli vždycky takoví pozéři, ale mám pocit že nakonec těmvzkazcímo své osobě dokonale podlehli. Příklad za Lynche: Inland Empire - nedešifrovatelná změť. Antikrista za sebou ještě nemám, ale jeví se mi to dopředu jako tentýž problém... Uvidíme :-) Jestli to tedy někde v (mém) okolí nasadí :-))
MM, to je pozér od začátku, tam to měl chlapec vykalkulované až po vrchní dírku korzetu.
Zack: Umění pro umění je podle mýho to, co si dělá člověk jen tak sám pro sebe a je mu úplně jedno jak to vidí kdokoliv jiný, hlavně že samotnému tvůrci se to líbí. Ani to nemusí nikdo vidět a znát, protože takový tvůrce nemá potřebu se násilně prezentovat... Takže je vidět, že o tom co je umění jen samo pro sebe máš úplně jinej názor. Ale na to, co je dobrý asi skoro stejnej... fm.
A Lynch i von Trier jsou pozéři, co svoje pozérství dotáhli až k takovýmu nihilismu, že je jim úplně jedno, jestli tomu filmu rozumí někdo kromě nich a lidi jsou takoví idioti že jim to žerou a chodí na to, nojono. Žeru von Triera.
Jdu si pouštět klipy s Marilynem Mansonem, ať si to šokantní pozérství pořádně vyžeru.
Draco: umeni pro umeni beru jako takovy nasilny pozersky cin. Vetsinou trendy, poplatny poptavce, vlastne mainstream mezi artem. Mam rad umeni lidi, kteri nejsou umelci, aby byli umelci, aby mohli nosit bilou salicku, ale protoze je proste bavi tvorit, tak tvori, jak jim to prijde pod ruku, na mysl. Mam rad prirozeny a uprimny umeni. Citim se vzdycky trochu trapne, za autory, u kazdyho radoby sokezniho zaberu, drsneho nastavovani zrcadla apod. Tezce travim manipulaty a konstrukty, ktere kolem sebe vetsinu casu vidim. To se tyka nejen Triera, Lynch je to same v blede modrem sametovem.
Pro jistotu: imho :)
Slaine: Já zas nemusím Lynche, kromě začátku Twin Peaks(seriálu), Film mě nenadchl. Lynch je pro mě pokaždé strašný zklamání a často i nuda. To Lars von Trier je jiný pošušňáníčko, jede si v podobných kolejích jako já, třeba v Evropě... Halt každej jsme divnej nějako jinako přátelé... Odcházím, čeká na mě Johnny Cash.
Slaine: Dík za důvěru, ale já ještě louskám ty loňský, a předloňský, a předpředloňský, a..... :---)
(Naposled jsem se kochal "loňskou" "Kuriózní lenoškou", a dovolím si hádat, že pokud nečets, měl bys - je to nádhera...)
Draco: Hmmm ani v zavorce jsem jazyk netrefil :). Twin Peaks je uuplne nejlepsi... taky sem sledoval na jednicce, akorat sem se ja debil podival asi v osmi na film, takze sem od zacatku vedel jak to tam s temi rodicovskymi vztahy je :). A Kralovstvi mam uz asi rok rozkoukany... musim priznat, ze Trierova divnost je pro me, narozdil od te Lynchovy, trochu nestravitelna :)).
Zack: Zrovna jsem poslala AZTeckovi skeny z Másla... Pak se ještě vyprstím nad Jukeboxem a počkej ten orgasmus až to sem přidá... Já vím o co tam jde, četla jsem recenze. A copak má cenu dělat umění pro něco jiného než samo sebe? Je tak málo krásy v běžné lidské mysli... Takže je správné vyznívat le Art pour le artism či jak se to píše, měla bych se začít učit francouzsky. Jdu skenovat Jukebox ciao, čuníčku.
Slaine: Chorvatsky to bylo. Nee, já poslouchám WWWčka. Twin Peaks... Jo, když mi bylo tak jedenáct, to byl masakr, mám pocit, že to chodilo dycinky úterý a čtvrtek na jedničce... A v pondělí Království. Tomu se říká Správná výchova. Pedro Almódovar by se divil. Ještě že na mě čeká Antikrist. Ajta, kinomaniak ve mně se dere na povrch.
Jo a ta Doba ledová, to je nádhera. Nicolas de Crécy to prostě má v hlavě i v ruce.
Draco, DEmnoG, MdS: Diky vam :). SE7DM jsem uz objednal... tam preci jen zapracovala moje sberatelska duse a poridil jsem si to, nez se uplne vyproda pevna vazba. A jinak to vidim na Aargh, Transmetropolitan, Batman: LH, Donžona 5, Hitmana a ze starsich veci mam jeste hodne zalusk na Dobu ledovou. Mno... zacinam se docela tesit :))
Slaine: A já ti taky věcně přihodím, co se mě líbilo... Brutto to čistí, Fell je jasný a mě se ta kresba líbila náramně(ta atmosféra, kvík), Nikkarin je moc pěkný a za málo, Transmetropolitan masakr, Batman , Zpátky na zem od Motu(ale Bosnian flatdog nic moc), Donžon 5, Crew 25, Šen-Čen, Omnibus Vetřelců(Sam Kieth a jeho realistický holky mě holt berou, špíček sem, špíček tam), Čajovna u malajského medvěda... A jsem ochotna se přimluvit i za Pupíky. Můžeš na to lovit slečny a nebát se, že ti je někdo přebere... Tintin je nuda, ale můj jedenáctiletej bratr je z něj taky hotovej, tak nevím...
Na co bych, jak znam tvuj vkus hodil bobek je MdS zminovany: Garfield, James Bond: Dr. No, Hitman 4, Hellboy 6, Ultimates a Koralinu tusim mas z Crweconu. DMZ jsem jeste necetl, ale pocitam, ze to bude vyborny.
to Slaine: urcite jdi po Aargh! Havraní speciál a Brutto to se ti bude libit moc, potom 130: Odysea stoji za koupi, v poslednich letech jsem si zamiloval Tintina, u predposledniho dilu jsem mel zachvaty smichu, ale tam je mi jasny, ze je to beh na dlouhou trat,i pres Templesmithovu kresbu Fell, Markyzem zminovany Grandville a uricite se nevyser na Transmetropolitan, ten me v poslednich varky comicsu fakt rozsekal. Je vybornej. A kdyz ti zbydou penize a libil se ti film Se7en, tak comics take stoji za koupi.
4 Sláine: Dovoluji si doporučit následující tituly - DMZ: Válečná zóna, Grandville, Hellboy 6, Hitman 4, Se7en, James Bond: Dr. No, Koralina, Transmetropolitan: Zpátky v ulicích, Ultimates Vol.1 book 2 a určitě Garfielda (myslim, že vyšli tři). Doporučující MdS
Zdravim vasnive diskutujici osazenstvo :). Jsem zas dostal chut po delsi dobe si nadelit nejaky comicsy :). Tedy se ptam (a to predevsim lidi, kteri aspon trochu tusi, jaky mam vkus - napr. panove DEmnoG nebo Woffce) - co z roku 2009 doporucujete, jako must have?
andre: "i lidé jako MdS a andre, kteří podle mne ani neví, co slovo etika znamená"... Všiml sis toho "podle mne"? Ehm. Rozhodně bych se neodvážila tvrdit, že tě znám, jenom dobře cítím jaký na mě máš názor už od první chvíle. Vím že mě nemáš v oblibě a vím to naprosto jistě. Naopak já proti tobě stále žádnou negativní emoci nechovám, to že ses do mě navážel či naše zkušenosti a názory po sobě v diskuzi prostě sklouzly a neprotly se... To mě pořád nedonutilo udělat si pevný názor prostě proto, že tě neznám. Toť vše. Mě prostě serou pochybnosti lidí v mým okolí, i když mě zasahují jen okrajově.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.