@shybuj.cz: To si nejsem úplně jistej jestli se stane. Tipuju že za chvíli ho tady máš s jedovou odpovědí.
Jinak na tom Foxterově instáči mě zaujala jeho sbírka Ninja Želv, ten plakát mám taky i ty figurky jsem v devadesátkách kupoval. Nedávno jsem to někde viděl a překvapilo mě, že i aktuální nové v blistru vypadají stejně jako ty staré co jsem kupoval před dekádami. Číňani zřejmě zachovali původní matrice a jedou to na nich až dodneška :-)
@Bonpar: Rádo se. Chtěli bychom moc, jeho agentura by po obdržení českých výtisků taky chtěla, což je super, ale tady si ještě chvíli počkáme na prodeje. Myslím, že Walking Man by byl spíš třetí.
S prodejem serii, je to jednoduchy. Plati jednoducha poucka, ze zakaznik koupit nemusi, ale vydavatel prodat musi. Vydavatel tedy ze zacatku taha za kratsi konec a musi serie dokoncit trochu na vlastni triko a cekat, jak to dopadne. Po X dokoncenych seriich se ale situace obraci a vydavatel zuroci ziskanou duveru zakazniku. Krasny priklad vydavani a dokoncovani serii je treba bbart a crew:)
@LuR: Top příspěvek, děkuji za nahlédnuti za oponu, máš můj respekt.
To co jsem napsal mělo za důvod, že nemám komiksy ani mangu na prvním místě zábavy, proto zvažuji co kupuji. Občas koupím něco co se mi nelíbí, nestává se mi to už tak často jako v minulosti. Nechávám se ovlivnit zdejším hodnocením a občas narazím. Taky na knihy nemám moc místa, tak se musím i něčeho zbavit prodejem i když je to dle mého super titul. Mightyboys se prý nelibí přeprodej jejich knih, což mě vede k tomu zamyslet se co kupuji a najdu pro to místo v knihovně. Teď jsem třeba od Vás koupil Vzdálené sousedství, ještě jsem to nečetl a těším se na to, takže vás registruji, Hvězdný hrad nebude úplně pro mě.
Fandím každému vydavatelství které vydává mangu :)
@LuR: Za mna Hviezdny Hrad paráda a tešim sa na druhý diel a celkovo viac komiksov od vas mi teraz sadlo. Nečital som ešte Hlad a soumrak, ale uz ho mám kupeny ale planujem si to dat naraz az s 2. Inač kedy by mala byt?
@Gmork:@Fort: Jsem se chtěl vrátit k tomu Hvězdnému hradu a k přístupu k sériím obecně. Jenom upřesňuju, název nenahradilo nakladatelství, byla to myšlenka překladatele Richarda Podaného a dávala smysl. Jinak díky za pochvalu a vypíchnutí, ono tady počet hodnocení často mate, zrovna hrad se – jak se zdá! - rozjel nadmíru hezky na to, že vyšel tak těsně před Vánoci.
Co se týče důvěry a odkládání prvního dílu: Odkládat nákup jakékoli jedničky je strašná škoda a je to nešťastná strategie už jen z toho důvodu, že to ovlivňuje chování knihkupců a distribuce směrem k dalším dílům. Všichni víme, jak by to dopadlo, „kdyby si tohle říkal každý“. Tak jsem si řekl, že ukážu pohled do kuchyně, že my ty věci pro „získání důvěry“ fakt děláme: Třeba u Hvězdného hradu jsme koupili najednou čtyři alba z osmi, abychom je mohli dělat po dvojknihách. U žádné ze sérií jsme nekoupili jenom první díl – Kostky jsme koupili jedničku a dvojku, potom se koupila zároveň trojka a čtyřka (trojka bude na podzim, zpozdila se kvůli tomu, že nám na začátku neřekli, že série začne v USA znovu vycházet a že to ovlivní podmínky). Odvážné pastýřky koupena rovnou všechna čtyři alba pro dvě české dvojknihy, Wynda kupujeme dvě ze čtyř knih, Hlad a soumrak jsme koupili rovnou oba díly, i když dvojka ještě ani neexistovala. Podle mě k té důvěře vedou i zcela konkrétní věci jako úroveň překladu a letteringu, cena... což člověk bez osobní zkušenosti těžko posoudí. A taky mi přijde úplně normální si koupit první díl i bez jistoty, přece si v tu chvíli nic nepředplácím, nedávám peníze někam do vzduchoprázdna – dám peníze za konkrétní fyzickou knihu, konkrétní příběh, práci překladatele a nakladatelství obecně… Hvězdný hrad je formát 238 x 317 mm, pevná vazba, 128 stran za 499 korun. A ještě hrabeme prstíčkem a chceme jen trochu té důvěry. A těch 499 korun.
Fort: Ano, zkoušel jsem i AI - vyhodila mi několik různých možností (vyzkoušeno 3x a vždy s jiným výsledkem) ale daný superkomiks jsem zkontroloval a příběh tam není (jak č. 5 z roku 2011, tak jsem zkouknul i 5/1999). Ale moc moc děkuju, že jsi se do hledání zapojil a věnoval úsilí mi pomoci :)
Lenny: Zkusím se podívat (tento kousek mi chybí) a pokud je to on, tak jsi prostě zachránce, pomalu jsem z toho začínal bláznit.
Radek: Děkuji, zkusím se na to podívat. Ale jestli se dobře pamatuji, tak to musí být nějaký díl z 90tek, byl tam snad tuším ještě "počítač" který vítal čtenáře. Ale rozhodně se na to zkusím podívat, vím, že některé příběhy se "remasterovaly" a objevovaly i v "modernějších" dílech
Ahoj, všechny zdravím a přeji hezký den. Obracím se na vás všechny s prosbou, jelikož hledám způsob, jak si opět v hlavě odškrtnout další úkol a mít opět klidnější spaní.
Kdysi dávno (cca 20 let + zpět) jsem četl komiks Kačera Donalda a nemohu jej dohledat. Jednalo se o klasický formát A4 a daný příběh pojednával o tomto ději:
Donalda vzbudí kapající kohoutek a rozhodne se jej opravit. Synovci jej prosí, aby danou práci přenechal profíkovi, avšak Donald neuposlechne rad a rozhodne se jej opravit. Následně opraví i ostatní vodovodní baterie v domě a vše bez nehody (k překvapení synovců). Po doporučení instalatéra profíka, že by bylo vhodné na chvíli vypnout kvůli tlaku přívod vody, Donald nedbá rad a vše končí pohromou a vytopeným domem.
Hledám číslo komiksu, protože prostě ani za nic na něj nemohu narazit.
Všem vám děkuji
D.
Naznačili něco z mangy, ani si to všechno nepamatuji, tak jen ty největší:
Urasawa: vyjde, neví kdy a nemáme čekat v prvním titulu hned to nejlepší.
Tezuka: Blackjack, prodejní propadák, chtěli by vydat něco jiného.
Hellsing: naznačili, že něco velkého vyjde na konci roku, mohlo by to být ono.
Takahashi Rumiko: Něco od ni vyjde, oznámí na Animefestu.
Mashle: napůl ano, napůl ne.
Hell's Paradise: Spíše ne.
A bude nějakej Hellblazer, těžko říct jakej a v jaký formě.
Naopak bohužel nebude zatím Extremity ani Punisher.
Jestli jsem to dobře chytil tak něco kolem Parkera se chystá.
Pláštěnky jdou akorát Batman a Spiderman, vše ostatní je problém kvůli malému zájmu. A o Manze ti toho moc neřeknu...
Bonpar: Ani ne. Oznámili crossovery Batman/Deadpool, Spider-Man/Superman a Spider-Man/Predátor. V Legendách Marvelu bude Tajná válka (Bendis/Dell'Otto) a na Svět knihy vyjdou Kačeři od Černýho a nová várka KKK. Z BBArtích věcí má v omnibusu největší šanci Transmetropolitan a časem vyjde Millerův Ronin v OHC formátu.
Práce na TLOU - Unbound (pracovní název je prozatím Nespoutaní) zdárně pokračují, včera jsem přeložil desátou kapitolu, ale do finiše je tedy ještě hodně dááleko. Obálku jsem si zvolil tuto, nejlépe vystihuje děj příběhu. https://imgbox.com/xeJIh9ns
U předsádek je to dost těžká volba, jelikož se příběh odehrává během druhého dílu, těch artů je nepřeberné množství. Já si ale vybral tyto dva známé arty.
předsádka 1: https://imgbox.com/mhCktDaF
předsádka 2: https://imgbox.com/E2JQomvf
No já si je tam objednala s tím, že si je vyzvednu, už jsem na bibliofilii objednávala víckrát a vždy se ozvali pak za 2-4 dny, že se tedy můžu pro knihu/knihy stavit. Ženšenové kořeny jsem objednala v té druhé vlně zbytků (automatické potvrzení mi došlo 21. 1.), ale mail, že si to můžu vyzvednout teda ještě nedorazil.
Jen se řídím Klíčníkovou radou z jistého internetového článku, abychom ukládaly peníze do knih, z nichž některé mohou získat na hodnotě.
Navíc mi přijde jako nerozum znehodnocovat něco čtením, co může mít hodnotu několika desítek tisíc. @xintax:
Zdravím, jdu si k vám pro radu, jelikož jsem se do níže popsané situace ještě nedostal a to si kupuji komiksy již šestým rokem.
15.12. jsem si na dobírku objednal limitku Ženšenové kořeny (výtisk č. 30) s tím, že bude rozesílána někdy v lednu.
06.01. skutečně přišel mail o naskladnění tohoto komiksu a informace, že se bude postupně odesílat.
22.01. píšu mail Richardu Klíčníkovi, kampak se mi zatoulala má zásilka? Komiks totiž již vlastní i ti, co dodatečně objednávali dalších 30ks této limitky, kterých mělo být původně 100ks.
Ještě téhož večera mi pan Klíčník odpověděl, že se pokusí zjistit, kde je problém a z mnou nejasného důvodu mě odkázal na aukro.
27.01. opět píši panu Klíčníkovi a ptám se, jak pokročil?
@robur31: :D já měl tohle předloni s televizí. Taky jsem to mohl vyzvednout pouze já, čas dodání kdy jsem byl v práci, tak se to domlouvalo s dispečerem, ale beztak se to doručovalo na třikrát.
Abych začal komiksově, chtěl jsem dnes začít číst Potomky, ale ruce se mi třesou a odkládám je na víkend. Důvodem je drobná nehoda se zeleným mužíčkem.
Minulý týden jsme zjistili, že potřebujeme novou lednici. Na základě dobrých zkušeností z minulého roku jsme se podívali na web zeleného mužíčka a vybrali jeden typ. Jediným problém byl ten, že měl být naskladněn až druhý den. Řekli jsme si, to dáme. Udělali objednávku a zaplatili. Druhý den, jsme dostali zprávu, že výrobek bohužel zatím není, ale UŽ je objednán. Po několika dnech trpělivého čekáni jsme v pondělí dospěli k názoru, že to tak nenecháme. Podívali jsme se na stránky zeleného mužíčka a zjistili, že objednávka je někde u dodavatele. Chtěli jsme objednávku zrušit, ale naštěstí se vedle námi chtěného výrobku najednou zjevil téměř podobný. Stejný výrobce, stejná cena a SKLADEM. Tak jsem zavolal do obchodu. Po několika minutovém poslechu virtuální asistentky jsem byl přepojen na živou bytost, řekl problém a změnili objednávku. Za chvíli mi přišla faktura s tím, že mi vrací peníze. Divil jsem se, protože jsme nic nerušili, pouze zaměnili. Po chvíli jsem pochopil, že mi nezačetli pojištění. Vzal jsem telefon, po několika minutovém poslechu virtuální asistentky jsem byl přepojen na živou bytost, řekl problém, prodejce vše vyřešil a řekl, že se mi ozvou s dopravou. Čekal jsem telefon, nicméně přišla sms s tím, že lednici přivezou hned druhý den dopoledne. Dopoledne přece nemohu. Zhrozil jsme se, musím být v práci, nelze to změnit, dovolenou si brát nebudu a na domluvu je pozdě. Začal jsem panikařit, žena mi nalila panáka, vzal jsem telefon a po několika minutovém poslechu virtuální asistentky jsem byl přepojen na živou bytost, řekl problém, a prodejce jej vyřešil tak, že nepřijedou v úterý ale ve středu odpoledne. Byl jsem spokojený. Nicméně za chvíli přišla sms s tím, že přijedou ve středu mezi 8 a 20 hod. Začal jsem panikařit, žena mi nalila panáka, vzal jsem telefon a po několika minutovém poslechu virtuální asistentky jsem byl přepojen na živou bytost, a prodejce řekl, to je běžný postup, buďte v klidu. Až zítra, tj. v úterý, bude vše upřesněno. Byl jsem spokojen. Adrenalin mi dodal trochu života navíc a tak jsem usínal skoro dvě hodiny. V úterý jsem očekával sms. Zpráva přišla poněkud později a zelený mužíček mi oznámil, že zítra přijde objednávka, kterou mám čekat dopoledne mezi 10 a 12 hodinou. Žena mi už panáka nenalila a telefon jsem už do ruky nevzal. Jsem klidný člověk. Co se dá dělat, budu sice po noční - nějak to dám. Večer mi to ale nedalo a tak jsem zelenému mužíčku poslal email, jestli si myslí, že mezi 10 a 12 je odpoledne. Ráno mi přišla odpověď. Na Váš dotaz odpovídáme, ano, mezi 10 a 12 je dopoledne.
Pak jsem teprve pochopil co je život. Kdybych uměl malovat, udělám z toho komiks, vydám ho vlastním nákladem a Muriel bude na mne někde čekat...
P.S. Lednice je doma a za chvíli ji zapnu. Pak uvidím, jestli bude druhý díl.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.