Velkolepá fantasy z alternativní historie, která připomíná to nejlepší z Julese Verna a Hajaa Mijazakiho
Severní Francie, 1869. Před rokem vzlétla Claire Dulacová se svým horkovzdušným balonem do stratosféry ve snaze najít bájnou látku zvanou éter. A nikdy se nevrátila. Její manžel, geniální vynálezce Archibald, se s tím postupně vyrovnává, ale syn Serafín se odmítá vzdát naděje. Když rodina obdrží záhadnou zprávu o matčině ztraceném deníku, otec i syn jsou povoláni k bavorskému králi, který odmala snil o tom, že bude cestovat do vesmíru plavidlem na éterický pohon. Jaká tajemství skrývá Ludvíkův pohádkový hrad na vrcholu hory? Za jeho zdmi navíc číhá nebezpečí v podobě zrádců a špionů, kteří se nezastaví před ničím.
Série Alexe Alice od roku 2014 okouzluje celé rodiny a přináší dobrodružství dospívajících hrdinů, kteří na palubě verneovských vesmírných lodí cestují po nebi i po zemi. Jejich příběh, který nyní sleduje přes milion čtenářů, byl přeložen do patnácti jazyků a nepřestává udivovat malé i velké.
@Light: Distribuci nic odevzdávat nemusíš, máš předem objednané a když si objedná tolik nebo nabídne tolik, tak se pošle tolik nebo tolik co je dostupné nebo ne, když nechceš a nemáš to předem uhrazené a nasmlouvané a i tak je to na domluvě :) Netřeba v tom hledat vědu - nikdo dopředu nevěděl, že se zrovna kolem tohoto titulu na Comicsdb vytvoří takové halo, to by si pak určitě pan Vybíral ponechal o 10ks víc :)) Seqoy třeba hlásí ještě 100+ kusů, tak se určitě zase plno vrátí, jen teď při horečce to nemusí jít zrovna rychle ;)
Já též objednal jinde, smůla pro nakladatelství, které tak musí velkou část odevzdat distribuci, namísto zajištění těch nejlepších podmínek nákupu přímo u nich. A smůla i pro mě, že si musím připlatit :) Nikdy v tomhle nakladatele nepochopím, zlaté CC.
Já většinou objednávám přímo od p. Vybírala, ale teď jsem to teda prokoučoval a nestihnul. Tak dlouho jsem přemýšlel, jestli k Žalozpěvu vezmu i Rodrika až už není Žalozpěv k dispozici.
@Pboro: Co se týče černých dotisků, tak toho bych s vážně moc nebál. I z finančních důvodů - čím menší náklad, tím více se platí za tisk jednotlivé knihy (a naopak). Zvláště, pokud jsou to větší špalky, to by se muselo prodávat už za vyšší cenu. Spíš se něco stáhne z distribuce nebo z knihkupectví.
@Pboro:
co jsem si vsiml, tak obcas ceka az se mu vrati neprodane kusy z jinych obchodu a pak to naskladni znovu. jediny co si pamatuju tedy co rikal ze nebude delat dotisky a pak udelal regulerni dotisk, tak byl Rahan1
Pboro: Jsme v časech, kdy se náklady naopak krátí a zmenšují, jak u beletrie, tak u komiksů. Otázka dotisků je naprosto absurdní. Ale nehodlám tě přesvědčovat, věř si čemu chceš.
@Gmork:
Hele občas tam u vas něco sháním, díky známé feature je vidět stav na skladě, a ono to nějak záhadně nabiha z několika kusů na up to 200.
Vazme tomu nevěřím že nedotiskuje, viz výprodeje z minulosti kdy ty knihy staly minimální částku.
Možná opravdu jde "o nové vydání".
@Zlord_Antijezis: Předražená byla ta limitka. Základní verze vyjde dle pravidel CC tedy na jejich distribučních kanálech kolem pětistovky, což mi přijde přiměřené a dnes na černý pátek to bylo za čtyři kila, takže láce. Ta základní verze má parciální lak a pocitově pogumovanou texturu obálky. Kniha je velká, gramáž papíru akorát a tisk krásný kontrastní a barvy dobře vystižené, takže pohoda. Jsem rád že jsem do toho šel.
Občas bych se do eshopu u Vybíralů podíval, často se jim vrátí knihy z distribuce a opět jsou skladem. Nebo zkusit koupit u přeprodejců. Ale za vyšší cenu.
@louza: No chtěl bych Tě vidět jak tu barevnou dáváš do zlatoražby na plátno :oD Kdežto tahle si o to vyloženě říkala. A očůral jsem to nejlíp! Mám obě!!! Tedy fyzicky jen tu standardní, ZATÍM.
A bomba, takhle vytištěný to vypadá ještě líp než co jsem prolejzal ty obrázky na netu.
Spíš se divím, že jsi do toho předraženého odpadu vůbec šel ty?!
Dotisk vybiral nedela, to se vi, on asgard prece neni dotisk, ale nove vydani, takze bych neztracel hlavu, mozna bude 2.vydani veci co vam doma schazeji
@louza: tak to jsi mě pobavil :D
No, já jsem dnes po letech využil BF právě na CC a vzal jsem s Macbethem i Pochmurný kraj. Kupodivu již expedováno a pouze v jednom balíku.
Koukám do toho Macbetha a je to fakt vizuální lahůdka. Zkusim to přečíst schválně co se stane. Mimochodem, dost pobavilo, že obálka limitované verze je ve skutečnosti v bonusech přiznaná jako provizorní obal původní verze knihy chystané ještě pod názvem Rudý král. Autor si tam gratuluje, že na finální verzi nakonec skončila ta červeno zlatá. Tak snad si naši sběratelé to provizorium užijí :-)
@Milo_Harwey: no nevím jak kdo často tady jezdí na sběrné dvory, ale tam je subkultura ještě víc fascinující než tady. Protože velice často, když tam vezu nějakou elektroniku, stojí tam chlápek, kterej se na to dívá a já se mu snažím vysvětlit, že to je opravdu rozbitý a starý a on to ještě zkoumá (jako kdyby z toho ještě něco vykřesal, jedině dobře).
To samý o nábytku, ten v těch kontejnerech skoro nezůstává. Takže o sběrném dvoře si já myslím jen to nejlepší!
Zlord_Antijezis: Pokud sbírá dcera limitované kamínky, tak je sběratelka(skutečná), jinak ne.
Je to samozřejmě pěkná kravina, mám MDEK v broži- nejsem sběratel. Mně je třeba šumák, jestli jsem sběratel nebo ne, ale tohle vaše kastování mi hlava nebere.
Jeden můj známý má sbírku vinylů, ten druhý taky, ale chce je mít, pokud to jde, vždy podepsané. Toho prvního by to nikdy nenapadlo. Je tedy jeden z nich větší sběratel?
Stejně to vše jednou skončí ve sběrném dvoře.
Dcera sbírá kameny které se jí líbí, na procházkách. Nechápu proč by měl sběratel sbírat jen vzácné věci. Každého věc.
A pokud někdo sbírá jen vzácné, třeba knihy, tak od jaké vzácnosti mu uznáte že to patří do sbírky...a co je ten zbytek, který bude mít ve stejné knihovně, když ne sbírka?
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.