Co se týče Sláinea a limitované verze - tak Dobré knihy to fakt mít nebudou. A co se týče toho červeného rámečku a zdobení... tak ten rámeček nebude vždycky červený, třeba k druhé knize bude nejspíš modrý. A zkoušeli jsme to, jak to bude vypadat a zatím to dopadalo dobře.
Hele, samozřejmě patřím do spolku “nelíbí se mi limitovaný Slaine” (i když hlavně kvůli tomu červenému rámečku a zlatému zdobení, u kterého se bojím, že se nebude hodit k následujícím knihám), ale zaujalo mě, že limitku už nabízí dobre-knihy https://www.dobre-knihy.cz/slaine-rohaty-buh-limitovana-verze ještě k tomu za 903,-
@Trip:@faster86: já se na tuhle diskusi dycky těším a dycky kvituju, jak to to má stejný průběh:
- osazenstvo: HNUS! Limitka má oproti klasice hnusnější obálku (pro většinu hardcore uživatelů CDB... a nemalá část z nich si to stejně koupí)
- kapitán zřejmý: to je úplně jedno, pač se to (v drtivé většině případů) stejně prodá, subjektivita obálky jde bokem, pač jde o tu exkluzivitu... důležitý je prodej klasiky, respektive celý prodej (limitky + klasiky)
Jsem rád, že tu tenhle evergreen máme a že se nám neustále opakuje.
Ujišťuje mě to, že vesmír je stále v rovnováze a v pořádku. :)
Vlastně by mě docela vyděsilo, kdyby se tu začalo objevovat čím dál častěji, že by se limitka místnímu osazenstvu líbila v daleko větší míře :)
@komiksfan: ale oni potrebujú predať čo najviac bežnej verzie, tak preto tam bude krajšia obálka. Tá limitka sa proste predá aj tak, lebo je to niečo extra :)
@komiksfan: Souhlas, že občas na tohle dát anketu by mohlo být celkem fajn.
Jinak teda nic proti retru a kreslíři tohohle komiksu (některé věci se mi od něj líbí), ale tohle na mě působí téměř tím stylem, že "už jsme vydali se Zaklínačem všechno, co šlo a teď lovíme zbytky".
nejak mi tam schazi na crew oficialni udaj, kolik bude vytisku te limitni verze Slaine. to je podle me docela podstatny udaj v souvislosti s necim limitnim
@Yaromil:
Jo však já si to taky myslím,jen narážím na koment VanToma že když bude brát Slaina jako Č.1 tak pak bude brát automaticky i další číslo protože to bude 2
Číslovaný to snad nebude... tedy pevně doufám a pokud ano, tak snad nějak decentně mimo desky. MDEK taky přeci není číslovaný, tedy mimo nějaké interní číslo pořadí, jak knihy postupně vyšly.
Možná oficiálně jde o novou edici (protože edice prodávají, to snad musí být každému jasné - koupím Sláineho číslo 1, protože mám rád krvavou fantasy, ale pak holt i třeba Mumínky, jelikož to bude číslo 2 :-)))), ale samostatně už Crew v tomto formátu pár komiksů vydala - Královská krev, Rytíři z Heliopole, Azimut, Wika, Requiem - Upíří rytíř. Já jsem jen rád, že v tom budou pokračovat (i za cenu nové edice). Rohatého boha ve sbírce přiřadím k těmto kouskům.
A BTW, k novému vydání titulu z MDEK ve velkém formátu (přesně odpovídajícímu VEK) už přece taky došlo: Moebiův Arzach!
MDEK v pevnej väzbe sa nemal nikdy dotláčať a tým malo tých 500ks nejakú "väčšiu" hodnotu. VEK nie je MDEK takže sa tam môžu dané tituly kľudne zopakovať :B
VanTom: zůstal bych v klidu... Jelikož edici začíná Slaine, tak předpokládám, že prodeje nebudou vysoké a edice se bude rozjíždět pomalu. V MDEKu se Slaine prodával velmi špatně a v trvdé vazbě se vyprodal až před pár lety - a to vyšel v době, kdy se kupovalo téměř vše. Dnes, když je nabídka mnohem větší a knihovny plné, mu osobně nedávám velké šance. Nicméně nakladatel to vidí asi jinak (věřím a doufám, že však mnohem lépe). Také bych uvítal některý MDEK ve větší velikosti, ale pokud dojde k zařazení některého vydání MDEKu do VEKu, bude to spíš nějaký komerční odpad, než hodnotná trvalka.
V čem bude VEK jiný? Třeba v tom, že nebude původní formát komiksu zmenšovat o třetinu jako MDEK, takže nebude prznit kresbu? Já bych naopak spíš bral, aby pár věcí z MDEK vyšlo znovu ve VEK, protože tohle mi tu sérii tak devalvuje...
Já obecně nechápu existenci edic. To musí být nějaká nakladatelská úchylka. Prostě mi to nějak vydejte a když se mi to bude líbit a budu na to mít peníze, tak si to koupím.
A já jsem jedině rád, že limitka místní neoslovila ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ani táto limitka ma neoslovila, ale to by mohol byť aj zámer, aby limitka nemala "krajší" design a tým pádom sa predá viac bežnej verzie, limitka sa minie tak či tak.. ak sa pridajú hlavne ešte aj priekupníci.
Z dnešního mailu od Crew: "Nová edice Velké evropské komiksy (VEK) přinese ve velkém formátu vizuálně působivé komiksy od evropských autorů. Každý titul vyjde v základní i limitované verzi – ta bude inspirovaná vzhledem starých grimoárů s ornamenty, zlacením a elegantním designem." - Já si tedy tím designem limitek taky nejsou vůbec jist,... ornamenty, zlacení, tohle věřím, že může zafungovat u toho Slainea, respektive nějaké epické fantasy nebo ještě u něčeho středověkého, ale co pak komiksy ze současnosti nebo nedej Bože z žánru sci-fi? Elegantní design bych si představoval tedy jinak,... někdy je méně více.
@Light: to, že je limitka designově hnusnější než klasické vydání, tady čtu úplně prvně, obzvláště od hardcore uživatelů :)
Ale jako jo, i mě to přijde laciný a hlavně tedy souhlasím, že by to v rámci MDEK bylo daleko lepši...
...takže, co je sakra edice VEK?! V čem to bude jiné a proč vlastně? Anyone?
v MDEKu by ten Slaine byl daleko lepsi. pasoval by mi k uz vydanemu Slaine Poklady Britanie. Ja nechapu proc maji potrebu delat novou radu necoho co uz tu maji. vzdy to maji primo v nazvu Mistrovska dila evropskeho komiksu. a ted udelaji novou Velke evropske komiksy. takze si mame zacit zvykat na paralelni radu VEK?
@Walome: S odstupem času to pro mě už není takové terno, takže mi bude stačit běžná verze, ale ta limitka je luxus. Něco mi říká, že předprodej bude masakr.
@Scarface: Díky! Mě stačí číst nová a limitovaná řada a můj zájem se násobí geometrickou řadou :-). Jasně, to nechce uspěchat, ať ten výsledek stojí za to. Držím palce!
@Yaromil: Víc informací nemá ani Jirka Pavlovský :-). Momentálně pořád pilujeme vzhled limitované řady. Měla by být stejná i pro další podobné tituly, takže to není žádná sranda, pořád se nám něco nelíbí. Ale snad už se to blíží finále.
Právě čtu v diskuzi na crew.cz, že Jirka Pavlovský zmiňuje připravované nové vydání Sláine: Rohatý Bůh a to pravděpodobně v nějakém reprezentativním formátu. Nemáte o tom někdo víc informací?