Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

@Django: mám hajp, dokonce jsem si dal i upomínku.
@ŠťastaV: Nebude. Bude to mít větší formát a bude to vázaný.
@Scarface: hezky, tak do Slaina půjdu rád, to se mi hodně líbilo.
@Scarface: takže to asi nebude “ladit” s načatou sérií Slainea (Válečníkův úsvit) a serieto bude úplně mimo původní?
@Scarface: Díky! Mě stačí číst nová a limitovaná řada a můj zájem se násobí geometrickou řadou :-). Jasně, to nechce uspěchat, ať ten výsledek stojí za to. Držím palce!
@Yaromil: Víc informací nemá ani Jirka Pavlovský :-). Momentálně pořád pilujeme vzhled limitované řady. Měla by být stejná i pro další podobné tituly, takže to není žádná sranda, pořád se nám něco nelíbí. Ale snad už se to blíží finále.
Právě čtu v diskuzi na crew.cz, že Jirka Pavlovský zmiňuje připravované nové vydání Sláine: Rohatý Bůh a to pravděpodobně v nějakém reprezentativním formátu. Nemáte o tom někdo víc informací?
xintax: ty brďo, zvažuju příhoz, ale moje OCD má problém s těmi nelícujícími kancelářskými sponkami.
@Toe: Jo a oficielne to je - 45 komiksů strýčka Skrblíka (Zlatá limitovaná edice). :-)
@Trip: Je tam i poznámka, kdyžtak si dej F5 ať se obnoví karta
to faster86

Prosím o zaslání zasloužené koruny do Arga! Děkuju.:)))
@Toe: tak treba uviesť náklad ako overenú informáciu a to "menej než 15ks"
@Trip: Náklad jsi koukal ještě než jsem to celé doplnil
@xintax: tak už to tu pribudlo. Náklad je uvádzaný ako 15ks.
Kdyby si náhodou někdo chtěl přihodit na jednu raritku, která ani není tady na DB, tak má ještě do pondělí možnost. :-)
https://aukro.cz/45-komiksu-strycka-skrblika-rarita-7096437835
Náklad ještě nižší než u "běžné" patnáctikusové verze!
jak se dívám na ty vady tak to sem tam v nějakým komiksu mám, asi ne teda tak často, ale každopádně velká paráda že crew nedala ruce pryč ale jde přetiskovat, kral nesympatickych lidí, pan Klíčník by měl jit do crwe na stáž.
@MP81: dik, tak to tam asi jen 4x z toho 3x na ramecku panelu, to ani resit nebudu
@charvos:
Dnes jsem měl výjimečný den a vyndal komiks z fólie, což dělám fakt nerad :-)
A budu ho chtít vyměnit. Není to prach, ale odloupnuta/sedrena barva...
Na hodně místech, v kresbě se tezko hledá, vyfotil jsem jich pár
https://www.dropbox.com/scl/fo/mcb3cw5whwykv0dbq4j6r/AFHHaF8eoIVWnE037yyZy1k?rlkey=bsmloalmh9p8nr0nh9mjquw6r&st=qaprslck&dl=0
@charvos: ja som tam pár stránok našiel - občas som mal biely fľak na ľavej strane, odlupnúť sa to nedá.
@MP81: jo, to sem si precet, knihu znovu prolistoval a zadne spatne stranky nenasel, proto sem se zeptal tady, ale pravda, moh se zeptat trochu lip :)
@MP81: pobavila panika toho Skulla.
Miluju ten pocit když přijdu do cukrárny, všechno vypadá dobře a nevím co si vzít ????.
https://www.instagram.com/p/DNz0h0A0NIB/?igsh=MjVndTNhMWhtbDNz
Crew plánuje ako prvé výberovky Kačeřích příbéhů Carla Bankse, Dona Rosa a Dana Černého
@faster86: Zadnej predprodej. Dokud to nebudu mit v ruce, tak si zadny prachy brat nebudu. S timhle titulem urcite ne.
Do budoucna, pokud bude neco, co nebude tutovka, tak mozna zkusim neco jako CC predprodej, ale tady to risknu.
@faster86: teraz si mu dal chrobáka do hlavy a tie ceny tak naozaj stanoví.. ????
@xintax: půlka září předprodej? cena orientačně klasika cca 2500, limitka 4000? plus minus nějaké kilo, nebo?
@Toe: dick pick za peníze? To si pleteš platformu! Tohle je CDB a nikoli OF :)
Ukázky nechám na Xintaxovi. U fota si nejsem jistý čeho? Jestli mého nebo Xintaxova přirození? Nechce se mi ani jedno, ale když pošlete pěknou částku na účet, možná se hecnu!
Než sem dorazí Xintax tak propálím a namasíruju noirovce, že vydání nového Brubakera vypadá už finálně na říjen (jeho polovinu) - Jako tiskne se v tiskárně, kde už dnes tiskne většina "komiksářů", takže narváno a termíny od září do Vánoc jsou vždycky šibeniční, ale když se nic neposere, tak říjen by mohl být tím měsícem! ;)
@josekan55: no, styl textu je dost podobný tomu pofidérnímu webu :D ale tak Saudkovi a lidi kolem Saudků vždycky byli cirkusáci.
@123peta:
Je to možné, že jí změnil už včera nebo v sobotu. Ale do té doby tam bylo 640.-
Na tom svém webu měl také donedávna cenu 599.- a teď je tam 799.-
@josekan55: ja tam tu cenu viděl teda už včera,ale jak dlouho tam je netuším
@123peta:
Na Aukru to stálo 640.-. Dnes změnil cenu na 860.-.
@Walome:
No na aukru se už našlo 14 odvážlivců co to od něj koupilo za lidových 860 :D
tvl tak kruty obchodni podminky jsem asi jeste nevidel:) To je na kompletni zavreni kramu, vcetne majitele.
@sleepless: ještě, že se toho Kája nedožil... (což je věta, kterou si opakuju až příliš často)
Dostal jsem vyjadření přímo od "Kája Saudek Original Art".
A toto mi odpověděli:
Vše je podvod! Je to podvodnik, ktery nema na nic ani svoleni od rodiny KS ani zadne jine smluvni podminky na vydavani niceho. Vede se s nim 3 roky trestni rizeni, kdy vyfasoval podminku. Pokud bude v tomto pokracovat pujde sedet. Nedoporucuju od nej nic kupovat.
Proč vlastně něco nevydají oficiálně? Zájem evidentně je... To se pořád hádají o dědictví?
Ono už doména pokladyalchymie.cz jako bazar říká, že něco není košér :) Varování křičí i všechny texty okolo, i když ne každého "důchodština" nebo "alienština" upozorní. Každopádně co je jasným NONO jsou obchodní podmínky - tam by se měl každý podívat jako první, pokud nakupuje z neznámého online shopu - 7 vět v obchodních podmínkách bez uvedení osoby nebo subjektu nejen že není dostatečné ale může být klidně i v rozporu s ČOI, které to můžete vesele nabonzovat ;) Jako neživnostník a soukromá osoba si můžete vytvořit stránky jaké chcete, ale už je trochu oříšek tam něco prodávat nebo za něco dostávat zaplaceno ;)
@sleepless: uz jenom tim, jak je to napsany (verzalky a neexistujici mezery mezi vetama) to odradi kazdyho, kdo ma aspon nejakou zakladni inteligenci. A tem ostatnim - dobre jim tak.

Co me pobavilo asi nejvic je touha vydelat na padelku, ktery stoji 800 :D to musi byt docela narocny.
@sleepless:
Jo vydává známý falzifikátot Káji Saudka "Pavel Horáček".Na Aukru nick "mainbusiness".
A co jsem se díval na ukázku, tak jsem se usmíval. Komiksy Sylterella, Pátnact životu a Perníková chaloupka
mají uvedené, že vyšly v nějakých "Fanzinech pro Káju"v letech 2019-2021. Co to je? Slyšel o tom někdo? Viděl to někdo?
Co jsem zjišťoval byly to snad nějaké domací fanziny vydáné na černo již zmíněným Pavlem Horáčkem. A teď si to dál
i do svého katalogu. Nevím jak je to s právy u toho katalogu, ale zřejmě to může vydat kdokoliv, jelikož tam nejsou komiksy.
Jinak toto píšou na oficiálně stránce Káji Saudka Originál Art.
Milí přátelé,
neradi, ale musíme vás opět upozornit, že máme "v revíru škodnou". Po odmlce, způsobené také policejním vyšetřováním, se náš "známý" falzifikátor otrkal a opět draze nabízí sběratelsky bezcenné okopírované tiskoviny. Jeho aktuální nick na aukru je "mainbusiness", nám známé jméno je Pavel Horáček (ale v minulosti používal i jiné nicky a může používat i jiné jméno).
V posledních týdnech se mu povedlo několik svých "skvostů" prodat. Moc prosíme, buďte při nákupu sběratelských cenností opatrní, nakupujte pouze ze spolehlivých zdrojů (třeba i od nás), a v případě pochybnosti se na nás neváhejte obrátit!
Prostě od toho pana raději nic nekoupím a nebudu ho podporovat.