@seneke: Svět knih pronajímá plac, kdo chce, ten si plac koupí a pak si tam dělá programy. Světu knihy je nějaká dramaturgie asi fuk.
My osobně (jakože noviny) jsme zvolili Crewní téma. Ne, že by nás nějak Crew do toho nutila, ale přišlo nám to vlastně logické - Crew nás pozvala, tak budeme mluvit o něčem z Crwe. (Plus jsme o tom stejně chtěli mluvit v podcastu, takže win win!)
Já jsem zvědavý, kolik tam bude lidí. Poslední roky SK praská ve švech - a přesně z toho důvodu jsem tam roky nebyl :D
@Walome: Tak Komiksové noviny jsou jistá volba. Stejně bych ale očekával více komiksovějších přednášek nebo aby to aspoň tolik nesmrdělo jako jedna velká propagovačka Crwe.
Všichni jsou srdečně vítáni, nebojte se přijít. Doufám, že dorazí, jak „staří známí“, tak i poznáme nové tváře a společně spláchneme celodenní maraton Světa knihy.
Mě jsou ukradené nejen fotky a podpisy, ale i besedy s autory a nejen komiksů. Musel by to být někdo opravdu hodně speciální, ale teď mě nenapadá kdo a pokud by mě napadl, tak už je pravděpofobně mrtvý.
@Walome: Imho se mijime na tom vyrazu ctenar comicsu. Pokud tim myslis obecne fandom, lidi co sbiraj comicsy, co sbiraj podpisy, co obchodujou s comicsy, co maj radi ten para-social rozmer comicsove komunity, tak jasne, je to fronta plna ctenaru comicsu. Ale pokud se bavime o CTENARICH, tak hlasim, ze nam jsou podpisy a fotky s autory uplne ukradeny. Jasne, ze existuje prunik fandomu a ctenaru, to je tech cca 50 lidi, kteri se potkavate na panelech :)
@JaggedSK: V pátek jsem musel čekat jenom na Lucu Marescu, protože mi utekl těsně před nosem na slavnostní zahájení. Pak mi za to čekání dal zdarma print dle vlastního výběru :-) Jinak jsem v pátek na nikoho čekat nemusel. No a v pátek na Caviu. Naštěstí jenom hodinu.
@Walome: Kolko sa cakalo na podpis u komiksovych autorov? Ja som velmi zvazoval ze pojdem ale z Popradu to je daleko a mal som obavy ze kym budem stat niekde v rade na podpis nestihnem diskusie a tak… Na cone som este nebol
@Walome: Moje nohy to můžou s radostí potvrdit. Podpisy a kresbu jsem si musel 2 hodiny vystát. Ale stálo to za to. Juan Cavia, je vskutku příjemný člověk.
@Zack: "Podpisy, small talk a foceni s autory jsou ctenarum comicsu naprosto ukradeny." kdyby to tak bylo, tak u toho chlapíka, co seděl u CC, nebyla 6hodinová fronta.
Con byl skvělý. Sice jsem nestihnul vše, co jsem chtěl (bylo toho fakt hodně), přesto jsem ale byl velice spokojený. Akorát Foxter podcenil zásobování a během pár hodin měl prázdný stůl. Příště musí natisknout více kopií.
A to množství komiksů a modelů, co jsem tam vesele nakoupil vyjmenovávat nebudu. Seznam by to byl fakt dlouhý.
Mne to neprijde tak prekvapivy. Je to par panelu roztazenych do 3 dnu a nejsou nijak zasadne zajimave, specialne dnes kdy vsichni, co se radi poslouchaj, maj podcast nebo v nejakem pravidelne jsou. Podpisy, small talk a foceni s autory jsou ctenarum comicsu naprosto ukradeny. Az to bude ve formatu jako byl treba Crwecon Special, kde to bude nacpany do jednoho dne, v jednom salu, zadna vata, tak tam bude narvano i na mensi hvezdy.
@Norri: protože je spousta lidí (většina), které nezajímá autorovo povídání, ale zajímá je jenom to dílo. To jsem si mnohokrát ověřil v diskuzích se čtenáři beletrie. My to fakt hodně řešíme, hodně nás to baví, ale většina lidí prostě přečte, max. nechá podepsat a jde.
Plus jsme se pak bavili, že možná nebylo dostatečně prezentováno, že je tam ten překlad.
Když jsem byl posledně ve Vídni na Comic-Conu, tak to tam bylo ještě horší. Ve velkém sále tam před lety byl snad jenom Frank Miller. Předloni byl rozhovor s Mirkou Andolfo a Ribicem na pódiu uprostřed haly a sledovalo nás to asi 10. Letos jsem měl v Praze pocit, že ta účast na komiksových hostech byla oproti předchozím letům dvojnásobná.
Byl jsem příjemně překvapený, kolik lidí přišlo na podpisovku na stánek Comics-Centra. Byli všichni ti lidi i u Ennise? Byli všichni ti lidi na přednáškách? Já si myslím že ne a je otázka, proč tomu tak je.
@faster86: já bych si třeba uměl představit cedule s programem přímo u autorů, ale nevím jestli by to pomohlo. Ono je tam toho hrozně moc a těch podnětů je hromada.
tlumočení mi asi nevadí, na to tam asi peníze jsou, ale když si to vemeš, tak vyloženě kvůli komiksům tam bylo v tu dobu když byla přednáška těch max 50 lidí, což je smutné jakožto reprezentační skupina čtenářů komiksu
@soulbringer: letos jsem byl pátek i sobota. Komiksoví autoři tam byli vždy, kdy jsem tam byl i já, tak to bylo fajn. U Ennise často někdo byl, ale žádné velké fronty. Trochu mě zklamal Albuquerque, že tam neměl NIC, žádný printy, obrázky, samolepky, sušenky. Překvapil mě Stewart Moore , velice komunikativní člověk a navíc hrál v mém nejoblíbenějším fantasy (Solomon Kane) a podepsal mi dvd.
Čeští autoři tam byli taky, bohužel jsem prošvihl Lenku Šimečkovou, nedošlo mi, že se vystřídá se Šugym.
Beseda se zahraničními autory byla moc fajn, pokec s Ennisem v pátek taky, v sobotu taky. Co se obsazenosti týče - smutná. Na besedě se zahraničními autory nás bylo asi 20, na Ennisovi asi 50, ve velkém sále to působilo blbě, ALE na toho Ennise jsem čekal lídí míň, takže vlastně super.
Podpisovka autora Balady pro Sofii trvala asi 5 nebo 6 hodin :D tam jsem byl rád, že jsem tam šprťácky byl třetí na řadě.
A nechal jsem si podepsat Supro a Nikarinovi jsem slíbil, že se u něj zastavím s hotovostí a zapomněl jsem pak na to :((
A Staráč v plastu 0,4 za 75 nebo kolik, takže jsem měl za víkend jedno pivo :D
Pro ty z nás, co byli v práci, s rodinou, v zahraničí, co se srazům a conům vyhýbaj, co se styděj, co na ro zapomněli, co to přezíravě vyignorovali, pro lidi, co nemaj rádi lidi a davy…
…prostě report a čerstvé postřehy z letošního ComicConu a co tam stálo za to je GDĚ?!
Rýsuje se tedy:
Svět knihy, jenž však zveřejní program nejdříve 16. dubna, v pátek může trvat program v některých sálech až do 21. hod. Takže předběžně sobota (17.5.).
Místo (pod střechou) v docházkové vzdálenosti, stejný nápad má více lidí a z jedné strany řeka a z druhé park, dám vědět.
@komik.sx: Bavil jsem se zrovna s Draco, a oba bychom se kdyžtak na případnou sešlost přišli podívat, byli-li bychom k dispozici. Vše asi nasvědčuje tomu, že se to spojí i s tím Světem knihy, že?
Svět knihy to jistí. CCCP je bohužel pořád stejně nepřátelské vůči malým dětem (rok a půl) a hlídání nám za to nestojí, takže to nahradí potom vídeňská verze, kde jdou rodičům naproti :)
My si asi na Svět knihy zrobíme výlet. Šacuju to na sobotu, možná i s přespávačkou, když už se tam pohrnem takovou dálku. Na Comic Con to nevidím, to už není akce pro mě, tydlencty popkulturní bakchanálie. Kdyžtak pak domluvíme nějakou slezinku.
Přátelé, kamarádi, krásné děvy, trollové žijící pod mosty a inteligentní brambory z 25. dimenze,
jistě jste již viděli video o akcích, kterých se účastní Crew (dával jsem ho do publicistiky). A určitě vás zaujal Svět knihy a plánovaný Pavilon Káji Saudka, který (s velkým smutkem) nahradí letošní Crwecon.
@seneke: Nad srazem uvažuji od Vánoc, v plánu byl březen. Za sebe jsem pro.
Nedokáži trochu vyjádřit určitý pocit, že nějak není ta správná doba, ale možná se pletu.
Takže pro nováčky: otevřený sraz v Praze, termín a místo dle ohlasu, zde a nějak to dáme dohromady.