@seneke: : to si vzhledem k jejich věhlasu moc nedokážu představit, podle mě to určitě někdo před kolapsem koupí. Moc mě to ale netrápí, protože já jedu výhradně Necu :-)
Dobrý den. S kamarádem Vojtou máme podcast, kde mluvíme o komiksech. Tentokrát jsme si pozvali hosta - komiksového tvůrce Nikkarina. Myslím si, že až na pár povinně tupých otázek (které prostě padnout musí) jsme si zajímavě popovídali.
Crew rozšířila trafikový sortiment. Po Kapesních Komiksových Klenotech (zkracovat to nehodlám) přidali edici "Objevte svět japonského komiksu". Jedná se o první volumka mang za 149 Kč. Teď tam mají 1. díl One Piece a po něm má být Jujutsu Kaisen.
A když jsme u těch trafik, tak polský Egmont začal balit starší díly Superkomiksu po dvou do fólie a dává na ně pěknou slevu.
Jo, ten argument "ale je to jen sešit bez ISBN, co je původně neprodejný" mi přijde přinejmenším nešťastný, v horším případě hloupý. Můžem maximálně polemizovat o morální správnosti toho, že zkusím - místo rozumného nástřelu ceny podle trhu - prodat knihu za hroznou pálku, jestli se nějaký blb nechytne, ale to je tak všechno a i to prostě není nelegální, takže za mě asi whatever.
Dobrý akorát je ten důsledek, že kvůli tomuhle naštvání se na knihobot, se začali ozývat bývalí zaměstnanci a tam už teda problém vidím.
Chápu správně, že někdo hořekoval nad tím, že si antikvariáty dovolují prodávat za cenu, za který jsou lidi ochotný platit? :)
Ty pracovní podmínky jsou samozřejmě věc jiná (ale od toho tu máme třeba zákoník práce, regulátory a snad pořád volný pracovní trh), ale ta první výtka je velmi humorného rázu.
@Fort: Včera jsem četla další výpovědi, co lidi poslali na ig Špitálníkový a jako... tušila jsem, že je to na úrovni práce v Amazonu, ale některé ty zpovědi jsou fakt síla.
A teda nevim, jestli jsou to jen jejich zaměstnanci, co si zlepšují PR na cizím neštěstí, ale překvapily mě naopak u těch příspěvků pozitivní komentáře aktuálních i bývalých zaměstnanců Reknih.
O tom komiksu vím a čekal jsem, že ho tu u nás někdo vydá, ale stejně to zabolelo. Nečekal jsem, že se vrátíme ke staré tradici vydávání komiksů inspirovaných mangou místo přímo mangy.
@Fort: Bohužel se jedná o adaptaci, která se liší čtením zleva doprava ve stylu západních komiksů, stejně tak modernějším stylem kresby, takže pro děti určitě supr. Ale pro sběratele co radi Tezuku asi nic moc.
Zpráva, která nikoho nepřekvapí. Marvel naváže spolupráci s Naverem. Mají appku Webtoon a znát je můžete například díky webtoonu Drby z Olympu a hromadě dalších titulů. Po IDW (Sonic, Beneath the Trees, where Nobody Sees atd.) Darkhorse (Avatar: Poslední vládce větru), DC(Batman: Wayne Family Adventures), SquareEnix (Fullmetal Alchemist), TopCow, Stanu Leem a hromadě dalších to bude další profesionální komiksové studio/autor, co se pokusí uříznout si kousek toho lahodného koláče, jenž se zove Webtoon:
@George Walker Bush: Počet prodaného jakéhokoliv dílu série v průběhu půl roku, ale nevím jestli jenom v Japonsku nebo celosvětově, ale spíš jen v Japonsku.
Po letech se Amíci dočkají nového manga magazínu. Jedná se o Young Magazine od Kodanshy. Zaměřovat se bude na seinen mangu a hlavní téma budou sci-fi, temný horror, cyberpunk a "syrové lidské emoce". Světlo světa to spatří 21. srpna. Uvidíme, jestli bude stejně populární jako před lety anglická verze Shonen Jumpu a mýty opředený Shojo Beat.
Kaito Gaku's BOYS RUN THE RIOT - IN TRANSITION -
Ouga's Fasciation
Rin Shimokawa's Godmother
Hiroki Ishizawa's GOUMA The Blade that Slaughters Gods
Anri Morikuma's Into the Dark
Hikari Azuma's Is My Love Strange?
Kyūri Yamada's KIKIKAIKAI
Denchi Matsumoto, Keita Nishijima's Pregnant
Yukito Iwai's PROJECT METALLIA
Daisaku Tsuru's Protocol Ryugu
Kami Nishio's Still You
Yoshimi Sato's The Graveyard Shift
Daisuke Itabashi's The Journey of a Dark Elf with Fading Powers
Ray Kindo's The Knight of Blasphemy
Hiroshi Takashige, Tatsumi Hitomoji's THE LAST TERRAN
Robico's To Dusk and Twilight
Shūzō Oshimi's ME AND BOB DYLAN (AND MY FATHER)
Masaaki Nakayama's The Silent Forest
Shūichi Shigeno's Subaru and Subaru
Kengo Hanazawa's UNDER NINJA
V nejnovější sešitovce od polského Egmontu byla reklama na českou verzi superkomiksu a podle té se můžeme těšit na další Marvel speciál. Tentokrát to bude o tom, co by se stalo, kdyby byl Donald Wolverinem. Komiks má vyjít 18. června.
Mark Millar odhalil nový projekt pro kickstarter. jedná se o komiks Psychic Sam a o kresbu se postará John Romitta JR. Kromě komiksu Millar plánuje i filmovou verzi a už jedná s producenty.
Komiksová autorka Emily Brooks Millar začala na Kickstarteru vybírat peníze na svůj nejnovější počin s názvem BIRDDAD.
A když už jsme u Millarovic rodiny, tak zmiňme newsletter jejího táty Marka Millara. Podle nejnovějších informací se 27. května můžeme těšit na několik filmových ohlašovaček.
“Komiksové R. U. R. Karla Čapka a Kateřiny Čupové (v překladu Julie Novákové) se dočkalo v americkém vydání nominace na Locus Award v kategorii Illustrated & Art Book category. Blahopřejeme, už to je skutečně zásadní úspěch! A držíme palce při vyhlašování!”
Fanoušci seriálových adaptací komiksů zpozorněte. Tým stojící za webkomiksovým multiverzem Ménage à 3 (pokud milujte absurdní sitcomy, krásné holky a cáklé zápletky, tak vřele doporučuji) plánují zadaptovat své komiksy do podoby seriálu. Plánují začít z adaptací Sticky Silly Buns, který z jejich komiksů patří k těm kratším.
Pokud nemáte příští týden co dělat, tak v appce MangaPlus si můžete přečíst komplet celého Kapitána Tsubasu zadarmo. Ale pozor! Manga tam bude přístupná jenom dokonce příští soboty, takže musíte hejbnout.
Tento měsíc bude končit manga Arte, historická fikce o holce z nižší šlechty, co se během renesance snaží stát malířkou. Výborná série. Bohužel se ale o ní moc nemluví.
Podle nejnovějších zpráv bude manga Láska ve střihu cosplaye končit 21. března tohodle roku. Potvrzuje to samotná manga. (viz. ten text s hvězdičkou na levé straně)
Mě teda mrzí, že v záplavě shonenu a obecně mangy, která Crew vynesla na vyšší vydavatelsky level se nenajde místo třeba jednoho tezuku co dva roky. No nic, můj vkus prostě není main stream.
Občas narazíme na zajímavé články či videa s comicsovou tématikou, tak se o ně podělme s ostatními. Z domova i ze světa.
* Bez paywallu, předplatných atd.
* Bulvar sem nepatří.
* Filmové novinky sem nepatří.