Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Mne keď sa niečo nechce čítať, tak si to vytlačím. Tak sa to číta oveľa príjemnejšie. Ale zase tlačiť si auditko...? Heh to už je aj mňa moc.
Sakra to je textu, že mě to ani nebaví číst. Takovouhle smršť po "staletích" ticha (ne toho batmanovského), jsem už ani nečekal. Nevěřící MdS
Tak jsem včera oželel hospodu, že jako půjdu domu, abych si "synka" přečetl znova. Ale asi po páté stránce sem si všiml, že hledám chyby kde se dá. Tak sem se nato vyprd a raději se omluvím, že jsem to přehnal. Tímto: SE OMLOUVÁM. Akorát tedy jsem si všimnul něčeho co mě asi posledně rozhořčilo a proto jsem napsal to co jsem napsal. Některé věty mi připadaj ...jak bych to řekl???.... asi krkolomné, nečeské(?). Já vím, asi to byl záměr, ale já stim mám potom problém při čtení. A Ještě jsem si všiml, že ačkoliv "mluví" vulgárně, tak mu tam najednou vjede spisovné slovo. To je jako z moravi? (bylo to něco se šukajícím králíkem), ale to jen tak bokem. To už nejni kritika, ale pouze postřeh.

A jak píše DEmnoG, velmi často mluvím v nadsázce. Takže se moje výroky musej brát s nadhledem, odstupem, s chladnou hlavou.
to Scarface: Dobra, na to co jsi napsal se neda rict uz skoro nic, alespon z me strany. Snad jen, ze nekradu:)))... a ze znam Andreho slovniho obraty "live", tak mi po precteni jeho hodnoceni urcita nadsazka z jeho strany neunikla. Ale chapu, ze kdyz to beres tak jak je to napsany ( a taky jak jinak), tak mas holt pravdu.
Demnog: ano, presne tak... resil bych lzive prispevky naslednou diskuzi, ktera ctenari rekne mnohem vic, nez sebelepsi vymaz...
Scarface: napsal si to k te jeho reakci, takze je vsem jasny, ze Andre ma jeden nazor (nicim nepodlozeny) a ty jiny... dyt je to v poradku... Sam sis porad stezoval, ze jsou tu hodnoceni prilis vysoky... a ja jsem rad, ze se zacalo pritvrzovat... Doba, kdy ctenari museli sezrat kazdy pamflet vytisteny na hajzlpapiru je nastesti pryc, holt to ted budete mit s kritikou tezsi... Na druhou stranu chapu, ze te kazda zjevne prehnana/vymyslena vytka vytoci... to uz kritiky delavaji.
<br><br>
Jinak, do cenzury me zatim nenatlacis, pochybuju, ze Turlogha :) Kazdy at se vyjadri, jak umi a potrebuje... tu moznost ma kazdy...
Demnog: no... to s tím "snad"... to je jako bych třeba o tobě prohlásil "není snad nikdo z okolí, koho by neokradl". Nejenže to naznačuje, že kraješ jako straka, ale to, že sice možná existuje nějaký soused, kterému jsi neulehčil o peněženku, ale rozhodně je tvé skóre hodně vysoké. Pochybuju, že bych se z tohle u soudu vyvlíkl. Takže to Andrého prohlášení beru tak, že tam je chyb hodně (z cca stodvaceti stran tak kolem čtyřiceti-šedesáti chybových). Protože, jestli tam našel jednu nebo dvě chyby, tak by nepsal tohle, to by musel být magor. Taky, kdybych se vyspal s asiatkou, nebudu tvrdit, že jsem opíchal celé Japonsko. Ale pořád čekám na Andrého vyjádření.
to Scarface: Ano, tak to mi zase nezbyva, nez souhlasit s tebou. Vecer si Synacka prectu peclive, ne ze bych stim mel problem, prijemne cteni na dobrou noc:) a uvidim, jestli tam nekde vypada pismenka jsou, ci ne. Na obranu Andreho, ktereho uz nejaky patek znam a vim, ze rozhodne nema zadny vztah k zadnemu comicsovemu vydavatelstvi u nas, stoji jeste rici, ze v hodnoceni napsal: "neni SNAD stránky, kde by nechybělo alespoň písmeno", takze to neni zas tak definitivni prohlaseni typu - na KAZDE strance chybi pismenko - jak pises ty. Co se tyce nadhozene otazky o mazani lzivych, nepresnych, nadsazenych hodnoceni, tak muj nazor je nemazat. Pokud jsou vyhrady k nekteremu hodnoceni, neni preci problem rozbehnout obdobnou diskuzu primo u comicsu, neznaly navstevnik techto stranek bude mit alespon predstavu, co a jak. Ale je jasny, ze osobou nejpovolanejsi v teto otazce je bezpochyby Zack.
DemnoG: Ano, s tím souhlasím, že když tam našel vypadlá písmenka, měl právo to napsat do hodnocení - otázka ale je, jestli tam jsou nějaká vypadlá písmenka, nebo si to André jen vymyslel. Pořád čekám, až se ozve a podloží své tvrzení fakty. Jestli to neudělá, tak to nebyla kritika, ale čistý útok. Beru to tak, že někdo může napsat... třeba o Watchmenech... že je to kravina a bude mít na to právo, je to jeho názor. Ale nemůže napsat, že na každé stránce jsou tři pravopisné chyby a že písmo vyskakuje z bublin, protože to je prokazatelná nepravda a jestli to dělá z důvodu konkurenčního boje, proto aby se cítil nadřazený, nebo proto, že trpí nějakou duševní chorobou, to už je celkem jedno - otázkou je (a je to čistě na šéfech téhle stránky) jestli evidentně lživé kritiky mazat nebo to ignorovat.
to Scarface: ergo se da rici, ze kdyz si Andre vsiml vypadanych pismenek a citil potrebu to napsat do hodnoceni = mel, at uz jakymkoliv zpusobem, znehodnoceny zazitek z cetby, ma to pravo do hodnoceni napsat. Nikdo jiny se zatim o tehle "zavade" nezminil, takze pripadny zajemce o Hellblazera si muze udelat svuj vlastni usudek.
to Scarface: o tom co napsal Andre v hodnoceni jsem nepsal, ja jsem si vypadanych pismenek nevsiml a jak jsem koneckoncu napsal v hodnoceni, ja takove veci neregistruji, pokud se na nezamerim na vyhledavani chyb. Souhlasim s Andreho a Willisovym nazorem na tema "recenze" na DB a stim, ze kazdy si muze do sveho hodnoceni napsat sve subjektivni postrehy, ktere pri cetbe nabyl. Tedy to, na co se Sarah nelibilo a za co Zacka a Andreho napadla, navic velmi nevybirave. To ze nekdo muze zamerne skodit je bohuzel pravda a presne jak pises to muze i delat, ale potom se docka odpovidajici reakce od vydavatele, nebo od kohokoliv jineho... jako jsi to koneckoncu udelal ty. To je myslim na autikach a i teto databazi kouzelne, kdyz nekdo napise neco, co se jinemu nelibi tak se ktomu muze kdykoliv vyjadrit. A pokud Zack bude mit pocit, ze jedna IP adresa evidnetne skodi, neni problem zablokovat prostup, ze?:)
Demnog: Něco jiného je kritika (i třeba na úrovni "líbilo-nelíbilo") a něco jiného jsou věci na úrovni křivých obvinění. To je asi jako bych si sem dal nový pseudonym a začal psát o knížkách konkurenčních firem, že se jim rozpadá hřbet nebo že je tam spousta pravopisných chyb... i když to není pravda. A jak vidím, spousta lidí by se za mně postavila... aniž by řešili jestli mám pravdu nebo ne.
Ano, pod to, co napsal Andre a Willis se podepisuji.
André: A v případě, že nemáš pravdu, tak doufám, že to uznáš a bude následovat omluva.
André: Znovu jsem se díval na Hellblazera, ptal se i dalších lidí... a nějak jsem si nevšiml, že by na KAŽDÉ straně chybělo písmeno. Včera to celé znovu četl Petr Litoš a taky nic nepostřehl. Můžeš nám napsat kde co je? (stačí dvacet prvních stránek) Tím se celkem jasně pozná, jestli je tvá stížnost oprávněná kritika nebo čistá provokace. Netvrdím, že tam nemohlo něco zůstat (i když to četlo pět lidí, každý dvakrát - vždycky se může něco přehlédnout) tak začít halekat, že je skoro na každé stránce chyba, to už je hodně tvrdé obvinění.
á tak debata pokračuje tady a ne u Hvězd... rozhodně souhlas s andrém.
přesně jak řekl andre, tohle je spíš než stránka s nějakými profirecenzemi stránka s poznámkami pár fanoušků komiksu pro lidi, kteří tápají co koupit, a co ne. A protože komiksy nejsou žádná láce a v současnosti už si každý nemůže dovolit kupovat všechno co u nás vyjde, tak to jsou docela užitečné postřehy. Upozornění na neúplný překlad, špatný lettering či grafické zpracování k tomu patří, stejně jako opak, pochvala kvalitního díla. Pokud si z toho vezme poučení i odpovědná osoba či vydavatel, tím lépe. Většině těch, kteří sem chodí jde především o to aby za peníze, které vydají dostali odpovídající kvalitní výrobek.
to Sára: No víte mně je jedno kdo co dělá, jak říká jeden z klasiků... výsledky hovoří.... a prostě tam chyběj písmena. ....Víte, to že někdo čte komiksy, numusí nutně znamenat, že si myslí, že je superman. Mám akorát menší postižení, které asi nikdo kdo na tyty stránky chodí nemá, a mým způsobem jak se vyrovnat s mým nedostatkem je, že si zněj dělám srandu. .... Už nevim ja ste to nazvala (něco jako rádoby intelektuální, inteligentní, nebo geniální,...) recenze, nejsou myšleny jako provokace, nebo nějaký pokus dostat svou osobu "do popředí" , já tyto stránky beru jako něco, kam se může podívat nějaká maminka, když chce koupit svému synkovikomiks, ale nevyzná se. Tak tady by se, dle mého názoru, měla dozvědět víc. Protože lidi co sem přispívaj si stejně většinu věcí koupí, takže pro ty to nepíšu. A píšu to taky proto, aby lidé z vydavatelství věděli kde přidat:) Takže vůbec nejde o vás, ale co je podstatné je konečný výsledek.
Ticho 2 vyšlo už 30.6. a ešte to tu nie je. Ts Ts. :))) nie že by som nemal čo robiť... asi si idem prečítať tie MdS-ove komentáre.
4 Turlogh: Ani ne, spíš mi šlo o místní oživení a rozšíření působnosti nabídky. 4 Slaine: Cholera je proti mě nic. MdS
On to píše všude aby byla větší šance, že mu to někdo koupí :) už je to na crwi, tady, na comicscentru a bůhví kde ještě, je jak cholera :)
to MdS: nespletl jsi si stranky?
Prodám:
Čtyřlístek - 110, 155, 172, 174, 200, 201, 205, 212, 230, 237
Ducktales 2/1993
Dylan Dog 4
Spider-man (Semic) 14
Tex 1

Sháním:
Comicsy:
Barbar Conan: 12 (Semic-Slovart)
Fantom: 2, 8 (Semic-Slovart)
Mickey Mouse 1995 - 15, 16, 17, 19, 21, 23, 24 (Egmont)
Mickey Mouse 1996 - 1, 2 (Egmont)
Kája Saudek - Sexuela, ...

Knihy:
Stephen King: Carrie, Cujo, Geraldova hra, Christine, Svědectví, Firestarter, Dračí oči, Holčička, která měla ráda Toma Gordona...

Obchodní MdS
Spíš polomrtvá rodinná atmosféra. Já jsem si tedy aspoň splnil resty a přidal jsem komentáře ke všem comicsům co mám. Posledních 8 měsíců jsem na to neměl čas ani chuť. MdS
Jak milá rodinná atmosféra :)
Tak to mě těší. :) MdS
(jinak ja taky ziju, jo :)
Stačilo píchnout do hnízda a už se to rojí jak cikáni na hlaváku. :) MdS
to DEmnoG: ano, my vime. To bude tim, ze to zrejme zatim nikdo z nas nema. Pridaval jsem to jenom nahrubo, aby to tu aspon bylo.
to admin: U Spanembohem chybi zakladni info o comicsu.
to MdS: budoucnost comicsdb je velice ruzova, nepodlehej panice. :-)
MdS: Průser co? :) hlavní je, že přibývají komiksy ne?...
Sakra sem už přes měsíc nikdo nic nenapsal. Žijí ještě Zack s Turloghem? Jaká je budoucnost comicsdb? A co na to Dáša Havlová? Mlžící MdS
Nevíte, náhodou, zda nemaj v nějakejch "levnejch knihách" (v Praze) "Trolí války"?
Takhle vyšel Mickey Mouse: 1990 - 3 čísla, 1991 - 12 čísel, 1992 - 12 čísel, 1993 - 18 čísel, 1994 - 26 čísel, 1995 - mám prvních 14 čísel a mám dojem, že ten rok přestal vycházet. Disneyovský MdS
procpach si to myslis?
procpach chybi prvni sesit Zelvaku?
to Maarv: Ten Tex je neco jako Ken Ward z Komety - jestli pamatujes. Takovej rodokaps: dobri delaji vsechno dobre a ti zly delaji vsechno zle, i kdyz delaji to stejny:) Ale co, beru, ze tyhle dve rady jsou holt pro rocnik tak 1995 a vyse.
DEmnoG:Tex je ještě horší? no já to očekávám, protože westerny mám tak rád ve filmu (klasiky od Leoneho) ale v comicsu v případě Texe očekávám spíš jen špatnost...no uvidim..třeba si to někdy zapůjčim stejně jako Mistera no..protože prachy za to vážně nedám:) (ikdyž mít ve sbírce něco tak hroznýho vlastně může být považovánoza skvost ne?) toho Wolvieho sem si nechával na doma...mám z něj přečtenej první sešit...se do toho musim někdy pustit a přečíst to celý:)) z Dylan doga mam doma jen první díl..tak to někdy zkusim...
to Maarv: Tak ti nevim, ale mit Wolverina v batuzku a sadomachisticky cist Mistra No, to je teda vazne trosku zvlastni:). Uvazuju, ze az jednou nebudu mit vazne nic na praci (coz se teda zrovna moc casto nestava), tak si mozna toho Texe - doporucuji, abych rekl pravdu, tak to me teda nudil o kousek vic nez Mister No (dokazes si to predstavit?:)) - a Mistra No jednou doctu. Ale co bych ti doporucil (vazne mineno) tak to je Dylan Dog. Ten me bavi vic nez Nathan Never. Zvlastne treti dil je velmi dobry.
DEmnoG:zdar..lepší pisat sem než zaplavovat Mistera no znechucenými výlevy:)) joo dočet sem všechny..neuvěřitelný co?:) na cestě do Pragy dva a na cestě zpět ten poslední, dalo to přemáhání když sem měl v batohu Wolverina:ještě žiju...ale prostě když sem to začal číst tak už sem to chtěl mít za sebou..ale je to prostě nuda neskutečná... no že si sáhnul po Delvitě už teda něco naznačuje..to já radši vydržel u Mistera:))
4 Turlogh: Jasně, to byl vždycky můj sen. :) Snový MdS
to MdS: Vedu v patrnosti, mozna casem preneseme debatu na toto tema do mailu, OK?
Bohužel na mě v tomto ohledu (kupování komiksíků) rodiče prděli. Musel jsem vystačit s tím co jsem měl z dob totality (clever and smart, groo, zelený mužíci, spiderman, nějaký jiný věci od Marvela atd.....)prostě to co se unás tisklo německy. A taky jsem byl zrovna v tom věku co se stydíš být ještě dítětem (10-15). Tak se to alespoň snažím dohnat teď:)
4 Turlogh: Mickey Mouse mám kompletního za roky 1990-1994. Rok 1995 mám až do letního dvojčísla. Disneyovský MdS
Dve cisla me asi nevytrhnou, ale diky za ochotu. :-)
No pokud tím myslíš, naskenovat obálku a ktomu připsat názvy příběhů, tak to bych mohl. Ale já toho moc nemám. Taď sem si koupil akorát tu 1/1990 a 1/1991. Ale pokud by byl zájem tak to udělám. Ale retušneš si to sám:)